Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
nitro16
senior tag
Hali
2 napja vettem egy Asus ux510 laptopot pontosan ezt a fajtát [link]
Annyi gondom van, hogy "hangosnak találom a proci hűtőt". Sima böngészés közben is hol passzívan megy a lapos majd rá 4-5 perce megint bekapcsol a hűtő és elkezdi hűteni.Esetleg tudtok valami megoldást, hogy bizonyos hőfokig ne kapcsoljon be a ventilátor, mert nem hiszem, hogy 35-37°-os procinál mennie kellene. Vagy esetleg, hogy minimális fordulaton menjen....
Igazából nem tudom, van-e ilyenre lehetőség illetve ha van akkor mi módon.
Vagy esetleg én fogtam ki pont egy olyant aminél a gyári venti "selejtesebb" a keleténél.Előre is köszi
Üdv
-
nitro16
senior tag
válasz KubanitoS #28752 üzenetére
Aida64 extreme-l van mérve, úgy tudom az pontos.
De úgy rémlik az elöző laposnál is az elején hangosabb volt a venti és utána halkabb lett valamennyivel talán ezeknél is van olyan, hogy "kopik" valamennyit és beáll?. Szóval nem azért lett halkabb mert kevesebb fordulaton ment.
[ Szerkesztve ]
-
KubanitoS
veterán
válasz nitro16 #28754 üzenetére
Az egy kicsit soknak tűnik már böngészés alatt, feltehetőleg ezért is kapcsol feljebb a hűtés is. Újrapasztázás lehet segítene.
Amúgy nem fut a háttérben valami, ami folyamatosan pörgeti a procit? Windows updét szokott ilyesmit okozni pl.
Nothing will stand in our way. I will finish what you started.
-
nitro16
senior tag
-
nitro16
senior tag
válasz KubanitoS #28757 üzenetére
Rámentem de naprakész az egész. De fogtam le is tiltottam. Sima böngészés alatt is megy a venti kis fordulaton most 38-40° van, 10-12 lap megnyitva sima böngészés ezt az alap ventilátor hangot még el is tudnám fogadni. Ha megnyítok pár olyan oldalt mondjuk youtube és abból is egy párat akkor már szépen megy fel.
Ezekre gondolok, mér hogy lehetnek:
-Tényleg valami nagyon beakadt a háttérbe de, néztem és nem mutattot már semmit ami enné,egyszerűen felnyomja turbo módra.
-Összeakadt az egyik program a másikkal és az okoza a hibát.
-Valamelyik driver amit auton rakott fel nem jó települt/régebbi verzió vagy valami ilyesmi.
-Arra is gondoltam már, hogy lehet azért megy fel a proci mert 4k-s a kijelző ugye és az meghajtja a gépet, és mivel integráltra van első körbe állítva az meg ugye a procon van ergó pörgeti azt.... így meg akkor beszoptam ha ez lesz. De ez is jó mert ahol vettem rosszul volt feltüntetve mert 1920x1080 volt megadva nem pedig a 4k (persze én gondoltam jól jártam "de lehet mégse")....Most ma újra rakom a rendszert és megnézem úgy mi a helyzet. Aztán próbálom kiszűrni mi lehet a gond, hátha össze jön.
[ Szerkesztve ]
-
Bocaa
senior tag
Helo!
Van egy GL552vw notim és egy év kínlódás után végre vettem bele M.2 ssdt de úgynéz ki hogy nem ismeri fel egyáltalán a gépem ( külföldi fórumok szerint az NVMe miatt egy 960 Evoról van szó amúgy). Ez mennyire lehet valós probléma? Biosban nem látom eszközkezelővel sincs meg. Valaki aki csinált ilyet mi lehet a trükk?"itt olyan vihar van hogy elfújja az fps-em "
-
addikt
Nekem is gl552vw-m van, sata3-at támogat, szerintem amit vettél nem kompatibilis vele. Sata3 csatis ssd-t kellene venned. Ha véletlen tévednék, akkor majd kijavítanak(én külföldi fórumokon is azt láttam, hogy nvme nem jó bele).
[link]
Láthatod nem is ugyanúgy néz ki a két csatlakozó (felül sata3, alul pci3)
Egyáltalán hogy ment az bele?[ Szerkesztve ]
-
bajbal
tag
Sziasztok!
Szerintetek megéri ez a gép ennyiért?
Otthoni használatra lenne. Pici munka, pici szórakozás ( WOT közepes beállításon, Diablo 3) Hordozva nem nagyon lenne. Van valakinek tapasztalata esetleg? Kijelző, melegedés?[link]Köszi!
-
albinolynx
őstag
Zenbook ux303ua + win 10 x64 - nem sikerul mukodesre birni a kartyaolvasot. acpi\ven_atk&dev_4002 ismeretlen eszkoz. Plusz ismeretlen, ha a kartyaolvasoba SD kartyat tolok. ATKPackage es genesys kartyaolvaso driver is feltelepitve. Nem talalom a megoldast, van otletetetek?
Ingyen sajt nincsen, csak az egérfogóban.
-
törölt tag
Van itt olyan ember aki használ asus gl553 VD tìpusú lapost?
Mi a véleménye ròla? -
Járókeret
senior tag
sziasztok,
mai nap újraraktam a G752-met, de nem működnek az FN gombok, nincs billentyű világítás és a game center semi monitoroz semmit.
mit nem telepítettem fel, vagy mi lehet a baj ? :Sköszi a segítséget
-
Járókeret
senior tag
válasz Járókeret #28766 üzenetére
ATK-t kellett telepíteni.... megoldódott
viszont még lenne kérdésem:
frissítettem a gaming centert és az előző verzióba tudtam különböző modokat állítani, illetve extrém-re állítani a gép kihasználtságát. ez ebben a verzióban hiányzik, konkrétan semmit nem lehet benne állítani, csak a hőfokot mutatja ki.
ebben valakinek tapasztalata ?
ui.: első gamer laptopom, szóval ha tudtok hasznos progit, akkor azt megköszönném.[ Szerkesztve ]
-
Riccsiz_h
aktív tag
válasz Riccsiz_h #28730 üzenetére
sziasztok !
Ismét egy Asus K501-esel kapcsolatban írnék, előző hozzászólásomban írtam róla hogy 3 hét szervízben volt 0 percesen egy hibás touch pad miatt. Most olyan probléma jelenik meg hogy egyszerűen lefagy a gép, és hangos zúgás jön a hangszorón/fejhallgatón keresztül, nem mozdul semmi és addig ez nem is változik még ki nem kapcsolom a masinát a főkapcsolónál fogva. Minden driver telepítve, eredeti frissen telepített Windows 10 Pro naprakészen és semmi extra program nincs telepítve (csak olyanok alap dolgok amik az előző 10 éves gépen is fent voltak és futottak). Már 3-4x ez előfordult a közelmúltban teljesen véletlen szerű alkalmakkor, volt hogy játék közben (terhelés alatt), volt hogy böngészés közben.
Van valakinek bármiféle ötlete merre keresgéljek a hibákkal ? Van valami rosszabb fajta gyári driver amit mellőzni kéne ? Vagy valami más lehet ? Előre is köszönök bármi tanácsot/ötletet
[ Szerkesztve ]
Üdv. Riccsiz
-
ot93
senior tag
Üdv, van egy Asus A6m típusú őskori laptop, aminek olyan baja van, hogy bekapcsoláskor felvillannak a különféle ledek, felpörög a hdd, majd hirtelen lekapcsol a készülék. A kijelzője semmit sem mutat. Szerintetek mi lehet a baja?
CRF300L
-
albinolynx
őstag
-
KION3524
tag
válasz albinolynx #28771 üzenetére
Az eszközkezelő nem ír hibát valamelyik driverhez? A windows update nem telepít újabb drivert? Nézd meg driver identifier-rel hogy minden driver a legújabb-e, vagy az asus oldalán nem jelent-e meg új driver a laptop supportján.
ot93: Mióta csinálja ezt? Nekem is van egy régebbi asus lapim, és kétszer előfordult ugyanez a hiba. Kiszedtem az akksit, leszedtem a töltőről majd lehúzott állapotban lenyomtam párszor a bekapcsológombot hogy biztos nem maradjon benne áram (lehet hogy hülyeségnek hangzik ). Úgy hagytam 5 percig, majd minden vissza és bekapcsolt. Ha ezt megpróbáltad és nem segített, akkor nincs ötletem.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
-
ot93
senior tag
válasz KION3524 #28772 üzenetére
kipróbáltam, nem jött helyre de amúgy már pár hónapja van ez, akkor új laptopot vettünk, de gondoltam hátha meg lehet olcsón vagy gyorsan csinálni, akkor még valamire lehet használni
azt vettem észre, hogy az egyik pánt, ahol a kijelző fordul el a kihajtáskor, az meg van repedve.. ha ott valami kábeles összeköttetés vagy forrasztás megsérült, akkor az a kijelző hibáját okozná... ha feltételezzük, hogy ez a hiba, akkor lehet olyan, hogy érzékeli és be sem kapcsol? vagy akkor is be kéne kapcsolnia, csak max nem lenne kép?
valakinek valami ötlet, hogy mi lehet a hiba?[ Szerkesztve ]
CRF300L
-
sani88
csendes tag
Sziasztok vásároltam egy asua x751 es laptopot es endless os van rajta. Nem tudom feltelepiteni a win10-et mert nem látja a boot menüben a flasht secure boot is ki van kapcsolva. Köszi a segitséget
-
tillatrilla
senior tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni a következő dologban. Van egy Asus x5dij laptop.
A lányom valami Star Stable lovas játékot szeretne rajta játszani,de hibaüzenet miatt lehetetlen.
Arra hivatkozik a gép,hogy ezt a játékot valami Open gl3-al lehet használni,és a lapos csak open gl2-vel rendelkezik.Orvosolható ez a probléma,és ha igen,mi a menete?
Eléggé fontos lenne,már csak a lányom miatt is.
Köszönöm előre is!!Üdv: Attila
-
addikt
válasz tillatrilla #28777 üzenetére
Szia, amennyiben hardveresen nem támogatja a géped, akkor nem lehetséges. (És ahogy nézem ez még nem támogatja).
-
addikt
válasz tillatrilla #28779 üzenetére
Én úgy olvastam, hogy nem lehetséges, csak vga csere oldaná meg, ami képes az openGL 3-ra. (Szerintem abban a laptopban nem lehet, de azért hátha valaki hozzábbértő is megerősít ebben).
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz tillatrilla #28779 üzenetére
Esetleg a milyen nootebookot vegyek topikba kérdezz rá, az jobban pörög és több a szaki is, nehogy félreinformáljalak.
[ Szerkesztve ]
-
bandi0000
nagyúr
sziasztok
van most egy asus gl552vw laposom 6700hq 960m
és mivel nem használom ki, azon gondolkodok hogy eladom, vennék helyette valamit ami jobb aksi időben, i5 vagy i5 el, 2 mag 4 szálasra gondoltammost találtam egy vivobook pro-t 6300hq 960m de gondolom ez nem tudna sokkal többet aksiba ugye?
tudnátok asus fronton mondani olyat amit megérné venni, Fullhd kijelző jó lenne esetleg ips panellel
Xbox One: bandymnc
-
notmiami
tag
Sziasztok!
Az alábbi laptopom van: ASUS X555LB-XO086D
Integrált 4 GB DDR3L 1600 MHz memóriája van, szeretném bővíteni.
Két kérdésem van ezzel kapcsolatban:1. Fontos hogy azonos márka legyen? Mert az integrált RAM márkáját sehol nem találtam.
2. Tegyek bele 4 GB-osat, hogy azonos legyen, vagy mehet bele plusz 8 Gb-os? Mert olvastam, hogy nem jó ha eltérőek.Előre is köszi!
-
Bukullusz
csendes tag
Sziasztok!
Gondolkozok egy Lenovo Y520-as gép vásárlásán, de olvastam a billentyűzet hibáról. Mennyire gyakoriak ezek a hibák és lehet otthon javítani vagy mindenképp a szervíz tudja csak kijavítani? Mennyire javasoljátok ezt a gépet? A másik gép ami szóbajöhetne még az az Asus GL553-as, de valahogy a Lenovo még ezzel a hibával is kecsegtetőbb.
-
törölt tag
válasz Bukullusz #28785 üzenetére
Y520 rizikó faktor egekben..
Én is azt akartam de nem nem lehet otthon javìtani a hibát
És a szervìz sem tudja mi a tököm generálja.
Szerintem elöbb utóbb mindenkinél jelentkezik a jelenség
Asust meg a hűtés és a cpu throttling miatt fikázzák.
Ennek ellenére is asust venném inkább.
De ha alternatìvát keresel ott az acer vx15 szerintem jobb
saját véleményem szerint az elöző kettőnél. -
Bukullusz
csendes tag
Sajnos nem ismerem az acer gépeit. Láttam a sima vx15-t meg a helios 300-at. Mik a vélemények ezekről a gépekről?
-
Rambi
tag
Hali, Asus X550JK laptopba milyen méretű HDD Caddy való?
Tolómérővel ha lemérem a DVD írót 12,7mm. Ez lenne az az érték? -
KubanitoS
veterán
9,5 mm magasságú kell neked. Pl ez.
Kis plusz infó: én már szívtam meg efféle HDD caddy-vel. Miután beleraktam a HDD-t, a gép procija folyamatosan 10-15%-on pörgött. Három hét keresgélés után jöttem rá, hogy a caddy oldalán van egy pöcök, amelyet a másik állásba kellett áthelyeznem, így lett jó. Gondoltam megosztom, hátha te is így járnál.
Nothing will stand in our way. I will finish what you started.
-
KION3524
tag
Én is megszívtam a mérettel. Először rendeltem egy 12,5-ös SATA végűt, majd amikor kiszedtem a meghajtót, akkor jöttem rá hogy a vékonyabbat kellett volna (9,5mm). Sok oldalon úgy írták, hogy inkább legyen a vékonyabb, és kitámasztod valamivel az alját. Gondolom csúsztatható módszer és csak az elejét fogja csavar az alaplaphoz, ezért a hátsó részt ki kell támasztani valamivel.
-
Rambi
tag
Köszi, az okosságokat, akkor rendelek mégegyet, mert sikeresen lerendeltem a vastagabbat....
Előbb kérdezni kellett volna.... -
törölt tag
válasz Bukullusz #28787 üzenetére
Én szerintem ha biztonságra megyünk.
Akkor a 3 ból az acer vx 15 bár dizájnt tekintve szerintem a legbénább főleg ezzel a lamborghini hátsóval
De ha téged nem zavar a kulső ink azt venném
Amúgy ma láttam egy asus g753 as laptopot
Istenem esküszöm brutál szép egy lapos baromi jónak tünt minden téren a billenytyűzettől kezdve minden.
És 17.3 as méret ellenére nem volt ordenáré nagy és hordozhatatlan..
320 ért kapsz már -
KION3524
tag
válasz #90931968 #28792 üzenetére
Nekem is pont ilyen lapim van (GL753VE). Nyáron vettem munkára (photoshop, illustrator) és játékra. Meg vagyok vele elégedve, tényleg jól néz ki. A kijelző miatt egyszer vissza kellett küldenem de a másik amit kaptam annak is hasonló hibája van. Úgy néz ki hogy a backlight bleeding elég gyakori az ASUS-nál úgyhogy én a helyedben boltban venném és megnézném a kijelzőt mielőtt kifizetem. Azt hiszem van TheVR teszt is a kisebb modellről (GL553). A teljesítménnyel sincs semmi bajom, a GTA5 majdnem minden maxon 60fps, outlast2 szintén. Vettem bele egy SSD-t, a merevlemezt száműztem az ODD helyére (ide vettem a vastag caddyt ) és 16GB RAMot. Így már a 400k környékén van az ára és még tervezek egy M.2-es SSD-t is. Azt hiszem ennyit lehet rajta bővíteni.
[ Szerkesztve ]
-
overseer
csendes tag
Üdv Urak!
Adott egy 1 éves Asus x550v laptop. A gond az, hogy teljesen véletlenszerűen lefagy és felpörög a venti. Van hogy hozzá sem nyúlok csak az asztal látszik erre totál beáll, majd felpörög a ventillátor. Tegnap délután gondoltam újra rakom a windowst. Alig volt fent 5 perce, már fagyott is le. 2 win verziót is próbáltam.
Lefuttattam egy memória vizsgáló programot, ment vagy 3 órát, azt írta nincs hiba. HDsentinel szintén nem jelez hibát.. Ötletem sincs.
(egy észrevétel: Terhelés alatt még nem produkált fagyást soha. Ha játszok filmezek akkor még nem fagyott.
Valami ötlet?Intel i7 6700HQ
DDR4 1x8gb -ram
Nvidia gtx 950m
Jelenleg Win10 Pro 64bit.Overseer
-
törölt tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni az alábbi problémával kapcsolatban:
A gép indítása után automatikusan belép a BIOS -ba. Próbáltam manuálisan HDD -ről és PENDRIVE -ról bootolni, de eredménytelen, belép a BIOS -ba.
Amiket már próbáltam:
- BIOS default settings
- Hardveres újraindítás (akku. ki, 30 mp -ig lenyomva tartott bekapcsológomb, akku. be, ac adapter csatlakoztat, indítás)
- HDD nélküli indítás
- HDD újracsatlakoztatás utáni indításMi lehet a megoldás?
A segítségeket előre is nagyon szépen köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
habmalac
tag
Sziasztok! Remélem jó helyre írok, ha nem javítom! Segítséget illetve ötletet szeretnék kérni a szakértő társaktól. Van egy asus 1215N netbook készülékem. Úgy néz ki, hogy valami miatt bármilyen sávszélességű internetet csatlakoztatok hozzá, csak egy adott szintig tudja azt kezelni. Próbáltam a hálózati kártya driver frissítését de nem javított a helyzeten. A mobilom jobb sávszélességet mutat wifivel mint a számítógép. Lehetséges, hogy a hálókártya nem tud többet? Most egy 500-as upc internet van rátolva de nem kezeli úgy ahogy kéne. Valami beállítási hiba lehet vagy ennyit tud ez a netbook? Ötlet, javaslat esetleg? Ha egy egy egyszerű sebességtesztet lefuttatok, a telefon wifin keresztül jobb értéket mutat mint a gép.
[ Szerkesztve ]
-
habmalac
tag
válasz Gergosz2 #28798 üzenetére
Értem. Akkor ez a szűk keresztmetszet a rendszerben. Lehet ezt fejleszteni vagy vennem kéne egy új laptopot, hogy ez a probléma megszűnjön? Az újabb készülékek tudnak egyáltalán többet LAN-on? Nézegettem az újabb laptopokat, 10/100 eddig amit láttam. Ki tudom használni egyáltalán valamivel ezt a netet ((fiber power 500, 500/22 Mbit/s)?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Öregszem
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Robotporszívók
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Projektor topic
- Mesterséges intelligencia topik
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- További aktív témák...
- HP EliteBook 845 G8 Tartós Fémházas Laptop 14" -60% Ryzen 5 Pro 5650U 6mag 16/512 FHD IPS Matt LTE
- HP EliteBook 845 G7 Fémházas Laptop 14" -45%Ryzen 5 PRO 4650U 16/512 FHD IPS SURE VIEW
- HP Elitebook 840 G8 i5 1145G7 / 32GB / 512GB / hibátlan!
- Asus VivoBook Max X541UVK , i5-7200U, 8GB DDR4, 120 GB SSD, Intel + NVIDIA GeForce GPU
- HP 15s-fq2000 laptop 15.6", i5-1165G7/16GB/512GB SSD, WIN11 Pro
- Acer Nitro 5 Gamer laptop
- Asus ZenBook UX305CA 13.3" FHD/Intel Core m7-6Y75/8GB RAM/256 SSD/Win10
- Acer Aspire 3 A315-56 15.6" FHD IPS, i3-1005G1, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD
- Dell Inspiron 5537 laptop i7-es processzorral, AMD Radeon HD 8850M videokártyás eladó
- HP ProBook 440 G3 laptop újszerű akkuval eladó
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest