Új hozzászólás Aktív témák

  • #70211840

    törölt tag

    Sziasztok.

    Teljesen kezdőként szeretnék foglalkozni mikrokontrollerrel.
    A kiinduló ötletet a napokban tönkretett "DSO-138 szerű" mini szkópom hozta.
    Az én példányom annyira hamisítvány, hogy a hivatalos STM32F103C8T6 helyett CH32F103C8T6 kontrollerrel van szerelve és a felület is más volt, mint a többi ilyen szkópon. Én nem tudtam erről és egy nem hozzá való, hivatalos FW-et raktam rá STLinkV2-vel. Persze nem indul, csak pár FW infót és "booting..." feliratot látok, de a felület már nem jön be.
    Az eredeti FW pedig nincs meg, mert ReadProtect volt. Bootloader is másképp van ezen a kontrolleren, a sima UART módszerrel nem is látja például a FlashLoader Demonstrator.

    Ez alapján elindult egy gondolatmenet, hogy mi lenne, ha elkezdeném magam fejleszteni és programozni a kontrollert, felhasználva a szkóp digitális részét és valamit kiírni vele a kijelzőre. Például egy sima óra is lehetne. Aztán később kimenet-bemenet használata nyomógombokkal, mondjuk az óra beállításáshoz. Szóval ilyesmi...

    Az induláshoz szeretnék segítséget kérni tőletek. Milyen eszközök (IDE, Flash, etc) és dokumentáció kellene ahhoz, hogy az Arm vonalon elindulhassak és konkrétan ezt az eszközt fel tudjam használni valami szöveg megjelenítésére?
    (Win és Linux rendszereket használok)

    Köszönöm.

Új hozzászólás Aktív témák