Hirdetés
- Máris elérhetőek a WarCraft sorozat első két részének remaster kiadásai
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- PlayStation 5 Pro teszt
- PlayStation 5
- Xbox Series X|S
- Call of Duty: Black Ops 6
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Call of Duty: Black Ops 6
- Age of Mythology: Retold teszt
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
Új hozzászólás Aktív témák
-
pali923
aktív tag
Nálunk az a spéci ablakfesték egy osztrák cég terméke, de már nem gyártják. Az ereszt lambériáztuk, ahhoz kerestünk hasonló festéket, és a Milesi ablakfestéke lett a választás, abból van olyan színű. Viszont ezt a festéket csak speciális fújással célszerű felvinni, nem akármilyen géppel. Maszekolni nem egyszerű vele.
Az ablakgyártó szerint akkor lenne ugyanolyan a festék, ha kézzel 9-szer kenném le. Én festettem a maradékkal sötétítő táblákat, 2-3-szor kentem le őket, és elég jó lett az eredmény. Van egy alapozója, és egy fedőfesték, a kettő együtt adja meg a színét is.A helyzet reménytelen, de nem komoly.
-
Magnum_
nagyúr
köszönöm szépen a válaszaitokat
I humbly and respectfully decline™
-
jimy_l
tag
válasz Hooligan1990 #42650 üzenetére
Hali!
Nem a hőtől lett fekete, mert az nincs az infrában. Az infrafénytől lett fekete.
Nem, nem kell kezelni, lévén nincs hő.Ha szavazással, bármit ellehetne dönteni. Már betiltották volna.
-
Soká
senior tag
válasz Zolabol #42648 üzenetére
Úgy számolj, hogy a szalagcsiszoló(5), az excenter(3), a rezgő(1) nem vagy-vagy gépek, hanem egymás kiegészítői. A hatékonyságukat számokkal próbáltam érzékeltetni. Mindegyiknek meg van a maga terepe. Szerintem a rezgőcsiszoló a leginkább felejtős, az kimondottan a belső sarkokhoz jó és a finom, befejező munkálatokhoz. Nagyobb anyagleválasztásra alkalmatlan. Ebből a kínálatból az excenterrel jársz a legjobban.
-
attiati
veterán
Hazaért a számítógép asztal szerkezet. Szerintetek a lábakat összekötő rész aljára rá lehet erősíteni a bill. tartót? négy db kép (10 mega)
Mármint úgy, hogy még az alá is be lehessen tolni.A gond az, hogy:
Az összekötőre erősítve csak a bill. tartó belső fele lenne rögzítve A külső felét is rögzíteni kellene valahova, de ott meg már csak a magasabban levő asztallap van. Nem gond a szintkülönbség? A semmiben lógnának a tartó csavarjai? -
attiati
veterán
válasz attiati #42659 üzenetére
Csináltam egy szemléltető ábrát. Így nézne ki felülnézetből:
kék: az asztallap
piros: asztallábak és az átkötő elem.
zöld: billentyűzet tartó
szürke: méretekA gond az, hogy max. 80 mély asztallapom lehet. Annak az egyik felén kell elhelyeznem az asztal alatt 35cm billentyűzet tartót + 15 cm bemélyedést. Ez így 50 cm-nyi hely, a 80as asztallap felén... ami sehogy sem jön ki Ráadásul az átkötő elem is 10 cm mély helyet elfoglal.
Az egyetlen megoldás, hogy a billentyűzet tartó belső része bemegy ez alá az átkötő elem alá és túlnyúlik rajta. A külső része pedig az asztallap aljára lenne felerősítve. Tehát nem egy magasságban lenne felerősítve a bill.tartó belső és külső része.
[ Szerkesztve ]
-
unreg1
tag
válasz attiati #42660 üzenetére
Megoldható, az összekötő fémbe átmenő m4-es csavarral és ellen anyával tudod felfogatni. (ennél vastagabb felesleges.)
Ahol az asztallapnál a "szintkülönbség" van, oda tegyél egy olyan vastag fát, mint amennyi a különbség, ne a levegőben lebegjen. Azt sima pozdorjacsavarral is rakhatod.(Amúgy az a véleményem, hogy a billentyűzettartó egy elavult dolog, sokkal jobb és stabilabb, ha a bill az asztalon van)
[ Szerkesztve ]
-
zonusz
aktív tag
A csőre szerelhető szorítóhoz, táblásítóhoz milyen cső kell? Teljesen elvesztem, addig megvan, hogy 3/4-es, vastag falu, de hogy hegesztett, varatnélküli, szerkezeti cső vagy milyen, azt nem tudom.
-
unreg1
tag
Nagyon amatőr kérdésem lesz.
Mennyire csereszabatosak az aksik, konkrétan a Makitánál? Egy 14,4 voltos aksi beletehető-e egy 18 voltos gépbe?
-
unreg1
tag
Most akkor kinek higgyek?
-
attiati
veterán
Tudtok olyan vasalatot, ami:
A). asztallap aljara rogzitheto sines megoldas (billentyuzet tartonak)
B). 9 cm marad a bill. tarto lap teteje es az asztallap alja kozott
C). 50 cm-nel hosszabbMegneztem tobb vasalat bolt katalogusat, de a 9cm -nel elbukik mind. Amazonon is nezelodtem.
Persze meg kozel sem neztem meg mindent, hatha tudtok valami boltot. -
Apaf3j
tag
válasz unreg1 #42665 üzenetére
Nem ennyire konkrétan: a Bosch valami érthetetlen (jó, tudom, pénz) okból anno kihozott egy 10.8 és egy 12 voltos Li-akkus sorozatot is. Aztán pár évvel később bejelentették, hogy a készülékek és az akkuk, sőt, még a töltők is tetszés szerint keverhetőek. Igaz, itt csak 1,2V volt a feszültségkülönbség.
Climate is what you expect, weather is what you get.
-
JSaN
addikt
válasz attiati #42670 üzenetére
Szia igy konkretan szerintem nem fogsz talalni, olyan vasalatot aminek a rogzitesi teteje a sintol 9cm.
En inkabb ugy csinalnam meg hogy valami standard csuszo sinre tennek vinkli vasat asztal lap aljara ugyanugy rogzited, az oldalan meg ott amilyen magassag kell.Vagy tutib ahogy winner irja, pl butorlap elere lelogatva es annak belso oldalan lenne a sin.
[ Szerkesztve ]
Steam profile: https://steamcommunity.com/id/1106198411061984/
-
attiati
veterán
válasz Winner_hun #42673 üzenetére
Sajnos a nem maszek megoldasos sineken sincs mindig osszekoto elem a bill.tarto butorlap alatt.
Kaptam meg egy olyan tippet, hogy az asztallap aljara rafurni egy lécet es arra rafurni a bill tarto vasalatot.
Igy megno a tavolsag. Allitolag duplungolasnak hivjak ezt. -
unreg1
tag
válasz Winner_hun #42671 üzenetére
Mennyire érezhetően gyengébb, mintha 18V-os lenne?
Egy 18V-os dekopírra lenne rátéve, nagy a különbség? -
pali923
aktív tag
válasz Peterhappy #42669 üzenetére
Pl. yooccoo megfelel a C) feltételnek.
A helyzet reménytelen, de nem komoly.
-
attiati
veterán
válasz Winner_hun #42679 üzenetére
Bocs, mármint úgy értem, hogy a plusz anyagra nem csak a sín kerül rá, hanem az egész tartókonzol. Végül is a lényeg ugyanaz
Fura, hogy ennyifajta (állítható magasságú) vastalatból nincs olyan, ami jóval több helyet hagy / alacsonyabbra állítható.
[ Szerkesztve ]
-
-
Vesa
veterán
válasz attiati #42681 üzenetére
Laikusként annyit hagy tegyek hozzá, hogy ez egy igazi térdgyilkos megoldás! Nekem egyszer -nagyon nagyon régen- vészesen eldurrant az agyam attól, hogy miközben a székkel közel gurultam az asztalhoz, a térdem rendszeresen belevertem a sín/vasalat sarkába. Rohadtul tud fájni, annyira, hogy én konkrétan baltával vertem szét az egészet. Azóta sem vagyok hajlandó olyan asztalhoz ülni, ahol ilyen megoldás van! Csak gyakorlati tanács volt, nem meggyőzni akarlak a konstrukció életképtelenségéről!
A tudomány a valóság költészete!
-
Grizzlu
tag
Sziasztok!
Mi célt szolgál a körfűrészlapoknál a mélység fogáshatároló?
Köszönöm előre is.
[ Szerkesztve ]
MSI MAG Z590 Tomahawk WIFI, i5-11400F, Intel ARC380, 2x8 GB DDR4 Kingston HyperX Fury 3000 Mhz, BeQuiet PurePower 12M 650W
-
zoli03
őstag
válasz yooccoo #42690 üzenetére
Nincs ilyesmi. Egy Li-Ion cella töltése során változik a feszültség, nem állandó. 12V-tal fel sem tudnád teljesen tölteni az akkut. A töltőre 12,8V-ot írnak.
A Li-Ion cella névleges feszültsége 3,6/3,7V, innen jön a 3,6x3=10,8V. 12V esetén 4V-ot vesznek alapul, de vehetnék akár a feltöltött cella feszültségét is, ami 4,2V. Csak gondolom a 12,6V nem hangzik olyan jól. A 18 és a 20V esete ugyanez, csak azokban az akkukban 5 cella sorba kötésével jön ki 18V-os feszültség.
Sok ember azt hiszi, hogy a 12V-os akku jobb, mint a 10,8V-os, aztán azt veszi, közben meg ugyanaz, és semmi fejlesztéssel tudnak többet eladni. -
Szalmakutya
tag
Sziasztok, vörösfenyő kerítést csinálok. Mivel kezeljem le, hogy bírja az időjárást? Vékonylazúr, valami pác, lenolaj, vagy ezek keveréke?
-
MrChris
nagyúr
Szeretnék viaszolni natúr fafelületet, fa szerszámokat, sík fafelületet, hol vegyek milyen viaszt erre a célra? Főképp Bp-en.
-
jimy_l
tag
válasz MrChris #42695 üzenetére
Kimégy a piacra, keresel egy mézárust, lehetőleg olyat aki méhész is.
Rendelsz tőle viaszt. Terpentinben feloldod, és kész. (A viaszt, és nem az árust.)Elmész az azurba, veszel kozmetikai méhviaszt, (szép fehér granulátum) ((én is használtam)), ugyanott veszel terpentint, a többit már tudod.
[ Szerkesztve ]
Ha szavazással, bármit ellehetne dönteni. Már betiltották volna.
-
-Ben-
veterán
Szeretném levenni az ajtót, mert nagyon-nagyon szorul. Gondoltam, megnézem mi a gond. Nos, a legalsó pipapántok „összeragadtak”. Nem akar se forogni, se lejönni. Ki fog szakadni az ajtóból.... Van ötletetek, hogy mivel/hogyan tudnám szétszedni?
Arra is gondoltam, hogy lefűrészelem, leveszem az ajtót és rakok fel új pipapántokat.
[ Szerkesztve ]
-
jeriko2
tag
válasz Szalmakutya #42694 üzenetére
Időjárásnak kitett fa felületre csakis vékonylazúr. Legjobb a Milesi-féle viaszos:
http://www.lazurok.hu/termekek/milesi-vekonylazurok-xgt-hydrocrom?gclid=CjwKCAjw8_nXBRAiEiwAXWe2yUYmX2SvfwDm94wuIWS15PIxOTm6qvraOojktjbKK2jXlNZqnV7UshoCIxMQAvD_BwE
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest