Hirdetés
- Nintendo Switch
- Hogwarts Legacy teszt
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Life is Strange: Double Exposure teszt
- World of Tanks - MMO
- Assetto Corsa Competizione
- Battlefield 4
- PlayStation 5
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Íme a végleges gépigény
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
Új hozzászólás Aktív témák
-
pali923
aktív tag
válasz thyeby #31650 üzenetére
Ja, hát ilyen árakkal könnyű! Eddig csak olyat láttam, ami 30-ról volt leolcsózva 18-ra. Ilyen vétel nem rossz. Azért én a Parkside rezgését is el tudom viselni 6000-ért, a körmömet meg a manikűrös kitisztíccsa, mielőtt nekiállok csiszolni.
A helyzet reménytelen, de nem komoly.
-
AndrewBlase
senior tag
Szigorúan saját vélemény:
Aki csak hébe-hóba veszi elő a gépeket, mert szeretné saját maga megcsinálni az adott feladatot (vagy nem tud/nem akar szakembernek fizetni), annak tökéletes választás a Parkside család. Pl nekem is.
Aki meg munkájából fakadóan használja, az úgyis megveszi (előbb vagy utóbb) az ipari gépeket.
Miért mindig én???
-
thyeby
őstag
válasz zseee001 #31652 üzenetére
Tulajdonképpen ilyen nyolc rétegből lepattogzós, repedezett, kőkemény festékkel "védett" nyílászáróra gondoltam.
Azonban ha lazúrral kezelt, azt gyerekjáték felújítani, amennyiben a fa nem indult sehol korhadásnak. Elég a felületet felcsiszolni, és mehet rá az újabb lazúr. És megúszható a következő felújítás szinte csiszolás nélkül, ha időben érkezik rá az ecset.
Ha csak egyetlen géppel kívánod könnyíteni a dolgodat, akkor én egy jobbféle deltacsiszolóra szavaznék. Talán ez is megfelelhet.Több fa van, mint asztalos!
-
zseee001
csendes tag
köszönöm az eddigi segítséget.
Akkor nyílászárónak delta csiszoló, lambériának (van falon és plafonon is) milyen lenne jó? (sokatoknak van excenter csiszolója, szerintetek alkalmas lehet glettelt fal csiszolására festés alá?) -
thyeby
őstag
válasz zseee001 #31655 üzenetére
Nem ökölszabál az, hogy oda delta kell. Hanem ha csak egy gép, akkor én azt venném kézbe. Mert a sarkokba jól befér, és sok sarok van. De ha nem nagyon tré még az a nyílászáró, lehet, hogy megúszható kevés izzadtsággal egy ilyennel is. Igen, a lambériára már jobb az excenter (Ez jó vétel, nagyon jó gép, csak így is drága.), vagy szalagcsiszoló.
Az excentercsiszoló elvileg jó a falra, de belegebedsz, míg végigmégy egy ilyennel rajta. Oda zsiráfot szoktak használni porszívóval. Ennek nem kell excenteresen is rezegni, elég, ha simán forog. (Úgy tudom.)
Több fa van, mint asztalos!
-
bel26
csendes tag
elsőre nem szeretnék ekkora összegeket költeni rá. Teljesen tapasztalatlan vagyok asztalos munkákkal kapcs.
először kipróbálom magam és ha lesz egy kis tapasztalatom akkor majd lehet beruházok jobb gépekre is. ezt a gyalut pl 15.000 ért vettem. ha nem tudom kipofozni, eltudom adni szerintem bármikor ennyiért. -
bel26
csendes tag
válasz thyeby #31643 üzenetére
Elvittem a fűrészt szerelőhöz és azt mondta hogy semmi gond nincs vele, úgyhogy akkor marad egyenlőre. Majd ebayen próbálok vadászni valami jobbat addig gyakorlok ezzel . sajna a kiszemeltem ára felszaladt.
Az egyengető gyaluval nem lehet ugyan olyan eredményt elérni mint egy vastagolóval?[ Szerkesztve ]
-
AndrewBlase
senior tag
"Az egyengető gyaluval nem lehet ugyan olyan eredményt elérni mint egy vastagolóval?"
Röviden? Nem.
Még ha tökéletesen be is van állítva egy ilyen házi készítésű gép, akkor se tud tökéletes simaságú felületet adni, arról nem is beszélve, hogy két fát se tudsz ugyanolyan vastagságúra kigyalulni. Ami azért egy konyhabútor-front elkészítésénél nem lenne hátrány.
Úgy is mondhatnánk, az egyengető gyalugép (ahogyan a nevében is benne van) előkészíti a vastagoló gyalu részére a fadarabot úgy, hogy egy sík felületet képez neki, amin meg lehet már vezetni.Miért mindig én???
-
AndrewBlase
senior tag
válasz zseee001 #31655 üzenetére
"(sokatoknak van excenter csiszolója, szerintetek alkalmas lehet glettelt fal csiszolására festés alá?)"
Megfelelő papírral (nem fára valóval!) alkalmas rá, de ha nem kötöd porszívóra, iszonyatos port csinál, meg eléggé szaporátlan is egy nagyobb falfelület esetén. Ha nem mállik a glettelt fal, akkor én a helyedben egy csiszolószivaccsal esnél neki. Feltéve persze, hogy csak az apróbb javításokat akarod síkba csiszolni.
Miért mindig én???
-
thyeby
őstag
"azt mondta hogy semmi gond nincs vele, úgyhogy akkor marad"
Könnyű vágásokra, meg tanulni jó lesz. Könnyen leég. Ha fulladozik, állítsd meg, kezdd előről. A fenyőt jól fogja vinni, keményfával már tapasztalat köll, meg óvatosság. Egyébként nem olyan reménytelen eset az a gép, de ne várj sokat tőle. Nagyon sokat javíthatsz rajta, ha teszel rá egy normális (pl Pilana, Freud) lapot - csak az a baj, hogy az 10-15 ezer pénz magában.
"Az egyengető gyaluval nem lehet ugyan olyan eredményt elérni mint egy vastagolóval?"
Képtelenség.
Az egyengető gépet arra használják, hogy kialakítsanak a fán két pontos vezérsíkot. Ez kigyalulja a görbét, a teknőt, ügyesek kezében a csavarodást is. Megoldja, hogy ez a két szomszédos sík pontosan derékszögű legyen egymással. Persze ezt csak a jó gép tudja, ilyen homemade gépek ritkábban.
Ezután jöhet a vastagolás. Ekkor a kés alatti asztalon fut a fa, mely asztal pontosan párhuzamos a késélekkel. Többnyire behúzza magának az anyagot, csak el kell kapni, mikor végzett vele.
Tudnod kell, hogy egy valamire való pontos vastagológép egymillió forintnál kezdődik, úgyhogy a linkelt hordozható Makita 140-ért igen szerény beruházásnak számít. (Nekem félmilliós gép jutott, de régi vágyam lecserélni egy jobbra.) Az ilyen kisipari építményeket kerülni szoktam, mert 90%-uk használhatatlan. Még a komoly gyártók mérnökeinek is felkészültnek kell lenniük, ha jó gépet akarnak tervezni, és azt századpontos technológiával megépíteni. Az ilyen kisipari gépeket meg többnyire bátor lakatosok próbálgatják építeni, akik sokszor alapvetésekkel sincsenek tisztában - az eredmény aztán olyan is.
Ha lenne ipari áramod, akkor javasolhatnám, hogy végy egy öntvénvázas használt kombinált monstrumot Németországból, ott ezek igen olcsók. De ott is többszázezerre, plusz szállítási költségre kell gondolni.Talán most érzed, hogy nem véletlenül írtam az áram nélküli hagyományos asztalos technológiát. (Az se olcsó, csak egy mezei gyalupad is komoly kiadás - de legalább nem milliós beruházás.) Lassú azzal a technológiával a mai világban haladni. Pláne ahhoz mérve, hogy pölö az IKEA gépje percenként százméterekben méri a "kifosott" méretpontosra gyalult faanyagot. De az is lehet alternatíva, ha pénzed nincs, ám elszántságod, és időd van.
-
mdk01
addikt
Bocs, de ez katasztrofális a valószínűleg egyenetlen kazánlemezzel együtt, annak 50cm-es hosszával és az emelőszerkezet masszívitásával.
Mondanám, hogy add el, de azt kellene jól tökön rúgni aki ezt így eladta neked.
Olvasgass utána hogyan kell kinézni egy használható gépnek, mik a feltételei annak, hogy jól, vagy közel jól dolgozzon és hogy mit kell ezekért tenned, mennyi pénzt és időt kell beleraknod.
A biztonság nagyon fontos, és nem túl bizalomgerjesztő ahogy ez a gép kinéz.[ Szerkesztve ]
-
thyeby
őstag
-
mdk01
addikt
Laikusként nem valószínű, hogy látod, milyennek kel lennie egy gyalugépnek, mik azok a minimum kritériumok aminek meg kell felelni. Többről van szó, mint egy forgó tengelyről és két fém asztallapról. A megmunkálás minősége még csak az egyik része, a másik a biztonság amire nagyon oda kell figyelni az ilyen házi tákolmányoknál.
Szóval nem fi****ni akarjuk a gépet, hanem megkímélni téged a pénz kidobástól.
Olyan esetben éri meg foglalkozni az ilyen gépekkel, ha van valamilyen közöd a fémiparhoz, mint pl. esztergályos, lakatos stb. és olcsón, profi módon tudod rendbe rakni.[ Szerkesztve ]
-
Bokrász
csendes tag
Üdv!
Általába olvasója vagyok a fórumnak, de itt hozzá(d) szolnék.
Sok évvel ezelött mikor állás nélkül maradtam nagy buzgósággal nekivágtam egy hasonló gyalu-áteresztő megépitéséhez. El is készűlt és azzal dolgoztam(szenvedtem) le pár évet de soha nem müködött tökéletesen.Öröm volt amikor elkészült de mégnagyobb amikor kidobhattam. Azt javasolom, hogy aludj rá egy párat és fogadd el az elöttem szólok tanácsát. Saját testi épséged érdekében is.[ Szerkesztve ]
-
Findzs
addikt
ez a gép csak arra jó hogy összevágd vele a tűzifát (előtte a gyalut le kell takarni egy asztallal, persze ne érjen bele)
vagy ha akarsz csinálni egy kutyaólat, csirkeólat, stb. ahhoz a fűrészelt fát (feltételezve, hogy megfelelően szögbe vágott, vetemedésmentes) áttolni, hogy azért ne legyen annyira szálkás, nézzen ki valahogyahogy olvasom keményfa konyhaszekrényt akarsz készíteni
akkor jobban jársz ha megtervezed, és abból a pénzből amit erre a gépre költöttél volna megveszed egy szakitól vagy tüzéptől a méretre vágott gyalult anyagot amit te majd összeállítaszhozzátenném, én inkább csak hobbi asztaloskodom, igaz az egyik szakmám épületasztalos de már 15 évet mással foglalkoztam úgyhogy ne vedd készpénznek amit írtam, vannak itt igazán szakértő emberek hallgass rájuk ők napi szinten ezzel foglalkoznak, értenek hozzá
"Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."
-
Attis1971
csendes tag
Jó reggelt Mesterek,
szaktanácsot szeretnék kérni Beruháztam egy Festooll Dominó maróra. Azt szeretném megtudni, hogy 18 mm bútorlapba mekkora dűbelt használtok, és milyen sűrűn.
-
thyeby
őstag
-
thyeby
őstag
válasz Attis1971 #31671 üzenetére
Tulajdonképpen a szerkezet, és annak teherhordásának függvénye, mennyi dübel lesz elég. Ha többet raksz, nem lesz rosszabb, csak drágább.
Egy 550 mm-esbe én látatlanban előre is, hátulra is kettőt-kettőt tennék. És ennyit szoktak tenni mezei köldökcsapból is a párostiplizővel, az is elég. A domino keksz klasszisokkal erősebb kötést garantál.Több fa van, mint asztalos!
-
bel26
csendes tag
válasz Findzs #31668 üzenetére
Mindenkinek köszönöm hogy elmondta a véleményét. Én azért teszek vele egy próbát és ha nem tudom kipofozni megfelelőre akkor kiadom majd asztalosnak a gyalulást. Szerintem jobban megéri mint beruházni egy komoly gépre. Van pár ötletem a kipofozást illetően örülnék ha majd elmondanátok a véleményetek azokról is. Most egyenlőre pihentettem a dolgot mert nem lesz időm foglalkozni ezzel.
-
serfozotibi
csendes tag
válasz arvaiz69 #31620 üzenetére
Szia!
Ez egy Bosch GTS 10 XC asztali körfűrész. Sok-sok informálódás után esett rá a választásom. Mindezidáig nem bántam meg, pontosakat tudok vágni vele, és - amennyiben nem spórolok a fűrészlapon - szép is a vágásképe. Erős a motor ( ha jól emlékszem 2200 W), elegendő a fordulata, a tolószán is szépen csúszik. Nem utolsó sorban hordozható is, bár inkább két emberes, de összecsukva nem foglal túl nagy helyet, az állványa meg tényleg minimálisra hajtogatható. Persze az ára nem épp kedvező, de valamit valamiért...Itt egy videó róla, amiből minden kiderül: https://www.youtube.com/watch?v=DF_Ko_iwMhU
-
mdk01
addikt
válasz Attis1971 #31671 üzenetére
Hivatalosan úgy tanítják, hogy ha pl. szekrény alkatrészről van szó, akkor a szekrény elejénél sűrűbben kell rakni az idegencsapot a hátulja felé haladva pedig egyre ritkábban.
Ez a gyakorlatban annyit tesz, hogy az első dominót kb. 5cm fúrd az első éltől a másodikat 15cm-re a harmadikat 30cm-re, a negyediket 50cm-re...nagyjából.
A legtöbb terhelés elöl éri a szekrényt ezért tanítják így. -
epmd
tag
válasz Attis1971 #31669 üzenetére
Én az 5x30-as dominót használom,teljesen elég szerintem.Meg így legalább nem cseszem el a darabot,ha véletlenül elfelejteném átállítani a gép fúrásmélységét .Az 550 mm-es oldalba 4 darabot szoktam rakni,elől hátul amennyit a gép ütközője enged(kb 3 cm),befelé meg két oldalról 20-20 cm-re marok.
[ Szerkesztve ]
-
Attis1971
csendes tag
Köszi Urak,
megtörtént az első bútor elemek összerakása, amit a Dominóval készítettem. Csak szuperlatívuszokban tudok nyilatkozni. Gyorsabban megy a dolog, a derékszögek pontosak. 6x40 használtam, de megfordult a fejemben az 5x30 is. Készítek majd egy szakítópróbát mind a kettővel. Köszi a tanácsokat mindegyikőtöknek.
-
arvaiz69
csendes tag
válasz serfozotibi #31675 üzenetére
Szia!
Megnéztem a videót, valóban nagyon szuper fűrészgép. Sok szép dolgot alkoss vele!
Üdv.: Zoli -
thyeby
őstag
válasz Attis1971 #31678 üzenetére
"Csak szuperlatívuszokban tudok nyilatkozni."
Méltán.
Se a lapostipli maró, se a párostipliző nem ér a nyomába se.Gondoltam, bemelegítésnek összefoglalom, mire ügyelj, míg megtanulod használni. Aztán gondoltam, úgyis rájössz, meg kicsit olyan dedósnak gondoltam, hisz annyira kézenfekvő. Most epmd írása megerősített abban, hogy mégiscsak jó, ha összefoglalom. Íme:
Az első fúráskor öt dolgot kell leellenőrizni:
1 - Dübel vastagsága.
2 - Dübel szélessége és mélysége.
3 - fúrás magassága
4 - Ütköző pontosan ütközik-e, vagy ceruzavonal esetén a vonal pontosan passzol-e?
5 - A gép talpa a levegőben van-e? (Nem támasztja-e ki a munkaasztal, vagy alákerült fadarab, etc?)A többi fúráskor már csak az utolsó kettőt kell ellenőrizni, és arra figyelni, hogy jól forgatod e a következő fúrandó munkadarabot? Érdemes nem az élbe fúrással kezdeni, hanem a lapba fúrással. Azért, mert ha elfelejted a fúrásmélységet átállítani, nincs semmi baj. Fordított esetben egyszerűen átfúrod a lapot.
Ez nem sok dolog, egyszerű is, kézenfekvő is, mégis, amikor az ember nyomja a melót, kihagyhat egy lépést, és az olykor nem kis bosszúság. Nekem már vagy tíz éve bevésődött ez a kötelező "ötparancsolat", így ritkán rontok. Tegnap egy bonyolultabb szerelésnél pölö rontottam. Dughattam a rossz lyukakba vak tiplit, és csak ma fúrhatom újra, amikor a ragasztó már kemény. És ez is érdemel egy szót. A legtöbb faipari ragasztó (relatíve igen heves) reakcióba lép a vassal. Ez tönkreteszi a (jelen esetben igen drága) szerszámélt. Érdemes hát kivárni, amíg a ragasztó rendesen kikeményedik. Vonatkozik ez fűrészre, fúróra, gyalura, még a Multimaster feltétre is. (Történt egyszer, hogy majdnem vettem olcsón egy gyakorlatilag új Festool domino-t. Láttam, hogy a gép torkára vastagon rászáradt a ragasztó. Gondoltam, úr dolga lesz azt rendbetenni, hiszen így már kitart, nem fekszik fel, a marókéseket pedig ki lehet dobálni a kukába.)
[ Szerkesztve ]
-
GeronimoTama
tag
Jó estét!
Páran rendeltünk Dremel multigéphez felsőmaró szerelvényt, valaki megkapta már?
Látom webshopon írják mindig hogy mikorra várható a beérkezés de aznap mindig újabb dátum lesz kint.GTAO: tamadotcom
-
AndrewBlase
senior tag
-
Bari
Modder
Szia!
Ugyan én nagyrészt csak olvasója vagyok a topicnak amikor időm engedi, de a házilahgos gyalugéped arra késztet megszólaljak. Nekem is van egy hasonló szörnyszülöttem, amit használhatóvá terveztem alakítani. Jelenleg a motor és a késtartó tengely ami használható a dologból, azok várjják további sorsukat. Házilag barkács módszerekkel nagyon nehéz egy ilyen szerkezetból, biztonságos és jól működő gépet készíteni.
Ha mindenképp a javítása és használhatóvátétele mellett döntesz, érdemes megnézni Mathias Wendel videóit. Van egy egyengető gyalu építós videója is. Egy hajtás hibás vastagoló gyalu késtengelyét és motorját felhasználva nagyrészt fából épített egy szerintem jól használható gépet. Nekem is az elgondolás lebegett eleinte a szemeim előtt, aztán egyéb dolgok miatt egyelőre letettem az építésről. Érdemes Neked is megfontolni, hogy a jelenlegi eszközeiddel meg tudod e oldani a feladatot és a várható ráfordítandó összeg megér e annyit, hogy magad építsd újjá. Lehet, hogy olcsóbb, kifizetődöbb, biztonságosabb és gyorsabb ha keresel egy használható gyári használt gépet, amin maximum csapágyat kell cserélni.
Érdemes megfontolni a többiek véleményét, akik napi szinten használnak gyalugépet. A testi épséged mindennél fontosabb. Láttam már jól megépített házilagos gyalugépet mint pl a Mathias féle, de rosszul építettet is, amin én biztos nem dolgoztam volna egy fél percet sem, annyira veszélesnek ítéltem.Ha még is az átépítés melett döntesz, sok sikert kíván hozzá. Számolj majd be a fejleményekről.
Üdv: Bari
-
Bari
Modder
válasz GeronimoTama #31682 üzenetére
Szia!
Rendeltem én is belőle, de az akkori rendelést megerősítő emailen kívül nem jött még semmi róla. Arra gondoltam, ha hétvégéig nem érkezik semmi infó, majd megkeresem email-ben a boltot.
Üdv: Bari
-
Findzs
addikt
válasz GeronimoTama #31682 üzenetére
nem kaptam még semmit én is csak azt látom, hogy mindig tologatják szerintem sem véletlenül, hátha lemondjuk
(#31683) AndrewBlase
[ Szerkesztve ]
"Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."
-
Segnior_Barthez
senior tag
Üdv Urak! Rendeltem én is az akciós Dremel 335-ből. Olvasva az előttem szólókat és belépve az Edigitalra és átszaladva az ÁSZF-et a 3.3 ban az alábbiakat rögzitik:
A Weboldalról megrendelhető termékek árai változtatásának jogát a Szolgáltató fenntartja azzal, hogy a módosítás a Weboldalon való megjelenéssel egyidejűleg lép hatályba. A módosítás a már megrendelt termékek vételárát kedvezőtlenül nem befolyásolja.
Tehát az árváltozás lehetőségét az Edigital részéről elfogadja a vásárló, különben nincs szerződés. Elállhat a szerződéstől a jóember, ha drágábban kívánja értékesíteni a bolt a rendelési időpontjában közölt eladási ártól a megrendelt árut. Szóval drágábban adná a bolt, mint amire lecsapsz
Tehát ez nem amerika és nem fogja leszállítani 2000 Ft-os felsőmarót.
[ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/photos/57762354@N03/
-
lentivator
csendes tag
válasz Segnior_Barthez #31688 üzenetére
Én megkaptam már múlt héten a dremel felsőmaró cuccot.
A rendelés óta talán három email-t is kaptam közben(nyugtázták a vásárlást,beérkezéskor postázzák,postázták)
Azt hittem nektek is megjött!!?
Csak én kaptam meg? -
Segnior_Barthez
senior tag
És ha már a felső marónál járunk... A következő kérdésem lenne:
5m hosszan akarok gerendába középen 5x5cm-es árkot vájni (panel ajtó keret).
Kézi körfűrész hosszan és véső - fakalapács kombóra gondoltam.
Kérdés: Idei fenyőbe milyen korongot használjak? Az 5eFtos lapomat meg akarom kímélni a gyantától.
Köszönömhttps://www.flickr.com/photos/57762354@N03/
-
ngabor2
nagyúr
Akad itt olyan szakember, akinek van egy pici szabad ideje és tudna esztergálni nekem szivargyújtóba vakdugót? A környékbeli asztalos ismerőseimet megkérdeztem, de valami mindig hiányzott.
-
pali923
aktív tag
válasz Segnior_Barthez #31688 üzenetére
Ha jól idézted a szöveget, akkor vagy Te nem érted jól, vagy én. Azt írják: lehet árat változtatni, ami onnantól érvényes, amikor a honlapon átírják. A korábbi megrendeléseket viszont nem érintheti kedvezőtlenül az árváltozás.
Akkor miért nem fogják leszállítani a megrendelt áron?A helyzet reménytelen, de nem komoly.
-
epmd
tag
válasz Segnior_Barthez #31690 üzenetére
A gyantát le lehet mosni utána nitrohigítóval.Egy jobb favágólap is 4-5 ezer forintba kerül.
-
mdk01
addikt
válasz Segnior_Barthez #31690 üzenetére
Gyantát sokféleképpen hamar lelehet mosni.
-
thyeby
őstag
válasz lentivator #31689 üzenetére
Jelek szerint csak Te kaptad meg.
Mikor?Több fa van, mint asztalos!
-
Segnior_Barthez
senior tag
válasz pali923 #31692 üzenetére
Olvasatomban: A megrendelés visszaigazolásán is a rögzíthetik, hogy tévesen került az ár (2000Ft) feltüntetésre. A helyes ár 10000Ft. Amitól te visszaléphetsz, így nem fog létrejönni a szerződés.
szerk: Kösz a tanácsot, van nitro és petróleum is. Utóbbit már próbáltam gyantára és bevállt. Azon aggódok, hogy az égett és keményedett gyanta nem fogja-e kivinni az élét.[ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/photos/57762354@N03/
-
pali923
aktív tag
válasz Segnior_Barthez #31698 üzenetére
Itt van egy vadabb eset: 300.000-es tv-t hirdettek (nem is kicsi cég) 2 Ft-ért. Ami érdekes benne, az a hatóság állásfoglalása:
"Az online kereskedelemben ugyanezeknek az árfeltüntetési szabályoknak kell teljesülniük, mindazonáltal még kellő körültekintés mellett is előfordulhat téves árfeltüntetés, vagy bármilyen oknál fogva változhatnak az árak.
Hibásnak tekinthetünk egy árat, amikor egy termékkel kapcsolatban feltűnő értékaránytalanság áll fenn a termék valódi és feltüntetett ára között, amit egy átlagfogyasztónak azonnal észlelnie szükséges.Tekintettel arra, hogy ebben az esetben már van olyan, aki a meghirdetett alacsony áron megkapta az árut, joggal lehet hivatkozni arra, hogy ez nem volt annyira feltűnő értékaránytalanság. Tehát jogvita esetén az árut be lehetne hajtani a meghirdetett áron. Különösen akkor, ha a visszaigazolás is megérkezett, tehát a vevői ajánlatokat az áruház elfogadta.
Hogy aztán ki mennyire akar belemenni ilyen jogvitákba, az más kérdés.[ Szerkesztve ]
A helyzet reménytelen, de nem komoly.
-
thyeby
őstag
válasz pali923 #31699 üzenetére
Jogilag számomra egyértelmű, hogy ha visszaigazolták a megrendelésemet ominózus alacsony áron, akkor azt szerződésnek kell tekinteni. De azt hiszem, lényegre tapintottál azzal a mondatoddal, hogy ki mennyire akar belemenni a jogvitába? Számomra talán még egy kétszázezres tévé sem érne annyit, hogy járuljak a Tiszteltberóság elé civakodni. Ez meg olyan kicsi tétel, hogy többe kerülne a leves, mint a hús.
Úgyhogy részemről: Nyugiban várok. Ha sose történik semmi, akkor se rosálok be, ha meg maguktól elküldik a szerződött áron, hát nem jártam rosszul. (Mondjuk akkor se azt fogom érezni, hogy ez volt számomra az év legjobb napja - ahhoz valami nagyobb durranás kellene.)
Ennek a cégnek gyakorlatilag semmiség akár kétszáz darab ilyen árun bukni a teljes beszerzési árat. Gondoljunk bele, mennyit költöttek tévéreklámra? Ha ehhez vetjük, akkor jó kis trükkös ingyenreklám - ráadásul igen hatásos, mert többet beszéltünk már róla, mint a tévéreklámokban kínált bármiről. És valószínűleg nem csak mi, érintettek, hanem mindenki felkapja a fejét, amikor ilyenről hall. Szóval hatásosabb, mint ha Jakupcsekmáónikától hallanánk. És persze az is lehet, hogy az ügyeletes kislány elírta. Ha így van, akkor erkölcsös is, ha visszajeleznek, hogy tévedés történt, a valódi ár sokkal több. Aki ezt nem képes okézni, az igen faszari.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Nintendo Switch
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- iPhone topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Formula-1
- Cisco vizsgák (CCNA, CCNP, CCIE)
- Hogwarts Legacy teszt
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Sweet.tv - internetes TV
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs