Új hozzászólás Aktív témák

  • Rick4

    félisten

    válasz eami #13573 üzenetére

    Szerintem te ezzel a kamera használattal erősen keversz fogalmakat.
    Az, hogy ő céges autóban ül, semmit se jelent, a felvétel készítés célja, hogy egy anyagi vagy személyi sérülés, károkozás észlelése esetén vitás kérdésben egyértelműen bizonyíthassa az igazát, vagyis a kamerát e célból használja, a törvény nem rendelkezik arról, hogy ő készíthet-e felvételt céges autóban vagy sem, pontosabban nem tiltott, tehát készíthet.
    A felvétel készítése ebben a formában, tehát hogy menet közben folyamatosan videózol, nem tiltott, a szabályzás pedig csak és kizárólag az elkészült felvételek felhasználására vonatkozik, vagyis abban az esetben használhatja fel, ha személyes érdeke fűződik hozzá, mint a fentebb említett esetek, a youtube-ra pl már nem tölthetné fel.

    De ezek ott, ahonnan kimásoltad forrásmegjelölés nélkül, le vannak írva feketén- fehéren. Mielőtt belemennénk, hogy ez a gyakorlatban hogy működik, halkan megjegyzem, két közlekedési balesetben is részt vettem, ahol ment a kamera, egyikben sem én voltam a hibás, második esetben a rendőr az autóban ülve a fejegységen nézte meg, mit és hogy csinált a másik, majd nyilván nekem adott igazat, nem azt forszírozta, hogy látszik-e a rendszám. :D

    És persze készítettem titokban hangfelvételt, amit egy bírósági eljárásban fogok felhasználni, szóval maradjunk annyiban, én tisztában vagyok vele, mit lehet, és mit nem. A céges autónak semmi köze a szabályzáshoz, nem a céges autó készítette a felvételt, hanem egy magánszemély. Ha baleset, rongálás esetén a megfelelő helyen (rendőrség, bíróság) használja a felvételt, teljesen szabálykövető módon cselekszik.

    Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

Új hozzászólás Aktív témák