Új hozzászólás Aktív témák

  • EunosMiata

    újonc

    Sziasztok!

    Szeretnék valami vállalható hangtechnikát összehozni a szeretett jószágba, elsősorban ötleteket várok merre érdemes elindulni. Műszakilag nem vagyok analfabéta, de a jó hangzáshoz nem igazán értek.

    Ami adott :
    -Japán belpiacos MX-5 V-spec 1991-ből, szóval 2 ülés hely nincs sok
    -1-1 16,5cm-es hangszóró az ajtókban
    -2-2 kis talán 8cm-es hangszóró az ülések fejtámlájában.
    -gyári 2din-es fejegység talán ~2001-es mx-5-ből száma talán NC72669R0

    Ha egy mód van rá szeretném megtartani a fejegységet, mivel korhű és a kocsi lassan veterán, az is tetszik, hogy cd és kazettás. ellenben csak 4x25w-ot tud elvileg. Többnyire gyári audió cd-ket hallgatok. Láttam, hogy akár aux modult is lehet hozzá kapcsolni ezen még gondolkodok.

    Zenei ízlésem: Rock, punk-rock pl, Nirvana, AC/DC, SUM41, Blink182, Nightwish...stb elég egyveleg.

    Előző autómban (323f bg 1992) elől volt 2x16,5cm 2 utas pioneer, hátul gyári helyen 2x10cm ugyanez és a csomagtartóban 300w Sal aktív láda egy JVC fejegységgel (4x45w) meghajtva. Szinte tökéletesen megfelelt, szóval olyan nagy igényeim nincsenek.

    A jelenlegi gondolatirányom: egy kis erősítő a fejegység mögé: pioneer GM-D1004 -et ajánlották, erről meghajtani a hangszórókat mind az ajtóban mind a fejtámlában. Utóbbi inkább csak magas hangokat adna és nyitott tetőnél van értelme a szélzaj miatt.
    Ezen felül foglakoztat valami kis aktív sub akár az ülés mögötti kb 10cm-es hézagba rakva, túl erősnek nem is kellene lennie. Ajtókat belülről leszigetelném normálisan

    Hangszórók cserjétől nem riadnék vissza anyagi szempontok annyira nem érdekesek szerencsére. A darabszámot és a helyeket megtartanám.
    Néhány kép a jelenlegi (örökölt előző tulajtól) helyzetről:
    [link]

    Ha nem úszom meg a fejegység cseréjét, tudtok valami hasonló kinézetű 2din-est esetleg előrébb lennék ugyanennek a BOSE-rendszeres változatával?

    Kicsit hosszú lett, köszönöm már azt is ha elolvastad és minden választ örömmel fogadok, köszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák