Új hozzászólás Aktív témák

  • .DLL

    veterán

    Sziasztok!

    Megjött Kínából a 900 Ft-os NRF51 modul, és egy kis átalakítással Drag&Drop programotható egy BBC Micro:Bit (# Microbit, Micro-bit, Micro bit) segítségével! :DD

    [video]
    (Egy kis teszt progi ami gombnyomásra rádión (Nordic Gazell protocol) küld egy OK-t a vevő oldal pedig erre hármat villant.)

    A lényeg, ha Microbit-szerkesztőben írt programokat szeretnénk használni a kis modulon, akkor a második kvarcot el kell távolítani, mert az a 'Button B' bemenetre csatlakozik, ezen kívül az Accelerometer és a Magnetometer helyén üresen maradt interrupt bemeneteket a biztonság kedvéért lezártam 1-1 ellenállással, de nyilván ezeket a funkciókat ne is hívjuk meg.

    Az eredeti Microbit-en az SWD port ki van vezetve két teszt pontra, ebből az SWDIO-ra menő vezeréket (nrf51822 chip 23-as lábához) meg kell szakítani, ezek után összeköthető a cél modul SWD pontjaival, és az interfész chip simán ráírja a bedobott hex fájlt. :))

    Igazából csak érdekességként akartam ezt megosztani, tudom egy ESP32 sokkal menőbb, de talán valakinek ez is jól jöhet. (nekem, pl. bőven elég és egyszerűbb :D )
    Egyébként van leírás a neten, hogy hogyan lehet ezt a modult Raspberry Pi segítségével programozni, ha valakinek már az adott, akkor ez is hasznos leírás.

    [ Szerkesztve ]

    (P.H.)

Új hozzászólás Aktív témák