Új hozzászólás Aktív témák

  • mikrofon

    veterán

    Sziasztok:

    van egy Asus RT-AC65P routerem. Egy ideje nem vagyok elégedett vele. Előtte van egy Telekom eszköz, amit bridge módba kapcsoltattam. Egy ideje rendszeresen "nincs internet" jelenséget tapasztalom. Az ellején a modemre gyanakodtam, instabil a Telekom hálózata, vagy maga a modem. Viszont mostanra megfigyeltem, hogy nem a Telekom eszközzel van a baj, mert nem kell mindent újra indítani, csak ezt az Asus routert és a Telekom eszközön is a LED-ek azt jelzik hogy online és rendben van.
    Pont a stabilitás miatt választottam ezt a routert.
    Úgy gondolom, eljött az idő, hogy lecseréljem rajta a gyári firmware-t. Csak az a kérdés, hogy melyiket válasszam, melyik lesz a legjobb és legstabilabb számomra. OpenWRT neve ismerős, jó pár éve még foglalkoztam vele. A többinek a neve sem ismerős.
    A routernek, igazából LAN részét használom, wifi kikapcsolva. Jah meg a port továbbításokat állítom rajta ill. a ddns-t és a dinamukus IP kosztás mellet néhány eszközhöz statikus IP-t rendeltem. Négy lan kimenetéből 2-n egy-egy 8-as switch, harmadikon egy synology NAS a negyediken pedig egy mesh rendszer.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák