Új hozzászólás Aktív témák

  • gaborbol

    őstag

    Informatikus vagyok, nem sok elozetes tapasztalatom volt az epites teren, igy nezzetek el az esetleges szakbarbarsagot.

    Adott volt egy sorhaz egy 30 nm-es telekkel aminek kb 2 meter lejtese van, gyakorlatilag teljesen alkalmatlan volt barmire. Gondoltam csinalok ra hivatalosan epitesi engedellyel es epitesi ellenor altal felugyelten egy fa teraszt ami kvazi hasznalhatova teszi a teruletet.

    Adtam magamnak 5 hetveget es a koltsegvetest $1800-2000 dollar kore lottem be, mivel $1600-at adott ki a barkacsaruhaz tokkal vonoval. Tobb ceg kijott felmerni a melot, de nem igazan erdekelte oket, tul kicsi melo, (keves haszonnal) ezert legtobben visszaleptek. Egy konkret ajanlat jobb be ok minimum $5000-6000 dollar kore lottek be a projektet, igy en alltam neki.

    Innen indult a tortenet, megneztem hogy kb hogyan lehetne osszehozni ezt egy szintre:

    Eredetileg kilenc 1.2 meteres beton alapot szantam neki amire 9 gerendat alitottam volna fel, de az epitesi ellenore nem rajongott erte. A teljes vaz szerkezetet joval erosebb anyagbol kellett volna megcsinalnom, igy dontottem a 15 darab beton alap mellett: ( mar itt sejtettem, hogy a keret nem feltetlen lesz eleg :) )

    Mielott a galvanizalt oszlop tartokat lerogzitettem, megneztem, hogy mind sikban fut-e.

    Amikor ez megvolt, betakartam az egeszet egy vizhatlan, novenyzetet at nem engedo anyaggal.

    Jottek az oszlopok, rajtuk a tarto gerendak, majd a fo vazkeret.
    4X4-es oszlopok es ketto darab 2X8-as gerenda osszeszogelve a 2X8-as felig kesz vazkerettel a tetejen.
    Itt meg semmi sincs lerogzitve, latszik is hogy par oszlop csale.

    A teljes vazkeret kesz:

    Korlat oszlopok es fenyo burkolat:
    4X4 es 2X6

    Befejezes:

    Elkeszulesi ido: het hetvege es 4 szabad nap hetkozbe :DDD
    Teljes koltseg olyan $3200 dollar :Y

    Persze ebbe benne vannak a szerszamok is, mint pl lezeres szintezo, 3 meteteres vizmertek, korfuresz, darabolo furesz, aso es betonozo eszkozok. A tobbi nagyjabol megvolt, ami igazan megdobta az arat az szallitas. Normal esetben csak 75 dollar, de mivel nincs telek, igy nem volt hol tarolni az anyagot igy negy korben sikerult csak kiszallitani mindent. Az afa szinten nem volt benne a tervezetbe, igaz az csak 7%, valamint a haztol kiepiteni az esoviz elvezetot szinten belekerult parszaz dollarba, mivel nem akartam hogy a tetorol lefolyo viz az alapot mossa.

    Mostani tudasom alapjan par dolgot maskepp csinalnek, es picivel olcsobban is ki lehetne hozni, de majd a kovekezo jobb lesz! Csutortokon jon ki a muszaki ellenor a varostol vegso atadasra, remelem atmegy ez a szar, mert a kezelt fat nem lehet elegetni, igy meg felgyujtani se tudnam :DDD

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák