Új hozzászólás Aktív témák

  • Dany007

    veterán

    válasz #64791808 #2420 üzenetére

    Oh én a részletekbe már bele se mertem menni...
    Persze hogy nem mindegy, hogy milyen úton, milyen autóval milyen társasággal...

    De 2500km alatt úgyis meg kell állni tankolni / enni valami normálisat / és pisi/kakit intézni is. Ha meg már úgyis meg kell állni, akkor miért ne lehetne normális szünetet tartani, rendes evéssel, pihenéssel, mozgással.

    Az egésszel nekem igazából az volt a gondom, hogy teljesen hétköznapiként írta le, hogy egy nyaralás alkalmával az ember levezet 2000-2500km-t.
    Mert ugye ha elolvastátok azt a pár linkelt hszt akkor kiderül, hogy arról volt szó, hogy gyerekkel lehet-e nyaralni. Én írtam, hogy persze, ő írta, hogy nem mert nem bír ki 2500km-t egy seggel. Hát azt persze hogy nem, de azt én se ha nem muszáj.

    És ezután jött, hogy aki szeret vezetni az élvezettel nyomja le egy seggel a Pest - Madrid távot... :U
    Még ha 150-es átlagot veszünk is, - amit kizártnak tartok - akkor is min. 17 óra az út + tankolás szünet + kaki/pisi szünet... És azért 150-es átlag tempónál már észnél kell lenni rendesen. Nem hinném, hogy ez a többség számára élvezet lenne...

    Legutóbb a BP-Veszprém távot 1 óra 15 perc alatt tettem meg. Össz 125km-t. Ez pont 100km/h átlag, úgy, hogy az első 15 perc városon belüli kavargással telt, majd Fehérvárig autópálya, aztán a 8-as. Várpalotán szigorúan 50, mert ott "mindig mérnek", majd Hajmáskér és a Fűzfői elágazó között 70, mert félpályára szűkítették az utat... Ettől függetlenül a pályán 150-140-nel mentem végig. És kivételesen jól lehetett menni...
    De pl most hétfőn hazafelé belefutottunk egy dugóba egy kiégett autó miatt. Nem volt olyan vészes, de máris ugrott 20 percünk.

    Szóval na... ilyeneket is beleszámolva az a Pest - Madrid táv jó ha 20 óra alatt megvan...

    @tomcsi23:

    "Meg lenne vagy 3-4 tankolás is úttól függően."

    A kérdés csak az, hogy milyen autóval? ;] Az én Omegámnak 70 literes tankja van... Azzal kényelmesen elmegy 8-900km-t. És csak akkor kell tankolni. Ergo nálam a 3-4 tankolás (mert gondolom nem 2 liter tankolásra gondoltál hanem telitankra :D) 2.500-3.000km-t jelentene...
    De egy modernebb, jobb fogyasztású autónál akár 3.000-4.000km-t is, akár.

    Mikor legutóbb Debrecenbe mentünk az M5-ön az első 1 óra után már elfogott az álmosság... Pedig az eleje szvsz nagyon szép táj. Aztán az alföld fele már tényleg unalmas... Csak a horizontot látod, meg magad mellett / mögött az autókat. Komolyan elkezdtem ásítozni... :D Mondjuk v.színű egy Svájci táj esetén más lenne a helyzet de na... : )

Új hozzászólás Aktív témák