Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
ASUS WL-500G Premium
Új hozzászólás Aktív témák
-
Laca 012
őstag
A mycom nagyker volt... utódjuk nincs...Infó, hogy hogy honnan vették szintén nincs. Az Asus gyártói garanciát hol lehet érvényesíteni vajon?? Azért ez nem egyszerű, illetve kérdés hogy egy 20.000Ft-os router ér-e annyit, hogy ha ilyen bonyolult akkor mászkáljak utánna. De lehet inkább letojom a gart sztem,és "ha már lúd..", akkor memócsere, esetleg a +2db USB port.Bár a hubról tutin megy minden... szeretném ha minden elindulna rajta(torrent,webserver,samba...)
Apropó: SAMBA Én hiába állítom át a Vistát a leírás alapján akkor sem érem el a megosztásomat..úgyhogy ha használni akrom, akkor újra kell indítanom a gépet Xp-ben, és akkor megy flottul.Most azon szenvedek, hogy miért csak otthonról érem el a torrent kezelőfelületét, illetve otthonról sem hajlandó indulni a torrent,hibaüzenettel visszadobja a torrentfile-t. -
Oyabun
tag
open-wrt- oleg összehasonlítás:
Én a fentieket próbáltam, és oleget használok. Stabil, gyors, sokkal egyszerűbben elindítható vele a router (kevesebben kell az elején a beállításokkal foglalkozni, mivel sok minden van benne). Mivel nem fejlesztek a routerre és mostanában kevesebbet kell konfigurálnom mióta beállt a rendszer. Tökéletesen megfelel az igényeimnek.
Egyetlen hátránya az opennel szemben, hogy sok beállítás életbe léptetéséhez újra kell indítani a routert. Ha jól emlékszem a flahfst az open-wrt másképp kezeli és kevesebb újraindítást igényel. De ezt Pufokaboka biztosan jobban tudja nálam.
[ Szerkesztve ]
-
Oyabun
tag
Természetesen módosítható, a raidsonic oprendszere van rajta, az pedig 2.6-os linux alapú teljesen nyílt.
A diszkeket innen az apróhirdetésekből szereztem be, a lap egy Macpower taurusból származik (az importőr gariban cserélt egy pár alaplapot és egy hozzám jutott). A kábeleket stb. normál számtech boltból vettem. A táp egy döglött 3,5-ös külső USB diszket szolgált régen. A ház, a hűtés, a koncepció és az építés saját. :-)Képeket is rakok fel majd, de láthattátok a routerem. Csak akkor, ha már meg vagyok vele elégedve.
[ Szerkesztve ]
-
r3pl4y
aktív tag
k köszi...most ennél nagyobb segítség kell...mert nemtom h keressek rá h mlyen portot használ a samba pedig nagy segítség lenne ha vki elárulná...
"a routert"
ez alatt azt értsem h nem használtok semmi tűzfalat?... méágis akkor milyen védelmi kofigurációtok van ami jó...?
Nekem eddig NoD + ZoneLarm volt és ugye antispy meg a zonealarmban van beépített, ezért azt külön nem használtam nekem eddig semmi bajom nem volt vele, csakhát most igy ha fut a ZA nemtom elérni a routert...Köszi előre is a segítséget...
"Ne vedd túl komolyan az életet, úgysem úszod meg élve!"
-
TokLac
senior tag
Igen, gyári legújabb firmware. A cél a torrent prioritás minimalizálása. Ami a 40000-es portot kapta. Prioritás 8-as, tehát a leg kissebb!! Ez a tűzfalban meg van nyitva, és az utorrentben ez van meg adva. Nagyon szépen, dinamikusan szabájozza a torrentem így. Ha a böngészőmnek kell a sávszélesség a torrentét vissza veszi. Majd rá tolja ha nem pörög a böngésző. Lehet sebesség tesztet csinálni, ha pörög a torrent és a böngészővel, vagy letöltés vezérlővel töltöl le valamit. Látványosan vissza fogja a torrent 40000-es portját.
[link]
[link][ Szerkesztve ]
Symbian modding: www.smartphonepro.hu
-
Oyabun
tag
A samba valóban mountolható linux alatt, de két linux eszköz között sokkal egyszerűbb és kevesebb erőforrást igényel ha NFS share-eket használ az ember fia.
A korábban linkelt NAS-sal pontosan ez a baj. Nem tud NFS-t.
100 megás hálózaton, szinte mindegy milyen NASt vesz az ember a sebességhatár valahol 6-7 MB/s körül van. Ami nekem van, az Gigabit portos - 100 megás hálón sambával 6-7, gigabit hálón 10-12MB/s körül van a sebesség.Az Oleg FW nem tud alapból sambát mountolni, le kell hozzá tölteni a megfelelő dolgokat.
Egyébiránt erről a netgear kenyérpirítóról sajnos nem olvastam sok jót. Pl. tényleg megsüti a diszkeket, mert nincsen hűtése.
[ Szerkesztve ]
-
Oyabun
tag
A szűk keresztmetszet a flash írások száma lesz. Nem csak a programokat kell futtatni, hanem a logokat is menti a diszkre és ahogy írtad a swapot is oda rakja. Ergo ha lehúzod róla akkor megáll. Ha a logolást és a swapot is flashra rakod elég gyors lesz, le tudod húzni a diszket de mindenképpen megáll a seed is és kb. fél éven belül meghal a flash. Ez persze a mai árak mellet nem nagy érvágás, viszont rendszer nem lesz stabil, mert előbb el kezd döglődni és nem fogod tudni miért csinálja. (Ne kérdezd meg honnan tudom :-)
-
AstraCDX
senior tag
Hahó !
Maxxximális köszönetem tlac !
Nekem is ezek a képek vannak meg, én már tudnám azonosítani a szerkentyűt ha előttem lenne, de ez egy telefonos vásárláshoz sajnos nem elég .
Hívtam ezt a céget, mert náluk nagyon csábító az ár, de az eladó nem volt hajlandó kinyitni a dobozát, hogy belenézzen, melyik oldalon van az antenna .
Azt mondta lehet, hogy úgy már nem veszik meg tőle .
Ezt meg tudom érteni, nem itélem el miatta az eladót .
De valami más megoldás azért kéne erre, hiszen lehet, hogy eladhatnának nekem egy terméket, mivel ezért nyitottak üzletet, hogy ezzel foglalkozzanak .
Csak be kéne azonosítani félreérthetetlenül, hogy ez az-e ami nekem kell .
Üdv.
Astra
[ Szerkesztve ]
-
Laca 012
őstag
Hát igen. Úgy gondoltam... Rubi Mártonéknál is csak a weblapon van fent... Meg a többin is. És gyanítom, hogy a külföldi cégek ezeknek a magyar cégeknek a "másolatai"és itt is csak fentfelejtik a listában... addíg azt hiszem nem forrasztom be az aljzatot, amíg nincs kártya...
-
r3pl4y
aktív tag
DSL az milyen módon kapcsolódik? mert ha PPPoE-n akkor annak menni kellene mert perpill én is ugy kapcsolódok asszonynál...de hnap elvileg hazaviszem a cuccost otthon meg dynamic van...remélem azzal nem lesz cink, mert akkor magamhoz nyúlok az is biztos mikor már majdnem mindent összehoztam és nem fog a végén menni...
-
r3pl4y
aktív tag
Na viccen kívűl, ha vmelyiket valaki meg tudja írni akkor várom a scriptet...
Engem az SSH érdekelne...csak nemtom h meg lehet e csinálni, hogy csak addig villogjon ameddig be vagy jelentkezve SSH-n.
De a torrentes is teccene a HDD lednek meg télleg nem sok értelme most ahogy ráméztem a külső rackemre... télleg ott a led rajta LOL
-
Bocsek
aktív tag
Torrentnél azért lehet egyszerűbb (bár mint írtam, még nem használtam a routeren torrentet), mert ha jól tudom egy script átpakolja a kész letöltési helyre a frissen letöltött dolgokat. Nos abba a scriptbe lehetne beleírni a led villogtatást.
Most megyek melózni, majd délután jelentkezem hogy mire jutottam SSH téren.
[ Szerkesztve ]
-
r0by
addikt
Nem hinném, hogy alapból benne lenne, bár a franc tudja.
Nekem szerencsére nem kell ilyenen agyalnom, mert TvNetworknél minden okés ilyen téren.
Viszont szerintem neked ez kellene: Wondeshaper -
r3pl4y
aktív tag
és akkor, ezzel mit lehet csinálni?
vagy maradhat ez igy is? mindegy neki?
na rtorrentről gyorsan egy leírás, hogy biztos menjen...
ipkg install rtorrent
ipkg install lighttpd
ipkg install screen
ipkg install bash
ipkg install adduser
################################################################
vi /opt/etc/lighttpd/lighttpd.conf (ezután majd nyomj "i" -t)
[C]
# "mod_rrdtool",
"mod_scgi",
"mod_accesslog" )
[/C]
(magyarul itt az rrdtool és az accesslog közé írd be az scgi-t
Ezt illeszt be a config végére:
[C]
scgi.server = (
"/RPC2" =>
( "127.0.0.1" =>
(
"socket" => "/tmp/rpc.socket",
"check-local" => "disable",
"disable-time" => 0, # don't disable scgi if connection fails
)
)
)
[/C]
(lehet, hogy a "connection fails" rész átugrik új sorba, akkor max az elé rakj be egy # -et...
ezt mentsd el és erről ennyit...
ESC, :wq
vi /opt/etc/rtorrent.conf
min_peers = 20
max_peers = 50
max_uploads = 10
download_rate = 0
upload_rate = 0
directory = /tmp/harddisk/torrent/download/
port_range = 55000-55010
check_hash = yes
scgi_local = /tmp/rpc.socket
elmented kilépsz
##############################################################
vi /usr/local/sbin/post-firewall
ezt a sort add hozzá, hogy tudjanak tőled tölteni:
[C]
iptables -A INPUT -p tcp --dport 55000-55010 -j ACCEPT
[/C]
mentessz kilépsz
[C]
flashfs save && flashfs commit && flashfs enable && reboot
[/C]
##############################################################
Majd miután újra indult a cucc még szerkesztened kell az indító file-t.
vi /opt/etc/init.d/S99rtorrent
a user = "p2p" részhez a p2p helyére admin -t írj
mentsd el, és lépj ki.
ezután teszteld le, sztem a legjobb ha újraindítod a cuccost egy reboot parancsal de nem muszáj.
ha nem indítod ujra akkor, meg
[C]
/opt/etc/init.d/S99rtorrent start
[/C]
és most nézd meg ps -be, hogy ott van e lennie kell 2 sor-nak ami a rTorrenthez kell az a screen rtorrent -es meg, vmi ilyesminek:
-n -o import=/opt/etc/rtorrent.conf
ha ez megvan akkor megy az rtorrent...
parancssoros módbol pedig igy tudsz belépni
screen -r
############################################################
nTorrent:
Menny rá a HTTP kapcsolódásra és ott írd be a címet... és mountpointnak írd be ezt: /RPC2
és elvileg már megy is![ Szerkesztve ]
-
World-Soft
senior tag
tlac!
Köszönöm a gyors választ.
Lenne még 5 kérdésem:
- amikor firmware-t cserél az ember, attól még az alap dolgok is megmaradnak?
- csere után az új dolgok csak Linux config szerűen lehet elérni, vagy esetleges valamilyen grafikus felületen is? Egy része esetleg felkerül az eredeti web-es felület mellé?
- Grafikus felületű programok is futathatóak (Linuxos torrent, ftp, stb.) valahogy? Ha igen, azt hogy látom?
- Néztem sok helyen, hogy apache-t, php-t, mysql-t, samba-t is tudtok telepíteni a routerre.
Bármit lehet telepíteni ami Linux alatt telepíthető, illetve ezek a HDD-re telepszik, vagy a routerbe?
- firmware-t kell úgy venni mintha az lenne a kernel, vagy külön még kerneleket is kell fordítgatni bizonyos dolgokhoz. (elnézést ha ez utóbbi esetleg most hülyeség volt, de Linux-ot inkább láttam mint használtam idáig. Arra mindig ott volt a Linux-os emberke..)Ui:
s_knight írta, hogy V2. Ezt én is olvastam, hogy nagyobb memória, stb. (ha jól emlékszem), de softwares-en is tud többet (jobb támogatás), vagy az nem változott.
Üdv:
Zoli[ Szerkesztve ]
-
World-Soft
senior tag
Köszönöm a gyors és korrekt segítséget.
Ma szolt a biztosító, hogy 2 héten belül adjam le a régi eszközt és az új eszköz számláját is. (bár ez utóbbi nem tudom miért kell neki)
Tehát első nekifutásra ugyanúgy tudom gyárilag használni ezt a routert mint akármelyik másikat ha jól értettem.
Ha meg mást akarok, akkor meg megtanulom.
Igaz mindenhol V2-t látok amire azt írtátok, hogy butább (ezek szerint inkább olyan min másnál az SE)Mivel WIFI-m még nem volt. Nem tudom mennyire számít a 108, 125, illetve 300Mbps, vagy csak parasztvakítás.
Tudom kicsit furcsán fog hangozni itt, de hátha kapok választ:
-Más hasonló router létezik: hasonló támogatás, hasonló tulajdonságok, csak mondjuk 108 Mbps, vagy más dolog.Üdv:
Zoli -
vbbb
addikt
Én már nem tudom mit keverek mivel...
No mindegy, akkor hogyan tudom elérni Sambaval ha azonos munkacsoporban vannak és a webconfigon nem változtattam semmit...bár a routeren se configoltam semmilyen Samba-t előzőleg...a legfrissebb Oleg feltelepítése után símán el tudtam érni t.c.-n keresztül a pendrive-ot, ezért nem értem....[ Szerkesztve ]
-
vbbb
addikt
Na igen, csak ahhoz nem találtam leírást...nem akartalak terhelni.
Már majdnem minden jó...csak az /opt/download, /opt/torrent könyvtárakat nem tudom megosztani Samban. A torrent kliensnek valamiért nincs jogosultsága \\Myasus\otherdir\download vagy \\Myasus\smbshare\torrent írásához. Tehát létre tudom hozni a könyvtárakat, de nem kezdi el a letöltést valamiért...hibát ír.
Ide hoztam létre: /opt/share/otherdir/download
/opt/share/otherdir/torrentSamba konfigurációja:
[global]
workgroup = mshome
guest account = nobody
security = share
browseable = yes
guest ok = yes
guest only = no
log level = 1
max log size = 100
encrypt passwords = no
dns proxy = no
[smbshare]
path=/opt/share
writeable = yes
browseable = yes
force user = admin
[otherdir]
path=/opt/share/otherdir
writeable = yes
browseable = yes
force user = adminA torrent kliens konfigurációja:
#sample config file
#change these according to your system
torrent-directory=/opt/share/otherdir/torrent
download-directory=/opt/share/otherdir/download
#change user name and password
user=x
password=x
exit-hours=168
exit-ratio=5.6
cache-size=1
restart-torrents=0
download-limit=0
upload-limit=10
#check-interval=0
#port=18000
#arbitrary arguments to ctorrent
#ctorrent-args=-a
#url to prepend in the details box
#detail-url=ftp://192.168.1.1/mnt/disc0_1
#arbitrary arguments to wget
#wget-args=-c
#write-stats=1
#ctorrent=/usr/bin/ctorrent
#client-host=localhost:15000
#htmlroot-directory=/usr/share/dctcs/www/darkside.ctcs.gui/
#wget=/usr/bin/wgetHa tudsz segíteni webes beállítással vagy ezt folytatva megköszönném!
[ Szerkesztve ]
-
BlackPlanet
csendes tag
Elnézést kérek, ha hülyeséget kérdezek.
Többször olvastam hogy írtad hogy "be lehet állítani az Oleg webes felületén".
Az Oleg webes részét hogy lehet elérni?
Ha a böngészőbe beírom 192.168.1.1 - ez lenne az?
Most tettem fel az oleg 1.9.2.7-10.
Még csak ismerkedem a routerrel.Köszi
BPlanet -
r3pl4y
aktív tag
na és azt hogy?
igazából ezt nem én írtam fde ez gondolom számotokra is nyilvánvaló... mivel még egy loginscriptet se tudtam összehozni de említetettem h majd jobban belemerülök ebbe a php nyelvbe figy beírom ide a secriptet megnézné vki h jó e vagy ha nem akkor mi a hiba...mert gondolom 108% az nem teljesen normáis...
<?php
$f = fopen("/proc/loadavg", "r");
if ($f) {
$line = fgets($f, 5000);
$t = explode(" ",$line);
fclose($f);
}
$atlag=round(($t[0])/3,2);
$terhel=round(($atlag/25)*10000,1);
echo "Szerver Terheltség: $terhel%";
if ($terhel==0) {
echo "<table height=\"10\" width=\"100\" border=\"1\" cellspacing=\"0\" cellpadding=\"0\" bordercolor=\"#000000\"><tr><td/></tr></table>";
} else {
echo "<table height=\"10\" width=\"100\" border=\"1\" cellspacing=\"0\" cellpadding=\"0\" bordercolor=\"#000000\"><tr><td width=\"$terhel\" bgcolor=\"#BDEA2D\"></td><td/></tr></table>";
}
echo "</td></tr></table>"
?>"Ne vedd túl komolyan az életet, úgysem úszod meg élve!"
-
r3pl4y
aktív tag
arra gondolsz h azt írja ki h mennyi ideje megy a szerver?
mert az én is szeretném ha olyan is lenne csak én nemtom h kell megírni de ha vki megírja azt megköszönöm...de vki aki ráér az ránézhetne erre a scriptre is h mi vele a baj...biztos van itt köztetek egy php master...
-
r3pl4y
aktív tag
Na gyerekek úgy néz ki h javítottam a scripten... de valamit nem értek ez a load avarage meddig mehet el mennyi ennek a max érteke? mert ugye ez egy sima decimális szám de vmi max-ja csak van... vagy ez mit jelent? mert nemigazán értem a célom az lett vna h csináljak a routerhoz egy scriptet amit kirakok a lapra és mutatja a proci terheltségét azaz szerverterheltséget mutat... na most ezt próbáltam én így megvalósítani:
<?php function get_server_load($windows = false) {
$os = strtolower(PHP_OS);
if(strpos($os, "win") === false) {
if(file_exists("/proc/loadavg")) {
$load = file_get_contents("/proc/loadavg");
$load = explode(' ', $load);
return $load[0];
}
elseif(function_exists("shell_exec")) {
$load = explode(' ', `uptime`); return $load[count($load)-1];
} else {
return false;
}
} elseif($windows) {
if(class_exists("COM")) {
$wmi = new COM("WinMgmts:\\\\.");
$cpus = $wmi->InstancesOf("Win32_Processor");
$cpuload = 0;
$i = 0;
if(version_compare('4.50.0', PHP_VERSION) == 1) {
// PHP 4
while ($cpu = $cpus->Next()) {
$cpuload += $cpu->LoadPercentage;
$i++;
}
} else {
// PHP 5
foreach($cpus as $cpu) {
$cpuload += $cpu->LoadPercentage;
$i++;
}
}
$cpuload = round($cpuload / $i, 2);
return "$cpuload%";
} else {
return false;
}
}
} ?>
<?php $decimalval = get_server_load(true);
$percentage = $decimalval * 100; ?><br><br>folyt: itt megcsináltam, hogyha a $percentage érték tól mgy 100 -on akkor kiírja h overloded ha meg normális, akkor a $percentage értéket írja ki
FOLYT:
<?php
if ($percentage>100) {
echo "Szerver terheltség: OverLoaded";
} else {
echo "Szerver terheltség: ".$percentage."%";
}
?>
<?phpItt meg létrhoztunk egy indikátort ami mutatja is hogy mennyi az az annyi
FOLYT:
if ($percentage==0) {
echo "<table height=\"10\" width=\"100\" border=\"1\" cellspacing=\"0\" cellpadding=\"0\" bordercolor=\"#000000\"><tr><td/></tr></table>";
} else {
echo "<table height=\"10\" width=\"100\" border=\"1\" cellspacing=\"0\" cellpadding=\"0\" bordercolor=\"#000000\"><tr><td width=\"$percentage\" bgcolor=\"#BDEA2D\"></td><td/></tr></table>";
}
echo "</td></tr></table>"
?>Uptime (ha vkinek kell):
<?php
$uptime = shell_exec("cut -d. -f1 /proc/uptime");
$days = floor($uptime/60/60/24);
$hours = $uptime/60/60%24;
$mins = $uptime/60%60;
$secs = $uptime%60;
echo "A szerver megy: <font color=$#FF0000><b>$days</b></font> napja, <font color=$#FF0000><b>$hours</b></font>
órája, <font color=$#FF0000><b>$mins</b></font> perce és <font color=$#FF0000><b>$secs</b></font> másodperce";
?>bocs ha nagyon OFF volt csak szeretném megtudni h ez a script igy jó e... jó értéket mutat e...?
Biztos van itt vmi programmer aki tudja h mit írtam ide... előre is köszi a választ ha vki foglalkozik nekem ezzel a témával...
tlac:
http://p3t1.ath.cx
mostmár javítottam a rendszeren
-
lowrider
csendes tag
Vélelmezem, hogy ez a probléma... ugyanis az otthoni noti is úgy látja a megosztott winyót, hogy a hálózaton keresztül, azaz a munkacsoport számítógépei között. Onnan lehet bemappelni...
Namost ha ez a munkacsoport nem látható a munkahelyi gépről, akkor a munkacsoport tagjai sem láthatók...Otthoni gépet nem tudok tartományba léptetni... routert meg asszem mégúgyse
Másnál nem fordult még elő ilyen?
-
r3pl4y
aktív tag
Böngésződ: Netscape5.0 (Windows; hu)Mozilla
Javascriptek: Engedélyezve
Verzió: Javascript 1.2000000476837158Cookiek: Engedélyezve
Az oldal megtekintéséhez FireFox böngésző ajánlott!
Az InternetExplorer NAGY ívben erkerülendő!Nálam tökéletes...
Most átállítottam utf-8 -ra az már jónak kéne h legyen nem?
vagy mit kellene beállítani, mert egyébként ezzel mindig szívok!
[ Szerkesztve ]
-
AstraCDX
senior tag
Akkor még mindíg kérdés, hogy 1db portot adjon az emberfia, vagy tartományt ?
Ha tartományt ad, sok port lesz nyitva, ha egyet akkor csak arról az egyről tudnak bejönni .
De az utóbbi eset életszerűtlen nem ?
Akkor egy szűkebb tartományt kellene megadni, de mettől, meddig ?
Én nézegettem a tűzfalban a kapcsolatokat, véletlenszerű távoli portokról jönnek a kapcsolatok .
Üdv.
Astra
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Annak, aki NAGYban gondolkodik: Jonsbo N3 ház (8+1 lemez), NAS alaplap Intel 8505 processzorral
- GAMER PC: Új i5-10400F/11400F -RTX 3080 GDDR6X -512GB-4TB NVMe SSD -Új 16/32GB DDR4 - GAR/SZÁMLA!!!
- Eladó ASUS ROG Strix G15 (G513RW-HQ035) - Erős hardver, hibátlan állapot, MacBook váltás miatt!
- Új Sony Alpha 7 IV BONTATLAN GARANCIÁS
- Új Sony Alpha 7 IV + FE 28-70 mm F3.5-5.6 OSS objektív BONTATLAN GARANCIÁS
- intel i5-6500 3.2GHz LGA1151+Gigabyte Alaplap+16GB DDR4 Ram félgép félkonfig
- ASUS VivoBook S14 S430FA NumberPad INTEL i3-8145U CPU, 512 GB SSD, 8GB RAM, INTEL UHD Graphics 620
- Keresek Xbox Series S konzolt, kontroller nélkül
- Apple Macbook Pro M2 Touchbar 13'', Space Gray, 256/8, 100% akku, garanciális
- Újszerű Kingston 32GB/3200MHz DDR4 HyperX Predator XMP (Kit! 2db 16GB) (HX432C16PB3K2/32) memória
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest