Hirdetés
- Call of Duty: Black Ops 6
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- PlayStation 5 Pro teszt
- EAFC 25
- Máris elérhetőek a WarCraft sorozat első két részének remaster kiadásai
- EA Origin
- Xbox Series X|S
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
Új hozzászólás Aktív témák
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz GoodSpeed #36248 üzenetére
..és az melyik verzió ha perfomance és néha turbó módban is lekorlátozom fix 60-ra mindenhol?
Életszerű példa, melóba most tolom a valheim-et, durva házat építek, rohadtul sok idő. FHD beton 60fps smooth és olyan 70c körül megáll. Tudna 2x, 2,5x ennyi fps-t. Minek? Ezt most olyanoktól is kérdezem akik szerint 200fps alatt nincs gamer laptop, és 3070 alatt nincs élet.
Minek számoljon 3x annyit és menjen fel 90 fölé?
Most hagyjuk a competitive rizsát. Tényleg érdekel, hogy miért is kéne nekem 200 fps.Az OFF topikban OFF, az ON by LaciCRM - Online túraautó E-Sport bajnokságok közvetítése élőben, kommentátorral! Real Cars Real Racing Hungary Youtube/Facebook!
-
veterán
válasz HartgeH3-2.8 #36252 üzenetére
Linusék is megnézték, hogy a nagyobb képfrissítéssel jobb játékos leszel-e.
Spoilerezek: igen.
https://www.youtube.com/watch?v=OX31kZbAXsACsináld jól, nem kell magyarázkodnod senkinek. A méhecske sem áll le a léggyel vitázni, hogy miért jobb a méz mint a szar.
-
Ma írtak nekem, hogy a legújabb BIOS nem megy fel a laptopra. Kiderült, hogy 314-es BIOS van a laptopon, az alaplap ugyanaz G713QM. Azonos a CPU (Ryzen 9 5900HX), és a VGA is (RTX 3060). Elvileg az ASUS oldala szerint a BIOS-ból is 331-es lenne a legújabb rá, mint az enyémre, mégsem megy fel rá, így javasoltam az ASUS Support-tal való kapcsolatfelvételt.
Az érintett laptop:ASUS ROG STRIX G713QM-HX185
Az én laptopom:
ASUS Rog Strix G17 G713QM HX1139TAzonos még, hogy Google-ben rákeresve ugyanaz kb az igaz rá mint az enyémre: jellemzően koreai, hongkongi, távolkeleti találatok vannak rá. Eltérés, hogy az enyém Telekomtól van, a másik meg a Radiumból.
A jelenség: letölti a BIOS-t a HX185-ről, a Windows újraindul, és be sem lép a BIOS-ba, nem frissít. Mondtam, hogy ezt így távolról nem tudom megoldani, de szerintem mégis eltérő BIOS kellhet rá. Sok ASUS laptop épült G713QM alaplapra, mégis van eltérés, hiszen a pontos típusleírásnál eltér a megnevezése, holott klappol az MB, CPU, GPU Trió.#36252HartgeH3-2.8
A minek kérdésre én azt szoktam mondani, hogy mennél több FPS-t tud most, annál tovább fogod tudni elérni, hogy a későbbiekben megjelenő játékoknál még tudja majd a 30-60 FPS között intervallumot tartani FHD-benbe quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
-
Vigneau
félisten
Sziasztok!
Végigkotortam a topikot, de egyértelmű választ nem találtam eddig. Nagyon láma kérdés lesz...
Adott egy FX507ZE. Az Armoury Crate alkalmas CPU/GPU frekvencia/TDP limitálásra vagy marad a ThrottleStop és az MSI Afterburner?
Válaszokat előre is köszönöm szépen!
Vigi
Te mondd azt, hogy rablótámadás, a te hangod mééélyebb... Blaaah...
-
válasz Mikulásbá #36256 üzenetére
Mondjuk tényleg nem április 1-ejére kellett volna időzíteni a bejelentést
be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
-
-
válasz light1994012 #36258 üzenetére
Te tudod, de én nem hagynám annyiban. Mert azért ez értékcsökkentő hatással is bír. Akár használod, akár nem azt a modult.
be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
-
light1994012
tag
-
válasz light1994012 #36260 üzenetére
Ja bocsi, azt hittem, hogy garanciális még a történet Lehetséges, hogy tényleg alaplapcsere lenne a megoldás, de azt baromira nem éri meg ennyiért, így
-
Kapanyél
őstag
válasz light1994012 #36258 üzenetére
Az enyém 3 nap múlva kész lett, BIOS-t frissítettek…
Kipróbáltam, volt hang, de otthagytam, mert összekarcolták a szálcsiszolt fém fedlapot.
(Már készültem nagy harcra, de kompletten kicserélték az egész monitort…)Az érdekes az volt, hogy leadás előtt én is újra frissítettem a BIOS-t a legutolsóra, szépen le is futott a flash, de ugyanolyan szar maradt.
Onnan jött az ötlet, hogy egy ideje a MyAsus fiókomban átíródott UX582HS-ről UX582LR típusra, ami egy gyengébb verzió. Ez mondjuk azóta sem oldódott meg.
Másik érdekesség, hogy a szervizbe leadás előtt toltam neki egy hard resetet, és azóta sokkal gyorsabb! Azért furcsa, mert csak gyári visszaállítás volt, nem saját telepítőlemezes Win reinstall. Roppant idegesítő volt, hogy ablakok mozgatásánál vagy billentyűzet lenyomásoknál elég nagy lag volt. Néha megoldotta egy új Intel graphic driver, néha rosszabb lett. Most nyoma sincsen ilyesminek. Sőt, eddig hatalmas .PDF tervrajzokkal is akadozott, most majdnem olyan, mint iPad-en. Végre kezdem azt érezni, hogy nem csak pénzkidobás volt.Hús vagyook, hús, hús, hús, hús, húús!
-
válasz Kapanyél #36262 üzenetére
"Onnan jött az ötlet, hogy egy ideje a MyAsus fiókomban átíródott UX582HS-ről UX582LR típusra, ami egy gyengébb verzió."
AIDA64 stb esetében meg azt írja ki, hogy ugyanaz a CPU mint előtte volt?
Mert a két gép számos ponton eltér. A GPU-ban is, az egyikben RTX3070 van a másikban RTX3080. Intel Core i9-11900H @ 2.50GHz×Intel Core i9-10980HK @ 2.40GHzMost néztem az enyémet, a típust MyASUS-ban nem írja ki, mármint azt, hogy HX1139T, viszont specifikációban részlketes tájékoztatást ad:
Javítva meg sosem volt Bár lehet, hogy az alaplapcsere miatt nem jelzi ki
[ Szerkesztve ]
-
Kapanyél
őstag
válasz GoodSpeed #36263 üzenetére
A specifikáció nem változott sem a Windowsban, sem a MyAsus fiókban, csak a modellszám. 3DMark systeminfo is szépen hozta és hozza is a 11900H-t és az RTX3080-at. Csak valamiért átíródott a másik típusra, amiből arra következtettem, hogy központilag szar BIOS-t dobtak ki rá.
Hús vagyook, hús, hús, hús, hús, húús!
-
veterán
-
válasz cs.zs. #36265 üzenetére
Mondjuk rengeteg variáció van. Bár azt figyeltem meg, hogy CPU-ból ha a GPU RTX akkor felsőközépkategóriás kerül bele vagy egyenesen csúcs CPU. Az 5900HX vagy a 6800H kihajtja a RTX3050TI-től 3080-ig simán, de lehet még a 3090-et is Ugyanez igaz a 4xxx-es GPU-kra is, de ott már 6000-es CPU-val kezdődik a sztori.
Viszont így is lehet sakkozni.
-
light1994012
tag
válasz Kapanyél #36262 üzenetére
Nekem sajnos semmi nem oldotta meg. De már el is engedtem. Időm sincs vele foglalkozni őszintén. Majd talán télen....
De már játékra úgy se nagyon használom, máshoz meg nem is kell hang. Filmezni vagy youtubozni sem szoktam rajta szóval tényleg nem is hiányzik.Xiaomi 14 Ultra, Playstation 5, Asus ROG Zephyrus GX701GV
-
válasz light1994012 #36268 üzenetére
A hangot egyébként meg tudod oldali külső hangkártyával is. Nekem az ASUS Xonar U5 vált be
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz light1994012 #36270 üzenetére
Én otthon Logitech Z337-el hallgatok mindent, zenét, filmet, játékot. Ha van valami bluetooth-os fej vagy fülhallgató, azzal lehetne tesztelni, hogy azt tudja-e. Ha igen, az már elég is.
-
nagyúr
-
válasz light1994012 #36270 üzenetére
Nem, ezt USB csatlakoztatod, és utána rá tudsz csatlakoztatni pl egy 5.1-es hangfalrendszert, nekem a 2003-ban vásárolt Jazz J9902 5.1 Surround Speaker System van rajta
Nekem volt egy Logitech G502, de eladtam annyiért amennyiért akcióban vettem, mer baromira halk volt . Aztán úgy voltam vele, hogy a hangkártya szükséges az 5.1-hez.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz light1994012 #36275 üzenetére
"...ha lenne ilyen megoldás hogy külső hangkártyával működjön a laptopban lévő hangszóró az érdekelne" - ilyen nincs. Csak külsős megoldás lesz.
[ Szerkesztve ]
-
hr2
őstag
Üdv.
Be lehet valahogyan állítani, hogy ha lehúzom a töltőről, akkor automatikusan állítsa be a kijelzőt 60Hz-re, mikor vissza dugom meg 144Hz-re?
(Asus TUF DASH 2022 FX 517ZM)
Segítséget előre is köszönöm.
-
szaboi6512
őstag
Sziasztok,
Notebook keresésben kérem a segítségeteket...
Olyan notebookot szeretnék 15.6" kijelző méretben, aminek több fokozatú billentyűzet háttérvilagítása van, vagy az sem baj ha egy fokozat, csak erős fényű legyen.
Olyak I5 proci 8 gb ram,a vcard elég ha integrált.
A tárhely legyen az m.2 ssd mellett 2.5 colosnak is hely.
Ha tudtok ilyet nagy segítség lenne..
Asus expertbook b1 1500-ban gyenge a világítás, alig látszik hogy világít...
KöszönömASUS RT-AX58U "Ez kizárt dolog,mert nem tudom!"
-
bag53
tag
válasz szaboi6512 #36279 üzenetére
Ezüst (szürke) notebookot ne vegyél, mert nappal semmiféle világítás nem látszik rajta.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Billentyűzet világítás este kell, és mivel egy normális 300 nites (vagy erősebb) kijelző kiégetné a szemed, leveszed a fényerőt. Ilyenkor már az erős bill.világítás sem jó.
Nem nappal kell megnézni, hogy mennyire látod, hanem este, levett képernyőfényerőnél !
Ezüst billentyűzet kerülendő. Az átmeneti időszakban (félig este) alig látszik.
Világos palmrest a legjobb, sötét billentyűzettel, világítással.Csináld jól, nem kell magyarázkodnod senkinek. A méhecske sem áll le a léggyel vitázni, hogy miért jobb a méz mint a szar.
-
Jarod1
addikt
ASus gamer laptopok 3 fokozatban állíthatók fx504gd
-
azbest
félisten
Fillérekbe kerülnek az m.2 ssdk, érdemes elengedni a régi gépből bontott 2.5"-at vagy külső usb3 adapterrel csak külső tárolóként használni.
Btw, úgy látom egészen vállalható árú példul ez az amd 5600h procis gép, ha minden igaz egy ramslot van benne (bővíthető). Egy m.2 ssd. oled. és gondolom ugyanolyan 3 fokozatú világítású a billje, mint az inteles változatnak [link]
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz azbest #36284 üzenetére
15,6" méretet keresett
M3402QA = AMD 14" Ryzen 5000 H
M3502QA = AMD 15" Ryzen 5000 H
K3402ZA = Intel 14" 12.gen H
K3502ZA = Intel 15" 12.gen H
Szerintem is jó választás, elérhetők világos zöld, szürke és fekete színekben, sötét billentyűzettel, 3 fokozatú hibátlan megvilágítással.
[kép] [kép] [kép]
memorix 36282
pont ez a bill megvilágítás lényege, hogy amikor pl az ágyban ölbe veszed, akkor már ne kelljen egyéb fényforrásokkal foglalkozni.
Elálmosodsz, bezárod, oldalra teszed, alszol.
Ha még el kell menni a szobai fali kapcsolóig, felébredszCsináld jól, nem kell magyarázkodnod senkinek. A méhecske sem áll le a léggyel vitázni, hogy miért jobb a méz mint a szar.
-
rodman73
aktív tag
Sziasztok!
Nemrég boldog tulaja lettem egy ROG Strix G713-nak, amit főleg munkára használok külső monitorral. Létezik dokkoló ehhez amin van bekapcsoló gomb? Mert így lehajtva hagynám a masinát, csak ugye így meg nem tudom bekapcsolni. Vagy ha nem is dokkoló, van erre esetleg más megoldás hogy ne kelljen felnyitni csak a bekapcsolás miatt?
-
mese13
friss újonc
Új Asus notebookokkal mi a tapasztalat? Nekem eddig Lenovo volt, ott még a garancián túli szervízzel is nagyon jó volt a tapasztalatom. Most azonban a fiam (versenysakkozó) egy támogatótól kapott egy Asus laptopot. Nagy volt az öröm, végre van egy olyan gépe, ami remekül fogja segíteni.
A gép: ASUS ROG Strix G17 G713PV - Ryzen 9 7945HX, 17.3 240Hz, 2000 GB, 32GB, Geforce RTX 4060 8GB, Win11
Sajnos a tapasztalatok siralmasak. Az első teszteken a gép a sakkprogramot alig gyorsabban futtatta, mint a z előző ryzen 9 5900H-s TUF gép. A mesterséges intelligencia a grafikus kártyát használja, itt sem láttunk nagy teljesítménynövekedést az előző RTX 2060-hoz képest. Ráadásul három nap után használat közben fekete képernyő, azóta se kép se hang... A ledek bekapcsoláskor felvillannak, de már a ventillátor sem indul el. Szervízt kértünk, cseregépet nem kapunk, a futár csak hétfőn jön és hetekig tarthat. Nulla segítőkészség. Jártunk hasonlóan Lenovoval is, garancia után maximális segítőkészség és mindent megoldottak. Soha többet Asus. Másnak mi a tapasztalata? Mind a szervízzel, mint az új AMD proceszorral illetve grafikus kártyával? Nagyon bánom, hogy ezt választottam -
veterán
válasz mese13 #36288 üzenetére
Szia!
Nagy számok törvénye. Bármilyen gyártónál bele lehet szaladni időnként egy szar példányba. Szerinted Mercedesnél, vagy BMW-nél nincsenek garanciális javítások? (de igen, vannak)Itt a topicban is van olyan fórumtárs, aki átvette az új Zenbookját, szar volt, ki lett cserélve.
Nekünk i5-10300H + GTX1660Ti Asus TUF-ban megdöglött a dedikált 6GB GPU. Visszavittük Mediamarktba, ők küldték szervizbe, (fogalmunk sincs hogy hová), kaptunk másik alaplapot garanciában. Csak nagyobb alaplap volt elérhető (i7-10750H), ezért olyat kaptunk. Ingyen, gariban. Simán kérhettek volna különbözetet, de nem kértek.
1 hétig nem volt gép. A javítás után futár hozta, Mediamarktból, így a mai napig nem tudjuk, hol csinálták meg. És? Jobb gépünk van, mint a garis ügyintézés előtt.
Én nem tudok rosszat mondani róluk.A teljesítményhiányt vélhetően optimalizálatlanság okozza. Frissítésekkel helyrejön az. TP-Link AX55 AX3000 routert vettünk tavaly, 1 hét programozás (próbálkozás) után nem tudtuk hogy visszaküldjük, vagy egyszerűen csak felgyújtsuk. Mindent csinált, csak azt nem amit mi akartunk. Adtam rá jó szar értékelést, aztán meg az utolsó utáni pillanatban megtáltosodott, azóta is kitűnően teljesít, szeretjük.
Keserű a hangulat, értem én, én is szomorú lennék, de a hozzászólásod akaratlanul is kb olyan, mint a
"Volt ez a mostani barátnőm, nagyon fogazott. Senkinek sem ajánlom hogy nővel kezdjen..."Fel a fejjel! Jobb lesz! Amikor beindul, kb mindenkinek csorogni fog a nyála a közelében.
😉[ Szerkesztve ]
Csináld jól, nem kell magyarázkodnod senkinek. A méhecske sem áll le a léggyel vitázni, hogy miért jobb a méz mint a szar.
-
Vladislav
tag
Sziasztok!
Zenbook Pro 15 OLED laptop hangrendszere dolby képességekkel rendelkezik? A neten talált infók szerint a dolby access nem fut a gépen.
Elég doboz hangja van a laptopomnak, valahogy fel lehet javítani, pl a hangszínt stb? Vagy külső hangfalakat kellene csatlakoztatnom hozzá?
[ Szerkesztve ]
Üdv: Vlad
-
MrZick
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy Asus X509FA-BR190 laptop. A gép töltő csatlakozója meglazult (feltehetően töltés közben párszor "lerúgták" az asztalról).
Kérdésem az lenne, hogy ez a probléma ennél a típusnál tényleg csak teljes alaplap cserével oldható meg? Egy szervízben volt eddig, ott ezt mondták. Válaszotokat előre köszönöm! -
Sziasztok.
Az alábbi géppel van valakinek itt tapasztalata?Asus TUF Gaming FX706HF-HX013VW gamer laptop 17,3" 144Hz, Intel i5, 512GB SSD, GeForce 2050 4GB GDDR6, 8GB
Előre is köszi.
Lalikirály nem szép ember; de Gavallér!!!
-
dobobazsy
őstag
sziasztok! ASUS TUF FX506HC-HN1135W az alany. sajna zavaró hibajelenségeket produkál a gép.
általában le van rakva a TV alá, mivel csatlakoztatva van a házimozi erősítőmhöz (AVR) HDMI-vel. ehhez csatlakozik a TV. sűrűn előfordul, hogy megy a laptop, aztán bekapcsolom a TV-t és az AVR-t, és kékhalálozik a gép volt, hogy 5 alkalomból vagy 3szor eljátszotta.
másik hibajelenség amikor a nagyon megterhelő zenehallgatások és böngészések közepette fagy le a Win11 úgy, hogy megfagy még a hang is...
néha egy ablak bezárására is meg-megakadó kurzormozdulatokkal válaszol.. normális ez?
arról már nem is beszélek, hogy már az első nap kékhalálozott/lefagyott. betudtam a Windóz nyűgjének..nagyon nem szeretném szervizbe küldeni, főleg hosszú hetekre, pláne ha még vissza is dobják, hogy nincs semmi baja.. mert egyébként totál random.. van, hogy napokig semmi ilyesmi gond nincs. hébe-hóba játékot is futtatok rajta, egyébként bírja, így, hogy alá van támasztva hátul, hogy több levegőt kapjon, hogy ne forrjon fel instant 90+ fokig a CPU...
bárkinek bármi tapasztalata van szervizeléssel vagy TUFokkal kapcsolatban, szívesen venném
-
válasz dobobazsy #36296 üzenetére
Szia!
Ezek erősen memóriahibára utaló jelek.
memtest. lehetőleg bootolható pendrive ról.
Igen nagy esélyt látok a dologra.Kíváncsian várom a fejleményt.
Asus notikat a fixdirect hez kell vinni III ker Huszti út. Igen jó hírű szerviz. Kiváló tapasztalom van velük.
-
Én meg tegnap rendeltem meg az új gépemet a Vodánál. Remélem hamar megkapom.
A weboldalon 2-3 munkanapot írtak, telefonon inkább 5-6 ot mondanak. Az ügyintéző szerint inkább jövő hét lesz abból.Sima i5-11400H
RTX 2050 4GB
8GB RAM
17 es full hd ips.Alig várom megjöjjön
GTA V höz nekem elég lesz. Főleg arra kell, meg filmezni, netezni.
Aztán meglátom, hátha másik játék is megtetszik.[ Szerkesztve ]
-
rodman73
aktív tag
válasz Lalikiraly #36298 üzenetére
Majd írj róla, légy szíves, ha megjött és próbálgattad már. 3050-tel sokat hasonlítgattam a 2050-t, van ahol nagy különbség volt, van ahol nem sok. Végül a 3050 mellett döntöttem, ami igazából elég is, bár lehet kicsit várnom kellett volna egy jó árú 3060-as gépre, ott már elég nagy a különbség.
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Terminátort idéző választ adott a Google AI, az emberek halálát kérte
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Gaming notebook topik
- Projektor topic
- BestBuy ruhás topik
- Synology NAS
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Call of Duty: Black Ops 6
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- Lenovo Legion 5 Pro - 16" 2K IPS 240Hz, i7-13700HX, nVidia GeForce RTX 4060, 16GB, 512GB SSD - GARI
- Lenovo LOQ 15IRX9 (I5-13450HX, 16GB DDR5-4800, 1TB SSD NVME, RTX 4060 8GB) 6 NAP ÜZEMIDŐ! 3 ÉV GARI
- Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1165G7 4Mag 16GB/1TB FHD IPS
- i5 Fujitsu Lifebook S751 Laptop (törött)
- Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1185G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- HP 15s-fq 11.Gen. Laptop 15,6 i5-1135G7 8GB 512GB SSD FHD Intel Iris Xe - CSERE IS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T430 - i5-3GEN I 8GB I 180GB SSD I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
- ASUS TUF FX505D (Ryzen 5 3550H, 16GB RAM, 256GB SSD, GTX 1650) ÚJSZERŰ!
- Dell Latitude 5501 - 15.6" FHD IPS / i7-9850H / 32Gb DDR4 / 512Gb PCIe 3.0 / 97Wh / HUN backlit
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T400 - I 4GB I 320GB I 14,1" WXGA+ I CAM I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest