Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
szemtelen
tag
Thx tegnap egy kicsit próbálgattam csak el kellett mennem. Majd valamelyik nap folytatom.
FACEBOOK trükk! Nyisd meg a saját üzenőfalad, majd nyomd meg az f13-at! Nézd meg mi történik! ;)
-
Shuki
tag
Üdv mindenkinek!
P5kr lapnak bírnia kéne az 500as fsb -t ?
-
szp77
csendes tag
Köszönöm mindenkinek a segítséget! Megoldódott a problémám.
2x512Kb 667Mhz ramot beraktam, azonnal elindult. Rendszer újraindításkor visszaraktam a másik ramokat és azóta jó! -
szemtelen
tag
válasz Kris87 #15104 üzenetére
Specy ment közben, már nemtudom mennyi volt, de az intelburn teszt 4 kört futott, most elvitték a videokarimat ugyhogy az a gép alszik egy kicsit, de nemsoká veszek bele egyet csak még nemtom milyet :d és folytatom a tesztelést, meg a memória belövését is.
FACEBOOK trükk! Nyisd meg a saját üzenőfalad, majd nyomd meg az f13-at! Nézd meg mi történik! ;)
-
caca78
csendes tag
sziasztok segítséget kérnék. összeraktam egy gépet p5k proc E2160 kingmax 800 1 gb
a többi nem lényeg bios a legujabb.
A probléma az hogy teljesen instabil a gép alig tudtam felrakni rá az xp-t kifagy és kékhalál
hömérsékletek rendben procin hiper tx2 -
arvaip
csendes tag
sziasztok!
segítségeteket kérnén!
van nekem egy genius 5.1 rendszerem aztán most lett win 7 felhúzva a gépemre...aztán most nem megy csak a 2 nagy a többi ki sem ad hangot zene hallgatás meg film közben!
mit tegyek mit állítsak be hol?
vagy mi kell hozzá?
az alaplapom egy P5KC ASUS nins hangkártyán csak az integrált....!válaszotokat előe is köszönöm
üdv -
bogyozoli
csendes tag
Sziasztok!
Nekem P5KC típusú alaplapom van és a windows 7 nem ismerte fel az alábbi eszközt:
Intel(R) ICH9 LPC Interface Controller - 2918
Tudna esetleg valaki valamilyen megoldást a problémámra?
Vagy esetleg egy működő drivert?Előre is köszönöm a segítséget.
-
fabula
őstag
Hello
A következő gondom van, hátha valaki tudja a megoldást.
Asus P5KC alaplap,1203 BIOS, ALC883integrált hang. Feltelepíttettem a 32 bites W7Pro-t és nincs hang. Sem a Microsoft HDA driverrel, amit alapból feltett hozzá, sem a Realtek legújabb W7 R2.56 driverével.
Látszólag minden rendben, az eszközt felismeri a W7, drivert telepíti, keverőpult működik, eszközkezelő szerint telepítve és hibátlanul működik, de nincs hang. Amikor a W7 indul és a bejelentkező hang jönne, akkor reccsen egyet a hangfal, de más semmi. Előtte XP alatt jól működött.
Feltúrtam a netet, de semmi épkézláb dolgot nem találtam erre. Amit írtak, az leginkább annyi volt, hogy tegyek fel frissebb drivert, de ennél frissebb nincs.Ha valaki találkozott ezzel a problémával, kérem segítsen.
Ha van valami tipp, mit tehetnék még, akkor írjátok meg.Előre is kösz.
[ Szerkesztve ]
-
szijartg
őstag
Sziasztok, adott egy P5KC lap, benne egy e8400, gigabyte superb460W táp 6giga ram és 4db 500as vinyó. teljesen alapon az egész!
afféle házi seedet hajt végre a gép, meg még egyebeket és mikor mind a 4vinyó dolgozik akkor eléggé lelassul a sáv, töredéke lesz a teljesnek!
lehet hogy a rendszer busz nem tudja normálisan ellátni a feladatokat? -
Jigli
csendes tag
Sziasztok
Sajnos, ahogy elnézem egyre kisebb az érdeklődés az iránt a topic iránt Én azért még megpróbálkozom, hátha
Mondanám, hogy én is egy boldog tulajdonosa vagyok egy ASUS P5KPL [link]típusú lapnak, de nem vagyok tőle túlzottan boldog Meggyűltek a bajaim a lappal, de most úgy néz ki, hogy kezd "stabilizálódni". A szokásos integrált hangkártya problémát én áthidaltam egy PCI-os hangkártya vásárlásával Amit sajnos azonban én sem tudtam, hogy hiába is adott a lehetőség a tuningolásra a lapon, ez nagyon korlátozott mennyiségben van csak jelen!
A konfigom:
- P5KPL
- Intel Core 2 Duo E6400 2.13 GHz
- Zalman CNPS 7500 full réz hűtő
- 2X2 GB 800 MHz Kingmax (5-5-5-18)
- Asus 8600 GTS
- Msxtor 300 GB SATA
- WS 9 GB ATA
- DVD olvasó (1000 éves)
- Gigabyte Super B 460 WNa most a probléma az volna, hogy elméletileg ezt a procit ebben a lapban is tudnom kéne húzni 3 GHz-ig, de sehogy sem jön össze. Méghozzá mind ezt feszültségállítás nélkül, amire mellesleg nincs is lehetőségem a P5KPL-nél.
Eddig annyit tudtam kihozni, hogy a legfrissebb BIOS-al 334-es FSB-vel és 8-as szorzóval (ez a max ennél a procinál) a proci 2672 MHz-en megy a ramok meg kb 990 MHz-en mentek. Itt gyárilag a ram 800-ra volt állítva a BIOS-ban és a pci express frequency automatán volt. A proci-ram arány 12:8
Próbáltam azt is, hogy lejjebb veszem a ramokat, 667-re és akkor hátha feljebb tudom állítani az FSB-t de 334 fölé nem megy így sem. a proci-ram arány 4:5
Azt fedeztem fel, hogy ha állítom a pci express frequency-t a már 10 millió helyen olvasott ajánlott 100-as értékről, akkor bírja a kicsike az FSB emelést!!! Most 8-as szorzóval és 348-as FSB-vel stabil 2784 MHz-en úgy, hogy a pci express frequency 102-re van állítva és a ramok 667-re vannak rakva(800-on még nem néztem).
A kérdésem az volna, hogy a pci express frequency érték állításával én nem tehetem tönkre a gépem bármely alkatrészét??? Mindenhol azt olvastam, hogy ezt az értéket hagyjuk vagy állítsuk 100-ra, de nem más értékre!!! Nem merek kísérletezni addig, amíg nem tudom biztosan, hogy nem sütök ki semmit a gépben. Már pedig ez a 2 egységnyi pci express frequency állítás+ 112 MHz-et adott a procimnak, ergó ha ilyen ütemben növelem az értéket, gond nélkül elérhetem, vagy akár meg is haladhatom a 3 GHz-es álomhatárt!
Kérlek szépen titeket, hogy világosítsatok fel a pci express frequency mivoltáról, használatáról, következményeiről konkréten ennél a típusú alaplapnál vagy akár általánosságban!
Nincs hős haza nélkül, nincs haza hős nélkül!
-
Bib
őstag
Hello!
Ahogy látom nálad azért komoly hiányosságok vannak tapasztalat terén.Szerintem mindent hagyjál alapon,mert a pci e frekvencia emelésével nagy gyosulásra ne számíts fsb terén.
Ha valami nem tuningolható akkor nem az alaplap hibája.Egyébként egyszerre csak egy dolgot tuningolunk és nálad ha a ram még 800mhz-en is cl5 akkor nincs nagy remény.
Inkább szorzót vinnék 400-as fsb-hez. -
Jigli
csendes tag
üdv
Jól látod, ez az 1. tuningolásom ilyen téren. Köszönöm a válaszod, de igazából pont arra nem feleltél, ami a tényleges kérdés volt Ki tudom sütni a videó kártyát azzal, hogy emelem a PCI e frequencit? Mondjuk max 110-re 100-ról.
Nincs hős haza nélkül, nincs haza hős nélkül!
-
szoki007
aktív tag
valaki esetleg megtudja nekem mondani hogy az északi hid hömérséklet érzékelője hol található??? mert a borda és csövek majdnemhogy hideg és mégis 45 fokot ir nekem alápasztázva, és van rajta egy ventilátor !
-
Pubszon
veterán
Hali.
P5K Premium alaplapom van, amire van kötve 1db SAMSUNG HD161HJ Sata HDD és 2db SAMSUNG HD753LJ Sata HDD.
Na most a 160-ason van a rendszer, linux és win7 is.
Szeretnék venni egy SAMSUNG HD160JJ Sata HDD-t, hogy raid 0-ba kössem.
Mi ennek a menete, már ha lehetséges a két különböző merevlemez miatt?
Illetve megmaradna a 160-as HDD-n lévő adat?ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...
-
-
El Kebir
őstag
válasz Pubszon #15126 üzenetére
pont feljebb volt erről egy kis eszmecsere (szerk.: áhh nem itt, hanem a raid témában ) , hogy a p80-as samuk ma már kicsit öregek, két darab raid0-ban nem lesz gyorsabb egy mai meghajtónál, csak plussz nyűg lesz a raid.
szerintem jobban járnál két öreg helyett egy új egytányéros 320 vagy 500-as hdd-vel.
kb 9-10e Ft, a meglévő öreget eladva és a másik öregre szánt pénzt hozzácsapva már majdnem ki is jönne a vadi új ára. (és arra legalább lenne 3év jótállás)szerk2:
(látom a gyorsabb t166-os mellé vennéd a lassabb p80-at, hááát érdekes döntés, raidben a lassabbhoz igazodna a gyorsabb is, lerontaná a sebességét)[ Szerkesztve ]
"Igazából valós véleményekre lennék kíváncsi"
-
Friss11
csendes tag
Sziasztok
Szeretném kérni a segítségeteket.
Ezen az alaplapon(ASUS P5KPL-C)
Cpu amitt szeretnék rárakni Core 2 Duo E6400
Szerintetek 1066MHz-en fut rajta kingmax ram?
Előre is köszönöm. -
mmdms
addikt
Halihó!
Pár napja raktam fel újra a win-t, és azóta állandó fagyásokkal küzdök. Mindegy mit csinálok, ha fut a torrent akkor változó időközönként megfagy a gép, van hogy 5 perc van hogy 8 óra. Mindent ugyanúgy tettem fel, mint előtte volt, kivéve a lan drivert, azt meg is találta egyből a win. Gondolom ez lehet a ludas, valaki megosztaná velem, hogy 64 bit-es 6.1.7600 verziószámú Win7-hez melyik drivert használja amelyik jó?ElGuRuLt a GyoGySzErEm...VaGy CsAk FoRDíTvA VeTtEm Be?
-
mmdms
addikt
P5K, milyen lenne ha ebbe a topicba írok...amúgy meg adatlap...
A win7 64bit-et nem tudom kiválasztani a honlapon, a letöltések listázásánál, nem véletlen kérdeztem. A vista-s driverrel meg állandóan szakadozik a net.[ Szerkesztve ]
ElGuRuLt a GyoGySzErEm...VaGy CsAk FoRDíTvA VeTtEm Be?
-
fecs
senior tag
Sziasztok!
A jó öreg P5K alaplapommal szeretnék használni egy HDD dokkolót. Hátlapon elhelyezett eSata-n keresztül szeretném összekötni, de nem reagál az eszköz ezen a csatolón összekötve (USB-n megy).
Van vkinek tapasztalata? Kell vmit külön beállítani? W7 az oprendszer.Pixel 6a
-
veze
őstag
asus P5KC-ben mennyivel fog vajon menni két db DDR3 1333 Hz -es modul?
a lap elvileg tudja ugye..
a proci Core2 E6750 ami stabilam 3,2Ghz-en megy most, DDR2 800Hz-es memoriákkal.
Érdemes lecserélni? nagyon megzuhantak a DDR3-as árak..
4x1db DDR2 1 GB 800Hz használt ára futja szinte a 2 db DDR3 2x2GB 1333Hz árát.. -
mmdms
addikt
Nem tudom tudsz-e angolul nagyjából, de ezt találtam:
"hi to everybody!
I have finally, resolved my problem of communication esata among external hd "Lacie d2 quadra next esata" and motherboard P5K, and I am pleased to explain you as I have resolved, hoping that can help someone of you ; )
1) I have eliminated the partition of the hd Lacie, windows uninstalled (management peripheral) and disconnect from the motherboard.
2) restarted the Pc, I have uninstalled the controller "Jmicron 36x raid esata/pata" in windows (management peripheral)
3) restarted the Pc, I have reinstalled the controller Jmicron, with the last update driver (1.17.38 WHQL)
4) after having turn off the Pc, I have connected the hd Lacie esata and turned on in "auto" position, no in "on" (always active) position.
5) restarted the Pc, the hd Lacie is automatically installed alone in windows, I have created the partition, and formatted.as for magic, everything now works well, I succeed in copying, to transfer from inside hd files sata2 and pata, to hd Lacie esata, and vice versa, with a good speed...
I have to say however that if I copy files from inside hd sata2 or pata, to external hd esata, the speed is really esata, while if I reverse, therefore I copy files from the external hd esata, to inside hd sata2 or pata, speed is not the same one as in the precedent case, but slightly smaller.
this I believe is normal to this point, and however even if so was not, in comparison to all the problems that have had with this hd esata and the motherboard, I have to say that I am satisfied me! ; )I hope to have been useful.
"ElGuRuLt a GyoGySzErEm...VaGy CsAk FoRDíTvA VeTtEm Be?
-
GeryFlash
veterán
Hali!
Az lenne a kérdésem, hogy van egy asus p5-k v alaplapom (4ddr slot, egy pci-e x16, egy pci-e x1, 478-as stb. ) és az van hogy van benne egy egyenlőre fasza kis e4500-as proc ami 2,2ghz-ről 2,9Ghz-re van feltolva (nem én csináltam, akitől vettem az tolta fel, szívem szerint vssizavenném 2,6, na mind1)...
Szóval a proci 90nm-es, az lenne a kérdésem, hogy a későbbiekben lehet-e ebbe az alaplapba 65nm-es Qxxx procot rakni? vagy csak 90nm-es lehet?
Köszi a segítségetHi, i'm new to APHEX TWIN, so i was wondering how much the IQ requirements was to enjoy his stuff. and understand all the underlying themes, because its really complex stuff. I have IQ of 119 but i heard that you need atleast 120 is it true?
-
GeryFlash
veterán
válasz GeryFlash #15143 üzenetére
Bocsi hülye vagyok (nem nem azért mert újonc vagyok, hanem csak azért mert most dobok össze egy p4-es gépet meg fejlesztem a core2duo gépem, azt a nanométereket felcserélte) na szóval most egy 60nm-es proc van benne de én 45nm-es szeretnék váltani... am találtam egy linket, ahol azt írják hogy támogatja, de azért egy megerősítést elfogadnék
és bocs a hülyeségért/kavarásért...Hi, i'm new to APHEX TWIN, so i was wondering how much the IQ requirements was to enjoy his stuff. and understand all the underlying themes, because its really complex stuff. I have IQ of 119 but i heard that you need atleast 120 is it true?
-
veze
őstag
emlékszik még valaki hogy a biosban hol lehet állitani p5kc ben az FSSBRAM ratio-t: (1:1 vagy 2:3 stb) ?
Új hozzászólás Aktív témák
- Beszámítás! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Hibátlan - KINGSTON Fury Beast 32GB (2x16GB) DDR4 3200MHz CL16 RAM memória kit
- 64gb SK Hynix DDR4/2666mhz Laptop Memoria (2x32gb)
- Beszámítás! ASUS STRIX Z390-I GAMING DDR4 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ASUS MAXIMUS VII HERO Alaplap - INGYEN POSTA!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest