Új hozzászólás Aktív témák

  • Raruh

    tag

    Üdv! Remélem jó topikra leltem, ha esetleg mégsem, akkor elnézést, és törölhető.
    2014.12.18-án Vásároltam az Euronicsban egy ASUS X552LDV Notebookot, mindennapi használatra szántam, nem nagyon volt erőltetve, 1-2 játékteztet kivéve, tehát mondhatjuk, hogy megkíméltem. A vásárlást követő 2 hónapon belül bővíttettem a garanciáját, így csapódott az alap 4Gb mellé egy 8Gb-os modul, ami az alján található bővítőbe lett beszerelve, így semmilyen pecsét nem lett feltörve.
    Fő problémám akkor kezdett el jelentkezni, mikor először felfrissítettem windows 10-re. A gép minden második indításkor tudott csak elindulni, mert elsőre kékhalállal köszönt, a vga-ra hivatkozva. Ezt egy ideig eltűrtem, de azért eléggé felhúzott, vissza is tettem a w8.1-et. Azóta már többször is újratelepítettem a gépet, de most a következő probléma jelentkezik: A gép leállítása esetén kikapcsol a kijelző, majd egy idő után leáll a hdd is, viszont a ventillátor továbbra is pörög( legalább is valami dolgozik, lehet, hogy nem a venti) , a visszajelző ledek közül a HDD nem villog, viszont a display és a wifi visszajelzője folyamatosan ég. Alvó állapotba lépés esetén ugyan ez a hibajelenség lép fel, és vissza se tud jönni az alvásból, csak ha 10mp-ig nyomoma powert, majd beindítom.
    Mellékes, de azért leírom, hogy kicsit nehezen sikerült megbarátkoznom a billentyűzettel is, mert mai napig hagy ki néha karaktereket, nem igazán jöttem rá a miértjére, mert mikor észrevettem, direkt próbáltam lassabban is gépelni, hátha túl sok karakterleütés történt, vagy valami, de nem tudom mi lehet a gond vele.

    Volt esetleg tapasztalatotok hasonló probléma gariztatásával?

    Egy ismerősöm, aki hasonló helyen dolgozik, és volt már köze gariztatáshoz, óvva intett, hogy ne küldjem/vigyem vissza, mert először szoftverre fogják tesztelni, és onnantól ugrik a gari/fizetős lesz a javítás, mert nem eredeti szoftvereket használok. Ebből mi lehet igaz? A w10 a microsoft oldaláról letöltött virtuális lemezről lett telepítve, tudtommal az ingyenes és jogtiszta is. W8 sajnos tényleg csak próbaidős, de így is problémás. XP-t és Win7-et nem is nagyon támogat a gép, mert más partíciótáblát használnak, ha jól tudom.. Egyszer sikerült felimádkoznom rá egy w7-et különféle parancssori utasításokkal szóra bírva, de végül az sem szuperált jobban.
    Szerintetek mit lehetne tenni ilyen ügyben?

    Raruh voltam! ~Do or do Not, There is NO try!

Új hozzászólás Aktív témák