Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
ASUS WL-500G Premium
Új hozzászólás Aktív témák
-
World-Soft
senior tag
válasz Intruder2k5 #9100 üzenetére
"Legjobb tudomásom szerint valami olyasmi, hogy a NAT-olás folytán lecserélésre kerül az adatcsomag fejlécében a forrás (SNAT, illetve a cél (DNAT) IP cím."
Ezt én is értem, viszont ha nem teszem bele, attól még ugyanúgy megy...
És gondolom valami céllal kerülnek bele ezek a sorok, nem csak azért, hogy legyen mint csinálnia a routernek...."Azt viszont én nem tudom neked megmondani, hogy mi a sorrend, a webes felületen, illetve a post-firewall-ban megadott szabályok vizsgálata során."
Igen azért ez fontos kérdés lehet, mert a post-firewall sokszor így indul:
"iptables -D INPUT -j DROP"
Tehát dobj el minden bejövőre minden eldobást. (ha jól tudom...)
Ha a WEB-es után jön a post-firewall, akkor ez számomra azt jelenti, hogy minden addigi tiltás amit csinál a WEB-es, azt szépen kihajítja a szemétbe ha valóban egy szinten dolgoznak.Remélem nem írtam hülyeséget, mert csak pár napoja kezdtem el foglalkozni azzal, hogy is épülnek fel ezek a parancsok....
Hátha van itt valami tudor, aki jobban ismeri ezeket nálunk...
Zoli
-
mgrincs
tag
Hello,
új Tomato verzió a láthatáron.
Én is kértem bele kettőt:- Added support for QUERY_STRING env variable to httpd.
- Added new Web GUI page to execute system shell commands.Az elsővel egész jó kis cgi-s oldalakat majd összehozni, a router kezeléséhez.
A második, meg jó ha van, mint tudjuk.Jó szórakozást!
http://www.youtube.com/watch?v=HkTa3-ZZbD8
-
MODERÁTOR
válasz mgrincs #9102 üzenetére
Na, én is feltettem...
Csak így most megszakadt a 28 napos uptime-om :-)
Pedig annyira ügyeltem rá, kíváncsi voltam meddig megy gond nélkül.
Hát most számol elölről. :-)A shell command tényleg jó, bizonyára a másik dolog is, bár nem én fogok cgi scriptet írni hozzá, az egyszer biztos :-) A shell-be beírtam, hogy mc, nem igazán díjazta... Persze nem is vártam semmit, de kíváncsi voltam, hogyan padlózik meg tőle :-))
-
MODERÁTOR
válasz mgrincs #9104 üzenetére
Ilyen neked is van a WEBUI command shell-be írt ps parancs kimenetében?
999 root 2308 S /bin/sh /tmp/.wxuJmIe2
Ez mi lehet, mert a scriptet nem találom a tmp alatt... Arra gondoltam, hogy talán ez az ami, a beírt parancsot végrehajtatja, és csak egy pillanatra jön létre, aztán törlődik... A neve sem állandó, de mindig ilyen krix-krax-ok.
-
World-Soft
senior tag
Sziasztok!
Közben lenne egy másik kérdésem is.
Ma próbáltunk a webszerveren keresztül zenét hallgatni a routerről.
Semmi baj nem is lett volna, csak a teljes UP sávot a torrent vitte el.
Ezért az rtorrent WEB-es felöletés a "schedule" pluginnal lekorlátoztam a sebességet.
Sajnos ennek nem volt hatása a sávfoglalásra.
Ezért megpróbáltam a "Kapcsolatoknál" menüpontnál korlátozni.
Ez szerencsére sikerült, de időről időre egyszer csak mindig azt vettem észre, hogy szépen a 30kb/s-ről ismét felkúszutt a torrent és már megint a teljes sávot eszi, amit a zene szaggatásából vettük észre.
Valaki találkozott ezzel a jelnséggel már?
És van megoldás, hogy bármikor szépen szabályozhassam a segességét?Más:
Láttam, hogyan lehet webrádiót csinálni. Engem a fordítottja érdekelne, hogy a router lenne valami stream szerver... Megoldható? Azért kérdem, hogy ne a webszerveren keresztül keljen az MP3 fájlokat lejátszani...Köszi.
