Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
ASUS routerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
válasz mgTerminator #23850 üzenetére
Akár gyári, akár Merlin, a legújabb a jó. Mindkettő elég régen frissült ahhoz, hogy kiderüljön, hogy nincs gond vele.
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
ugyes
senior tag
válasz Peter Kiss #23845 üzenetére
Megcsináltam és a legszomorúbb eredmény lett: semmilyen rádiójel nincs.
Gyorsan megnéztem, hogy meddig szól a garancia (még 6 hónapig van rá).
És biztos, ami biztos alapon ki-bekapcsoltam (fél perces várakozási idővel). És megjavult.
Szóval érdemes nemcsak szoftveresen újraindítani.
Köszönöm. -
Csorbi
addikt
ASUS TUF-AX6000 Firmware version 3.0.0.4.388_33419
2024/10/15
1. Optimized memory management mechanisms, improving system efficiency and stability.
2. Strengthened input validation and data processing workflows, further protecting your information security.
3. Improved web rendering engine, enhancing browsing experience and security.
4. Enhanced security of system command processing to guard against potential malicious operations.
5. Perfected JavaScript-related security mechanisms, offering a more secure web interaction environment -
Graphics
Jómunkásember
Pár napja érdekes jelenséget vettünk észre.
Van egy AiMesh, egy AX57 és egy AX53U.
Előbbi a fő.
És pár napja Wifire csak az AX53U-ra csatlakoznak csak az eszközök...
Volt egy szoftverfrissítés és talán azóta.
[ Szerkesztve ]
Eladó HP Prodesk ( i3-6100T/8GB/128GB)
-
warren
tag
Sziasztok,
tanácsra lenne szükségem hozzáértőktől.Adott egy AC86U router ami a nappaliban van helyileg de úgy tűnik lassan kevésnek bizonyul a sok eszköznek ami csatlakozik rá, szerintem kevés a memória, hogy mindent rendesen kiszolgáljon ( csak tippelek ), azon gondolkodom, hogy beszerzek mellé egy AX86U Pro-t vagy egy AX88U Pro-t és csinálok egy AI Mesh-t, a régi routert felvinném az emeletre, hogy az ottani eszközöket ellássa.
Az újjabbak több memóriával rendelkeznek ,hátha jobban elbírják a földszinti eszközöket.
(álltalában egyszerre megy 2-3 TV, telefonok a gyerekeknél, Tapo kamera, 1 másik kamera + kapucsengő egy HUB-on keresztül, egy HDD rajta usbn, esetleg laptop )
Segítenétek, hogy jó irényban gondolkodom-e.
Előre is köszönöm.
üdvGigabyte GA-MA69GM-S2H;AMD Athlon X2 BE-2350 2100Mhz;Asus HD3650 Top; Dell Latitude D630; Lenovo T430; HP DC5800;
-
warren
tag
válasz Csorbi #23857 üzenetére
95% foglalt volt, levettem róla a vinyót akkor visszaesett 75%-rá. De mostanában valamiért újra indul "random " , azt viszont nem tudom miért, az előbb is simán iptvt néztem legalább 2,5 órát, kikapcsoltam a tv appot, erre újraindult, de előtte újraindult miközben néztük.
Gigabyte GA-MA69GM-S2H;AMD Athlon X2 BE-2350 2100Mhz;Asus HD3650 Top; Dell Latitude D630; Lenovo T430; HP DC5800;
-
need
addikt
Sziasztok..
Van a hétvégi telkemen egy Asus 4G AX56 router..
Meg van határozva neki hogy szabályos időnként induljon újra..
Na most ez a dolog tökéletesen működött hónapokig.. de mostanában nem hajlandó!
Mit javasoltok..?
Töröljem ki az újra indulásokat.. és írjam be újra és akkor működne megint..?D750+Tami 24-70..Nikon 70-200 f/2.8 vrII....Diablo3 Battletag: norennord#2734 Division 2 noren73
-
kpityu2
őstag
Elképzelhető. Én a minap vettem észre, hogy a Samsung mobilom 2-5 percenként hibát dob az AX53U router logjában, ami pár óra után emiatt újraindul.. Akárhogy gugliztam semmit nem találtam a hibáról. Végül csináltam egy router resetet és megszűnt a hiba. Nekem is be van állítva a napi újraindulás, de úgy látszik az se csodaszer.
Okos mérnök a hülyeséggel is kalkulál. Avagy, a "Figyelj oda jobban" tábla nem munkavédelmi eszköz....
-
enginev3.0
félisten
Nálam megint napok óta nem megy az asuscomm
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
Csorbi
addikt
válasz enginev3.0 #23862 üzenetére
Nálam tegnap 20:14-kor sikeresen updatelte az új IP-t, fw frissítés miatti restart volt.
Lehet hogy ez szolgáltatófüggő? Netán CGNAT-ba vagy téve? -
need
addikt
mondok jobbat ha ez jó
Én pc-röl nem tudom elérni a routert webes felületen csak applikácioról pedig az Apphoz is asuscomm használ.. eddig a pillanatig mert most eltudom érni weben és most az applikáció nem lép be..! néha agyf*szt kapok!
Most távolról kiveszem az újraindítás ütemezést frissítek firmwaret és újra berakom az ütemezést.. ha nem jön össze akkor meg reset..[ Szerkesztve ]
D750+Tami 24-70..Nikon 70-200 f/2.8 vrII....Diablo3 Battletag: norennord#2734 Division 2 noren73
-
őstag
Az asuscomm már régebben is egy retek volt. Én ezért tértem át vagy 2-3 éve no-ip-re. Persze havonta confirmolni kell a hostot, de legalább rendesen működik.
Ami működik, ahhoz nem nyúlunk.
-
félisten
Én is ezt tapasztalom.
Egy GT-AX6000 a router router, egy RT-AX92 pedig a node.
Azt már tapasztaltam néhányszor, hogy a notebookom nem vált át a node-ra, amikor átviszem az ő felségterületére. Még akkor sem csatlakozik a node-ra, amikor a routernek már de facto használhatatlan a kapcsolata.
Tegnap viszont egy új eszközt, egy nyomtatót üzemeltem be, amelynek a konfigurálása első körben wifin történik. A node jelszintje ott -55 dBm, a routeré -85 dBm. Ő pedig csakis a routerhez hajlandó kapcsolódni...
MaCS
-
kpityu2
őstag
válasz MaCS_70 #23867 üzenetére
A router logjában érdemes figyelni azokat az üzeneteket amikor a gyenge jel miatt váltja át az eszközt. Ha ez elmarad a beállított határértéknél gyengébb jel esetén is akkor érdemes kutakodni. Tudom ajánlani a WiFiman nevű appot is, az jelzi amikor csomópontot vált a készülék.
Okos mérnök a hülyeséggel is kalkulál. Avagy, a "Figyelj oda jobban" tábla nem munkavédelmi eszköz....
-
félisten
Köszi!
Ezt talán én is ki tudom próbálni.
Egyébként ha már GT-AX6000: nem ismersz véletlenül egy HASZNÁLHATÓ tutorialt a GuestNetworkPro/VLAN-ok kezeléséről? Ez az én fejemben valahogy nem kerek, pedig PacketTracerben jól ment már a dolog.
Köszönettel: MaCS
-
félisten
Köszönöm!
Így-úgy én is beállítottam -- aztán rájöttem, hogy tulajdonképpen csak azt nem használom, amiért pont kifizettem a felárat: a korrekt VLNA-ozás. Különösen, hogy komoly megkötésekkel megy AImeshen.
A VPN egy további lépcső lesz. Egyelőre örülök, hogy van egy működő családi VPN-hálózatom az alap LAN-ok között.
Köszönettel: MaCS
-
peestike
őstag
sziasztok!
segítsetek legyetek kedvesek, mert lassan agyvérzést kapok...
ma jött egy tuf-ax3000 v2.
routeren világít a 2.4g, 5g led, beállításokban ezt látom:
jól gondolom, hogy elvileg mind a 2 sáv megy rendesen?
a gond, hogy egyetlen telefon sem a 3 közül, és 2 laptop sem látja az 5g hálózatot.
mit rontok el, vagy mit kellene tennem, hogy előcsalogassam az 5g-t is?
köszönöm szépen előre is![ Szerkesztve ]
42 - Nincs is jobb, mint egy kis kötöttség, ami ellen az ember kényelmesen lázadozhat.
-
-
-
bigdigit
addikt
GT-AX6000 esetén vissza lehet tenni régebbi firmware-t? Csak 2.4-es wifi-s eszközök leszakadnak sőt olyan is van 2.4-en nincs net 5-ön meg van. Ha igen mi a menete?
-
Az ASUS RT-BE92U-ról mi a véleményetek? 116K az Alzánál van rajta 10 Gbps-os és 2.5 Gbps-os port is valamint tudja a WiFi 6/6E/7-et is.
be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
-
bigdigit
addikt
-
válasz tecső88 #23882 üzenetére
Ja nekem konkrétan erre a modellre itt, ebben a topicban, egyetlen találat sem volt
be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
-
félisten
válasz tecső88 #23882 üzenetére
A BE sorozatról, és általában a BE-ről én annyit látok a cikkekben és tesztekben, hogy szép, szép, de még nagyon a gyermekbetegségekkel teli korai korszakát éli. Aki most ilyet vesz, az a kísérleti nyúl szerepét játssza, mégpedig úgy, hogy ő fizet érte, és nem is keveset.
Még a nagyon drága BE-s routerek is sok szempontból gyengébben teljesítenek, mint az AX-esek, BE-s kliensen tömegének hiányában pedig előnyt nem igazán tudnak felmutatni.
Szerintem tehát jelenleg értelmetlen BE-s routert venni, legfeljebb egy drága, de nem túl élvezetes kalandnak tekinthető.
Szintén szigorúan szerintem érdemes várni, hogy a szentháromság kiforrja magát: legyen kiforrott a technika, azaz jobbak az eszközök, legyen elég kliens ahhoz, hogy érdemes legyen használni, és persze legyen jóval olcsóbb.
Ez persze nem megy magától, de a kérdés ugye itt is az, hogy ki finanszírozza a fejlődést. Én magamat nem érzem elég gazdagnak ehhez, de kicsit nyugatabbra tekintve már más a realitás.
MaCS
-
zsolt501
nagyúr
válasz tecső88 #23887 üzenetére
Az AC68U életciklusát nagy valószínűséggel már egy soron következő router sem fogja megélni, nem sok routerről mondható el, hogy 11 éves életciklusa volt, mert bizony 2013-ban jelent meg a router, és idén kapta az utolsó gyári szoftvert.
''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
félisten
válasz tecső88 #23889 üzenetére
A MerlinWRT lassan kezd okafogyottá válni. Nem véletlenül haloványul...
A Cudy + OpenWRT lehet jó választás, az OpenWRT akár "örök"-nek is bizonyulhat. Mindenesetre nem egy gyártó hoz felette ítéletet. (Az már egy másik kérdés, hogy ki mit gondol a nyílt forráskódú szoftver biztonságáról.)
Nézhetsz Mikrotiket. De akkor tudnod kell, hogy mit csinálsz, és el kell fogadnod a kompromisszumos wifit. Hogy mi van BE-vonalon, nem tudom, de nem egy kapkodós társaság. Ellenben komoly tények szólnak mellette (is).
És bizony tudomásul kell venni, hogy egyáltalán nem biztos, hogy értelme van a hosszú támogatásnak. Egészen egyszerűen sokkal gyorsabb lesz az avulás.
MaCS
-
ffodi
veterán
válasz MaCS_70 #23891 üzenetére
Vagy egy fanless mini PC OPNsense vagy pfSense táraságában (+switch, ha kell) és egy Asus BE eszköz mint AP....ééés az AiMesh működik AP módban is.
Egyébként van több BE-s Asus eszközzel tapasztalatom (pl. BE98, ZenWifi BQ16). Elég sok bug van sajnos, főleg akkor, ha a szolgáltatások nagy részét használod. A FW update-ek is lassan jönnek. Ha AP-ként mennek, akkor ez nem olyan kritikus (max. a bug-ok miatt), ezért is megfontolandó az a mini PC.
"A minőséget régen gyártották, ma már csak biztosítják." Magassy I. axiómája
-
Multibit
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I7 6700K / GTX 1070 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- HP ProDesk 400 G5 Mini PC, I5-9500T, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10, WIFI, SZÁMLA, GARANCIA
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I3 10105F / GTX 1070Ti 8GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest