Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Gyakori kérdések és alkalmazás ajánló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ear001
addikt
válasz viktorhmv #8948 üzenetére
Mac-re is van hivatalos Microsoft Office, azzal nem igen lehet belefutni gondba, egyedül a sok makrót használó excel lehet kihívás, de ott még az Office verziói között is előfordulhat a baj. Én kiírnák pendrive-ra pár fájl a most meglévőkből, és a Mac boltban megkérném az eladót, hogy megnézhessétek a kiszemelt gépen.
-
tDr1v3r
veterán
Igen, a nagyon sok egyedi (nem átlagos) makrózott dolgokkal szokott gáz lenni a Mac-es Office-nál, de igazából nagyon nagy hiba nem lehet amiatt... van a családban aki önkormányzatnál dolgozik, sokszor otthon is saját Mac-el... nem szokott gond lenni, simán lekezeli a Mac-es Office azt amit kap a munkatársaitól, meg az ő produktumát is mások Win-es gépe.
Viszont amit ajánlani tudok, hogy az iWork-öt kerüld... sajnos nagyon sok Apple-fanboy ajánlgatja komoly munkára, de bohóckodáson kívül semmire nem jó az. Egyedül ami korrektül használható belőle az a Keynote, de ott is van kompatibilitási gond...
[ Szerkesztve ]
disznóvágás, nepotizmus, pálinkagőzös hedonizmus | intelhüttö (c) Tirexi, szívünkben őrzünk örökre <3
-
-
Sakab
senior tag
Na most már annyit sikerült elérnem h más hibát ír ki. Csináltam 22Gb helyet az OSX partícíón és sikerült leválasztanom a Mentés-t csak most meg ezt irja ki:
Bár ezzel se lennék előrébb mert ha összesen 30 Gb-mlesz az OSXen akkor nem fogok elférni ha a maradékra beköltözik a Win.
MIért nem lehet pakolászni ezeket? -
Sakab
senior tag
Mentés: Mac OS kiterjeztett (naplózott)
Azért mert gondoltam lesz egy 70 Gb-s partícióm az osx nek meg a programoknak mindenfélre másnak filmek zenék képek stb.
Csak most szükségem lenne Winre gondoltam majd a mentés végéből lecsípek egy 30 Gbs darabot és rádobom...ez volt az elmélet -
Ear001
addikt
Mac alatt nem nagyon érdemes így kettészedni, az OS X ügyesen kezeli egy partíción ha ott van minden zene, film, adat, sokkal ügyesebben, mint a Win.
Én is azt ajánlom, hogy csinálj egy TimeMachine mentést, és rakd újra az egészet, egy partícióra és utána csinálj Bootcamppal egy Wint. -
faranus
aktív tag
sziasztok
Egy olyan kérdésem lenne hogy valaki tud valamit a 13 colos retina display macporról?
Most szerettem volna venni egy 13 colosat de megláttam hogy akár októberben is érkezhet az RD. Valakinek egy tippje hogy kb mennyivel lesz drágább az alap modellnél?tisztelettel faranus :R
-
Nyugdíjas
nagyúr
Jöhetsz mellém a customer supportra
[ Szerkesztve ]
"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."
-
Orb1337
tag
A legutóbbi 10.8.1 -es system update után nem vettetek észre lassulást wifi terén?
Bizonyos ip címek felé mintha nagyobb lenne a válaszidőm. Otthon is illetve munkahelyemen is fentáll, ha kábelt húzok a gép és a router közé akkor oké, valamint a kollégák/ipad/mobilon sincs panasz.
-
DanielK
addikt
Ki mit használ böngészőnek? És iosen? Hogyan éri el a könyvjelzők, tabok szinkronizálását? És a lényeg: ha van wines géped, ott hogyan vagy hogyan fogod?
Számomra ez a leglényegesebb kérdés.
Nagyon szívesen használnám a safarit, csak hát winre már leállt a fejlesztés. Ott marad az 5.1.7. Így kénytelen vagyok chrome-t használni, de szimpatikusabb a safari (főleg iosen) -
DanielK
addikt
válasz Phantomhive #8972 üzenetére
Be lehet: vagy safari (amiből nem jön újabb) vagy ie9 (ezt meg hagyjuk).
Szóval Chrome-mal nem megy. -
jtankers
csendes tag
Sziasztok.
Olyan problémával fordulok hozzátok, hogy a gépem percre pontosan óránként “keresi” a lemezt a meghajtóban (kerreg egy kicsit a meghajtó). Egyszerűen nem tudok rájönni hogy milyen program csinálhatja, eleinte akkor játszotta ezt, amikor elküldtem alvásba ( volt hogy csak 1-2 keresés után ment el aludni, ilyenkor a keresések között kb 10 mp volt). Az utóbbi időben viszont alvás előtt már nem csinálja, csak teljesen szabályosan óránként.
Ha van valami ötletetek akkor azt szívesen fogadnám.
(MacBook White 4.1 Lion) jtankers
-
AXisBOLD
addikt
eros wifi jel mellett is random belassul a net.
mi lehet az oka?
3 kulonbozo helyen is ugyan azt produkalja.
2nd gen Air "11, chrome, safari
[ Szerkesztve ]
Aurea mediocritas
-
jordanhill
csendes tag
sziasztok!
az iphone topikban feltettem a kérdést, de nem kaptam segítséget, hátha itt tud valaki segíteni. (kicsit macbook kötődése is van a dolognak.)