Zoli -
mgrincs
tag
válasz Intruder2k5 #9106 üzenetére
Szia,
jól sejted, ez a parancs hajtja végre, amit beírtál.
Pontosan a /bin/sh ugye a shell, aminek parameterként a fájl-t adja meg, amit majd az végrehajt. Windows-os analógiája a "cmd /c <parancs>".
Egyébként nekem még nincs fent, de mindjárt.http://www.youtube.com/watch?v=HkTa3-ZZbD8
-
mgrincs
tag
Na fölment, most már jobban látom:
114 ? S 0:00 httpd
516 ? S 0:00 \_ httpd
517 ? S 0:00 \_ sh -c /tmp/.wxKSW46e >/tmp/.woi7F1Bd 2>&1
518 ? S 0:00 \_ /bin/sh /tmp/.wxKSW46e
522 ? R 0:00 \_ /opt/bin/ps faxTehát, a szülőfolyamat, a httpd végrehajtja a
sh -c /tmp/.wxKSW46e >/tmp/.woi7F1Bd 2>&1
parancsot. Ez a végrehajtott parancsok kimenetét(hibát is) a második fájlba irányítja át, amit valószínűleg a webszerver felkap.
-
MODERÁTOR
-
mgrincs
tag
válasz World-Soft #9107 üzenetére
Szia,
slimserver amit keresel.
-
World-Soft
senior tag
válasz mgrincs #9111 üzenetére
Köszi.
Megnézem.
Amúgy az aki a routeren keresztül kapcsolódik Windows-os gépekkel, az milyen portokat szokott nyitni a tűzfalon, hogy az MSN-től a SKYPE, fájlmegosztás, távoli asztal, stb. is menjen?Vagy a lánc végén nem dobtok minden csomagot ami nincs szabályozva?
Esetleg nincs valakinek egy ilyen egy ilyen teljes komplett post-firewall fájlja amit megosztana, ami nem csak 21, 22, 80,448 és pár alap portot kezel....
Vagy esetleg ezekkel nem kell törődni, mert azok mind OUTPUT kapcsolatok?
(pl. a távoli asztal sem tudom minek számít)Zoli
-
World-Soft
senior tag
válasz mgrincs #9111 üzenetére
Szia!
Megnéztem, és ki is próbáltam a slimservert.
Úgy látom neki nem ártana a többlet memória, mert alapban többet eszik mint ami a gépben van (32MB).
Amúgy neked vagy másnak van vele tapasztalata?
Van egy cache könyvrára amiben van egy mysql.
Úgy veszem észre hogy ezek itt nem csak ideiglenes fájlok (mert az általam telepített mysql-ben nem látom az adatbázist), hanem olyan mintha egy külön mysql-t is futtatna.
(A ps ax ebben meg is erősít....)
Viszon mivel már nekem is fut egy, ezért ez nem gazdaságos az elérhető erőforrások miatt.
Van valakinek tapasztalat, hogy hogyan lehetne átirányítani a másik szerverbe az adatokat?Zoli
-
MODERÁTOR
Cirka 4 órával ezelőtt az új OLEG-ből is jött egy friss "verzsön" Aki szereti a friss ropogós fw-t, hajrá! :-)
-
mgrincs
tag
válasz World-Soft #9113 üzenetére
Egy emberke használta, aki mondjuk utána tőlem kért mem bővítést, akkor ez lehetett az ok.
Szóval a konfigról sem igen tudok nyilatkozni.
Sajnálom.http://www.youtube.com/watch?v=HkTa3-ZZbD8
-
Teng
aktív tag
Egy kis segítségre lenne szükségem az ittlévő hozzáértő emberektől.
Van egy WL500g Premium routerem Oleg Firmware-el.
Két dologra lenne szükségem:
Cron-ra és cgi futtatásra. Google-ba keresgéltem, de istennek sem találtam olyat ami működne. Szóval hálás lennék, ha valaki akinek működik leírná, mit és hogyan kell csinálni hogy nekem is működjön.Előre is köszönöm.
-
MODERÁTOR
Az egyik dolog (cron):
http://asus.ebond.hu/2008/07/30/oleg-firmware-telepitese-8resz-cron/A másik dolog (cgi futtatás)
http://itcafe.hu/tema/asus_wl500g_premium/hsz_8195-8195.htmlEz utóbbi link ecaddict kolléga ewgets csomagjára irányul, ami konkrétan egy cgi script, és legjobb tudomásom szerint a csomgban benne van a leírás, hogy mi szükséges a futtatásához. Ha tévednék, akkor nézz körül még itt:
http://asus.ebond.hu/2008/07/28/oleg-firmware-telepitese-5resz-lighttpd/ -
MODERÁTOR
Nekem is lenne egy kérdésem...
Hol van eltárolva a telepített csomagok listája?
Ugyanis volt egy router+HDD cserém, minek után feltelepítettem az alap optware-t meg az mc-t, majd visszamásoltam a régit, de úgy, hogy nem írtam felül semmit... Most működik mindenem, lighttpd-t és torrentet is beleértve, de az ipkg list_installed parancsra csak ennyit kapok vissza:ipkg list_installed
busybox - 1.10.3-1 - A userland replacement for embedded systems.
busybox-base - 1.10.3-1 - A userland replacement for embedded systems.
busybox-links - 1.10.3-1 - A userland replacement for embedded systems.
e2fslibs - 1.41.8-1 - Ext2 Filesystem Libraries
glib - 2.20.4-1 - The GLib library of C routines.
ipkg-opt - 0.99.163-10 - The Itsy Package Manager
mc - 4.6.2-1 - Midnight Commander File Manager
slang - 2.1.4-1 - S-Lang is a multi-platform library designed to allow a developer to create robust multi-platform software.
uclibc-opt - 0.9.28-13 - micro C library for embedded Linux systems
Successfully terminated.Ezek azok a csomagok, amiket valóban most tettem fel, de a másoltak nincsenek itt, így később egy esetleges ipkg ugrade is hatástalan lesz...
[ Szerkesztve ]
-
mgrincs
tag
válasz Intruder2k5 #9119 üzenetére
Más nem ugrik, válaszolok Én.
A /opt/lib/ipkg/status fájlban vannak ezek az infok.
Ha ezt visszamásolod/felülírod, meg fognak jelenni.http://www.youtube.com/watch?v=HkTa3-ZZbD8
-
MODERÁTOR
-
nothin
tag
Sziasztok, valaki meg tudná mondani hogy mennyi a lease time default értéke tomato alatt.
A basic > network > LAN résznél van beírva, köszi.
-
MODERÁTOR
-
g0dl
addikt
Sziasztok SOS
Asus wl500gp-m úgy tűnik elromlott.
A jelenség az, hogy eleinte furán kezdtek villogni a ledek, majd néhány újraindítási kisérlet után a WAN+LAN ledek folyamatosan világítanak, de a router semmilyen módon nem elérhető, ha bedugom az ethernet kábelt, akkor a pc azt sem érzékeli.Mit lehet ezzel kezdeni? Javítanak ilyet valahol? Azt gondolom ez hw hiba.
Merre induljak (egyáltalán hogy kell kinyitni, semmilyen csavart nem látok rajta), goltam keresek rajta valami elszállt kondit stb -
ecaddict
senior tag
válasz Laca 012 #9124 üzenetére
Nem olvastam vissza, néhány teszt/konfig ami segíthet:
ipkg list_installed | grep php
php - 5.2.10-3 - The php scripting language
php-fcgi - 5.2.10-3 - The php scripting language, built as an fcgi module
php-gd - 5.2.10-3 - libgd extension for php
php-mbstring - 5.2.10-3 - mbstring extension for php
php-mysql - 5.2.10-3 - mysql extension for phpps afx | grep php
388 pts/1 S+ 0:00 \_ grep php
219 ? Ss 0:00 /opt/bin/php-fcgi -b 1026
275 ? S 0:05 \_ /opt/bin/php-fcgi -b 1026
276 ? S 0:04 \_ /opt/bin/php-fcgi -b 1026cat /opt/etc/init.d/S45php
#!/bin/sh
export PHP_FCGI_CHILDREN=2
PORT=1026
BIN=/opt/bin/php-fcgi
case $1 in
start)
$BIN -b $PORT &
;;
stop)
killall php-fcgi ;;
*)
echo "usage: $0 (start|stop)"
exit 1
esacls -la /opt/lib/php/extensions/gd.so
-rwxr-xr-x 1 admin root 118804 Jul 9 23:22 /opt/lib/php/extensions/gd.so
cat /opt/etc/php.d/gd.ini
extension=gd.so
A lighttpd config-ot meg az ewgets-hez adtam meg (bár ahhoz nem kell sem fcgi sem gd).
Ami még érdekes lehet az az /opt/etc/php.ini
Itt van egy "Dynamic Extensions" rész ahol van néhány .so bár ha jól emlékszem vnstat/aega-hoz nem volt semmi php konfigra szükségem.### RT-N16, WL-500 Oleg optware script ami majdnem mindent feltesz ### ===========> http://wl500g.info/showthread.php?t=23684 <===========
-
MODERÁTOR
-
g0dl
addikt
válasz Intruder2k5 #9129 üzenetére
A tápot hogy lehet szétszedni? Nem találok rajta csavart
-
Laca 012
őstag
A tápot úgy lehet szétszedni, hogy ahol látszik körben az illesztési csík, ott ragasztás mentén elválik, ha erősen, de érzéssel körbenyomkodod. Ha 5,2V-ot mérsz rajta terhelés nélkül, akkor terheléssel kb. 3-3,5V a feszültség.
Ha szerencséd van 1db kondenzátort kell cserélned.
Én most javítottam meg egyet éppen, és csináltam arról is új képeket:
Ez a táp ahol látszik bal oldalon a nagyobbik kondenzátor (1200uF) felpúposodva. Ez a hibás.
És itt látszik az új jó és alatta a régi rossz kondenzátor.
Érdemes nagyobb kapacitású kondit tenni bele, ha találsz ekkora méretűt.
A feszültsége minimum 10V-os legyen, és lényeges, hogy 105fokos hőtűrésű!
(Ésszerűen kell növelni, járt nálam egy router, amiben az 1000uF/10V -os kondenzátort 100uF/100V-osra cserélték. Mivel itt max 5V van, felesleges a feszültségnövelés, pláne a kapacitás hátrányára!!!)
Amit én találtam itthon, az 1500uF/16V. -
g0dl
addikt
válasz Laca 012 #9132 üzenetére
Köszi, valóban 3V körül mértem terheléssel, és kipróbáltam egy másik táppal, amivel szerencsére megy (még a mindenféle hardreset nyomkodásaim is hatástalanok voltak, így megmaradtak a beállítások).
A táp szétszedését próbálgattam, hát nem lett szép, de kinyílt. Ha jól látom ugyanaz a kondi púpos kicsit (nem folyt ki), mint a képeden.
Lehet, előbb veszek egy másik tápot, aztán barkácsolom ezt (vagy megkérek egy szakit, mert nekem csak "pillanatpákám" van, és nem is vagyok gyakorlott forrasztó). -
Laca 012
őstag
Te tudod.. az az 1db kondi kb 200Ft. (ha nincs otthon pl egy rossz alplap vagy valami más amiből kiműtenéd.) Sőt a helye úgy van kialakítva, hogy 2db kisebbet is bele lehet tenni, (pl. 2x640uF) bár sztem ez a bonyolultabb megoldás.
Nincs mellette semmi érzékeny, sztem pillanatpákával is menne.
Utánna pedig újra elmegy ennyi időt amennyit eddig.[ Szerkesztve ]
-
Beast_
tag
Sziasztok
Elég sokáig olvastam a topikot, és más fórumokat is, aminek a következménye hogy eléggé összezavarodtam.
Alap problémám: Van egy: Asus WL500g Premium V1 routerem. Erre szeretnék egy olyan firmware-t amin van, vagy lehet rá telepíteni VPN kiszolgálót.
A telepítéshez jó lenne ha nem kellene külső usb drive.Köszönöm a tanácsokat.
Keep It Real !!!
-
Fooler89
őstag
Na most jutottam oda, hogy keresek két oldalú ragasztószalagot.
Találtam, de az a bajom, hogy ez tűkörhőz való és 19mm vastag.
A kérdésem, hogy alkalmas lenne a hűtőbordák felragasztásához?
Szivacsos szalag nem hőszigetelőként működne? -
CS_D
senior tag
Szia!
Tegyél fel dd-wrt firmware-t, vpn-est: http://www.dd-wrt.com/
Ehhez elvileg akkor nem kell külső pendrive, hogy működjön a vpn, elég a router flashrom-ja. Más firmwareknél, amibe nincs beleintegrálva ez a szolgáltatás, akkor már szükséged lesz külső meghajtóra, de ide is telepíthető.
Sosem használtam ddwrt-t és vpn-t se, csak tudom, hogy a dd-wrtnek van ilyen integrált firmje.
-
tlac
nagyúr
Mivel lehet egyszerűen dinamikus sávszélesség megosztást csinálni?
Ketten kapcsolódunk a routerhez, és pl. 60-40%-ban szeretném elosztani a feltöltési és letöltési sebességet. Viszont ha vmelyik gép nem használja ki a sebességet, akkor a másik megkaphassa, ha szüksége van rá. A helyi háló pedig korlátozás nélkül legyen.
Az új fajta oleget használom.[ Szerkesztve ]
-
Destloler
tag
Sziasztok
Segíséget szeretnék kérni, jelenleg van eg Asus WL-700gE routerem Kfurge 1.0.7.8 as fw wel és mlDonkeyval de a torrnet nem megy. A gyári fw vel és progival kezdődött, nem tudtam sehogy életre kelteni a torrentes progit amit az asus ad. Nekiálltam megcsinálni a frissités amiből az lett hogy semmi. Egyik haverom segített és ő felraktam nekem az OpenWRT 7.09 as fw-t amit itthon mukodott is egy darabig aztán jott egy nagyobb zuhi, kikapcsoltam a router és áramtalanitottam de ez be is tett neki, mert utánna se kép se hang csak az alap fw maradt meg rajta amit az elején felmásolunk a linuxos felulet( ha jol tudom ez valami bug de lehet a haverom baszott el valamit???). Utánna szoltam hogy ez türtént vele, és or akta rá a jelenlegit de nála mukodott az mldonkey nálam már nem, nem tudom mi lehet vele, probálom elérni az adott portokon ugse és sanchoval se ment. Abban szeretnék segítséget kéri hogy valaki aki ráér és van kedve és ideje elvinném a routeremet hgoy csinálja meg természetesen mindezért fizetnék is, csak legyen rá jelentkező. Én azon gondolkodtma hogy hátha jobb lenne az ujj openwrt 8.09 fw nem probáltam még de lehet jobb lenne vagy a Kfurge féle 2.0.0.7 fw gondolkodom valami tuti jo torrentes progival.
Előre is köszönök mindet és várom a válaszokat és a jelentkezőket
-
MODERÁTOR
-
Fooler89
őstag
válasz Destloler #9141 üzenetére
Hello!
Háthogyha neked csak torrent kell és nem ragaszkodsz az openwrt-hez akkor tudok(tudunk) segítséget nyújtani. A kérdés, hogy forumon keresztül is érdekel-e.
#1 hszt ajánlom meg a [link]
Oleg stabil, jól használható bár a tomatot is ajánlhatom ami grafikus felülete miatt könnyebb használható.
-
MODERÁTOR
-
Fooler89
őstag
válasz Intruder2k5 #9144 üzenetére
Bocsi elnéztem, bár ahogy keresgéltem lehet találni érdekes modokat.
Upgrading WL-700gE flash to 8MB Mindent megoldanak
Amugy openwrt kamikazet ajánlották. Bár a többségük angol oldal, de a parancsokat akkor is lehet értelmezni. Szóval van rá megoldás, csak nem annyira nem elterjedt az a router.[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz Fooler89 #9145 üzenetére
Igen, azt tudom én is, hogy van megoldás... Csak nem egyszerű.
Itt is egy példa. -
Laca 012
őstag
válasz ecaddict #9126 üzenetére
Köszi a segítséget!
Nálam ezek jönnek válaszként:
ipkg list_installed | grep phpphp - 5.2.10-3 - The php scripting language
php-fcgi - 5.2.10-3 - The php scripting language, built as an fcgi module
php-gd - 5.2.10-3 - libgd extension for php
php-mbstring - 5.2.10-3 - mbstring extension for php
php-mysql - 5.2.10-3 - mysql extension for php
phpmyadmin - 2.6.2-2 - Web-based administration interface for mysqlps afx | grep php
20792 pts/2 S+ 0:00 \_ grep php
20785 ? Z 0:00 \_ [php-fcgi] <defunct>
20786 ? Z 0:00 \_ [php-fcgi] <defunct>
20787 ? Z 0:00 \_ [php-fcgi] <defunct>
20788 ? Z 0:00 \_ [php-fcgi] <defunct>cat /opt/etc/init.d/S45php
/opt/etc/init.d/S45php: No such file or directory
ls -la /opt/lib/php/extensions/gd.so
-rwxr-xr-x 1 root root 118804 Jul 9 23:22 /opt/lib/php/extensions/gd.so
cat /opt/etc/php.d/gd.ini
extension=gd.so
Ránézésre úgy tűnik, hogy az S45php file hiányzik neki..
Az viszont kicsit összezavar, hogy ha eltávolítom a php-gd-t, akkor sincs ott, mégis jó a php.
Lehet megvan, csak máshol és a php-gd feltelepítésével változik valami konfig ami más elérési úton keresi??
Kell ez egyáltalán a sima php-nak, vagy csak ez a php-gd használná?? -
ecaddict
senior tag
válasz Laca 012 #9147 üzenetére
Nem tudom mi keveredett össze nálad, de nézzük tovább.
Az /opt/etc/init.d/S45php a php-fcgi indítóscript-je. Lehet nálad más néven (és más tartalommal) szerepel. Körül kellene nézni, az /opt/etc/init.d/-ben. Azért gondolom, hogy mégiscsak van ott valami, mert bár nem sikerült valami mégis próbálta elindítani (egyébként jó lenne az a script-et használni amit korábban megadtam)
Miután lelőtted a nem működőket meg kellene próbálni kézzel elindítani:
/opt/bin/php-fcgi -b 1026Aztán még meg lehetne nézni milyen bővítések kellenének:
cat /opt/etc/php.ini | /bin/sed -n 's/;.*//;/^$/d;/exten.*/p'
és mi van meg belőlük:
ls -la /opt/lib/php/extensions
Ha ebből nem jön ki semmi, meg lehetne még nézni a php.ini nem komment részeit:
cat /opt/etc/php.ini | /bin/sed 's/;.*//;/^$/d'
A konfig (.ini) fájl egyébként tele van hasznos kommentekkel.
### RT-N16, WL-500 Oleg optware script ami majdnem mindent feltesz ### ===========> http://wl500g.info/showthread.php?t=23684 <===========
-
Laca 012
őstag
válasz ecaddict #9148 üzenetére
Létrehoztam az S45 indítóscriptet még tegnap, és próbáltam kézzel elindítani.
[root@WL-500gP init.d]$ ./S45php start[root@WL-500gP init.d]$ PHP Warning: PHP Startup: Unable to load dynamic library '/opt/lib/php/extensions/gd.so' - File not found in Unknown on line 0
próbáltam átírni a lighttp.conf fastcgi részét olyanra ami neked van,
eredetileg ez volt:fastcgi.server = ( ".php" =>
( "localhost" =>
(
"socket" => "/tmp/php-fastcgi.socket",
"bin-path" => "/opt/bin/php-fcgi",
)
)
)erre írtam át:
fastcgi.server = ( ".php" =>
((
"host" => "192.168.1.1",
"port" => 1026,
))
)most pl az aega elindul ha feltelepítve hagytam a php-gd -t, de a kezdő oldalon nem mutatja a pendrive illetve a hdd állapotát..
pár óra múlva jövök haza, próbálgatom tovább.
Addig is köszi. -
tlac
nagyúr
Előző kérdésemre nem kaptam választ, de hátha erre igen
Ki használja az új fajta oleget? Egy kis segítségre lenne szükségem, a telepített csomagok programjai nem akarnak futni.
Tehát particionáltam, megcsináltam a swap partíciót, plusz még egyet az adatoknak. A swapot bekapcsoltam és a másik partíciót a /opt-ba mountoltam (ahova eredetileg csatolta, onnan persze előtte umontoltam).
Ezután:
mkdir /opt/tmp
ipkg.sh update
ipkg upgrade
ipkg.sh install ipkg
ipkg update
ipkg upgrade
ipkg install mc
ipkg install lessde nem működik:
[tlac@WL-001E8C232215 root]$ mc
-sh: mc: not found
[tlac@WL-001E8C232215 root]$ less
-sh: less: not found
[tlac@WL-001E8C232215 root]$ cd /opt/bin/
[tlac@WL-001E8C232215 bin]$ ls -l
lrwxrwxrwx 1 tlac root 3 Aug 25 02:48 captoinfo -> tic
lrwxrwxrwx 1 tlac root 22 Aug 25 02:49 clear -> /opt/bin/ncurses-clear
-rwxr-xr-x 1 tlac root 24324 Jul 5 01:08 glib-genmarshal
-rwxr-xr-x 1 tlac root 5448 Jul 5 01:08 glib-gettextize
-rwxr-xr-x 1 tlac root 15404 Jul 5 01:08 glib-mkenums
-rwxr-xr-x 1 tlac root 7724 Jul 5 01:08 gobject-query
-rwxr-xr-x 1 tlac root 20996 Jul 5 01:08 gtester
-rw-r--r-- 1 tlac root 13590 Jul 5 01:08 gtester-report
-rwxr-xr-x 1 tlac root 53592 May 25 10:40 infocmp
lrwxrwxrwx 1 tlac root 3 Aug 25 02:48 infotocap -> tic
-rwxr-xr-x 1 tlac root 184536 Aug 16 15:55 ipkg
lrwxrwxrwx 1 tlac root 18 Aug 25 02:49 less -> /opt/bin/less-less
-rwxr-xr-x 1 tlac root 200584 Aug 1 07:25 less-less
-rwxr-xr-x 1 tlac root 830108 Mar 4 11:09 mc
lrwxrwxrwx 1 tlac root 2 Aug 25 01:07 mcedit -> mc
-rwxr-xr-x 1 tlac root 5780 Mar 4 11:09 mcmfmt
lrwxrwxrwx 1 tlac root 2 Aug 25 01:07 mcview -> mc
-rwxr-xr-x 1 tlac root 4152 May 25 10:40 ncurses-clear
-rwxr-xr-x 1 tlac root 4959 May 25 10:40 ncurses5-config
-rwxr-xr-x 1 tlac root 4960 May 15 19:28 ncursesw5-config
lrwxrwxrwx 1 tlac root 4 Aug 25 02:48 reset -> tset
-rwxr-xr-x 1 tlac root 26728 Sep 12 2008 slsh
-rwxr-xr-x 1 tlac root 55376 May 25 10:40 tic
-rwxr-xr-x 1 tlac root 10324 May 25 10:40 toe
-rwxr-xr-x 1 tlac root 11788 May 25 10:40 tput
-rwxr-xr-x 1 tlac root 17400 May 25 10:40 tset
-rwxr-xr-x 1 tlac root 4248 Aug 16 15:55 update-alternatives
[tlac@WL-001E8C232215 bin]$ ./mc
-sh: ./mc: not found
[tlac@WL-001E8C232215 bin]$ ./less
-sh: ./less: not found
[tlac@WL-001E8C232215 bin]$ sh ./mc
./mc: line 1: syntax error: unexpected "("
[tlac@WL-001E8C232215 bin]$ sh ./less
./less: line 1: syntax error: unexpected word (expecting ")")
[tlac@WL-001E8C232215 bin]$
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Öregszem
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Robotporszívók
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Projektor topic
- Mesterséges intelligencia topik
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- További aktív témák...
- HP EliteBook 845 G8 Tartós Fémházas Laptop 14" -60% Ryzen 5 Pro 5650U 6mag 16/512 FHD IPS Matt LTE
- HP EliteBook 845 G7 Fémházas Laptop 14" -45%Ryzen 5 PRO 4650U 16/512 FHD IPS SURE VIEW
- HP Elitebook 840 G8 i5 1145G7 / 32GB / 512GB / hibátlan!
- Nethome Plus, klíma wifi modul
- LG OLED55C12LA 2 ÉV GYÁRI GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest