Új hozzászólás Aktív témák

  • GoDPlaYeR

    csendes tag

    Sziasztok!

    A mai napon lettem én is Asus tulajdonos - vettem egy N56VZ-t. Azt hiszem páran már találkoztatok a problémával, amibe nekem is sikerült belefutnom: szlovák billentyűzetet kaptam, magyar "feliratozással".
    Ezzel alapvetően nem is lenne gond, mivel a gép így jó 20%-al piaci ár alatt volt, de a kommunikáció ilyen szempontból nagyon rossz volt: nem hagyták meg az esélyt, hogy mérlegeljek... pedig jó ideje vakon gépelek, valójában csak azért zavar a dolog, mert amúgy világítanak a billentyűk. Ha azt mondták volna, hogy megér-e nekem extra 40-50.000 Ft-ot az a nagyjából 12 karakter, amit szívem szerint kicserélnék, azt mondtam volna, hogy nem - így meg teljesen átb@szva éreztem magam, hiszen mielőtt elindultam a gépért direkt rá is kérdeztem, hogy akkor biztos magyar billentyűzetes lesz-e. Nem is értem...
    Gondolom páran már kitaláltátok, hogy a cég a Radium. A helyzet az, hogy ennél olcsóbban ilyen konfigurációval nem nagyon kapnék máshol ilyen gépet, de bánt, hogy egy ilyen árkategóriás laptopnál ilyen "sufni" megoldást kell néznem. Három napom van eldönteni, hogy vissza vigyem-e, vagy maradjon és kezdjek valamit a helyzettel.
    A kérdéseim: mennyiért lehet az Asus N56VZ-hez magyar billentyűzetet kapni? A kiosztás megegyezik a szlovákkal, vagy kell cserélni a fém burkolatot is? Megoldható, hogy csak egyes billentyűket cseréljek ki (van olyan cég, aki foglalkozik ilyennek, és elvállalja a szerelést is)?
    Az a helyzet, hogy nem szívesen vinném vissza, mert nagyjából nettó 240.000 Ft-ért kaptam egy Core i7-es gépet GT650M-es kártyával (4GB!) és 16GB memóriát, meg ugye 1TB HDD-t. Oprendszert nem kértem, mert holnap (az utolsó napon) fogok upgradelni Win8-ra egy bontatlan Vista-t.
    Ti mit tennétek a helyembe? Vissza vigyem? Billentyűzet csere? Nézzek máshol ilyen gépet? (Viszonyítás képen: ez a gép Win8-al, de csak 8GB-al nettó295 ezer forint a nagykereskedésben, regisztrált viszonteladóknak).
    De jó lett volna, ha a Radium-nál megadták volna az esélyt, hogy ezt előre mérlegelhessem...

    [ Szerkesztve ]

    Akinek nincsenek elvárásai, azt nem érheti csalódás.

Új hozzászólás Aktív témák