Új hozzászólás Aktív témák

  • Speciali

    tag

    válasz totron #34372 üzenetére

    kézifürésszel és (vagy) kézi gyaluval egyenes vonaluvá fürészeled , gyalulod a deszkákat, belsö oldalon hevederekkel rögzited egymáshoz öket. Méretre vágod kézi fürésszel az igy kapott lap elemeket, majd az éleket kicsit lecsiszolod kézi erövel.
    De ha csináltál már ilyet, akkor ezeket ugyis feleslegesen irtam le. Semmi baj azzal, hogy kézzel akarsz dolgozni, de ha minden deszkát kézzel fogsz megmunkálni, hosszu idöt fog igénybevenni és sok izomeröt, de gondolom ezzel sem irtam ujdonságot. (kb tizszer annyi ideig fog tartani a munka)

    De ha valoban "natur" modon akarod elkésziteni, akkor a butorlap és egyéb "müanyag" szoba sem jöhet. Raklapokat én gusztustalan hobortnak tartom, semmi egyedit nem látok benne. A butor korpuszt is vagy fábol, vagy ahogy már szo volt rola, épitetten képzelném el.
    Amugy nem rossz az elképzelés, meg lehet ezt szépen csinálni, ha nem csapja össze az ember. Fafajta lehet bármilyen fa, amit fel lehet használni egyébként is butornak. Lehet fenyö is, az a legolcsobb.
    Kérget le mindenhol, aztán megdrótkefézni,de csakis kézi erövel természetesen. Jöhet rá lakk, deinkább olaj, az ruszkisabb, izé, rusztikusabb.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák