Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
gabber01
addikt
válasz mortalwombat #38299 üzenetére
Nem azt mondtam, hogy nincs különbség, de összehasonlítani egy rossz forrásról grabbelt mp3-at egy jó forrásról grabbeltel hibás analógia. Ilyen mértékű degradáció, amit te említettél, nincs egy gyári forráshoz képest, 320as mp3 már igen jó minőséget jelent. Ettől még kihallható a különbség, egy megfelelő rendszerben, tapasztalt fülnek, de akkor is csak ha egymás után hasonlítod össze a hallottakat.
Man proposes, god disposes. Dum spiro, spero.
-
Khaosz55
addikt
JVC KD-X50 BT
-
Khaosz55
addikt
Megpróbálom, hogy kikötöm a front hangszóró vezetékét.
-
Joe fiú
senior tag
válasz KonzolKartel #38287 üzenetére
Nem megy elégg le? pedig az kimondottan egy muzikális szub, kottázható mélyekkel. Milyen erősíőtről hajtod? Nagyon allergiás az erősítőre.
-
Khaosz55
addikt
Nem hagyott nyugodni kimentem most este és egyesével próbáltam az erősítőket. Mindegyiket külön kötöttem be. Szóval csak 1 erősítő üzemelt egyszerre. Csak akkor jön a puffogás és fordulatszám illetve zavarnak a hangja mikor ar RCA-t rákötöm. Teljesen mindegy hogy R vagy L oldalt. Mind a két erősítőnek külön RCA kábele van. Mind a két kábel ugyan azt a jelenséget produkálja. Gyanítom fej egység lesz, csak azt nem értem, hogyha kicserélem a hangszóró kábelt miért jön elő ilyen hiba.
Azt is próbáltam hogy a hangszóró kábelt lekötöttem a frontról és úgy is jött a probléma a mélyen. Elméletileg tökéletesen működik a fej egység.
Szóval
-
őstag
válasz Something_ #38311 üzenetére
Nincs az 128 . Amúgy néztem gyári cd-vel is. "Vagy nem is tudom". Akkor csak szimplán kevés az én ízlésemnek.
Más: Sikerüpt szereznem egy Elna kondisort. Jelenleg egy soundstream 2fa kondi van bent. Kössem mellé, vagy inkább kössem ki? Kell a kondi, mert amig nem volt villogottt minden a kocsiban nagyobb teljesítményen.
Khaosz:
Nekem akkor pukkant ugyan így, amikor el szállt valami a fehben. Elvittem Gombihoz, és megcsinálta. Nincs valahol túl közel a táp kábel az RCAkhoz?[ Szerkesztve ]
Telefonon gyorsabban elérsz: 06705213007
-
PiciPeti
őstag
válasz Khaosz55 #38312 üzenetére
Az erősítő később kapott testet mint a fejegység, így az RCA-n keresztül akart testelni, így elégett a bizti.
Legalábbis ez szokott az ok lenni. Én ellenőrizném a testeléseket.A régi pio-k nem érzékenyek annyira erre, és ha baja lenne, egyértelműen hallanád.
Konkrétan nem lehet megmaradni a kocsiban... -
Khaosz55
addikt
válasz PiciPeti #38315 üzenetére
Ok értem megnézem hogy mi a helyzet az RCA testtel a fejegységen. Lehet ahogy húztam a kábelokat lemozdult. Elég ha a 4 RCA-ból már egy nem testtel rendesen és jön a probléma? Mert mind a 4db rca ugyan azt a problémát produkálja.
"Az erősítő később kapott testet mint a fejegység, így az RCA-n keresztül akart testelni, így elégett a bizti."
Milyen bizti égett el? Ez a fejegység belsejében van?
Ezt nem értem... 10 éve van így. Pont most kapott később testet a az erősítő?
-
opeter70
senior tag
Urak!
ESX Signum SX1240 szubot hallott már valaki? Vélemény esetleg róla?
Adatlap: [link]Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Vélemények erről [link]?
Kap29-el meg tudom hajtani?Telefonon gyorsabban elérsz: 06705213007
-
gabber01
addikt
válasz KonzolKartel #38322 üzenetére
Ezzel megint ott vagy, hogy rossz a felállás hidaláshoz (2x4Ohm). Vagy 2x2Ohm-osat vagy 1x4Ohm-osat keress, persze ha érdekel az erőd élettartama. Egyébként látom te döngetni akarsz igazából. Ezek a Kickerek alapvetően arra valók. Vegyél egy erős monoblockot, aztán meg van oldva a gondod.
-
Something_
őstag
válasz KonzolKartel #38322 üzenetére
Fogadd meg azt amit gabber01 mond, én meg átveszem a két kap-ot és a ládát egy 100asért
-
őstag
-
Something_
őstag
válasz KonzolKartel #38325 üzenetére
Fej nem kell, abból jobb van
-
gabber01
addikt
válasz KonzolKartel #38325 üzenetére
Amennyiben megfelelő terhelhetőségű nyomót választasz; 500W RMS fölé szerintem ezzel a KAP-al nem érdemes menni, de már az is bőven elég a döngetéshez, refi ládában persze. Nyilván 2x2-nél át kell majd kötnöd sorosra.
-
őstag
-
Something_
őstag
válasz KonzolKartel #38328 üzenetére
Tominak van reflex ládája, mert összebeszélünk és eljössz kipróbálni.
Neki elvileg azért van, mert a cabrio kasztiba nehéz normális mélyet csinálni ás idióta alakja van a csominak. (eclipse)
-
nagyúr
Az igaz hogy a reflex mélyebbre tud lemenni? Havernak az van és ezt állítja. Egy biztos, dinamikában zárt jobb szerintem.
-
gabber01
addikt
válasz tboy93 #38330 üzenetére
Ez nyomótól is függ, de elvileg nem igaz.
KonzolKartel: zenére zárt, döngetésre reflex. Reflex is lehet megfelelően zenei, de az ritka eset, nehéz összehozni. BP pedig kifejezetten csak egy szűk zenei stílusra való, abból aztán tényleg művészet zenei hangzást kihozni (elvileg nem lehetetlen).
[ Szerkesztve ]
-
Osynho
addikt
válasz KonzolKartel #38328 üzenetére
Zárt láda és ilyen kocka Kicker szörny? Én ellentmondást vélek felfedezni. Ha döngetni akarsz, akkor ilyesmi nyomó kell, vagy valami erősebb DLD, reflexben. Zenélni én nem ilyen nyomókat keresnék. Nem teljesen világos, hogy mit szeretnél.
tboy93: Szerintem ez baromi nagy általánosítás és így nem állja meg a helyét. A reflex láda "hatékonyabb" és hangolás függvényében kiemel egy frekvencián. A legtöbb ládánál ez nincs olyan alacsony értéken, tehát pont, hogy a nagyon mély részeknél nem lesz nagy hangja. Nem is kell a csimm-bumm zenékhez az a tartomány, lényeg, hogy rezegjen a rendszám.
-
őstag
-
XP NINJA
őstag
Üdv!
Tervezem egy Alpine SXE-1750S vagy egy Audio System MX165 Plus vásárlását.
1993 VW Golf 3.A szetten kivül ajánlatos mást is vásárolni hozzá? Illetve ha idővel meg lesz a 4-es golf, abba átszerelhető?
-
Winne
nagyúr
Sziasztok!
A korábbi problémám odáig jutott, hogy eshetőségbe vettem egy új fej vásárlását is a régi helyett, mert találtam egyet, ami nem annyira drágán beszerezhető.
Az autóban az első szettet és a ládát hajtja az erősítő, a hátsó hangszórók meg a fejre vannak dugva, ezen nem is akarok változtatni.
A régi/mostani fejegység: Alpine CDE-111RM
A kinézett/új fejegység: Kenwood KMM-261
Hangban mennyire lenne más az új fejjel ugyanaz a rendszer vajon? Észrevehető lenne?
Mennyire lehet jó ez az új Kenwood fej?
Valami rémlik, hogy mikor bekötöttük, akkor az Alpine kiválasztásánál fontos volt, hogy a fejegység 2 rca párt tudjon, a Kenwoodon meg mintha csak egy pár lenne. Nem értek hozzá, de ezt jól látom vajon?
Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal...
-
dseres
tag
Örömmel jelentem, hogy a mai nap végre összeállt az autóhifi-rendszerem. 4-5 hónapomba tellett, mig mindent megszereztem.
Fej: KD-R90BT
Erősítő: Gladen One 120.4
Első szett: Focal PS 165FX
Mély: DLD DL12 zárt duplafalú ládában
+szigetelés, kábelezés, szerelés.
Hogy mennyibe került összesen ne kérdezzétek! A lényeg hogy nekem tetszik.Legutolsóként a DLD mélynyomó került be. Mindenkinek csak ajánlani tudom. 2 db. drágábbal hasonlítottam össze, és mégis ez az olcsóbb hangzott szebben. Talán úgy fogalmaznám meg, hogy részletgazdagabb volt, mint amazok.
-
Joe fiú
senior tag
válasz tboy93 #38330 üzenetére
Határozottan cáfolom, eddig 25-ös XION10 volt benn, és picsára veri a 30cm-es Refi M12 Gladent, egyedül hangerőben marad alatta, de ez természetes...
Mármint mind azt tekintve, hogy mennyire megy mélyre, mint dinamikában és zeneiségben felülmúlja azt, egyedül a hangerőnél jön ki a méretbeli előnye.[ Szerkesztve ]
-
Khaosz55
addikt
Megvan a fejegység a ludas. Vissza tettem a régi 12 éves pio fejegységet és semmi probléma. Már a szervizben van.
Csak nem értem, hogy mitől lehetett. Az én hibámból ?
-
Joe fiú
senior tag
válasz opeter70 #38340 üzenetére
Tőlem is messze volt, de elhozta egy darabig és találkoztunk...igazából nekem ez visszatérés a gyökerekhez, az első szubom is MX12 volt, ez gyakorlatilag ugyanaz, barátkozunk egymással, Xion10 helyett raktam be ami azért jóval nagyobb kategória...igazából hangosabb..aztán kb. ennyi a különbség a javára..zenén még nem hallgattam, arról nem tudok nyilatkozni, elképzelhető, hogy tovább adom idővel, mert még a 25-ös nyomó projekt van tervben, ez csak egy hirtelen becsábulás eredménye volt.
-
Osynho
addikt
Üdv!
Kis problémába ütköztem. Az előzetes tervekkel ellentétben nem fér be a hangváltó, oda, ahova szeretném. A műszerfal tetején lévő gyári magas helyére. Pontosabban a műanyag burkolattal együtt nem fér be, anélkül igen. Szabad-e fedél nélkül hagyni, vagy tegyek rá pl egy zacskót, hogy vízhatlan legyen, ne érjen az alkatrészekhez semmi? Máshova nem tudom tenni sajnos, rövid a kábel.
-
-
-
Peti66
senior tag
válasz Osynho #38348 üzenetére
Vagy,,, a tetőkárpit fölé,ahol elfér.... valamivel macerásabb lefűzni,de ha elfér...
de, szóval,ha csak szimplán lepatintva marad a teteje nélkül(fejel lefele) és nem 1 samuval küldőd rá a rácsot nemhiszem hogy bármi baja lennePio 99r ,Alpi 3539,,,+mrv f407,,, 5' Focal acces,,Hivi dmo 50 közép dóm, Dayton rs 28 f- 4 reference magas...
-
Osynho
addikt
válasz Peti66 #38349 üzenetére
Tetőkárpit kizárva. Betekerem szivacsba és megy a műszerfalba.
"nem 1 samuval küldőd rá a rácsot "
Ezt nem egészen értem.
Óriási szopó volt ráforrasztani a magas kis füleire a kábelt. Én nem is értem, hogy gondolták ezt. Annyira kicsi a hely a műanyag házában, hogy saru nem is fér el, a forrasztás is csak szenvedve. Igaz, a 1,5-es kábel talán túl vastag, de ez volt itthon.
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- PlayStation 5 Pro teszt
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake
- További aktív témák...
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Ikarus 435 embléma logo felirat szám típusjelzés
- Corsair VX450W 450W PSU asztali számítógép 80 Plus ATX tápegység
- Adattábla szett IKarus 435 alu logo felirat embléma busz bus
- ASUS U-65GA 650W PSU asztali számítógép 80 Plus ATX tápegység
- Asus B85M-E, Intel i7-4790 + rézmagos gyári hűtő, Hynix 4x8GB (32GB) 1600MHz RAM
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest