Új hozzászólás Aktív témák

  • válasz Tomdriver #14065 üzenetére

    Nem lehet mindkét eszközön beállítva a PPOE, az csak az egyiken lehet. Alapvetően a következő lehetőségeid vannak:

    1.)
    Szolgáltatói eszköz: modem + router módban --> Itt kell PPOE-t állítani
    AX55: Access Point (switch) módban

    2.)
    Szolgáltatói eszköz: modem módban
    AX55: Router módban --> Itt kell PPOE-t állítani

    3.)
    Szolgáltatói eszköz: modem + router módban --> Itt kell PPOE-t állítani
    AX55: Router módban

    A PPOE-t csak az első routeren kell beállítani. Tehát ha a hármas lehetőséget választod, akkor az AX55-ön mindenképpen automatikusra kell tenni a WAN portot, és meg kell változtatni a mögötte lévő hálózatot. Magyarán, ha a szolgáltatói eszköz a 192.168.1.2-192.168.1.254 tartományban ad IP címet DHCP-n, akkor a második router (AX55) is ebből fog kapni egyet. Neki már más tartományban kell osztania IP címet DHCP-n, pl. 192.168.2.2-192.168.2.254.

    De amúgy inkább az egyes vagy kettes lehetőség kell neked, mert akkor elkerülöd a dupla NAT-olást meg igazából nem kell két router a hálózatba otthon. A legjobb a kettes lehetőség (itt szerintem mindenki így használja), ehhez viszont át kell kérni vagy kézzel át kell rakni a szolgáltatói eszközt modem módba, és az AX55-ön kell bekonfigurálni a PPOE-t (user névvel, jelszóval együtt).

    Mod: Raiden_ hozzászólását olvasva lehet, hogy neked az egyes lehetőség kell akkor. Nem vagyok tisztában a telekomos net sajátosságaival, pl. az IPTV-vel. Bár ha olyanod nincs, akkor szerintem a telekomos netnél is jobb választás a kettes mód.

    [ Szerkesztve ]

    The Amiga, Born a Champion

Új hozzászólás Aktív témák