Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Gyakori kérdések és alkalmazás ajánló
Új hozzászólás Aktív témák
-
trobi28
addikt
válasz vadászcsiga #85701 üzenetére
Én most azért sem aggódom
Boldogok a tudatlanok, akiket nem terhel gondolat súlya!
-
trobi28
addikt
válasz vadászcsiga #85703 üzenetére
Nem terveztem leszedni, de ha leszedném, akkor sem hinném, hogy lejönne az a bevonat. A fólia nem ragad rá a kijelzőre.
Boldogok a tudatlanok, akiket nem terhel gondolat súlya!
-
_flamer
aktív tag
Sziasztok!
A 2019-es 13" Macbook Promhoz szeretnék venni tokot. Esetleg valaki tudna ajánlani olyan tokot ami bevált vagy weboldalt, ahonnan lehet rendelni ehhez a típushoz?
“Innovation distinguishes between a leader and a follower”
-
vadászcsiga
félisten
YouTube-on mindenki akinél már kialakult a staingate, Listerine-el szedi le azt a réteget 😮
-
SharpSA
veterán
Vettem egy 5120x1440 felbontású monitort. Nem 4K, amin kiváló képe van a MacBooknak, az tény, de hogy a Windows-hoz képest ennyire sz.r képe legyen, azt nem tudom elfogadni. Mert Windows-on egész jó, viszonylag élesek a betűk. A MacBook meg mosott, homályos és/vagy túl nagy betűket jelenít meg. Próbáltam több felbontást, egyik sem jött be igazán. A korábbi kisebb, 2560x1080 felbontású monitoron emlékeim szerint jobb volt a megjelenített szöveg, mint ezen a nagyobb felbontáson. Van valami rejtett beállítás, trükk, amivel lehet ezen segíteni? A betű simítást is állítottam már.
Szerk.: most beállítottam a PBP-t, így két 2560x1440 monitorként működik és ezen a felbontáson jó, kb ugyanolyan a kép, mint Windows-on. Tehát akkor nem jól kezeli az dupla szélességet a rendszer.
[ Szerkesztve ]
Mindenki a maga korlátja és lehetősége is egyben
-
lmno
őstag
válasz Acula M.D. #85709 üzenetére
MacBook Pro 16”
Nem írtátok, hogy mennyi a keret
-
_seth_
veterán
2016mbp már többször újraindult, hogy frissít a legújabb rendszerre, majd újraindítást követően ismét feldobja, hogy frissítsem, azaz mégsem fut le a frissítés. Mit lehet ilyenkor tenni?
Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
chef69
tag
válasz brickm #85710 üzenetére
Köszönöm a válaszokat!
2015-ös elmegy még 10 évig? 2019-esekkel van valami probléma? Videókártya melyik lenne jó?
Keret jó kérdés, jó lenne minél olcsóbban megúszni. Azon gondolkodom, hogy vegyek egy olcsóbb használatát, amit nem tartok meg olyan sokáig, vagy áldozzák most többet egy új 2020-as gépre amit tovább tudok használni.
13"-ast ha veszek, lehet rá külső monitort kötni?[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz chef69 #85718 üzenetére
Elmegy 10 évig, azzal nem lesz gond, a támogatottság nem tart addig, azaz nem kapja meg az aktuális OS-t.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
V.Stryker
nagyúr
Sima Sierra alá nem telepíthető az Apple TV+ alkalmazás?
Illetve szintén Sierra alá Polyglot van? appstoreból azt mondja, hogy túl régi neki.
Ez az állandó akku merülés felbszott és visszaálltam Sierra-ra Early 2015 Airemmel. Mintha megtáltosodott volna a gép sebességileg...-
-
Krisz0630
senior tag
Sziasztok!
Végül beléptem én is a klubba, egy 2020-as Air-el. Eddig nagyon tetszik a kicsike!
USB hubot/átalakítót szeretnék hozzá venni. Lehetőleg ne kerüljön egy vagyonba, láttam vannak hozzá 20-30 ezer felett is.
Ami számomra lényeg, hogy legyen rajta USB 3 port. Többi nem lényeges.
Van olyan típus ami ajánlott,vagy bevált valakinek?
XBOX SERIES X ID:Bkrisz90 + iPhone 14 ProMax + iPad 10
-
30z.Samu
félisten
Sziasztok! A Macbook-ban a 4GB RAM még elegendő általános felhasználásra vagy most már célszerűbb olyan gépet venni, amiben 8GB van? Köszi előre is.
Sic Parvis Magna
-
30z.Samu
félisten
válasz hszilard666 #85726 üzenetére
Oké, köszi! Régebbi Air-ekkel mennyire érdemes számolni, ha 2-3 évre tervezek?
Sic Parvis Magna
-
tboldi
nagyúr
válasz 30z.Samu #85732 üzenetére
Nem tudom, most mi a hivatalos álláspont, mindenesetre az én 2017-es 15" Prómnak kutya baja. Egyszer volt, hogy a B-ket duplázta alkalmanként, de óvatosan odafújtam sűrített levegős sprével, azóta semmi.
................................................................(#85700) trobi28: Ezen felbuzdulva én is rendeltem egy fóliát, egy Moshi iVisort. A héten itt lesz elvileg.
Telefonon használtam már korábban matt fóliát, jó volt, hogy nem tükröződött annyira vissza, de tapintásra nem jött be. Szerencsére itt nem kell hozzányúlni, és a Win PC-mhez használt Dell U2515H is matt, amivel nincs semmi bajom, úgyhogy remélem, a MacBookon is jó lesz.[ Szerkesztve ]
-
hszilard666
veterán
válasz 30z.Samu #85727 üzenetére
Szerintem általános felhasználásra tovább is elég lesz mint 3 év. Viszont lehet jobb választás egy 2015 ös pro. Már csak a kijelző miatt is. Au airben egy 900p-s TN panel van, míg a pro ban szívdöglesztő IPS retina. Jobb színek, jobb betekintési szögek és jobb pixelsűrűség!
tboldi:
Sajnos nincs jó tapasztalatom a moshi ivisorral. Anno az egyik 15" es gépemre vettem, szépen fel is tettem, pár nap alatt felpúposodott. A gép a meleg levegőt A bill felett fújja ki, és ettől megindult lefele a fólia.[ Szerkesztve ]
Keresek Apple Watch S1 S2 S3 Silver Steel 42 MM es eszközt.
-
30z.Samu
félisten
válasz hszilard666 #85734 üzenetére
Akkor ez eldőlt, köszönöm! Korábban volt Air-em, anno még követtem is a topikot. Aztán eladtam és mostanában újra elgondolkodtam egy laptopon. Először egy Vivobook-ot néztem, de nagyon kacérkodok azzal a gondolattal is, hogy újra Macbook-ot veszek. Alapvetően általános felhasználásra kellene, elég ritkán kép és videó vágással. Meg persze ugye a Mac mellett szólna az ökoszisztéma.
Sic Parvis Magna
-
tboldi
nagyúr
válasz hszilard666 #85734 üzenetére
Az elejétől fogva fel kell tekerni a ventit, és akkor nem lesz meleg.
Amúgy jóformán csak netezek rajta, nem igazán szokott felmelegedni. Nem is tudom, minek van egyáltalán 15" Próm?
Azért választottam ezt, mert az olvasottak és a videók alapján ezt a legkönnyebb feltenni, illetve ez itthon is kapható, külföldről most nem szívesen rendelek.
[ Szerkesztve ]
-
vadászcsiga
félisten
Én egy sima crystal cleart rendeltem. Kipróbálni jó lesz, de nem szoktam én szeretni az ilyen fóliákat. telefonjaimon sincs. Olyan mint a kotton
[ Szerkesztve ]
-
hszilard666
veterán
válasz 30z.Samu #85735 üzenetére
Kiváló választás!
"Amúgy jóformán csak netezek rajta, nem igazán szokott felmelegedni. Nem is tudom, minek van egyáltalán 15" Próm? "
Átérzem!
Megvettem a 16" et, a legkeményebb workload amit látott az a reddit voltHalkan merem megjegyezni hogy lecseréltem egy X1 carbonra, ami 10 ed annyiba kerül. Nem is tudom mit keresek még itt
trobi28:
De igen, sajnos a matt opció megfogja a fényerőt picit.Keresek Apple Watch S1 S2 S3 Silver Steel 42 MM es eszközt.
-
_seth_
veterán
válasz tboldi #85714 üzenetére
Szabadítottam fel tárhelyet és frissült. 9gb kevés volt neki, 34gb már elég, köszi az ötletet.
Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
30z.Samu
félisten
Sziasztok! Lenne még egy elméleti kérdésem. Ugye fel lehet tenni Windows-t is a Macbook-ra, nem egy hókuszpókusz. Kérdésem ezzel kapcsolatban az lenne, hogy a Windows mennyire tudná kihasználni, ha lenne dedikált kártya lenne a gépben? Ugyanúgy lehetne játszogatni rajta, mintha Windows-os laptopom lenne? Nyilván kompromisszumos, mert a Mac-et alapvetően nem erre találták ki. De nekem szívfájdalmam volt annak idején is, hogy kiadok egy talicska pénzt egy Mac-re és nem lehet vele játszani. Tudom, hogy nem erre találták ki, de attól függetlenül úgy lenne kerek a történet, ha már van benne egy bika hardver.
Sic Parvis Magna
-
30z.Samu
félisten
válasz r3dsnake #85749 üzenetére
Az mondjuk nem rossz. Nem szándékom játékos gépnek használni a gépet, csak ha esetleg úgy adódna, hogy valahol vagyok és jó lenne kicsit játszogatni rajta, akkor ezek szerint nem lenne akadály. Mondjuk én a Fortnite-ra gondoltam első sorban, az is elég jól van optimalizálva, legalábbis régebben jó volt. Egy ideje már konzolon játszom legfőképpen. Mondjuk ha már konzol, akkor ott van még opciónak a Remote is, csak az multinál nem tudom mennyire járható út.
Sic Parvis Magna
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen routert?
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Lexus, Toyota topik
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen légkondit a lakásba?
- LEGO klub
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Hálózati / IP kamera
- Politika
- További aktív témák...
- Beszámítás! Apple MacBook Pro 16 2023 M3 MAX 36GB RAM 1TB SSD garanciával hibátlan működéssel
- MacBook Pro A2141 CTO eladó! i9-9880HK (!), 32GB RAM, gyönyörű állapot, hibátlan gép!
- VADIÚJ BONTATLAN, AKTIVÁLATLAN Midnight blue MacBook Air M3 8GB 256GB Magyar bill, GAR!
- ÚJ BONTATLAN MacBook Pro 14 - 16" M4 MAGYAR Billentyűzet RENDELHETŐ DEÁK TÉRNÉL Átvehető.
- MacBook Pro 16 inch M1 Max 10c/32c 64gb RAM 1TB
- macbook pro 1278 7.1 2010 alkatrésznek
- Macbook Air 13" 2020 M1 16GB 256GB CTO
- Hibátlan állapotú 14" Macbook Pro M3 Pro, 12 magos CPU, 18 magos GPU, 1 TB SSD, Ezüst szín
- MacBook Pro 16" M1Pro 32GB ram, 1TB ssd, magyar billentyűzet
- MacBook Air 13" (2019) i5 1,6GHz, 8GB ram, 256GB ssd, magyar billentyűzet
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest