Új hozzászólás Aktív témák

  • thyeby

    őstag

    válasz aszamóca #34680 üzenetére

    Tulajdonképpen a Triton újragondolta a felsőmarót. Teljesen eltér a hagyományoktól. Amikor használatba veszed, rendesen szokni kell, hogy mi, hogy is. De nagyon jó megszokni, mert kezes gép. És valóban, ahogy írod is, asztal alá nem gondoltak még ki jobbat, mint ez. Először is fél kézzel, szerszám nélkül cserélhető az asztalom felülről a marókés benne. Ha koppig felemeled, automatikusan reteszel.Ám ez csak a kezdet. Az igazi kényeztetés akkor jön, amikor be akarod állítani. Alulról durván úgy tudod belőni saccra, hogy nem emelned kell a hat kilóját. (Nekem az asztal súlya meg se közelíti ezt a hat kilót, tehát ha emelnem kell a hagyományos gépjeimet, emelem az asztalt is velük. És rá kell lépnem az asztalra, hogy te maradj ott haver, ahol vagy.) Egy trükkös tekergethető üzemmódba kapcsolhatod a markolatot. Nagyon kényelmes ez nekem a többi (drágább) gépekhez mérten. És kapsz hozzá egy kurblit, amivel felülről pozícionálhatod finoman a tizedeket.
    És egyféle értelemben sajnálom ennek a gépnek a megalkotóit. Mert olyan innovációkat applikáltak, amik tényleg nagyon odateszik ezt a gépet a megfontolandók közé. És míg ők valódi fejlesztést produkáltak, addig a Makita pl egy ráncfelvarrás ürügyén vitte fel a gép árát. Nem kicsit, hanem nagyon. Talán nem is ráncfelvarrásnak nevezném, hanem üres kozmetikának. (Mint amikor Ámerikában sminkelik a halottat.) Gondoltam is magamban, hogy mi a lószarért kérnek az új Makitáért immár 180 ! :Y ezer forintot. Azért a négyszáz plusz wattért? Mert szerintem az parasztvakítás. 2Kw feletti kraftra nem sok szükség lehet egy felsőmaró esetében.
    Off-ban akartam megemlíteni ezt a wattkodós marketing fogást, de talán mégse off ez. Pölö a porszívóknál egy időben sláger volt, hogy 2000W. Míínek? :F Van nekem egy nagy állat Ghibli-m. 1200 wattból akkora szívóerőt nyertek ki a fejlesztők, hogy csak nna. De a zemberek buknak ezekre a plusz wattokra. És csak keveseknek esik le a tantusz, hogy egyetlen pluszt vásároltak drága pénzért: plusz villanyszámlát.

    Van egy kevésbé jó hírem is. Meg azért hozzá kevéske instrukció.
    A legdrágább gépek is ugyanúgy csapágyasok lesznek (tapasztalatom szerint ugyanannyi üzemóra után), mint a bíjenddíí, vagy a ződbos. Hanem ez még a kisebbik rossz hír. A nagyobbik az, hogy nem mindig sikerül jól a csapágycsere. Van olyan gépem, ami egymás után zsinórban kétszer lett csapágyazva (dufla pénzen nyilván) úgy, hogy a két csapágyazás között nem fordult ezeret maga körül a tengely.
    Az útmutatóm pedig az, hogy amikor az ember kezébe kerül egy drágább, eltalált, vajfinoman futó gép, na, abba ne tegyen barkács marószárat. Vegye meg inkább a legszükségesebbeket többtízezer forintokért a Dimar-tól. Azok nem fognak ütni. Azért drágák. De ha picikét is üt egy kés, azt legelsőnek a testrészeink (kezünk, fülünk) szenvedi meg, és rögtön utána a marógép csapágyai.

    [ Szerkesztve ]

    Több fa van, mint asztalos!

Új hozzászólás Aktív témák