Új hozzászólás Aktív témák

  • pacman_123

    tag

    válasz thyeby #45147 üzenetére

    Tibi! Már másodszor hozol zavarba! Te, aki fél év alatt több nyersfát dolgozol fel mint én 3 év alatt :D és ez nem költői túlzás ... Sosem felejtem el az udvarodon a 3 m3 feldolgozásra váró bükkfát :Y

    De értem mire gondolsz és maximálisan igazad van.

    De (illetve nincs "de", de akkor is :D):

    https://youtu.be/nkZCaWaJDrk?t=314

    Én újonnan vettem ugyanezt a kombigyalut, de ezt a pillanatot, ami a fenti videón is látható .... kb tucatnyi hasonló Metabo-s videó, meg kivételesen (!) RTFM után ... nekem a fenti pillanat mindig azzal zárult, hogy a késvédő állandóan visszazuhant. Akárhogy próbáltam, akárhogy olvastam végig a júzer manualt, akármennyi videót néztem végig - az a bánat védőburok önálló életet élt. Lenyomtam a kart -> visszazuhant, Ezért az első pillanattól fogva úgy társalogtam vele, hogy "elmész te a pi**ába", és a mai napig valahol a műhely sarkában pososodik ...

    Vasárnap szórakoztam kicsit, gyalukés élezés témában Nem tudom illik-nem illik másik konkurens fórumra linkelni, de most a téma kényes volta miatt (biztonság) megtettem. Csináltam róla videót is, csak még nem volt türelmem megvágni, fogyaszthatóvá tenni. Esküszöm, hogy "tolófával" (aka.: csiszolósegéddel) toltam át a teszt fadarabot a gyalun.

    Próbálok kellő tisztelettel közelíteni minden ilyen művelethez, és erre bíztatok mindenkit! Még ha a kosaras videón látható ténykedésem ezt nem is támasztja alá. KOnkrétan pl: amikor nem akadály, a hasítóék ott van. Tolófa van. Szemüveg "mindig" rajtam (kivéve mikor elfelejtem,akár úgy is hogy közben a homlokomon van :D ). Vagy megint csak a gyalukéses videó még nem létható pillanata: amikor a 45 fokos bevágás vezetőhöz közeli leeső varzója volt (a.k.a: a leeső darab beszorulhat -> kilőhet ), a fűrészt elfordítottam, hogy ha kilőne a fadarab, ne fater kocsijádíszítse fel, plusz feélreállok. Tudom, ennek ellenére az ilyenekkel történik meg mégis, hogy leszámolnak 1-2 ujjukkal.

    Amikor először kezzdtem faesztergálni, szintén a másik fórumon mondták az "öregek", hogy vigyázni a nagyobb fadarabbal. Láttak már elszabadult, késtartón megpattanó kisebb farönköt 10 centis válaszfalat kiütni.... Azóta hhoz a géphez is több óvatossággal fordulok.

    Hobbista fanyűvő - https://tinyurl.com/AndrasPazar - https://www.youtube.com/@AndrasPazar

Új hozzászólás Aktív témák