Új hozzászólás Aktív témák

  • thyeby

    őstag

    válasz Sanyabá #22131 üzenetére

    A lamellózótól én azért tartózkodtam elsősorban, mert a tárcsaátmérő nekünk nagy. 100-105-ös tárcsa járatos bele. Nekünk, ha jól emlékszem pontosan 81,2mm-es tárcsára lenne szükségünk. Tényleg, ellenőrizd már le a zárszerkezet méreteit! Biztos, hogy 75mm az a 75, és 25 a 25?
    Éreztem, hogy el fogod vetni ezt a kékbosch buherálást, de van egy gyanúm, hogy nem értetted meg. Leíron egyszerűbben, mit is kellene tenned:
    (képletesen!)

    Két db tenyérnyi (négyszögletes) fa lapot középen összeszegezel. Így azok el tudnak fordulni egymáson. Az alsót az ablakkerethez nyomod, a felsőre felrakod akár azt a Virutex-et, amid van úgy, hogy a benne levő marókés vége 40,6mm-re legyen a szegtől. (Ez megfelel tehát a 81,2mm-es tárcsának.) Most a deszkát figyeled, amire ráapplikáltad a marógépet. Az a lényeg, hogy a deszka élétől 25mm-re nyúljon túl a marószár hegye.
    Odanyomod az ablakkerethez, bekapcsolod, elfordítod, és ott van éppen olyan fészek a fában, amilyenre szükséged lesz.
    Ez nem ördöngős feladat, csak kicsit babrás, hogy még meg kell oldani, hogy amikor az ablakhoz nyomod, ne tudjon a támasztó (alsó deszkadarab) munka közben elcsúszni, illetve billegni se tudjon, azaz éppen az ablaküveggel párhuzamos maradjon, míg marsz.
    Lerajzoljam a jobban átláthatóság kedvéért? (Én ha reggel belekezdenék, szerintem estére kész lenne allesz cuzámen.)

    "Sarok köszörűre van 125-ös vágó tárcsa,az kényelmesen beérne az adott mélységig"

    Mondom, még a 100-as tárcsa is nagy lesz neked. Egyébként csak 25mm mélyen kell benyomnod a fába. (Lusta vagyok kiszámolni, de ha egy 100-as tárcsát betolsz 25mm mélyen a fába, akkor hosszabb lesz a körszeleted, mint 75mm.) Gondoltam én ilyesmire is, de épp a nagy átmérő miatt elhalasztottam a továbbgondolását. Találtam is egy Wolfkraftos okosságot a flex-hez neked. Mi több, láttam már flexre olyan tárcsát, amire láncfűrész, bocs fűrészlánc volt valahogyan feltéve. Gyári dolog volt, talán Husquarna cucc, de amikor megláttam, a hátamon végigfutott a hideg, hogy hány végtagot fog ez a tárcsa vajon csonkolni, míg kidobják? Nem emlékszem a fűrészlánc vágásszélességére, utána kellene nézni. Az izmosabb láncfűrészeken szélesebb, a házi használatú olcsóbbakra keskenyebb lánc járatos. Tudok elérhetőséget adni, akinek az üzletében láttam ezt a furmányos lánckorongot.

    Több fa van, mint asztalos!

Új hozzászólás Aktív témák