Új hozzászólás Aktív témák

  • Frawly

    veterán

    válasz Shyciii #7891 üzenetére

    Nekem nem is ez a bajon az xmonad-dal meg xmobar-ral. Persze ez is baj vele, hogy komplett Haskell toolchain kell hozzá, meg állandóan újrafordítgatni kódból, ráadásul a Haskell csomagok elég nagyok is, nem csak az a gond, hogy 117 csomag, de vannak közöttük ilyen 100+ mega felettiek, igaz ezek nem mind a futtatáshoz kellenek, csak a kódfordításhoz. Hanem hogy ebben a megérthetetlen funkcionális programozásos Haskell-ben van megírva, ami felfoghatatlan, meg agyrém. Ezeknél még a dwm is jobb, mert igaz, hogy forráskódból forgatós az is, de legalább hagyományos, sztenderd C, rövid forráskód, nincs függőség, stb..

    Ez az xmondat, xmobar azoknak mennyország, akik eleve Haskell-ben fejlesztenek, jól ismerik, és az egész ökoszisztémájukat eköré akarják építeni. Mindenki másnak nagyon nem ajánlom. Neked különösen nem, mert a bspwm szerintem sokkal haladóbb, minimalistább, rugalmasabb az xm-akármi-haskelles megoldásoknál.

    Kolléga helyében az amdgpu modult feketelistára tenném a /etc/modprobe.d/akarmi.conf fájlba a blacklist amdgpu sor hozzáadásával.

    A TRIM-ről meg kiderült, hogy NTFS, úgyhogy ott az ntfs tools csomagosokat kell csesztetni, nem a kernel tehet róla.

    Bár azért annyiból megértem a kollégát, hogy Archon nem lenne szabad előfordulnia, hogy egy új kernel miatt ennyire eltörik valami. Akármilyen új is. Bár azt várjuk még ki, hogy mire jut a radeon és xf86-video-ati driverekkel, hátha az megoldja neki.

Új hozzászólás Aktív témák