Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
mdk01
addikt
válasz unreg1 #21490 üzenetére
Értem köszi.
Nekem kimondottan egy ilyen multi gép kellene ami rendesen csiszol kis helyeken és a kényes kis helyeken lehet vele finoman és jól fűrészelni.
Én is inkább a Makita-t kedvelem de nem minden gépe jó, de ár érték arányban az tény hogy az egyik legjobb.
A fein amúgy olyan 55k környékén van az alapgép a makita meg 40-45k. Nem vészes különbség inkább a hozzávaló kiegészítők árai döntik majd el melyiket éri meg megvenni. -
mdk01
addikt
-
mdk01
addikt
válasz runner 125 #21499 üzenetére
Nem vagy szerencsés.
Amit rajzoltál én nem engedném ki annyira csak 1-1,5cm-t.
Ha annyira kiengeded oldalra nem lesz szép....sztem....én legalábbis nem szoktam annyit. -
mdk01
addikt
válasz runner 125 #21506 üzenetére
Síkban valóban hülyén néz ki. Ha ledcsaíkot szeretnél oda is, akkor kiugraszthatod oldalra.
A párkány előreugrása alap esetben a fronthoz képest történik én ebből indulok ki. Akárhányszor kérdés volt ilyen esetben hogy mennyit álljon ki az oldalhoz képest(mint ahogy te is szeretnéd) mindig a kisebb visszaállás volt a szebb, de persze ezeknél nem kellett ledszalag. -
mdk01
addikt
válasz runner 125 #21510 üzenetére
Ha berajzolod akkor igen körfűrészen viszonylag hamar kivágják neked de előtte kérj árat rá mert vhol méterben határozzák meg a vágást és neked kapásból egy méter ilyen kivágása 6m-be kerül 6x3mm=18mm Nehogy a végén lepődj meg.
Felsőmaróval sem lesz sztem olcsóbb, de rákérdezhetsz ők mivel csinálnák és az mennyibe kerül.Winner-t nem értem de sztem ő úgy gondolta hogy a gérbe vágások nem lesznek szétszedve de én úgy értelmeztem az írásod hogy azt szétakarod szedni szálakra.
-
mdk01
addikt
válasz B-L-A-C-K #21514 üzenetére
Meg ugye rengeteg olyan emberkét hallani aki szeretne dolgozni de nincs munkája, gondolom annak is jól jönne a pénz...
Az évek során volt részem pár lakás/házfelújításba és a 3. után megtanultam hogy minden jó szakinak időben előre 1-2hónappal kell szólni hogy ráhangolja magát a munkára és betudja tervezni. Ez ebben a szakmában sincs másképp. Aki azonnal ráér 1-2héten belül az nem egy kapós szakmabeli és hogy miért azt kitalálod sztem magadtól is. Aztán persze van mindenre ellenpélda, de nagyjából ez így néz ki.
Ritkán szoktam én is Bp.re dolgozni, de van itt is elég munka, szerencsére-nem szerencsére.[ Szerkesztve ]
-
mdk01
addikt
Az ott nem kéreg? Én arra gondoltam.
Ha az ott kéreg akkor a tölgyfának nem ilyen a kérge illetve a szijács része világos.
A bükk sem nyert.Én a 0644 alapján a kőrisnél tartok, de a kérge annak sem olyan....ha az ott kéreg.
Szerk.:
Mondjuk az is lehet hogy többfajta fa és amit én kőrisnek hiszek az az, a kérges az meg egy másik fajta fa...ne ez így jó lesz.[ Szerkesztve ]
-
mdk01
addikt
válasz scrtaft #21567 üzenetére
3,5x60 jobb lett volna, de nem fog szétesni a 4x50-től.
Mindig 0,5mm-rel nagyobbal kell kifúrni a lapot amin keresztül csavarozol mint a csavar átmérője. A másik lapba nem kell előfúrni forgácslap esetében.
Alá fölé mehet a lap a csavarok miatt. Azért szokták pl. közé rakni a tető, feneket mert így általában megspórolja az ember ezen lapok 3oldali élzárását/festését, meg szorítózás esetében nem kell némely bútornál 1,5-2m-es szorítókat használni hanem 1m-essel összelehet rakni a legtöbb bútort.
Hátfal=külméret-4mm ha nem akarod falcolni. Azért jó minél kevesebbet levonni a külméretből mert így több hely marad rendesen megszegelni a hátfalat.
Majd legközelebb jobb lesz, hajrá. -
mdk01
addikt
válasz Winner_hun #21574 üzenetére
Teljességgel felesleges én úgy gondolom. Ha megfelelő szeget vagy kapcsot használ az ember az megállja a helyét bőven.
Két megoldás van számomra az egyik a kimondottan hátfal szeg ami egy erős nagyfejű szeg, a másik meg a kapocs de ebből is min.20-25mm hosszú.
Utóbbi években kapcsot használok szegbelövővel bőven megfelelő, visszaütni nem lehet mert inkább a hátfal szakad szét, mint ahogy csavarnál.
Van, hogy én is csavarozom, de csak spec. helyeken mint pl. a függesztővasnál, de ott már dupla sűrűn is van mert ettől független körbelövöm a szekrényt.Runner: Ne azokból a béna 25mm-es bognárszegekből indulj ki amit a tömeggyárak adnak a szekrényükhöz, mert az nem hátfalszegezésre való azt csak azért adják, hogy adjanak vmit, de xart sem ér.
Nem értem hogyan állhat el az új szekrénynél is a hátfal, hacsak nem arra gondolsz hogy az alkatrészek nem egyforma szélesek és sarkoknál egyik eltartja a másikat, de ezen a csavar sem segít. -
mdk01
addikt
válasz runner 125 #21597 üzenetére
Bocs rosszul emlékeztem. Elkezdtem írni a hsz.-t aztán elaltattam a gépet mert el kellett mennem és egy óra múlva már másképp emlékeztem.
-
mdk01
addikt
válasz Bokrász #21766 üzenetére
Ha már megrendelted akkor neked majd lesznek.
Negatív: A fekete gumiborítás leválik, a tokmány kiold random, aksi nálam 2-3évig bírta(bár erről tett a kollégám is mikor feltöltetlenül átrakta tölteni egy másik konnektorba)
Pozitív: "hmmm....nem Kasza Tibi".....talán, hogy ipari körülményeken kívül egész jó.
Mennyi volt?[ Szerkesztve ]
-
mdk01
addikt
válasz szuszinho #21799 üzenetére
A korpusz fehér és színes elnevezéstől a hajukat fogják tépni..nekik konkrét megnevezés kell.
A méreteket mifelénk csak cm-ben fogadják el.
Az élzáró vastagságát nem tüntetted fel, minthogy azt sem hogy a méretek élzárt vagy szabott méretek.
Hirtelen ennyi.Sztem ez így jó neked és elmész, majd kitöltöd náluk a tied alapján az ő megrendelőlapjukat amiből ők egyértelműen megértik, meg ott majd tudnak segíteni mi kell még nekik.
-
mdk01
addikt
-
mdk01
addikt
válasz Winner_hun #21800 üzenetére
Erről az jutott eszembe mikor a múltkor este 8-9 között kajálunk az svéd áruház éttermében persze húsgolyót, majd kijön egy nő a mosókonyha részlegről kb. ilyen stílusban mint ahogy a videóban is van(és most nem sokat túlzok) majd elkezd hömbölögni hogy "a parasztok után cipeli a tálcájukat, úgy esznek mit a disznók és stb"......azt hittem hogy nem jól hallom.
[ Szerkesztve ]
-
mdk01
addikt
válasz szuszinho #21804 üzenetére
Ezeket nekem hiába mondod el nem én szabom.
Nekik kelleni fog és menj oda majd töltsd ki az ő megrendelőlapjukat az a legtisztább hidd el jobban jársz én már túl vagyok pár vitán mert a birkák elkérik a telefonszámodat de ha vmi kérdés mégis adódna nem hívnak fel hanem megcsinálják úgy ahogy azt ők gondolják, majd ha nem jó akkor meg megy a mutogatás hogy nem volt ráírva. -
mdk01
addikt
válasz runner 125 #21829 üzenetére
Miért kell 30cm?
8cm a szpot előtte mögötte kb. 3cm és meg is van.
A ledszalag is jó de ott kell vmi ami eltakarja a ledeket a karácsonyfa hatás elkerülése végett. -
mdk01
addikt
válasz runner 125 #21836 üzenetére
Oké lehet nem 14cm, de 20cm felett biztos nincs az már hülyén is néz ki...sztem.
-
mdk01
addikt
válasz föccer #21845 üzenetére
Ritkán van szüksége az átlag halandónak rétegelt lemezre ezért nagyon sokáig állna raktáron a szabászatnak ergo nem éri meg. Ha ehhez még hozzá veszed azt hogy a rétegelt lemez vastagsága 3-40mm-ig van nagy átlagban, 1-3mm-es ugrásokkal, akkor ez még jobban lecsökkenti a lehetőségét annak, hogy a szabászat hamar túladjon egy tegyük fel, fél tábla anyagon.....és hogy még fokozzam, nézz körbe felületi minőségét tekintve, kapásból feltudnék sorolni 5-6fajtát(A/BB, BB/CP stb.) és ez még csak a nyír, ezen felül van az, hogy milyen a befejező réteg.
Szóval a lényeg az hogy sztem ne is keress olyan helyet ahol szabva adnak neked rétegelt lemezt, de ha sokáig mész a téma után találhatsz olyan helyet ahol adnak féltáblát, de azt meg általában keresztbe szabják nem hosszába de én ennek is nagyon kicsi esélyét látom.
Nézd ezt meg pl. hány fajta van[ Szerkesztve ]
-
mdk01
addikt
-
mdk01
addikt
válasz #22145024 #21891 üzenetére
Csináltunk már pár ilyet.
Mi MDF lapra nyomtunk furnért majd fel lett csíkozva 20mm szélesre 5fokos alávágással.
Egymás mellé lett rakva, ragasztószalaggal szorosan egymáshoz rögzítve a látszó oldalról majd átfordítva telibe ráragasztottunk egy szövetet úgy hogy a két szélén elhagytunk 20-20mm-t ott ahol majd a nútba csúszik.
Teljesen jó lett szappan sem kell a működtetéséhez.
Élgömbölyítést nem tettünk rá csak el lett csiszolva az éle. -
mdk01
addikt
válasz Winner_hun #21915 üzenetére
Nekem úgy tűnik hogy a csempe homorú,(vagy a csak a fotó csal) tettél rá vízmértéket?
-
mdk01
addikt
válasz Winner_hun #21919 üzenetére
Én soha nem bíztam a gyártó által megadott méretekben. Mindig minden beépítésre kerülő gépet megmérek és akkor az jó lesz nem kell faragni, meg vissza járkálni mert az tud drága lenni.
-
mdk01
addikt
válasz Winner_hun #21922 üzenetére
Értem, én is találkoztam ilyennel de mindig sikerült meggyőzni őket hogy vegyék meg mert teljesen mindegy hogy a konyha készül el majd egyszer, vagy a gépek lesznek meg majd egyszer, egyik nincs a másik nélkül így teljesen felesleges halogatni. Az most egy mikro-t vagy hűtőt később vesznek meg ha különálló az mindegy.
-
mdk01
addikt
válasz runner 125 #21925 üzenetére
Jó dekopírfűrésszel és éles lappal még vastagabbat is átlehet jól vágni.
Bokrász: Igen.
Mindig be kell tartani a ragasztás szabályait mert ezek rövid időn belül(az a legrosszabb mikor nem azonnal) vissza üthetnek és nem kicsit.[ Szerkesztve ]
-
mdk01
addikt
Én gyors elővágásnál sem tapasztaltam elmászást, csak mint írtam jó gép meg lap kell.
Sőt ha már szóba jött a fémfűrészlap. Én szoktam használni van abból nagy fogú is, olyan anyaghoz ami jobban eszi a faipari lapokat azt szoktam használni pl. munkalap vágás és stb.
A jó gép előnye ott jön elő még, hogy ami lapot a hagyományos lengetés nélküli gépekkel már nem lehet használni mert nincs éle, azt még egy normális lengetős dekopírral vígan lehet használni durva vágásokhoz és nem keveset. -
mdk01
addikt
válasz Sanyabá #22049 üzenetére
Lamellozóval futnék egy kört hogy nincs-e túl messze a talp aljától a kés de elképzelhető. Aztán ha igen akkor még ott van a felsőmaró, vagy fúrógép, vagy véső, de ha csak pár darabról van szó nem érdemes túllihegni akkor akármivel kilehet venni a testnek való helyet.
50-100db-nál ár érdemes célszárszámon gondolkodni. -
mdk01
addikt
válasz yooccoo #22055 üzenetére
"lamellómaró 4-es szélességű"
Lehet állítani a talp magasságát és máris többet tud...wow.
Viszont még mindig kérdés a darabszám mert 2db-ért nem érdemes semmivel xarakodni hanem kivésni.Nesa: Ez a zár tud normálisan működni(szüleimnél 10éve tökéletesen működik csak jól kell megcsinálni) és oda ahova csak ez fér el nem sok választék van.
[ Szerkesztve ]
-
mdk01
addikt
válasz Sanyabá #22053 üzenetére
Nem láttam ezt hsz.-odat.
Több száz darabnál nem kérdés egy komoly sablon legyártása ütközőkkel, felfogatókkal ,rögzítőkkel mindkét szárnyra sőt én még egy olyan kést is gyártatnék felsőmaróhoz ami lépcsős és kapásból bemarja a lemez helyét is 1,5mm mélyen így megvan egy lépésből.
Új hozzászólás Aktív témák
- Opel Insignia Full extra! Ezt érdemes megnézni és elolvasni a hirdetést !
- ÓRIÁSI Philips Hue csomag - Hue Go, Iris Black, Play Bar, Light Strip V4 stb...
- Wacaco készlet eladó
- Raktáron! Új, 11kW-os, type2-es, 3 fázisú, 3x16A-es fali töltő, dobozában, 2 év garanciával!
- Eladó Duootts rollerem 6000W 720 km!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest