Új hozzászólás Aktív témák

  • Razermazer

    őstag

    Sziasztok

    Open vpn-el kapcsolatban lenne kérdésem, AC66U routerem van, visszaolvastam okosabb lettem, megnéztem videókat a beállításokkal kapcsolatban még jobban megvilágosodtam.(ha kell valakinek közlöm is [AC68U-ra van de tudjuk hogy ugyanaz a vas van ebbe is AC66U ez az első] [Ha a szolgáltatód homegateway-e mögött vagy vagyis kicsit trükközni kell] )
    Viszont egy valamit nem értek vagyis értem, de nem tiszta hátha felvilágosítotok.
    Szóval a router tud egyben szerver is lenni és kliens is, a szerver funkció tiszta beállítom port-forwardolok a home gatewayen, ddns címet is állítok mivel hiába tűnik statikusnak a telecom úgy is megváltoztatja, ha nem is 24 óra alatt hanem több akkor is.
    Kiexportálom a beállításokat, a kliens gépen legyen az android telefon, vagy egy másik pc valahol nem otthon, arra telepítek egy open vpn klienst, abba bedobom a beállítás filet és happy ha minden klappol.
    Na most a kliens opció a routerben arra való, hogyha egy másik hálózatban beállított asus router a szerver és az enyém itthon a kliens? akkor kell oda betallózni az onnan kimentett open vpn beállításokat?
    Ez tűnik logikusnak.
    Ezt még annyival megfűszerezném hogy remote desktop beállítás is lesz. Célom a munkahelyi gépemről elérni az otthonit, semmi gyerekjátéknak való teamviewer meg anydesk.
    Köszönöm előre is.
    Mondjuk a rendszergazdikkal ezt közlöm mielőtt kuruckodnék.

    Sic Transit Gloria Mundi, "mindjárt lesz itt heresima és ne bassza ki"

Új hozzászólás Aktív témák