Új hozzászólás Aktív témák

  • T J

    tag

    válasz Zol205 #64856 üzenetére

    Két opciót mondanék, és megpróbálom mindkettő előnyét, hátrányát összefoglalni.
    A színezett lakkot nem javaslom, mert a rétegvastagsággal együtt változik a szín is (ahogy a megfolyásnál tapasztaltad), és ha karcolódik, nehezebb javítani mintha csak színtelen lakk karcolódott volna.

    1. Oldószees pác és beltéri 2k PU színtelen alapozó és fedőlakk.
    Előny:
    - megspórolod a vizezés munkafázist és az az utáni finom csiszolást, kevésbé szőrösödik és nem dagadnak ki az esetleges benyomódások.
    - Keményebb; vegyszereknek, izzadságnak ellenállóbb felület mint vizes lakkal.
    Hátrány:
    - Jól szellőző, vagy elszívásos fújókamra kell, mert nagyon büdös, és nem árt valami aktív szenes gázálarc friss betéttel.
    - Amennyivel olcsóbb a lakk, elmegy a szén-betét és a hígítók árára.
    - környezetre, egészségre káros oldószer
    - csak fújással lehet szépen felhordani

    2. Vizes pác és beltéri vizes színtelen alapozó és fedőlakk.
    Előny:
    - nem kell aktív szénszűrő, elég az álarcra porszűrőt tenni, de ha jól szellőző helyen csinálod, és kicsi a köd, akkor még egy műtős maszk vagy sál is elég lehet. De ha nincs lakköd, akkor nem is kell védőfelszerelés, mert a hígítója (víz) nem mérgező. Nem büdös, kevésbé szennyező.
    - könnyebb javítani a karcokat
    Hátrány:
    - sérülékenyebb mint a PU, izzadsáágtól fogdosástól bebarnulhat, megpuhulhat idővel. De ha nagy és kényelmes fémfogantyúkat teszel rá, és megszoktatod a családot hogy a fogantyúkat fogdossák, akkor ilyen gondod nem lesz.
    - valószínűleg kelleni fog egy elő-vizezés + száradás utáni finom csiszolás munkafázis, hogy ne a pác húzza fel a szálakat. Azért csak valószínűleg, mert nem látom az ajtódat. Lehet hogy olyan éles szerszámmal marták/ gyalulták, hogy nincs semmi benyomódás, és akkor nincs szükség vizezésre. Kell egy próbát csinálni valamelyik ajtó hátulján, és meglátod feldagad-e. Ha igen, akkor ne spórold le az elővizezést, mert olyan magas dudorok/ szőrösség lehet, amit az alapozó rétegvastagsága nem fed el.
    - nem muszáj, de ajánlott fújni ezt is. A pácot azért mert így homogénebbre lehet, az alapozót azért mert ecsettel elkennéd a pácolást, és ha már úgyis benne vagy, akkor a fedőzés is szebb és gyorsabb így.

    Vizes beltéri alapozó: milesi HAC6,
    fedő: milesi HPC33 (fényességtől függően más lehet a szám)
    pácot is onnan javasolnám, mert sok mintájuk van már kikeverve, amiből kölcsön is adnak (kaucióért), hogy otthon megnézegesd a saját fényviszonyaid között.

    Oldószeres jó lehet máshonnan is, pl golda, renners, ha milesi messze van.

    Mielőtt bármit vennél, csekkold le hogy nincs-e előkezelve valami olajjal, mert akkor storno minden amit írtam, és csak olajjal/ viasszal fejezheted be.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák