Új hozzászólás Aktív témák

  • thyeby

    őstag

    válasz kaje2 #7332 üzenetére

    Láttam is, hallottam is, mitöbb magam is dolgoztam ilyennel. Ezt azért nem is említettem a javaslataim között, mert ezt a rém egyszerű alu sínt aranyárban mérik, és kell hozzá egy jó minőségű kézi körfűrészgép is. És még nincs itt vége a sornak, mert kell továbbá két speciális szorító, amivel a vágandó anyaghoz rögzítheted az alu sínt, valamint az amúgy sem olcsó kézi körfűrészbe egy nagyon drága fűrészkorong, amelynek a fogkiképzése ideig-óráig mentesít a kipattogzástól.
    Most nagyjából elsorolom az árakat:
    1 - Alu sín 2m (rövidebbről nem tudok, hosszabbról igen) kb 30-40 E Ft
    2 - Kisebb minőségi kézi körfűrészgép kb 40-50 E Ft
    3 - 2 db szorító kb 5-15 E Ft/db, tehát összesen 10-30 E Ft
    4 - Holkeres egyenesfogú fűrészkorong kb 10-15 E Ft

    Ha mindezt összeadjuk, kijön kb 90-135 E Ft. (Az említett saccolt árak messze nem a felső határt jelölik, mert az a csillagos ég, jelölik viszont az alsókat. Ami ennél olcsóbb lesz, annak kétes a minősége.)
    Ennyiből már nem polcot, hanem komplett szekrénysort fogsz készen kapni bútorlapból.

    S még egy dolog. Az az alu vezetősín elsősorban arra jó, hogy képes legyél bármilyen sík felületen nyílegyenesen, és egyben pontos derékszögben is vágni - a töredezettséghez gyakorlatilag semmi köze. Inkább szélezetlen áru szélezéséhez rentábilis kisebb műhelyben, mint laminált lap szabásához. Igaz, alkalmas arra, hogy elővágjál, mert a második tolás garantáltan pontosan ugyanott lesz, ahol az első, hacsak nem ügyetlenkeded el a sín leszorítását. (Ezért is kell drága szorító!)

    Ha nem találsz a NET-en ilyen sínt, kereshetek Neked linket, ahonnan már csak rendelned kell. Egy telefonodba kerül, és néhány kollektív berugásra elegendő pénzedbe, és akár már holnapután nekihasalhatsz a 100 méter polcodnak.

    Több fa van, mint asztalos!

Új hozzászólás Aktív témák