Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
_Warrior_
tag
válasz Viktor0610 #500 üzenetére
Ööö! Nade Viktor0610, azért töriórákra bejárhattál volna Amúgy oroszt tanulok 4 éve. Annyira szar nyelv.... Még bemutatkozni se tudok, azt se tudom elmondani hogy ''az én nevem xyz...'' Csoda, hogy kihúztam eddig
honor 8 ftw...
-
parandroid
félisten
-
MODERÁTOR
-
Ultram3jor
senior tag
válasz _Warrior_ #501 üzenetére
Ne is emlegesd!!! Sírógörcsöt kapok azoktól az óráktól.
peterkeT: Te nem tudod, hogy hogy megy ez nálunk. Én már felajánlottam a tanárnak, hogy a 2-ért beülök a hátsó sorba, és kussba maradok, de nem... (elözö tanár beleegyezett )
Viktor0610 : Matek/Fizika RulzZz!!!
[Szerkesztve]Üdv, Dávid
-
barnam_
nagyúr
válasz Viktor0610 #494 üzenetére
Vazze, még a blogomat is megtalálta!
Bár nem a PH! volt az első találat. -
Ultram3jor
senior tag
Éppen potólom azt amiből lemaradtam.
Ez már túlzás...
[link]Üdv, Dávid
-
raver
aktív tag
válasz Ultram3jor #507 üzenetére
Igen.
Bár engem inkább műszaki mivoltomban csapott arcon.
De hidd el a gyerekből még lesz valaki. -
lorcsi
veterán
erre most találtam: hát olyanok se nem nagyon nincsenek
eladó: vadi új soundcore motion+
-
nRu3
addikt
''az élet fantáziadúsabb mint az álmaink'' csak az álmaink néha elérhetetlenek.......
-
Apollo17hu
őstag
[link]
83 -
nRu3
addikt
válasz Apollo17hu #512 üzenetére
42
''az élet fantáziadúsabb mint az álmaink'' csak az álmaink néha elérhetetlenek.......
-
lesaux
veterán
96
Nem akarok bunkó lenni, de tulajdonképpen mit szeretne a srác? [link] -
Biaggio
őstag
66
-
Salak
aktív tag
83
"Winners never quit and quitters never win."
-
lesaux
veterán
[link]
Ő is kap majd karácsonyra vagy húsz vesszőt. -
ponti_ak
addikt
64
-
Esmein
nagyúr
56 asszem nem éjjel 3:46-kor kellene ilyesmit kitöltenem. A fejemből alig látok ki...
"I no longer want to declare war on Hungary. It would be like waging war on a mental institution." - Jeremy Clarkson
-
KMan
őstag
megprobaltam megcsinalni de a negyedenel feladtam igy hajnal 4 kor
Csak a balekok alszanak [SAS]
-
nRu3
addikt
mostanában nagyon megy a helyesírás, alapvető szavakat is képes vagyok rosszul írni csak ha már majdnem mindent elírok, az már érdekes, lehet hogy kezdek agyilag viszafejlődni
-
-
Pala
veterán
válasz #51736960 #531 üzenetére
Ennek a srácnak én diszkréten javasoltam, hogy ügyelhetne a helyesírására, mert ez már súlyos eset!
Sajnos én meg hajlamos vagyok sokszor kisbetűvel kezdeni a mondatokat
De képtelen lennék leírni a következő szavakat a mai ''divatos'' formájukban (egyszerűen sérti a szemem):
teccik, emléxem, ucca, lécci, jáccok, ish, leheccséges (<- ), muszály, stb...
illetve eddig ha jól emlékszem max 2 embert láttam itt a PH!-n, aki meg tudja különböztetni egymástól az ''egyelőre'' és az egyenlőre'' szavakat, és ezek jelentésével, ill. használatalával is tisztában van:
egyenlőre = egyenlő részekre (pl. egyenlő részekre való osztás) -> sokan ezt használják a most következő ''egyelőre'' szó helyett
egyelőre = éppen most
a helység-helyiség, gondatlan-gondtalan szópárokat is szokták néha keverni.
Nekem a ''naiv'' szó volt egy örök fekete bárány, per pillanat úgy tudom, hogy rövid ''i''-vel kell írni, ezidáig mindig hosszúval írtam -
-
Pala
veterán
82
megmondom őszintén, volt néhány, ahol csak tippeltem -
Lortech
addikt
Bár én sem így szoktam írni, de emlékeim szerint hsz.-re a helyes, tehát kell a pont a rövidítés után, toldalékolás esetén, ha anélkül is kell a pont. Ha nem kell, például mértékegységnél, akkor nem kell toldalékkal sem.
szerk: meg azon gondolkodom még, hogy a toldalékot a rövidítés kiejtéséhez kell-e alakítani, vagy pedig az eredeti szó kiejtéséhez? Tehát [háeszre - hsz.-re] vagy [hozzászólásra - hsz.-ra]? Utóbbi szimpibb, de nem tudom.
[Szerkesztve]Thank you to god for making me an atheist
-
Dzsekó
addikt
elött vagy előtt?
-
Sipi
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hasznos linkek:
MTA
Nyelv és Tudomány