"a következő lenne a problémám.
időnként a telefonomon (iphone 4s) a naptár valamiért kétszer jelez ki minden bejegyzést.
teljesen jól működik, majd egyszer csak valami bekattan és megkétszerez mindent.
a macemen mindent csak egyszer jelez.
a következő a helyzet, ezek a naptárak érhetők el a telefon szerint:"a mac gépemről:
összes a mac gépemről
calendar
calendar (eddig ez nem volt)
calendar az email címemmel
emlékeztetők
email címes naptár
icloud
calendar
email címem
email címes naptár"jelenleg az összes ki van pipálva. ha valamelyiket kiszedem, akkor természetesen eltűnik a duplikáció, de vele együtt más bejegyzéseket is kiszed.
van esetleg valamilyen ötletetek?"előre is köszi!
z -
xedos
addikt
válasz jordanhill #8976 üzenetére
Csak azt tudod tenni, hogy egy naptárba a gépen berakod a bejegyzéseidet, majd icloud stb kikapcsolni, mindegyik másikat törölni és utána szinkronizálni.
-
spyduck
nagyúr
Sziasztok,
Lehet még kapni valahol 2011 Late MacBook Pro 13-at? Csak i5 érdekelne.
[ Szerkesztve ]
-
spacer
aktív tag
Outlook-ból, hogy tudom a leveleket átköltöztetni mail-be? Nem win-es pst-ből, hanem már mac-es oml fájlból.
>>>>>>>macbook air<<<<<<
-
töky76
tag
sziasztok,
7.1-es macbook pro-ban szeretném a hdd-t, ssd-re cserélni,viszont lenne pár kérdésem.(sata 2-es a gép)1.nvidia mcp89ahci, kapcsolat sebessége 3gigabit, egyeztett kapcsolatsebesség:1,5gigabit, ez mi?
2. ocz vertex 3 120gb-os ssd-t néztem ki, megfelelő lenne ez? nem lenne beach ball,random fagyás, kernel panic? alvó módból ha visszahozom nem fagyna ki? Ugye ez sata 3-as ssd,azt vágom hogy nem lenne olyan gyors, de működne sata 2-n?!
Azt szeretném, hogy gyors legyen, de ugyanakkor stabil!!
Pár angol fórumon olvastam, hogy a mac-ek kényesek az ssd-re, ezért vagyok bizonytalan...Köszi a segítséget!
-
Misi1979
őstag
Amúgy akinek 6750/6770 van a notijában és néha játszik windows alatt, tanácsolom neki, hogy undervoltolja a kártyáját.
Elég egyszerű folyamat, az eredmény: kevésbé melegedik a kártya (kisebb fogyasztás, de ez nem annyira szempont, lévén legtöbben nem akkuról játszunk). Nekem WoT alatt 60-64 fokos a videókártyám, az eredeti 70-75 helyett, ráadásul kb 15%-kal megemeltem a gpu és a gpu memória órajeleit.. Tehát jobban is teljesít az amúgysem gyenge videókártya, kevésbé melegszik.
[ Szerkesztve ]
A kismókusok kenyérre is kenhetik.
-
szijartg
őstag
srácok.
lenne egy ilyen air-om vinyó nélkül: MC968LL/A 2011 júl.
ebbe bármilyen ssd-t bele tudok applikálni? vagy csak msata megy bele?mennyit érhet most ez a gép kb? nagyon jó állapotban van!
[ Szerkesztve ]
-
-
-
germanh
senior tag
Sziasztok!
Van egy mid2010 mbp 15 i5 gépem és szeretném ssd-re cserélni a vinyót. Ezekről van valami info, hogy kompatibilisek-e?
OCZ Agility 4 256GB
OCZ Vertex 4 256GB
Előre is köszönöm a választ.Enjoy the pain!
-
asysoft
aktív tag
Sziasztok!
Mostanában kacérkodom a gondolattal, hogy lecserélem a HDD-t a 2010-es 13" MB Promban valami megbízhatóra, gyorsra. Jelenlegivel (640GB-s Samsung HM641JI) az a legnagyobb gondom, hogy az OSX valahogy nem szereti, sleep-ből visszajőve fél percig strandlabdázik, Mountain Lion upgrade óta meg többet látom a strandlabdát, mint nem, és előtte sem volt az a hűdefürge... Bootcamp Win7-tel nincsenek ilyen problémáim, ellenben legújabb EFI upgrade óta (ami behozta a network boot lehetőségét) kb 3 cold bootból egyszer kérdőjeles-mappás hibát kapok, s ilyenkor csak harmadik indításra hozza be a Windowst (legelső EFI-vel is ezt csinálta, bár akkor kisebb arányban, upgradelttel már nem.)
Kérdés, hogy milyen HDD-ket tudnátok ajánlani? Neten keresgetve kb mindegyikről olvastam valami negatív tapasztalatot. Kapacitás annyira nem lényeges, de nem szeretnék 640 GB alá menni. Momentus XT mennyire megbízható?
Válaszaitokat előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- Macbook Air 13" 2020 M1 16GB 256GB CTO
- Hibátlan állapotú 14" Macbook Pro M3 Pro, 12 magos CPU, 18 magos GPU, 1 TB SSD, Ezüst szín
- MacBook Pro 16" M1Pro 32GB ram, 1TB ssd, magyar billentyűzet
- MacBook Air 13" (2019) i5 1,6GHz, 8GB ram, 256GB ssd, magyar billentyűzet
- MacBook Pro M3 Space Black /14" 12 core-CPU 18 core-GPU 1TB SSD/
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest