Új hozzászólás Aktív témák

  • Frawly

    veterán

    válasz Archttila #7355 üzenetére

    Ja, 4M-mel nem csak „kicsit” lassul be, hanem nagyon. A kicsit azért írtam, hogy ha nem pontosan találnád el a szektorméretet, de nem lennél tőle olyan messze. Valószínű ez a 4M túlon túl kicsi volt.

    A Sway-kongigom itt tudod elérni. A nagy részét kivágtam onnan, mert 95%-ban gyári a Sway konfigom, csak az elején lévő két hosszabb blokk saját szerzemény, meg a legvégén lévő 1 rövidebb, swaybar-os rész, a többi tényleg default, nem láttam értelmét benne hagyni, nincs benne tanulság. De előre szólok, hogy csalódni fogsz, nagyon minimalista konfig, csak egy-két plusz definíció, egy-két megváltoztatott szín, de semmi csicsa, semmi extra, szóval ha valami nagy dolgot vártál, akkor azt nem találod meg benne.

    Egy tanulságos van talán benne, aminek viszont nem veszed hasznát, az a modális billentyű. A Win/Super billentyű megnyomásakor a Sway-em egy ún WM módba vált (ez beragad), és innen plusz egy gomb megnyomásával indulnak az alkalmazásaim, ezek főleg scriptként vannak meghívva. Az egész különlegessége az, hogy nem kell a Win billentyűt nyomva tartani, hanem fel lehet engedni, és után külön kell nyomni a másik billentyűt, amire az alkalmazás indul. Ez ugyanaz a modális trükk, mint Vim-ben az Esc billentyű, ami módot vált, nem kell nyomva tartani. Ha te nem használsz Vim-et, akkor neked ilyen funkció jó eséllyel nem fog kelleni, sőt, nem fog tetszeni.

    Annyira nem vagyok pro a konfigolásban, mint dt, meg Luke Smith, az ő konfigjaik jobban néznek ki, szebbre formázott, kommentelt, grafikai dizájnjában is tökélyre vannak a színek belőve.

    dt-nél nem tudom mit használ, szerintem a sztenderd .gitignore fájlokat használja, ha ezeket beteszed egy-egy mappába, akkor egy git commitnál azokat nem fogja felszinkronizálni, hanem figyelmen kívül hagyja őket, akkor is ha változtak, akkor is, ha nem. Ja, biztonság, mert lehetnek benne neki olyan fájlok, amik személyes információt tartalmaznak, nyilván azokat nem akarja senkivel megosztani. Nem csak dt, hanem senki sem.

Új hozzászólás Aktív témák