Új hozzászólás Aktív témák

  • thyeby

    őstag

    válasz Zerdal #32031 üzenetére

    Megnéztem. Jobb, mint amire számítottam. De drágább is.

    Én a következőre beszélnélek rá: Makita LB 1200F Ez jobb a Metabo-nál, sokkal jobb a DeWaltnál, a Bernardo-nál meg pláne jobb. Nekem sikerült 170-ért venni, volt itt a fórumon, aki 150-ért kapta meg, és láttam már ezt használtan, újszerű állapotban 120-ért.
    Szóval szerintem nem "csak" annyival jobb, mint amennyivel drágább. Ha vesszük, hogy linkelt gépnél a €337-hez jön némi postaköltség, szerviz itthon ki tudja milyen rá, kisebb kerékkel, gyengébb motorral, rövidebb szalaggal operál, és a vágáskapacitása is kisebb. És nincs hiteles/hihető vélemény róla hazánkban.

    Öcsémet rábeszéltem a Makitára, pedig ő csak egy pici Güdét akart eredetileg venni. Szerintem nem bánta meg. Egyetlen idegesítő dolog rajta az a lúzer világítás - inkább rá se tették volna.

    Visszakanyarodva a kérdésedre: Ha árérzékeny vagy nagyon, akkor szerintem megveheted a Bernardo-t, de ha ki tudod valahogy csikarni a pótlást, hát válassz inkább Makitát. Ha pl karácsonykor, januárban visszaengedik az árát 170-re, - amire látok esélyt, mert évek óta 170 körül mozog a valós ára - akkor már tényleg elgondolkodtató a dolog. Pláne, ha vesszük, hogy négy új szalag jár hozzá, amit darabonként tízezer forinttal összeszámolunk, hát akár az is kiderülhet, hogy olcsóbbra jön ki, mint a Bernardo.
    Ha van 3 fázisod, akkor itt egy remek ajánlat.

    Több fa van, mint asztalos!

Új hozzászólás Aktív témák