Új hozzászólás Aktív témák

  • mdk01

    addikt

    Srácok, az excenter és a szalagcsiszoló is ugyanolyan jó, csak másra való. Teljesen más a működésük.
    Ha valaki gyorsan és jól akar dolgozni kell mindkettő. A szalaghoz kell gyakorlat, nem mindenhova lehet beférni vele, viszont haladósabb az anyagleválasztása, amire sok esetben szükség van. Egy gyalult, vagy felszakadásokkal teli felületet nehéz excenterrel rendbe rakni, mert sok papír, energia, idő szükséges hozzá és a gép is megsínyli, mert nem egészen arra való.(a rotex-szet hagyjuk az nem ebbe a fórumba való)
    Ha igazán jó felületet szeretne valaki akkor a szalag mellé kell egy excenter, hogy az elfektetett szálakat a körkörös mozgással le lehessen választani, így mikor megkapja a felületkezelő anyagot, kevésbé húzódnak fel a szálak.
    Ha valaki egyébként az arcába fujatja a port, meg gödröt csiszol, majd ezután leesik a létráról az a felhasználó hibája nem a szalagcsiszolóé.

    Kezdő,vagy haladó hobbista szemszögéből nézve az excenter jobb választás, mert több rétűbb a felhasználása. Be lehet vele férni kis helyekre, könnyű gép, nehéz elcseszni a felületet, mert kicsi az anyagleválasztása, felületkezelésnél is hasznos és a végső csiszolásra is megfelelő stb..Ha már valaki kihagyja a szalagcsiszolót akkor excenterből minimum a Makita a belépő...szvsz.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák