Hirdetés
Aktív témák
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Molnarzolika #2349 üzenetére
Nem tudok beszélni most a sráccal, mert melózik, de felnéztem a Chieftec oldalra és az egyetlen 360Wos leírásában ezt találtam:
HPC-460-202DF +5V/36A +3.3V/28A +12V1/17A +12V2/15A
Tehát két külön 12Vos ág, összesen 32A/205W pill.max. terhelhetőséggel.
A felépítéséből adódóan (passzívPFC,2x8cm venti) nekem úgy rémlik, hogy van ennél régebbi 360as Chieftec is, de majd a tápos topikban utánajárok.
Namost ha feltételezem, hogy ilyen tápja van és két ágról külön dugó beszalad a VGA tápátaalkítójába, akkor az elegendő a számára. Akkor lehet probléma, ha csak az egyik tápágra köti rá, hiszen a nagyobbik is csak 17Aes. Jól sejtem?
Persze ez nem jelenti azt, hogy esetlegesen nem kevés-e a táp a gépéhez összességében, ill. nem-e a fos alaplapja az oka mindennek. Vagy mindkettő
Rajta vagyok, kilegózzuk. Nem szivesen venném vissza a vidkarit..
Egyébként basszák meg, 2007 van, miért kell még mindig ott tartani, hogy ez ezzel nem jó, az azzal nem jó, etc. Tiszta 97' BXready/nem Ready fíling Évről évre összefutok efféle baromságokkal, köszönhetően Intelék áldásos tevékenységének. Fos 815/820as lapok anno, aztán 875ösök Prescott kálváriája, 915/925ösök IDE szopakodása,975ösök C2ds megy/nem megy makkolása. Ezért hogy mernek pénzt kérni A jó öreg K7 megjelenése óta nem volt semmi gondom a ''másik oldalon''...pedig aMD/Via/nVidia chipset is megvolt. -
udi
őstag
Nem hiszem hogy táp lenne de érdemes lenne a gépében egy másik táppal probálni,ha az sem akkor drivr vagy lap lehet
Mit jelent nála hogy hibázik??Mert táptol állt fagy (vagy ujraindul mint nekem anno..)
Szoval más nem lehet,vagy összeférhetetlenség,de reméljük nem azRossz alkatrészek garanciáztatásában,javításában,garanciális problémában tudok segíteni.Ezekben:vga-hdd-táp-ram-cpu-lap-monitor.Priviknél több hetes csuszásban vagyok,sorry.Ezért hivj bátran:06305902749
-
udi
őstag
Ja most látom irtál ujat akkor lehet táp kizárva,bár 1 próbát megér!
Rossz alkatrészek garanciáztatásában,javításában,garanciális problémában tudok segíteni.Ezekben:vga-hdd-táp-ram-cpu-lap-monitor.Priviknél több hetes csuszásban vagyok,sorry.Ezért hivj bátran:06305902749
-
Molnarzolika
tag
Őszintén szólva én ennyire nem értek a tápokhoz, még csak most tanulom be hogy is van az ágak logikája, ugyanis nálam is problémák vannak, de az most nem fontos... Én inkább az alaplapra gyanakodnék ebben az esetben, mert irtad hogy a másik radeon kártya se megy nála ami szintén a tied volt. Az intel problémáról meg csak annyit irnék, hogy nekem is amd-m van amióta az eszemet tudom, és a megbízhatóságuk miatt nem is készülök váltani sem, bár a kóró teljesítménye elismerésre méltó. De én inkább bevárom a K8L-t melőtt új gép vásárlására adom a fejem
[Szerkesztve] -
Speed®
HARDVERAPRÓD
udi
Hibázik= az AtiTool artifactol, már írtam. Viszont még az is hibatünet, hogy ha a GPUt megpróbálja húzni Fing max paranccsal, akkor pár MHz emelés után lefagy az egész gép ahogy van.
Ezzel kapcsolatban mondtam neki, hogy ez az AtiTool faszsága, próbálja csak meg a memóriákat húzni, majd rájön. De ilyen indokkal, hogy ''nem lehet húzni'', szó sem lehet visszavételről nálam. Az alapórajeles artifact már ütős érv
A lapja szerintem is hulladék, miazhogy anyázik Ati kártyákkal...vicc
Driverprobléma, hát a gyári drivert feltette, javaslatomra felteszi majd a 7.12őt.
Tehát első körben a drivert fogja megpróbálni. Aztán jön a cseretáppal való tesztelés. Ha ez sem jön be, én bebizonyítom neki, hogy más gépben/lapban hibátlan, és lecseréltetem vele a gépét egy jó kis AM2/X2 duóra, ahelyett hogy visszavenném a vidkarit.
MolnarZ
Én is csak sejtegetem. És valóban, az alaplap tűnik a legvalószínűbbnek, de ki kell kideríteni, hogy nem-e a táp az ok, mert ugye egyszerűbb (és emészthetőbb) megoldás, ha egy új tápot vetetek vele, mintha a fél gépét cseréltetném
K8Lre én nem várnék...messze van az még (és úgyis qrva drága lesz a megjelenés évében). Jelen helyzetben nagyon jó alternatíva egy AM2es rendszer, C2Dhez képest olcsó nF570Ultra lappal, egy 3800+/4200+os X2ővel 2GB CL4 DDRII-800 társaságában.2.5-2.8GHzen ez is kajak alapja lehet a PCnek.
[Szerkesztve] -
athomi
veterán
válasz Molnarzolika #2349 üzenetére
''Én ezt nem gondolnám táphibának, arra inkább a restartolás, meg a fagyás jellemző..''
ez igaz, de láttam már olyat, hogy a táp nem bírta a videókártyát és nem újraindult meg fagyott a gép, hanem egyszerűen játékok alatt szétesett a kép, stb.
ez egy 300W-os ocsmányság volt mondjuk és a 9800-as karimat kötöttük bele
Speed(R): ''7.12''
[Szerkesztve] -
Speed®
HARDVERAPRÓD
-
bere
csendes tag
válasz fabia77 #2319 üzenetére
Köszi a tippeket (2285 hsz-emhez). Hétvégén kísérleteztem egy csomót (nem voltam netközelben), a tapasztalataim:
Táptisztítás kb 1 hónapja volt, azt kizárhatjuk, hogy koszos lenne.
Próbáltam új win-t, más drivereket (omegát is), nem segített. Fastwrite-ot is lekapcsoltam. Kombináltam a molex ágakat mindeféle variációban (mindkét ágon csak a kari, vegyesen is), nem hozott eredményt. Általános tapasztalatom az volt, hogy minél nagyobb a procim tuningja, annál hamarabb kapcsolja le a monitort. Alapjáraton (2,8 GHz) lefutott a 3dmark05, Vegas is ment, de alapon sem volt 100%. Meg hát nem mondok le 400 MHz-ről. Minél fentebb mentem a procival, annál gyorsabban kapcsolt le.
Végig nyitott házzal próbálkoztam.
Végül is arra a következtetésre jutottam, hogy a tápom nem bírja az iramot. Hiába bika 550W-os, de a 12V-os ágon csak 18A-t tud leadni. És hiába kötöttem össze két molexet a pci-e-ba (mindenféle kombinációban) nem segített. A feszültségeket atom stabilan tartja, de az amperek elosztása nem felel meg a kártyának.
(Egyébként sem bízok 100%-ig a tápban, korábban is vacakolt néha, amikor a vinyóval együtt egy ágon volt egy x800Pro, néha vagy a vinyót, vagy a kártya bekötését nem érzékelte a gép)
Nem véletlenül írja a HIS a dobozon, hogy olyan táp kell neki, ami a 12 V-os ágon 30A-t ad le. És valószínűleg ezért nem is mellékeltek molex->pcie átalakítót a dobozba, őket ne lehssen hibáztatni...Legalábbis egy ilyen neves gyártótól furcsa lépés, amikor még mindeféle egyéb kábelt, és még játékot is mellékelnek a dobozba.
[Szerkesztve] -
Telefunen
őstag
Az hogy a táp miatt adna kevesebbet a dmark.. az szvsz. kizárt -más lesz ott a ludas (bár a 89xx nem olyan vészes, jól leosztva a ramot, esetleg borzalmas időzítésekkel meg mondjuk egy VIA chipszettel, amihez a meghajtó nem a legmegfelelőbb akár..akár.) A kártyának fogalmam sincs miért ajánlanak 28A-t, az rengeteg (336W) még ha a d820 meg is eszik vagy 130W-ot akkor is sok. Ebből következik hogy a leírás amit találtál egy 460W-os tápé (hiszen az általad leírt értékek már jócskán meghaladják a 360W-ot, ráadársul a neve is 460) -ettől függetlenül lehetséges a táp, mivel a 360W-os chief (a HPC-360-202) ''csak'' egy 17A-es 12V-os ággal rendelkezik, ami a d820+x1950pro kombónak nagyon kevés, tehát a 12V-os ágon nagyon kevés fesz esik (ezt mondjuk checkkolhatná a srác everesttel), így a kari alul van feszelve, tehát hibázik.
-
Ebit
addikt
Szerintem nem a tápja a hibás, természetesen előfordulhat. hogy a 12 v-ágban probléma,van ami terhelés hatására jön elő.
Gondolom, ha nálad tőkéletesen múkődik a kártya,a vásárló valamelyikprogijával, hardverével,nincs összhangban,de azért nem gondolom,hogy az ATI TRAY lenne a legjobb progi a rendszer, vga hibáinak kijelzésére.
Talán, egy 3d06 jobb lenne. -
K21_overlord
tag
Helósztok
Az mért van h a kártya rendes instal után is csak 60-70 Hz es képrissítést produkáll?
A régi karimmal ment a monitor 100-at is de 1950pro val láthatóan sokkal alatta van ennek az értéknek.
U.i.: winben kiírja h 100HZ, de ez szemmel láthatólag ez nem igaz.A Föld IQ szintje állandó, csak az a baj, hogy egyre többen vagyunk rá.
-
aya
addikt
válasz tatamama #2363 üzenetére
köszi holnap kiprobálom , mert otthon van a kari én meg dolgozom.
Vész esetére kitaláltam azt hogy bios modositást fogok csinálni, mégpedig ugy hogy 70% fölé ne tudjon pörögni a ventillátora.. gondolom annyinak ki kell szolgálni a kártyát悪魔城ドラキュラ , NINJA 外伝 , モンスターハンター Switch pro scorpio mi11i
-
udi
őstag
Megvan a ludas végre...
Sajna eme nagy kariknál mostanában tucatprobléma ez..Rossz alkatrészek garanciáztatásában,javításában,garanciális problémában tudok segíteni.Ezekben:vga-hdd-táp-ram-cpu-lap-monitor.Priviknél több hetes csuszásban vagyok,sorry.Ezért hivj bátran:06305902749
-
Misike
tag
Sziasztok!
Sajna nincs időm mostanában netezni, így ezt a topicot sem tudom végigolvasni, ezért kérem, hogy írjátok meg légyszives, hogy van-e már működő atitools, vagy atitraytools, vagy egyéb tweeker progi 1950 prohoz.
Köfi előre is. -
Ebit
addikt
válasz K21_overlord #2362 üzenetére
Álitsd be a CCC vagy Cp-ba megjelenitó tulajdonságait.
Max frissités, felbontás,szinmélység. -
horux
csendes tag
Emberek én tudom rosszul. hogy a legutóbbi hivatalos AtiTool (dec 06 asszem) még nem támogatja az X1950 PRO-t? Nem lehet, hogy ezek a problémák azért vannak az AtiTool bench-ben?
Project Torque-ban vice néven körözök
-
rocket
nagyúr
Passziv hutessel szerelt powercolor x1950pro SCS3 teszt:
[link]"A lower resolution generally means that there can be more quality per pixel."
-
juhi07
senior tag
Szerintettek az x1950pro nak az ár csökkenése hol fog megálni???
AMD X2 5000 BLACK EDITION |AC Freezer64 Pro | 2 x 1GB DDR800 KINGMAX |GIGABYTE HD4850 512MB| MSI K9N SLI | 250GB SATA2 16MB Buffer | Hitachi 1 TB Winchester | 400W Chieftec | Samsung SyncMaster 940nw (19'' TFT)
-
Pubszon
veterán
Hello.
Van valakinek Sapphire AGP-s X1950Pro-ja?
Ha van mit tudtok róla mondani és mijen eredményeket ért el a 3DMark05-ben?
És ezt mijen konfigban tudta?ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...
-
brd
nagyúr
válasz Pubszon #2376 üzenetére
Amit utoljára mértem: 9489, 7.1-re épülő Omega driverrel (a 7.2 gyorsult egy picit, leglábbis 06-ban, 05-tel nem nagyon méregetek már). 2.7 GHz-en futó X2, 245 MHz-es RAM-órajel mellett, 1 GB RAM-mal. A VGA pedig 621/702-őn futott. Ami még fontos, ez 1024x768-as felbontásban lett mérve. Ja, azt még elmondom, hogy 05-ben valamiért kevesebb pontot ad, mint amit lehet mérni, ennek az okát nem tudom, de nem is érdekel, nem 3DMark-kal játszom, a játékokban pedig úgy megy, ahogyan kell.
[Szerkesztve]The only real valuable thing is intuition.
-
Superman
nagyúr
válasz Pubszon #2376 üzenetére
Nekem is AGP-s van: hűtő lecserélve Zalman fatal1ty-re és persze a kártya hátilján lévő chipeken is van borda, meg egy házhűtő is hűti őket. legutóbb elég régen mértem, amikor meglett az új procim, de akkor ez volt:
PentiumD 945 3.40/4.1GHZ 2X2MB L2, 1GB Ram, Asus P5P800 SE alaplap, a Sapphire kártya 512MB-os. Órajelek: 641/1485.
3DMark 2005 eredmény: 10414.
A 2006-ot nem mértem. -
Pubszon
veterán
Köszönöma segítséget, és nem tudtok ilyen kártyát eladót?
ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...
-
Superman
nagyúr
-
-
Ebit
addikt
válasz Raikkönen #2387 üzenetére
Szerintem ártani nem fog, bár ha jól tudom a core2duó-ban 2mb cash van, az is szokott segiteni.
A procit húzva járatod?
Esetleg egy vga monitorozó progi kimutatja,hogy elfogy e memod a kártyáról,de Gaboman gyakorlati tapasztalattal rendelkezik a FEAR-t illetően.
[Szerkesztve] -
-
juhi07
senior tag
Hé találtam az x1950pro és a 7900gs kapcsolatos tesztett
http://www.techspot.com/review/28-radeon-x1950pro-vs-geforce-7900gs/page3.html
(Ha már volt akkor 100 boccsi)AMD X2 5000 BLACK EDITION |AC Freezer64 Pro | 2 x 1GB DDR800 KINGMAX |GIGABYTE HD4850 512MB| MSI K9N SLI | 250GB SATA2 16MB Buffer | Hitachi 1 TB Winchester | 400W Chieftec | Samsung SyncMaster 940nw (19'' TFT)
-
Raikkönen
tag
válasz Superman #2393 üzenetére
nekem 1024*758 32bit néha észrevenni vmit
1280-on pedig már elég erősen!
de csak 1gb ramom van, szoval akko szerintem veszek még egyet, ugye érdemes ugyanolyat venni mint ami benne van vagy ennek nincs jelentőssége?
ja amugy ez a játék ''nvidiás'' ez azt jelenti hogy arra van optimilizálva, szoval 7900gs-val jobban megy?"Milyen sivár az a kor, melyben könnyebb egy atomot szétrombolni, mint egy előítéletet!" - Albert Einstein
-
juhi07
senior tag
Tudom meg akkarom még várni a 8600GT ultrák HIVATALOS teszteket és utána vásárolok kártyát
AMD X2 5000 BLACK EDITION |AC Freezer64 Pro | 2 x 1GB DDR800 KINGMAX |GIGABYTE HD4850 512MB| MSI K9N SLI | 250GB SATA2 16MB Buffer | Hitachi 1 TB Winchester | 400W Chieftec | Samsung SyncMaster 940nw (19'' TFT)
-
Telefunen
őstag
HIS x1950PRO: ventillátorszabályzás tényleg mintha nem működne.. (annyi baj legyen, ha találok ''órás'' csavarhúzót /a gpu körüli 4 csavarhoz, a sapphire x1800xl-en nem voltak ilyen véznák ezek a csavarok/ felrakom rá az accelero-t. A kari melegedése lenyűgöző -azonos hűtéssel kb. 25 fokkal hűvösebb mint az x1800xl. Szóval elégedett vagyok -remélem mihamarább lesz hozzá épkézláb ATitool is, nagyon megszoktam már hogy fut a háttérben
Mellesleg a teljesítményugrás kissebb a vártnál (cod2 és carbon után), de még csak most telepítem az AOE3-at, asszem ott azért meglesz a dupla FPS
[Szerkesztve] -
Ebit
addikt
Kitartó a fiú, türelme is van lehet,hogy (PH! nagyúr) cimre hajt.
Tréfát félretéve,sokszor nehéz meghozni egy döntést, és az anyagi források sem állnak mindig rendelkezésre.
Én is régóta gondolkozom,egy 8800 gts-re történő váltáson, de nemtudom mennyi az optimális külőnbség./ jelenleg nálam is picit több mint a 0./ -
dnelb
veterán
Hali!
Egy ASUS X1950PRO karit veszek 2 héten belül,a kérdésem pedig az,hogy kb. hány fps különbség van kb ha a procim 2400 és 2600 mhzen megy?
Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- PlayStation 5 Pro teszt
- További aktív témák...
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Palit RTX 2060 Super 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- Sapphire Pulse AMD Radeon RX 6600 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- Gainward RTX 2060 Super Ghost 8GB használt videókártya eladó garanciával! AKCIÓs
- ASUS Expedition GTX 1050 Ti
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest