Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Gyakori kérdések és alkalmazás ajánló
Új hozzászólás Aktív témák
-
DanielK
addikt
MacBook Pro 13" late 2011 (2.8 GHz 2 magos i7, 750GB HDD, Intel HD 3000, 1333 MHz 4GB RAM) vagy MacBook Pro 13" 2012 (2.5 GHz 2 magos i5 - már ivy, 500GB HDD, Intel HD 4000, 1600 MHz 4 GB RAM)?
A Sandy Bridges i7 mennyivel jobb, mint az Ivy Bridges i5?
Valahogy a late verzió erősebbnek tűnik...
-
Ear001
addikt
válasz DanielK #8149 üzenetére
iwork, Open Office elboldogul Office dokumentumokkal, de Mac-re is van Office.
Én csináltam Bootcamppel egy partíciót a Win7-nek, és fenn van a Parrallels is. Így ha valamit nagyon csak Win alatt lehet csinálni, akkor átbootolok, amúgy meg simán ablakban futhat az OS X-alatt a Win7. A Parrallels azért jó, mert a Bootcamppel megcsinált partíciót is tudja kezelni, nem kell neki mást telepíteni.
-
tDr1v3r
veterán
válasz DanielK #8155 üzenetére
IGP-be erősebb, csak ugye kérdés hogy mennyire... én játékok alapján szoktam dönteni, na ott meg átlag 20-30%-os gyorsulást hoz, ami meg azért elhanyagolható szerintem. A GUI-hoz amúgyse kell az erősebbik GPU, a 2009 utáni gépek tökéletesen futtatják a rendszert.
A RAM órajele meg nem kérdés, felesleges...
disznóvágás, nepotizmus, pálinkagőzös hedonizmus | intelhüttö (c) Tirexi, szívünkben őrzünk örökre <3
-
Alex91
félisten
válasz tDr1v3r #8160 üzenetére
A RAM órajele meg nem kérdés, felesleges...
Hat ez sincs igy, de valoszinuleg az elozo generaciohoz kepest olyan sokat nem nyom a latba...
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
Blaise
veterán
válasz DanielK #8161 üzenetére
Ennyire kell a dvd meghajtó?
Én is egybként a Pro és az Air között vacillálok, de az Air jobb felbontása és a kinézete egyértelmüvé teszi a választást. Nézted őket egymás mellett boltban?
Amúgy lassan a telefonoknak nagyobb felbontásuk lesz, mint 1280*800, szóval annyira nem Pro gép a 13-as
[ Szerkesztve ]
-
xedos
addikt
Egyetértek Blaise-el! Az AIR nagyobb felbontása sokat nyom a latban!
A procik közötti minimális 5-10%-os különbség meg nulla! Az SSD alázza a PRO-t. -
DanielK
addikt
Ja, nem amiatt. A processzor nekem fontos, így az airek annyira nem jöhetnek szóba. A nagy háttértár is kell nekem.
A proval a wines asztali gépet akarom kiváltani (monitorra kötve).
Szóval inkább az. Annyira nem hordozom (max évente 4-5x), emiatt a hordozhatóság nem olyan fontos (de mégis ha kell, akkor lehessen vinni).Na meg az ár is fontos...
Ja és néztem őket. Ha itthon használom, akkor az esetek nagyobb százalékában egy full hd monitorra lesz kikötve. Ha meg viszem, akkor meg jó az 1280x800 is.
[ Szerkesztve ]
-
DanielK
addikt
válasz Solar_Wind #8168 üzenetére
Hát késő, megvettem a macbook prot. Azért ha vinném valahova, akkor ez jobb.
Imádom!!! -
-
narancsnn
senior tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy magyarosítást fel tudok tenni valahogy egy mac White-ra?
Bocs ha rossz a kérdés, nem régóta van meg a masina.Köszi előre is.
-
Xero
nagyúr
válasz narancsnn #8177 üzenetére
Mi az a "mac White"?
Ha MacBook white-ra gondolsz és Core2Duo-s, akkor Lion-al out of the box van magyar lokalizáció.
Ha CoreDuo-s, akkor a régebbi rendszerek maradnak alternatívaként, azokhoz pedig ilyen-olyan házi barkács lokalizációk léteznek, amik közel sem tökéletesek és macerásak is. -
AXisBOLD
addikt
sziasztok.
telefonomat probalom bluetooth-al osszejatszani, de nem sikerul.
a parositasig eljutok, aztan nem akar kapcsolodni sehogy. Samsung Nexus S.
tudnatok segiteni?
Aurea mediocritas
-
AXisBOLD
addikt
-
jordanhill
csendes tag
helló!
az miért lehet,hogy a mai nap folyamán már kétszer is lefagyott a gépem?
két mozilla futott egymás mellett, az egyiken csak egy lap volt megnyitva, a másikon pedig 3.
mellett ment a torrent. 8GB ram van a gépben.
ha pl. lefuttatom a ccleanert, akkor többször is meg kell szakítanom és újrakezdenem,hogy kitakarítsa a szemetet. első neki futásra alig akar takarítani.
tudnátok adni pár tippet,hogy mit nézzek át?
köszi! -
Xero
nagyúr
válasz jordanhill #8183 üzenetére
Logok mit írnak?
-
Xero
nagyúr
válasz jordanhill #8185 üzenetére
Spotlight - Console
vagy
About This Mac - More Info... - System Report - Software - Logs
-
trisztan94
őstag
Szervusztok!
Macbook white 2.1 (late 2006)-ba szeretnék egy SSD-t. Tud valaki ajánlani valami márkát? Olyan 15-20k környékén, szóval 64 gigás lenne, amiről tudni, hogy tökéletes mac-ekbe
Ram bővítésről hallottam, hogy lehet bele 2x2őt rakni, de abból csak 3mat fog felismerni, mert nem Santa Rosa chipes. Ebből szerintetek mi igaz?
Ha feltuningolnám a ramját és SSD-t raknék bele mennyivel lenne gyorsabb mint most?? Mert ugye a 2x2 az dual channel lenne, sokat rontana a sebességen ha 2+1gb-ot raknék bele, ha úgyis csak 3mat ismer fel?
Jelenleg 7200rpm-es sata II vinyó van benne és 2 gb ram.Pontos spec:
1.83 C2D
ram vinyó megvolt
gma 950Köszi !
[ Szerkesztve ]
https://heureka-kreativ.hu
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz trisztan94 #8187 üzenetére
Részemről a 830-as Samsungra esküszöm.
"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."
-
reload.
tag
kulso vinyora (ntfs) hogy tudok fajlokat irni?
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz Misi1979 #8189 üzenetére
Értem. És akkor mit vegyen? Vacak SATAII-es Vertexeket? Nem olcsóbb,de legalább régebbi, és minden második megfekszik belőle, ha nem kezeli az ember hímestojásként. Egyébként ez sem tudja ugysem a full SATA3 sebességet. De ha van jobb ötleted szivesen várom
[ Szerkesztve ]
"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."
-
Xero
nagyúr
válasz trisztan94 #8187 üzenetére
Mehet bele a 2+1GB Ram és a Samsung SSD. Mondjuk én mindenhol OCZ Agility 3-at használok, de a tesztek alapján ár/értékben a Samsung nagyon lelépi már.
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz trisztan94 #8193 üzenetére
Tán' kompatibilis visszafelé az a szegény Samsung.
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz trisztan94 #8195 üzenetére
Konkrétan mire gondolsz?
[ Szerkesztve ]
-
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz trisztan94 #8197 üzenetére
Nem értjük egymást... A jó, és korszerű SSD-k (nem a sebességre gondolok, hanem az alkalmazott technológiákra, amikből minden sebességnél profitálsz, nem csak SATAIII-nál) mind SATAIII-asak értelemszerűen. Nem olcsóbbak viszont (vagy alig) a régebbiek. Tehát a te állításod nem igen állja meg a helyét (miszerint minek a SATAIII, ha ugysem használod).
[ Szerkesztve ]
-
Xero
nagyúr
válasz trisztan94 #8199 üzenetére
RAM ahogy fentebb is írtam mehet neki 2+1. A 2+2 kb 5% pluszt jelent. Nem éri meg.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Samsung LCD és LED TV-k
- Minden ami hőszivattyú
- TCL LCD és LED TV-k
- BestBuy topik
- BMW topik
- További aktív témák...
- Üzletből, garanciával, Macbook Pro Retina 13" 2020 M1 processzor 16GB RAM 512GB SSD
- MacBook Pro 16 inch M1 Max 10c/32c 64gb RAM 1TB
- Apple Macbook Air A1466 i7. 8/256Gb Laptop
- 15 hüvelykes MacBook Air M3 chip 8 magos CPU-val, 10 magos GPU-val, 512GB SSD asztroszürke
- ÚJ BONTATLAN MacBook Pro 14 - 16" M4 MAGYAR Billentyűzet RENDELHETŐ DEÁK TÉRNÉL Átvehető.
- Macbook Air 13" 2020 M1 16GB 256GB CTO
- Hibátlan állapotú 14" Macbook Pro M3 Pro, 12 magos CPU, 18 magos GPU, 1 TB SSD, Ezüst szín
- MacBook Pro 16" M1Pro 32GB ram, 1TB ssd, magyar billentyűzet
- MacBook Air 13" (2019) i5 1,6GHz, 8GB ram, 256GB ssd, magyar billentyűzet
- MacBook Pro M3 Space Black /14" 12 core-CPU 18 core-GPU 1TB SSD/
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest