Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
$p@rr0w
őstag
válasz kuka018 #16000 üzenetére
És mennyit vártál miután be majd kikapcsolt (mert alapból úgy indul a lap hogy bekapcsol felpörög minden aztán kikapcsol és vissza)?
A ramokat megpróbáltad variálni (másik slotba áttenni)?
Alaplapon/videokártyán lévő led világít/ventillátorok felpötögnek?Kinőhetnétek már abból, hogy leírogatjátok miből nőttetek ki.
-
kuka018
csendes tag
-
-
abdulka1
őstag
Sziasztojk!
Próbált már valaki P5K lapon USB-ről oprendszert telepíteni?
Lehetséges valahogy? Nálam a biosban nincs ilyen opció.Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
veze
őstag
p5kc nekem is bootol usb-ről
puppy linuxot pl udb ről futtatom kizárolag
de gparted is.. stb
biosban kéne beállitanod, vagy csak nyomsz mindjart a post elején egy F8-at és felkinálja a lehetséges boot meghajtok listáját, ott kell hogy legyen közte az usb is, kiválasztod és már bootol is arrol ( ha olyantartalom van benne)[ Szerkesztve ]
-
abdulka1
őstag
Köszönöm minenknek, rápróbálok.
Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
Taylor1235
csendes tag
Üdv Mindenkinek
Abban szeretném a segítségeteket kérni, hogy van egy Asus p5kc öreg lapom, benne egy q9400 cpu.
Egy kicsit szeretnék húzni rajta, de csak kényelmesen, fesz emelés nélkül.
Tudna valaki segíteni ebben nekem, elolvastam elég sok mindent róla,
nem csak ugy hirtelen belekérdezek, de nem világos, hogy akkor most szorzót fixáljam,
vagy nem, PCI fekit fix100-ra vagy nem stb. Ha valakinek van hasonló lapja és processzora
(és itt azért csak van) akkor segíthetne. Kb. 3 ghz vagy 3.2 ghz-re gondoltam.Lap: Asus p5kc
Cpu: q9400 (Hűtés: Arctic Cooling freezer 13 co.)
Ram: Kingmax ddr2 800 4x2gb
(Vga: HD 7850 2gb alap)Köszönöm
-
$p@rr0w
őstag
válasz Taylor1235 #16016 üzenetére
Mindent fixálni kell amíg ki nem derül hogy stabilan bírja-e. A PCI-E-t 100-ra a többi értéket pedig az alkatrészeknek megfelelően. Nekem a memória időzítések is fixálva kell hogy legyenek, a feszültségek is különben kékhalál.
Kinőhetnétek már abból, hogy leírogatjátok miből nőttetek ki.
-
Taylor1235
csendes tag
-
veze
őstag
válasz Taylor1235 #16018 üzenetére
én is huzom ap5kc a vásárlás ota
igaz csak core2-vel, de nálam se táltosodott meg inkabb egy stabil kisebb mértékü huzast állitottam be igy az E6750 stabilam megy 3,2 GHz-en, a proci menne feljebb is de a ramokkal már akkor nem talál stabil FSB ratio -t, így nem is erőltettem. jó igy ahogy van
azért biztos tudsz talalni valami stabil de a gyári értéknél valamivel gyorsabb beállitásokat, amivel aztan elmegy addig amig meg nem unod.. -
Taylor1235
csendes tag
Stabilnak stabil volt, igaz nem adtam neki túl sokat, feszt meg nem is akartam emelni.
De mivel játék közben semmit nem ért így gondoltam ketyegjen alap órajelen.Ha már stabilitás, abban tudtok segíteni, hogy miért felejti el a bios a beállításokat?
Van, hogy napokig, hetekig minden rendben, aztán random fogja magát és indításnál hangjelzést sem ad, csak felpörögnek a ventik. Bekapcsológombra nem reagál, csak ha nyomva tartom, ill. resettel ujra indul, de már ugy, hogy mindent elfelejtett.
- elemet cseréltem, zsír újra, meg is mértem, tudja amit kell, kitisztítottam a helyét is.
- billentyű nincs beragadva
- a rádugott eszközök jók
- darabjaira szedtem, kitakarítottam minden csatlakozót
- jumperek is a helyükönszóval elképzelésem sincs mi a baj. Nem is melegszik különösebben.
A memóriákkal játszottam egy darabig, DDR3 nem tetszett neki, el sem indult, DDR2-ből most 4 kingmax 800-as van benne, de ezekkel megy duálban, kékhalál, fagyás még sosem volt.
Még régebben ide vinyó volt benne, lehet csak én képzelem be de mintha akkor többször játszotta volna.
Hab a tortán, hogy igaz nagyon ritkán de leállni sem hajlandó. -
Taylor1235
csendes tag
Még az lemaradt, hogy táp is normális és bios frissítve van amit találtam legújabbra de semmi változás.
-
huan
őstag
Sziasztok
Asus P5K alaplapnál Windows 8 32bit-re milyen hangdrivert telepítsek, hogy ne recsegjen a hang és a gadgetek is működjenek? (pl.:hangerő gadget)
Windows 7 32bit-nél nem volt semmi gond, és Win 8 64bitnél sem,de itt igen.
Valakinek ötlet? -
Winnie77
csendes tag
Sziasztok!
Asus P5K SE/EPU alaplapom van, nemrég vettem bele a meglévő 2x1 GB Kingston memória mellé 2x2 GB-ot, emellett belekerült egy OCZ Vector 3 SSD is Tegnap este munka közben minden előzetes jelzés nélkül lelőtte magát a gép, újraindításnál felpörögnek a ventillátorok, de semmi más nem történik (néhány alkalommal legalább a billentyűzeten felvillannak a ledek, de nem minden esetben), és még csipogni sem csipog. Jól gondolom, hogy letérdelt az alaplap?
Csaba
-
PH 5.5
aktív tag
válasz Winnie77 #16024 üzenetére
Reseteld, a bios-t, vedd ki a ramokat, csak egyet hagyj benne. Ha így sem indul, akkor még tápegység probléma is lehet, annak ellenére is, hogy felpörögnek a ventik. Vga is okozhatja a gondot.
Maga a lap nagyon strapabíró, nem jellemző rá ez a fajta hirtelen halál.
Tuningolva van?- Where are you from? - Budapest. - Bucharest? - No, Budapest, Chain Bridge, Gulash... - Ah, Viktor Orban! - No-no, Bucharest
-
PH 5.5
aktív tag
válasz Winnie77 #16027 üzenetére
Vagy megpróbálkozol egy másik táppal, vagy a te tápodat kipróbálod egy másik gépben. Gondolom, nem sok lehetőséged van egy műterheléses táptesztre.
A legegyszerűbb az volna, hogy ha elvinnéd a lapot egy normálisabb szervizbe, ott pár perc alatt minden kiderülne.
Ha valami véletlen folytán Tolna megyei vagy, akkor nagyon szívesen bevizsgálom díjmentesen.- Where are you from? - Budapest. - Bucharest? - No, Budapest, Chain Bridge, Gulash... - Ah, Viktor Orban! - No-no, Bucharest
-
Winnie77
csendes tag
Irigyellek érte, nekem sajnos nem megy. Ha a µTorrent megy a gépen, akkor kb. 20 percen belül lefagy. Ha nem fut, akkor nincs semmi baj, akármennyit megy fagyás nélkül. Felraktam a Deluge-ot, ezzel viszont az a baj, hogy a DLINK routert lövi le egy idő után. Van valami ötlet?
-
veze
őstag
válasz Winnie77 #16034 üzenetére
esetleg probalkozz innen valamivel
[link]
csak kérdés hogy a tracker támogatja e azt ami épp jol müködne nálad. Léteznek oldlak ahol ezzel nem foglalkoznak, és vannak olyanok ahol vannak ajánlott és nem támogatott torrent kliensek
bár szerintem más gond lehet ott.. a kapcsolatokkal, illetve a router beállitásokkal ( nem irtal erről ugyan de szerintem majdnem biztos hogy hasznalsz routert és ott is érdemes lenne szétnézni a beállitások között..)[ Szerkesztve ]
-
Winnie77
csendes tag
Köszi a tanácsot, letöltöm az ott talált µTorrent verziót, meglátom, azzal megy-e az egész. Az az igazság, hogy amíg az XP-t használtam, semmi bajom nem volt a torrentezéssel, mióta SSD került a gépbe és rá felkerült a Win7, a µTorrent folyamatosan fagyasztja a rendszert, a Deluge futása pedig a DLINK DIR-600-as routert állítja meg, folyamatosan resetelni kell.
-
Luminary
csendes tag
Van egy P5KC alaplapom és nem ébred fel altatásból (S3). A bios -ban tehetem AUTO -ra vagy S3 -ra mindegy. A jelenség úgy néz ki, hogy lealtatom, minden rendben, de amikor fel akarom ébreszteni akkor a gép indul, de a monitor nem kapcsol be. Ventik pörögnek, de semmi, a hdd meg se szólal. Teljesen újra kell indítanom és akkor ugye úgy ébred fel mintha hibernálva lett volna. Biztos, hogy az alaplappal van a gond, mert ugyanezek a hardverek egy másik ugyanilyen lapban is voltak, de annál semmi gond nem volt az altatással. Ha valaki esetleg tud valamit erről írjon légyszíves.
-
geftaR
csendes tag
Nem tudom olvassa ezt még valaki, minden esetre leirom, hatha tud valaki segiteni. A tortenet az, hogy vettem a hardverapron egy Asus P5KPL-AM lapot dvd_R+ tol (http://hardverapro.hu/tag/dvd_r_2.html), hazamentem, bekotottem mindent mindenhova, es nem indul el a gep , de meg a venti sem porog fel. Amit erdemes meg tudni az az, hogy a lapon ég a zold LED. Kivettem mar az elemet, probaltam mar azt is hogy kikotottem a VGA-t(GA-260GTX SOC) ,kivettem a ramokat, egyesevel/ osszeset egyszerre, kivettem-visszaraktam a procit(C2D E7400) es barmivel probalkozom,barmilyen komboval, a gep sehogy nem indul el. A ramok GeIL Blackdragon ddr2 800asok, a tapom pedig Chieftex 410w 212. A kondenzatorokat leellenoriztem,nem puposak. Senkinek semmi otlete. Itt valakinek? Ja és az alaplapi speaker sem szol. Probaltam mar 2 masik tappal, masik videokarival, memoriakkal. Semmi.
Üdv mindenkinek.
[ Szerkesztve ]
-
-
geftaR
csendes tag
koszonom sracok, de mar mindkettot probaltam!:S semmi valtozas sajnos.. a gomb pedig jo,mert a regi konfigom elindul.. ott pedig az a problema most, hogy kepet nem ad a regi lapom... no signal a monitoron... holnap megyek szervizbe, csak tobb szem tobbet lat alapon leirtam ide a problemam
-
JóGeri.
tag
Sziasztok!!
Most került hozzám egy asus p5k lap!
Nincs driver cd-m!
Win fent van..már csak lapot kéne telepítsek.. Adnátok linket ahol a legmegbízhatóbb drivere van? (csak az asus oldaláról szedhető le?) És a legújabb driver a legmegbízhatóbb?
Köszi előre is,.
Üdv,
JóGeri...ne érezd magad feljebbvalónak, nem tudod kivel beszélsz!
-
PH 5.5
aktív tag
válasz JóGeri. #16044 üzenetére
Hello!
Az audio driver itt van, azACPI drivert az ASUS oldaláról tudod letölteni, bár a P5K-hoz csak Vista driver van, de a win update talál hozzá megfelelőt.
Jmicron itt van, chipset, hálókártya driver pedig nem kell, tökéletesen megfelel az, amit a windows feltesz hozzá.- Where are you from? - Budapest. - Bucharest? - No, Budapest, Chain Bridge, Gulash... - Ah, Viktor Orban! - No-no, Bucharest
-
Roxy27
tag
Hali!
Adott egy Asus P5KPL/1600 Lap
Volt benn 2Gb Geil RAM (2x1Gb CL5-ös 1.8V) amit most + 2x1Gb-tal bővítenék... dettó ilyet vettem!Megjött beletettem, sipol az alaplap... ha csak a 2 most vásárolt van benn, akkor gond nélkül megy, meg vegyesen is. De ha már 3, vagy 4 modul akkor nem!
Ami volt már:
- BIOS reset
- fesz emelés 1.9V-ra
- órajel manuálisan 800MHz-raLehet nagyon láma vagyok, vagy benéztem... de a lap leírásánál a memónál van csillagozott rész, de ahogy én értelmezem az csak OC 1600-nál van érvényben... vagy a 2. csillagozás, hogy "mind a 4 DIMM installálásakor csak egyoldalas memória használható"... emiatt nem lenne jó? Mert akkor menjen a pi*ába az ASUS, hogy nem bír értelmesen fogalmazni...meg egyébként is.
Szerintetek??
Hogy egyszerűbb legyen...Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=roxy27
-
JóGeri.
tag
válasz Roxy27 #16047 üzenetére
Szia!
Nem vagyok szakértője ennek a dolognak,de nekem is volt egy lapom régebben ahol dettó u.e. volt a problem,és valami egyoldalú ramokkal ment csak a lap jól...O.o
Szal lehet h ez lesz a baj,nekem ez a tippem....ne érezd magad feljebbvalónak, nem tudod kivel beszélsz!
-
PH 5.5
aktív tag
válasz JóGeri. #16046 üzenetére
Van a lapon egy jmicron chip, ami egy raid vezérlő. 1 IDE és 2 SATA csatlakozót vezérel, ebből az egyik az e-sata.
ACPI: Advanced Configuration and Power Interface- Where are you from? - Budapest. - Bucharest? - No, Budapest, Chain Bridge, Gulash... - Ah, Viktor Orban! - No-no, Bucharest
Új hozzászólás Aktív témák
- Patriot Viper Xtreme 5 RGB 32GB KIT DDR5 8000MHz CL38 (2x16gb) (9 év alza gari)
- Apacer 4Gb DDR4 2666Mhz
- DDR4 RAM BAZÁR - minőségi, 0KM es 4GB 3200 Mhz-s notebook RAM-ok számlával, garanciával!
- Újszerű - ASUS Prime B360M-A LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Home BIOSba integrált termékkulcs
- Beszámítás! ASUS STRIX Z390-I GAMING DDR4 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Gigabyte aorus b450M io shield is megvan ! egyik legolcsóbb am4 alaplap
- G.SKILL Ripjaws V 16GB (2x8GB) DDR4 CL16 3200MHz (F4-3200C16D-16GVKB)
- GIGABYTE GA-H87-D3H Alaplap 1150
- CL14 -es Időzítés Ryzenhez - 3600Mhz - 64GB (4X16GB) G.SKILL Trident Z Memória DDR4 -
- ASUS ROG STRIX B660-F GAMING WIFI, garancia
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest