Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
mdk01
addikt
Véleményem szerint(tehát szerintem) a csak csavarozás nem biztos hogy elég lesz, de nem tudom pontosan mit is csinálsz.
A konfirmátor csavarral nem sok "húsa" marad az anyagnak és kiszakadhat a lapból. Ezért jó több kis tiplit használni, vagy lamellót ami mivel laposabb nagyobb felületen tart és több "hús" is marad a lapból a csavarozást meg csak szorításra használni.
Ez a konfirmátoros megoldás egy konyha felsőszekrény esetében ahol aztán piszkosul meglehet pakolni a szekrényt veszélyes lehet. -
mdk01
addikt
Tiplizd össze akkor az oldalakat meg a feneket, ha maradsz a faszerkezetnél.
A másik megoldás hogy a tandemhez veszel gyári fém oldalakat.
www.blum.hu
Itt nézelődj a katalógusban. -
mdk01
addikt
válasz Winner_hun #20306 üzenetére
Polcot mi tartja még?
Fogantyúból vmi más kellett volna mondjuk fekete.
Grat amúgy jó lett.[ Szerkesztve ]
-
mdk01
addikt
Ez nekem is feltűnt és az én szemem is bántotta, de betudtam annak hogy az ív lekövetése a pakolhatóság rovására megy és itt jön a kérdés....vajon a megrendelőnek a praktikusság és gyakorlatiasság volt a fő szempont, vagy hogy a geometriák és egyéb átfedések rendben legyenek?
Gyanítom hogy az előbbi mivel az utóbbihoz belsőépítész kell és itt nem volt, ez egyértelmű, de ez nem Winner kolléga hibája mivel mint te is írtad nem várható el, hogy olyan szemszögből lássa a bútorokat.
Én jó pár belsőépítésszel(köztük oklevelessel) és rajzaikkal találkoztam, egyik furmányosabb, mint a másik és sokszor hetekig megy az egyezkedés, mit hogyan lehet megvalósítani, de a végeredmény mindig gyönyörű ahogy a helységben összeállnak a bútorok egy egységként és ilyenkor újra és újra rá kell jönnöm hogy ez egy külön szakma.Winner:
Nekem még kicsit hiányzik az ágyban lévő ív megjelenése a többi bútoron, vagy ha nem is az ív, vmi más jellegzetesség. Esetleg ha azt az ívet nem rakjátok az ágyba(mivel egy olyan ív megjelenítése a többi bútorba rendesen megnyomja a árat) hanem ott is a minimál dizájnt követitek akkor az egész kicsit jobban egyben lenne és az ágyneműtartóval sem lenne "gond".
Persze asztalos szemszögből rendben vannak a bútorok csak ezek az apróságok hiányoznak....nekem.
Remélem elfogadod a kritikát és raksz még fel majd képeket a munkáitokról, én kussolok mert b@**ok felrakni egyet is. -
mdk01
addikt
válasz Winner_hun #20347 üzenetére
Nem kötekedés mondom, ha azt akartam volna akkor mind ezt már az első hsz.-embe leírtam volna és nem ilyen formába.
Viszont hogy tanácsot adjak lebegőpolc ügyileg próbáljátok ki egyszer azt a verziót hogy egy 20x40-es zártszelvényre ráhegesztetitek a 10mm-es rudakat és egyben van felfúrva a falra a zártszelvényen keresztül annyi helyen amennyin kívánja a polc így bitang masszívra lehet csinálni és a rudak sem másznak el egymáshoz képest így nem ér meglepetés és a polcba kilehet fúrni a lyukakat otthon normális körülmények között.
Persze ez csak vastag polcnál működik, de lebegőpolc vastagon néz ki jól. Árban persze drágább kicsit, de biztos(lyuktávolság), gyors, és biztonságos megoldás amik a legfontosabbak manapság.[ Szerkesztve ]
-
mdk01
addikt
válasz Fekete dió #20363 üzenetére
Sztem annyi nincs hogy a végén meg búslakodj......én is akartam írni az autófényező, vagy bárkit, de hát elég határozottnak tűntél.
-
mdk01
addikt
válasz Winner_hun #20368 üzenetére
Nem létezik hogy 1,9-en nem jön ki a pác. Én 1,5-tel fújok mindent, szűrővel és rendben van.
Sztem nálad le volt szabályozva a ravasz és nem ment eléggé hátra a düzni...nézd meg.[ Szerkesztve ]
-
mdk01
addikt
válasz Fekete dió #20371 üzenetére
Ezt mennyire gondolod komolyan, de most tényleg?
Elég drága gyakorlás lesz, meg ha nem csinálod hosszú távon teljesen felesleges ebbe belekezdeni...sztem. -
mdk01
addikt
válasz Winner_hun #20401 üzenetére
Oztán méé?
-
mdk01
addikt
válasz today05 #20415 üzenetére
Gyalu felejtős.
Ha van türelmed folytasd tovább hőlégfúvóval. Ennél jobb a lánggal való leégetés de azt csak kültéren szabad.
Én átfesteném és kerülne egy újabb 0,4mm-es festék az ajtóra ami megint kibírnáa köv. 5-10évet.
Mikor a lakás meg padlóstól, falastól(tehát totál) felújításra kerül akkor kicserélni a nyílászárókat olyanokra amik kibírják(!) a köv. 20évet míg jön a köv. totál felújítás.
Nem igazán szokás az ilyen ajtókat totál lekaparni mert nem érnek annyi munkát amit rááldozol időbe, energiába, pénzbe. -
mdk01
addikt
válasz pali923 #20421 üzenetére
Belefúrsz a tengely végébe amibe vágsz egy 6-os vagy 8-as mentet amibe beletekersz egy hatlapfejű csavart de úgy hogy előzőleg már rátekertél egy anyát.
Betekered koppig, majd az anyát visszatekered a csavar tövéhez lekontrázva az egész csavart. Ezt után már betudni fogni egy normális satuba és fix a tengely.[ Szerkesztve ]
-
mdk01
addikt
válasz shaft72 #20431 üzenetére
Egyet azért ne felejtsd el hogy vastag tipli ide meg megbízható camar oda a súly átmegy a tipli/lamello/csavar/akármire a szekrénysarok 10x10cm-es részén és ez sok 10kg is lehet.
Én még a 90cm-t megfelezném egy fix vízszintes osztóval, majd azt még alul és felül meglehet osztani 1-1db polccal is így a fix osztó alá is belehet rakni egy függesztőt.
Ha ez viszont bonyolult akkor rálehet esetleg ültetni a csempére, de ha ez sem megy akkor alulra a hátfalon belülre fellehet rakni egy 6cm széles fix lapot amin keresztül még alul is kilehet fúrni a falhoz. -
mdk01
addikt
válasz today05 #20440 üzenetére
Ebben megőrülsz, azért is kaptál olyan árat amilyet mert ők sem akarták megcsinálni vagy ha elfogadod akkor 100%-ra mentek hogy jól jöjjenek ki belőle.
Csinálj meg egyet kezd el szépen kiglettelgetni amit megint csiszolhatsz és fesd le. Ha ezután megcsinálod a többit is akkor le a kalappal.
Gyanítom meg van a festék is repedve jópár helyen. Ezeket csak simán ki kellene nyomni vmi festhető rugalmas fugázóval a letört részeket meg kifoltozni fával és glettel majd átcsiszolni finoman az egészet és újra festeni.
Ránézésre ugyanazt fogod látni mintha lecsiszoltad volna az egészet, de nem mondom 2x sem hogy lehet még szebb lesz és olcsóbb, meg az ujjaid sem kopnak el. -
mdk01
addikt
válasz Winner_hun #20446 üzenetére
Ezt hova rakjátok?
-
mdk01
addikt
válasz hali.papa #20553 üzenetére
El kell menni fatelepre cseresznyefát venni, ott láotd mit veszel. Add össze a költségeidet,az időt, meg az energiát amit ráfordítasz az ilyenre és még lehet minuszt termelsz az ilyen "vackokkal". Ez egy ránézésre 40cm átmérőjű fa amiből ha levonod a kérget szijácsot jó ha marad 20-25cm széles anyagod amit még lehet szélezni és ez még a rönk szélesebbik része. Nem tudom mi a terved vele de az ilyeneket otthon kell elintézni egy normális szalagfűrésszel és akkor talán még van értelme, mert a gatterossal meg ez utiköltséggel minimalizálni lehet a kiadást.
Ha meg nincs szalagfűrész irány a fatelep....sztem.Tudom hogy nem ezt kérdezted, de elfért itt és nem vagyok látnok.
-
mdk01
addikt
válasz Winner_hun #20890 üzenetére
Jah szintúgy....
....és készülj mindjárt december eleje, lassan jönnek a "még karácsonyra kész tud lenni?" megrendelők[ Szerkesztve ]
-
mdk01
addikt
Bedagad és ütközik az ajtó azért nem lehet becsukni vagy azért mert olyan erős az elvetemedés hogy nem bírod vissza nyomni sík állapotba a becsukáshoz?
Gőzölés felejtős egyéb megoldások vannak az új ajtón kívül.Második: Felületkezelés nélkül egy éppen ráérő, lelkes, közellakó asztalos talán megcsinálja neked ennyiért de felületkezelve házhoz szállítva kb. a duplája....sajnos.
-
mdk01
addikt
válasz yooccoo #21051 üzenetére
"valljuk be, aki egy ikeás bútort nem tud összerakni, az meg is érdemli, hogy ugyanannyi pénzt kifizessen érte"
Hány ilyen van...?
Nem egyet raktam össze magam is konyhától elkezdve mindent. A dobozok összerakása egy konyhánál a legegyszerűbb és nem ebből áll csak a dolog. Rengeteg tényleg szakembert kívánó dolog van pl. egy ikea-s konyhánál amit egy átlag halandó ember nem tud szépen(!) megcsinálni mert nincs hozzá szerszáma se szaktudása...csak egy példa pl. a díszpárkány gérbe vágása.
Volt olyan hogy azzal akartak segíteni hogy a felső dobozokat összerakták és behátfalazták, hogy annyival kevesebb dolgunk legyen másnap. Na most ez úgy sikerült hogy a 7db dobozból egyet elrontottak mert arra véletlenül sikerült rendesen derékszögbe rászegelni a hátfalat, a többiről vehettük le a hátfalat és szegezhettük újra.
Ezen felül hány olyan ikea-s bútort láttam már rosszul összerakva főleg konyhákat a fent említett okból mert nem értenek hozzá és nem tudnak rajzot olvasni. Szóval ez az ikea-s szereld magad spórolj 10%-ot egy nagyon-nagy fogás és a fentieket csak akkor látja az ember mikor már túl van rajta és beletörődik a dolgokba, de a legtöbb ember csak szimplán igénytelen vagy nem látja a hibákat esetleg nem akarja látni.A fenti ikea-s bútor persze nem tartozik ebbe a kategóriába és azért sok ilyen van, de sok olyan van amihez szakember kell ez tény és sokszor az olcsó lesz a végén a drága.
-
mdk01
addikt
válasz runner 125 #21058 üzenetére
Én általában 555mm-re szoktam amiben elfér még éppen az 550-as fiókvasalat, elférnek még a gépek és marad egy kis hézag a falnál ami elviszi a kisebb hibákat tehát nem a fal mondja meg hogy álljon a szekrény.
A munkalap előállása csak 2cm lehet mert különben nem tudsz 555mm-es korpuszt csinálni, és a jobb munkalapok alján lévő vízvetőnek is az ajtó síkján kívül illik esni.
Bár ha azon múlna a víz lecsöppenése akkor befolyna a víz a fiókba.
Ezen kívül még a munkalap és a csempe között is lehet 5mm-t hagyni a falhibáknak.
Mi a gond velük?[ Szerkesztve ]
-
mdk01
addikt
válasz runner 125 #21065 üzenetére
Mint írták lehet nem asztalos az akivel tárgyaltál de ez nem feltétlen hátrány mert ismerek olyat aki fémipari mérnök végzettséggel lett asztalos vállalkozó és ügyesebb mint sok asztalos.
Én ismerem a konyhád minden porcikáját és az ilyen konyhákat ki kell rendesen rajzolni, nem csak leülni az asztalhoz és számológéppel megcsinálni az anyagkiírást. Sokan erre nincsenek felkészülve(és most senki ne értse félre) de csak azért mert a legtöbb konyha anyagát kilehet írni számológéppel, de van amit nem....na a tied ilyen és ez az előleg felvétele után tudatosult az emberünkbe, most meg megy a faxkodás, meg az okok keresése.
A többi PÜ. -
mdk01
addikt
Szerintem azokból a képekből senki nem mondja meg hogy közé- vagy rázáródó pánt kell.
Nem lehet látni hogy az ajtóval egy síkban lévő homlokra van-e pántolva az ajtó vagy a tető és a fenék közé beraktak-e egy merevítőt amire pántolták az ajtót és a polcos rész meg belülről vissza van-e csavarozva.
A 02-es képen a pánt hajlásából én a közézáródóra tippelnék de nem biztos. -
mdk01
addikt
válasz thomgrande #21191 üzenetére
Abból nem látszik hogy nincs-e mögötte egy fix lap a tető és a fenék között.
Mint ahogy azt a 21168-ban linkelted. Mindegy végül mert a friss képen már egyértelmű. -
mdk01
addikt
válasz runner 125 #21199 üzenetére
Szerszám és gyakorlat kérdése, de nem teljesen tudom mit kell igazítani.
Vannak lefele szaggató lapok a dekopírba és vághatod a másik oldalról is.[ Szerkesztve ]
-
mdk01
addikt
válasz Skillet #21229 üzenetére
Anyagszámítást remekül meglehet oldani egy táblázatkezelővel tele nagyszerű függvénnyel, mondjuk egy open office--szal.
Látványtervhez meg jó a szintén ingyenes trimble sketchup.
Lamellózóból meg vegyél egy rendeset min. egy makitát mert hiába kell keveset akkor is szeretnél gondolom pontosan dolgozni és nem idegeskedni hogy miért lötyög és miért zörög itt-ott. Ez egy termelő szerszám lenne és egy rendes munkánál vissza jön az ára és még marad is, de cserébe 10-15évig biztosan kiszolgál de ha ritkán használod min. 20év. Arányaiba az a 75k nem pénz.
Az első munkáimnál és is vissza forgattam kb. 700k-t kisgépekbe de 15éve nem vettem semmit, csak behajtót.[ Szerkesztve ]
-
mdk01
addikt
válasz Skillet #21306 üzenetére
Nekem ilyen van Würth-ösből és annyival nem jobb mint amennyivel drágább. Annyira nem fogja meg a csavart és át kell állítani egy 3,5 és egy 4-es csavar között amire munka közben nincs idő.
Ez a befogó akkor jó mikor több ezer egyforma csavart kell egymás után betekerni.
Vegyél egy hagyományosat de abból egy jobb fajtát és akkor marad még pénzed normális bitekre is. -
mdk01
addikt
válasz Winner_hun #21308 üzenetére
Nem tudom mert ritkán hazsnálom van azon kívül még 2db normális, de megnézem majd ha nem felejtem el.
Sztem egyébként kicsit megfogja de biztosan letörölhető. -
mdk01
addikt
válasz macera2 #21326 üzenetére
Milyen típusú ablakról, ajtóról van szó?
Mostanában én is újítottam fel ablakot de nem sok előnyét láttam volna egy excenteresnek, az csak a sík felületekre jó. Kis helyekre nem férsz be vele, ha meg erőlteted a keskeny helyeket ott meg szét megy a talp pereme...sztem.20-30k-s kategória meg hát nem az igazi.
Egy normális rezgőcsiszolót, mondjuk egy Fein-t (de állítólag a makita is jó) már sokkal megfelelőbbnek tartanék a feladatra. Legközelebb amit veszek az az lesz most már tuti.Jelen esetben az a jó út ha csak most van rá szükséged amit winner is írt, kölcsönözz ilyen gépeket amivel haladsz is.
[ Szerkesztve ]
-
mdk01
addikt
válasz msbing #21394 üzenetére
Rakhatsz vastagabb ~18mm -es fehér laminált bútorlapot, de a szélén ahogy csatlakozik az ágykerethez érdemes vmi fapaknira is vagy sarokvasra ráültetni. Jó a 8-10mm vastag MDF vagy rétegelt de akkor keresztbe is alá kell támasztani. Mérlegeld hogy vékonyabb lap de szórakozni kell az alátámasztással vagy vastagabb de egyszerűbb megoldani. Az hogy vmi drágább, nem biztos hogy valóban drágább lesz mert amit anyagvastagságban(árban) nyersz, azt elveszíted a másik oldalon a vacakolással.
Meg igen fúrkodd ki a szellőzés miatt egy 10-15 helyen vmi vastagabb mondjuk 10mm-es fúróval, erre nincs szabály.[ Szerkesztve ]
-
mdk01
addikt
válasz lrobertoc #21395 üzenetére
A mosogató helyét vágnám csak ki a csap alatti részt meg kikönnyíteném olyan vastagságba amit megkíván.
Oda még lehet elférne az összehúzó is meg a szekrényen feltudna támaszkodni.
Sokat nem gondolkodtam rajta, de hirtelen ez jutott most eszembe.
Élőben is jó volna az ilyet megnézni. -
mdk01
addikt
-
mdk01
addikt
válasz Predator2 #21425 üzenetére
Vegyél egy lítiumos gépet de kevés pénzért egy lítiumos géptől nem feltételen kell sokat várni, mert ami tényleg jó líthiumos gép az 100k-nál kezdődik...*
Én pl. a 6271-es makitára azt mondom xar, de sokan még annak is örülnének tehát vkinek meg tökéletes. Nekem a 2001-es Makitám a tökéletes.
Amiről anno írtam Metabo hogy egy ismerősöm vett ipari használatra de csak azért mert ~100k helyett megkapta 65k körül, na azt a gépet most vitte 2x szervízbe a kapcsolója végett., most is ott van.
Előtte meg egy líthiumos közel 100k-es makita ment neki tönkre 3év után, akkor vette a metabo.
Ebből gondolom azt hogy oké hogy líthiumos de vmit fel kell áldozni érte hogy az ár alacsonyan maradjon.Én használok egy dewalt-ot is az egy állat.
~10-12éves gép 6akkumlátort evett meg és a tokmánya már nem tökéletes de ez ennyi év után megbocsájtható. Ezen felül pofára dül ez undorító benne.
Anno 100k felett volt valahol.*....és még azoknál is lehet széria hiba bőven.
Szóval nem egyszerű manapság kevés pénzből(de még sokból sem) jó behajtógépet venni.[ Szerkesztve ]
-
mdk01
addikt
válasz pali923 #21434 üzenetére
Igen manapság nem a márkát kell nézni hanem a szériát, ezért érdemes olyan gépet venni ami vkinek bevállt...bár most hogy ezt leírtam eszembe jutott hogy a makita 6271 vkinek jó, nekem meg xar szóval ez sem állja meg a helyét...
...maradok annál hogy qrv@ nehéz manapság jó behajtógépet venni. -
-
-
mdk01
addikt
válasz unreg1 #21488 üzenetére
Az igen, hogy átsiklottál 2x a kérdésemen...aztán teljesen megcáfolod magad:
A Makita nem állítólag jó, hanem az egyik legjobb."
VS.
"Fein fúró volt már a kezemben, de használat nélkül is tudom, hogy prémiummárka, a legjobbak egyike. Porschét sem kell vezetnem, hogy tudjam, hogy csúcs."Én sem szeretek kötekedni csak érdekelt volna hogy van-e összehasonlítási alapod(mivel akarok majd venni egy ilyen rezgőt), de nincs csak írtál vmit.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest