Új hozzászólás Aktív témák

  • The DJ

    addikt

    Sziasztok!

    Hozzám került diagnosztikára főnököm Macbook Pro 13"-ja, (A1708), 2017-es modell.

    2 napja szívok vele, főleg, hogy Apple fronton eléggé kevés az ismeretem, de lassan már profi leszek annyit nyomoztam és olvasgattam, de a hibát továbbra sem értem.

    Szóval: A gép bekapcsol, bejelentkező képernyőig gond nélkül eljut minden esetben azonnal. Beírom a fiók jelszavát, fut a csík, fut-fut-futogat, majd fél óra múlva elér a végéig és... ott megáll az idők végezetéig. Sosem lép be. Próbáltam safe mode-ot, szerintem nem sikerül az sem, mert úgy olvastam ki kellene írnia jobb felső sarokba, ha így történik, de nem ír ott semmit, ellenben a végén már a próbálkozásaim során az történt, hogy jelszó beírása után a csík megjelenik, majd újraindul a gép folyamatosan. Megint bejelentkező képernyő, megint csík, megint restart és végtelen loop. Próbáltam NVRAM és SMC resetet. Semmi változás. Próbáltam Command+R-el recovery módba menni, hátha tudok egy lemez ellenőrzést végezni a disk utility-vel, de egész egyszerűen nem sikerül elindítani, töltené, de reboot. Készítettem egy Catalina pendrive-ot, hogy majd arról jól bebootolok: Nem tudok. Kiválasztom, elkezd futni a csík és újraindul a gép.

    Természetesen futtattam beépített diagnosztikát, ami NEM talál hardveres hibát. Próbáltam neten keresztüli diagnosztikát is, végigfut, újraindul, nincs változás.

    2 nap után feladtam, levettem a gép alsó burkolatát, hogy hátha látok valami nyilvánvalót, water damage és társai. Nem láttam ilyet (szerencsére vagy sajnos), ellenben lehúztam az akkut végső kétségbeesésemben és láss csodát... akku nélkül, töltővel a gép hibamentes, azonnal belép a fiókba, nincs reboot és az összes fentebb említett eddig nem működő funkció MŰKÖDIK! Tudok bootolni pendrive-ról, megy a recovery mód, végeztem lemez ellenőrzést és az sem talál hibát.

    Mi a tosz ez? :U Az akku működött, töltést veszi, tartja, nem panaszkodott rá a gép amíg ment akkuval. Lehetséges lenne, hogy az akkuval van gond és a gép így kezeli le a helyzetet? Látott már valaki ilyet? Merre mozduljak, mit próbáljak ki? Nincs értelme akkut rendelni jó pénzért, ha nem is az a baj, de másra nem tudok gondolni, mert akku nélkül hibátlan minden és az összes probléma megszűnik.

    https://wpszaki.hu - Minden, ami WordPress, cikkek kezdőknek és haladóknak.

Új hozzászólás Aktív témák