Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • thyeby

    őstag

    válasz aszamóca #35161 üzenetére

    Te vagy az első, aki ilyen tapasztalatról számol itt be. Egy év már volt, de nekem az nem jelent semmit.
    Rendeltünk forrfüles cellákat - nem volt túl olcsó. Emlékeim szerint 2Ah-s packot cseréltünk talán 2,6 Ah-ra. Az eredmény pedig gyakorlatilag nulla. Amíg a DeWalt eredeti akkui több, mint nyolc évig mentek úgy, hogy 4-6 óra folyamatos nyúzást bírtak, addig ez a kraftosabb újracellázott varázslat gyakorlatilag 10 Db 6x100 as csavar behajtása (előfúrva!) után kilehelte az erejét. Szóval még annyit sem bírt ki, amíg a másik tölt. Kár volt érte adni tízezer forintot.
    És ez a gyakoribb tapasztalat, amit az újracellázott akkukról olvasok. De olyat még soha sehol nem olvastam, hogy az erősebb tényleg erősebb lett, és olyat meg pláne nem, hogy nyolc éven át bírta.
    Szóval a magam részéről lezártnak tekintem ezt az újracellázott akku dolgot. Lehúzás és parasztvakítás. Sokkal kifizetődőbb a gyári stabil akku. És az az olcsóbb, ezt megtapasztaltam.

    A lakásfelújító topikban írtam némi tapasztalatot és véleményt a választáshoz. Akit érdekel, lehat akár hasznos is számára.

    Erről a lidis, meg aldis csúcstechnológiájú barkács dolgokról meg ennyit:

    Régebben beszaladtam magam is a csőbe. Már egyetlen lidis, aldis vásárolmány sincs meg. Eltűntek a műhelyből nyomtalanul. Magyarul kidobtam mindnek az árát. Megáll a lábán az, aki szerint ez egy közepes Einhell minőség átcímkézve. De nekem az Einhell gépek is eltűntek a műhelyemből, mint a kámfor.
    Most történt tegnap:
    Kell egy kézi gyalugép. A tetőről lekerült lecekből akarok kerítést a kutya miatt 17 méteren. Ezeket a leceket be nem dugom a 300-as kombi gépembe. Megnéztem a kínálatot. Barkács akkor se kell, ha csak erre az egy munkára kellene, mert nem biztos, hogy kibírja. Hiába a garancia, nekem már tele van a hócipőm a garanciás ügyintézésekkel. Legközelebbi gép 40 ért egy 82 mm-es Makita. Van tízzel olcsóbban ugyanez Maktec. De nem kell. Nagy betűvel odaírják mellé, hogy Barkácsolásra! És ugyanígy vastagon szedve. Tízezerért nem kockáztatok. Épp leltem húszért egy használt Makitát. Nem gatyáztam, meg is vettem. (Most van úton.) Mert abban jobban megbízok, mint ugyanennyiért zsírúj barkácsgépben. Tapasztalatom, hogy még egy vérző nyakú ipari gép is sokkal többet tud, mint ugyanennyiért az új barkács verzió.
    Tudom, hogy ezt a használt Makitát ugyanennyiért el fogom tudni adni rövid idő alatt, miután végiggyalultam a bontott tetőleceket vele. Semmilyen barkács gépet, semmilyen lidis szerszámot nem lehet jelentős bukás nélkül eladni. A használt gépek árai mutatják legjobban egy adott gép valós értékét. Jobb érzésű gondolkodó ember a használt barkácsgépet meg se hirdeti. Egyszerűen kidobja, vagy elajándékozza olyannak, akinek még olyan sincs.
    Nem azt akartam, hogy az jöjjön le, milyen nagy az arcom, nem is akarok lesajnálni senkit, aki barkácsgépért pénzt ad. Csupán megtapasztaltam ezt is, azt is. Aki egyszer fúrt már akár hobbi célra egy hilti fúrókalapáccsal, az kényelmetlenül fogja érezni a kezében ezeket a strauszausztria németminőségeket. Én nem azért szabadultam minden lidis dologtól meg az idők során, mert az nem jelent fétist számomra, az ipari meg de. Nekem egyik se jelent fétist, azt hiszem. Csak szeretem, ha valamit lehet arra használni, amire való.
    Dolgozok barkácsgépekkel ipari léptékben. Néhány darab nekem bevált, és príma ár/érték arányt mutat. De ha arányaiban nézzük, akkor kb húsz típusból kettő vált be. Tizennyolc nem. Ebből matematikázhat, aki tud.

    Több fa van, mint asztalos!

Új hozzászólás Aktív témák