Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz NoOne92 #36609 üzenetére
Semmi gond, segítünk
Ahogy a kolléga írta minden segéd programot engedj el, ilyen Ryzen Controller meg egyebek, lehetséges nem rosszak, de nekünk nem kell. A hűtőpadot mindenképpen tartsd meg, az segít hamarabb lehűteni/visszahűteni a gépet, és a max hőfok is alacsonyabb.
A magas hőfok hiába a tanult kollégák és szervizesek áldása sosem jó. Ezt innen fotelból megmondom, hogy ha egy eszköz tartósan magas hőmérsékleten üzemel, forognak a ventik mint a barom az az eszköz idő előtti amortizálódását fogja eredményezni. Én nem akartam csapágyasan döglött ventikkel bevinni 2 évesen a gépem, ezért okosítottam.
Hűtőpad szerintem a porosodást, is kicsit visszafogja én nulladik perctől hűtőpadozok, gyakorlatilag alig porosodik a gép, napi használat mellett sem. A hűtőpadot meg szépen kifújom mindig sűrített levegővel, és ennyi.1080p/60
Ezt azért találtam ki, mert nem játszom komoly játékokkal, szintén van hőmérséklet parám (végre egy szövetséges), valamint a VGA limit. Csodákat persze nem vártam az RTX 3050-től, de egyébként meglepően jól telesít a 95W verzió.Nvidia Control panelben adsz neki egy teljesítmény módot mindent teljesítményre optimalizálsz lényegében. Windowsban is perfomance mód. Armoury Crate is perfomance mód, GPU standard mód. Ez a legjobb szerintem ennél jobb nem kell. Turbo értelmetlen. Izzasztja a gépet magas hőfokok, felesleges. Én azt egyszer használtam teszt jellegűen a 72 óra alatt amikor kapott anyait apait, hogy megnézzem minden rendben van.
Tehát: Ha bekapcsoltad mindenhol a perfomance módot, akkor szintén Nvidia Control panelben adsz neki (globálisan) egy 60 fps sapkát. (Max fps 60). Ez szépen belövi neked a max fps-t. Ha casual gamer vagy mint én akkor számodra is ez a TÖKÉLETES megoldás. Onnantól játszhatsz vele még a beállításokban , hogy medium/high, high/high mekkora AA stb. Én az elmosodás motion blur, egyéb effektek azonnal lövöm ki engem mindig is zavart, becsillanás, bloom effekt stb. Kellő erő van még ezekben a gpuk-ban is, hogy tud csinálni FHD-n 60 fps-t.
Ha megcsináltad a 1080p/60 fps sapkát akkor azt az eredményt kapod, hogy nem lesznek 85 fokok hanem szépen lemegy 60 környékére átlagban. Erőforrásigényesebb játékoknál bele bele lépeget a 69 fokokba de kb ez a maximum. Sapkával nekem 70 fölé soha nem megy paddal, nagyon szélsőséges eset amikor ennyit kell számolnia valamelyik egységnek. Esetleg ha háttérben még vágok, mennek alkalmazások , YT akkor igen.
Így szerintem maximálisan kitolható lesz a gép élettartama, nem fognak elhasználódni a kondik idő előtt, a forgó kopó alkatrészek és a paszta élettartama is baráti lesz még 3 év után is. Ez szigorúan csak privát vélemény és nem szakmai. Én ezt fogom követni végig.
Sokkal jobban érzi magát a gép is nahh, én sajnálom izzasztani magas hőfokon."mivel szabályozza a gép hőfokát"
Teljesen automata, mindent az onboard chipről vezérel. Sajnos ez már nem az a korszak amikor mindenbe beleszólhattunk. Gyakorlatilag annyiban tudsz uralkodni a rendszeren hogy csinálsz manuálisan egy venti szabályzatot és akkor úgy forog ahogy te akarod. Én csináltam nem rossz dolog, néhány hőfokot nyertem vele cserébe viszont állandóan mentek a ventik 50 foknál is. (Ő egészen 60 fokig kikapcsolja). Ezt én kompenzálom hűtőpaddal ami szépen leviszi 50 fok alá (idle). Végül hagytam automatán mert 60 fokig áll minden venti. Nekem így jobb. Addig megoldja a cooling pad.Armoury Crate teljes ki iktatása is megoldás, ekkor felszabadít egy kis erőforrást a gépről, nem nyúlkál bele semmibe, "teljesen" szabad a gép. Ettől függetlenül biósból ugyan úgy bele fog szólni a ventik fordulatába, hőfokok alapján szóval szvsz hiába dózeroljuk le az AC-t teljesen nem menekülünk meg tőle. Ő irányít. Ez ilyen butabiztos rendszer. Nem tudsz olyat csinálni hogy elrontsd. Ha érzel furcsa anomáliákat az AC miatt, esetleg érzed hogy lassítja a rendszert akkor érdemes átgondolni a használatát. Én most visszatettem nálam elfér jelenleg. Szépen fejlesztik azt is.
Vályi Pista szavaival élve:
Whisper mód? NEM KELL[ Szerkesztve ]
Az OFF topikban OFF, az ON by LaciCRM - Online túraautó E-Sport bajnokságok közvetítése élőben, kommentátorral! Real Cars Real Racing Hungary Youtube/Facebook!
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- SONY LCD és LED TV-k
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Mobil flották
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Call of Duty: Black Ops 6
- Elden Ring
- További aktív témák...
- Asus VivoBook Max X541UVK , i5-7200U, 8GB DDR4, 120 GB SSD, Intel + NVIDIA GeForce GPU
- HP 15s-fq2000 laptop 15.6", i5-1165G7/16GB/512GB SSD, WIN11 Pro
- DELL Latitude 5400 14" // I5 8-GEN // 8GB DDR4 // 120GB SSD // WIN10 // MAGYAR BILLENTYŰZET
- DELL Latitude 7390 13,3" // I5 8-GEN // 8GB DDR4 // 120GB SSD // WIN10 // MAGYAR BILLENTYŰZET
- Asus ZenBook Flip 13-UX36EA, I7-1165G7, 16GB DDR4, 256GB NVME, 1ÉV GARI, ÁFÁS SZÁMLA
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest