Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Gyakori kérdések és alkalmazás ajánló
Új hozzászólás Aktív témák
-
TigerCat
nagyúr
Lehet, hogy nem támogatott?
Ebben az esetben a SteerMouse is megér egy próbát, hátha azzal sikerül.♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu
-
Handball94
aktív tag
Akkor kezdenék is egy kérdésem, több kérdésemre megtaláltam már a választ a topikban a kereső használatával, azonban akku kérdésben nem találtam egységes álláspontot, van aki szerint az a jó - ha lehetőség szerint - minél többet van tápról használva a gép, míg mások szerint éppen az ellenkezője.
Mik a tapasztalatok? Otthon hagyjam tápon amíg használom ha tudom, vagy ha feltöltődött akksiról használjam? -
Misi1979
őstag
válasz Handball94 #22204 üzenetére
Tápról, ha lehet, mindig, de hetente 1x azért használd akkuról is.
A kismókusok kenyérre is kenhetik.
-
Ragnar95
félisten
Természetesen ha tápról használod, az jobb neki, hiszen ilyenkor gyakorlatilag nem használod az akksit és ugye minél többet használod, annál nagyobb eséllyel gyengül az akksi.
Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
boost
addikt
Nem Apple tapasztalatból, hanem Thinkpad, de nekem másfél év alatt tönkrement az akksi, mert én csak arról használtam. Feltöltöttem, lehúztam, mert épp arrébb kellett mennem, lemerült, visszatettem tölteni, megint lehúztam, stb..ez napi szinten többször is, mert kb 3 órát tartott ki. és másfél évet.
Családban másik TP laptop 7 éves, szinte csak tápról használva (tehát ahogy lenntebb írom, néha lemerítve), és a mai napig tart egy jó másfél órát, ha szükséges.
Az én általam ismert teória szerint érdemes tápról használni, de kéthetente egyszer lehúzni, és lemeríteni ( nem teljesen, 5%ig).
-
Misi1979
őstag
válasz ielektros #22209 üzenetére
Láttam már nem egy kiszakadt-kontakthibás töltőcsatlakozót.. alaplapról félig levált érintkezők, szakadt forrasztások és egyéb fincsi dolgok. Jó, egyik sem mac volt, de a srác sem macről beszélt.
Szerintem nem egészséges naponta többször ki-be dugni egy töltőt egy "hüvelyes" gépbe. A gyártás során ugye a legtöbb mozgó alkatrészt letesztelik, hogy mennyi igénybevételt bír, szerintem ugyanez vonatkozik a töltőre is. És ott nem azzal számolnak, hogy mindennap jópárszor lemerítik-feltöltik a gépet, több éven keresztül..
(egyébként tökpoénosak azok a gépek, amik az igénybevételt tesztelik, rövid idő alatt simán megcsinálnak egy laptop töltőcsatlakozónál 10-20e kihúzást..)
-
ielektros
senior tag
Ha van halozat es asztalon hasznalod akkor foloslegesen ne meritgesd le. Ha nagyon ritkan hasznalod az akkut az sem teljesen jo neki de emiatt ne meritsd le teljesen csak mozgasd meg. Ezt ugy ertem, hogy fel evig nem jo az akkunak ha nem is mozdul semerre. Ilyenkor celszeru kicsit meriteni mondjuk 50%-ig. Teljesen kisutni csak ugy otletbol fakadoan nem celszeru.
Tobb elethelyzet is van nyilvan ami az akku elettartamat befolyasolja. Az Air -ek eseteben aki peldaul munkaban vagy oktatasban hasznalja az nem minden esetben fer hozza halozathoz. Reggelre feltolti napkozben lemeriti. Ez sokkal rovidebb elettartamot eredmenyez mint a lehetoseg szerinti halozati uzemmod. Az a gep amirol most irok kapott 36 ciklust egy honap alatt. Viszont az akkuban csak 76 ciklus van most is pedig mar 3 eves a gyartastol szamitva. Az allapota 91% de 100%-rol ez alatt az egy honap alatt "romlott" ennyit. Erzesem szerint ezen a 91%-on honapokig stabilan marad meg aztan egyszer csak rohamosan elkezd majd degradalodni. Oregszik...
Egy szo mint szaz. Hasznald ugy, hogy neked kenyelmes legyen de lehetoseg szerint minel tobbet taprol. Ne engedd, hogy tulmelegedjen tartosan a gep tartosan mert az is rontja az akku (es minden mas) elettartamat.
-
ielektros
senior tag
válasz Misi1979 #22210 üzenetére
Persze en is lattam mar par(szazat). De a ki be huzogatastol szerintem semmi baja nem lesz. Plane a Lenovo ThinkPad csatiknak. Attol mennek tobbynyire tonkre, hogy bedugott kabellel cibaljak ide oda a gepet. Amikor meg megtorik a kabel akkor elkezdik feszegetni mint a vadmarha, hogy ujbol legyen kontakt. Aztan ennek tobbnyire a csati vagy a forrasztas latja karat.
-
boost
addikt
válasz Misi1979 #22210 üzenetére
Látom láttál már mindent, csak rendes Thinkpad-et nem .
Semmi baja, azóta dupla aksi van benne, de már az is kezd elgyengülni.
Másrészt hülyeség, nem hülyeség, ha ilyen a munkakörülmény, akkor ez van. Ha vennék egy Macbookot, arra se várna más. Tényleg, annak cserélhető az aksija, ha tönkremegy?[ Szerkesztve ]
-
Misi1979
őstag
Láttam, nemrég adtam el a sajátomat, mert alig használtam.
Cserélhető, de házilag nem ajánlott, pláne az újabbaknál.
Ami miatt viszont morcos vagyok, az a töltő. Rárakják azokat a kihajtható füleket. Ha az ember normálisan használná őket, rátekerve, ahogy kell, az simán meggyötri annyira a kábelt, hogy x idő alatt kontakthibás lesz.
"Fülek" nélkül meg talán még gyorsabban, hacsak nem vigyáz rá az ember úgy, mint a hímes tojásra.
Én már úgy kezdtem, hogy az új töltőimet a csatalakozóinál szürke szigszalaggal körbetekerem, legalább 2 ujjnyi távolságig a kockától..
-
Ragnar95
félisten
válasz Misi1979 #22214 üzenetére
Én mondjuk nagyon szeretem azokat a füleket, hihetetlenül praktikusak szerintem és ez is az Apple-re vall, hogy ő egyedül képes egy ilyen apróságra is gondolni, amire más gyártók nem.
Mondjuk hogy mennyire strapabíró, arról egyelőre nem tudok nyilatkozni, de remélem jobban bírja majd, mint az iPhone kábele, mert az kevesebb, mint 1 év alatt majdnem teljesen elhasználódótt attól, hogy néha zsebben hordom, mondjuk a korábbiak jól bírták, de azokat nem hurcoltam.Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
Handball94
aktív tag
válasz ielektros #22211 üzenetére
Neked is és mindenki másnak köszönöm.
Legtöbbször valóban igény szerint este tölt, reggel levesz módban fogom használni valószínűleg oktatás miatt, de ha otthon vagyok/tápközelben akkor tápról használom, főként erre irányult a kérdés.
Gondolom ez is volt már sokszor, de ha jól értem semmi gondja nem lesz, ha napokig nincs kikapcsolva, csak lecsuk-felnyit alvó állapotban?! (napi sokszor)
[ Szerkesztve ]
-
Ragnar95
félisten
válasz Handball94 #22216 üzenetére
Nem, szerintem itt legtöbbünk kb csak a frissítésekkor indítja újra a gépet, amúgy csak altatja. Nekem is megy hetekeig egyhuzamban általában a gép és csak altatom, amikor nem használom.
Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
ielektros
senior tag
válasz Handball94 #22216 üzenetére
Ahogy Ragnar95 is irja, igy van kitalalva. Nyugodtan hasznald csak sleepben a gepet. Amig nem erzed ugy, hogy rafer egy restart.
-
206 cc
senior tag
Látom az akkukról értekeztek...érdeklődnék a MB-ban van olyan funkció hogy akku frissítés?...pl.a HP-k -én eddig vagy 10 félét használtam- a minőségibb kategória tudja azt hogy meríti az akkut 100-ról 95-94 %-ig majd újra tölti 100-ra...ezt bizonyos időközönként megteszi magától.Tapasztalatból mondom a cégnél 3-4 ilyen gép van ami 6.-éves és az akkuk még bizony igen jó állapotban van.
Az én egyik régi gépem 2007-es és az is tudja ezt a funkciót...az akkuja még szintén jól bírja....206cc „- pedig nem is én utállak Téged.Te utálod saját magad” .... a problémát nem az jelenti, hogy valaki hülye,hanem az hogy nem ismeri be....
-
MajaG
senior tag
Alapból az iStat menus 5 Active set beállítása min van? Off/default?
[ Szerkesztve ]
-
ielektros
senior tag
-
ielektros
senior tag
De 2000 az alap fordulat is.
Oke persze suketszobaban hallani az SSD-t is Engem a nem retina 3000-es fordulata nem zavar. Nyilvan a novelt legszallitas zajjal jar. Nekem azert a muhelyben van annyi alapzaj, hogy nem zavar. De ha esetleg este filmet nezek rola akkor sem nagyon hallani a 2700-as koruli fordulatot. Mondjuk nalam majdnem mindig szol valami zene vagy megy valami film a hatterben valamelyik kijelzon. -
MajaG
senior tag
válasz ielektros #22226 üzenetére
1300 az alap fordulat a kis retinán. 2000 a régi nem retinásomon volt. Ha Fan Controlt OFF-ra rakom, akkor meg a gyári beállítást használja?
Viszont azt vettem észre, ha saját profilt hozok létre, akkor fixen ott tartja, ha nő a terhelés sem húzza fel a ventit?!
[ Szerkesztve ]
-
ielektros
senior tag
Na varj... Kezdjuk elorol. Eloszor is sorry en 15-os retinara gondoltam.
A lenyeg viszont. A Mac-ek fan fordulat szabalyozasat nem szoftver vegzi hanem az SMC chip. Az SMC chipet csakis felfele lehet felulbiralni mashogy nem. Tehat ahol a "Custom" csuszka alja van ott van a gepednek a gyari default fordulatszama. Amit mi valtoztatni tudunk az mindossze az, hogy mennyi legyen a gep default fordulata es ezt is csak emelni lehet csokkenteni nem a defaulthoz kepest.
A homerseklet es az ahhoz rendelt fordulat ertek az az SMC -bol van vezerelve. Tehat ha beallitod 4000-re es a homerseklet eleri azt a pontot ahol a ventinek mar 5000-et kell porognie akkor az SMC kiadja az utasitast a ventillatort vezerlo elektronikanak, hogy huzzon bele. Az az elektronika emeli a fordulatot a kivant ertekre, vagy amennyiben a fordulat mar a kivant ertek felett van akkor szol az SMC-nek, hogy utasitas vegrahajtva es a kert fordulatot elertuk.
Persze aztan ebbe a kommunikacioba belecsuszhatnak hibak a 3rd party szoftverek miatt. De eddig olyan meg nem tapasztaltam soha, hogy az SMC nem emelte a venti fordulatot ha emelnie kellene.
-
Aaron14
őstag
Safarin belül hol tudom beállítani, hogy alapból pl. 125%-os nagyításban nyissa meg az oldalakat?
Gránit bank ajánlókódért írj privát üzenetet. Most 50.000 Ft jóváírást kapsz új ügyfélként!
-
buci30
addikt
2 kérdés srácok!
1 Amiket mentek képek kontaktok stb icloudba azokat hol tudom megnézni?
Mert az https://www.icloud.com oldalon nincs fent semmi ha belépek.2 Ha valaki pl freemail címmel regisztrált de gmailba szeretné tárolni a telefonszámokat iPhone-ról az ,hogy tudja ezt beállítani utólag?
iPhone 11 pro max, iPad Air2, Macbook pro, Apple Watch 44mm, Apple Airpods pro
-
Ragnar95
félisten
válasz buci30 #22234 üzenetére
1. Azt látod iCloud.com-n, amit szinkronizál is az iCloud, nem csak backupot készít, tehát mail, kontaktok, naptár, jegyzetek, emlékeztetők, iWork. Minden mást csak az iOS-t/OSX-et futtató eszközeiden látsz az azott Apple ID-vel belépve és backupot visszaállítva.
2.Tudtommal mióta nincs exchange ingyenes fiókokhoz gmailnél, sehogy.Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
Eszleny
aktív tag
-
TigerCat
nagyúr
Srácok,
Lőttem egy 1,3 MB-os képet iPhone-nal, amelyet Pixelmatorban szerkesztettem. A CPU használat ilyenkor felugrik és rendesen szaggat, még ha csak egy vonalat is szeretnék ráhúzni. Ez mitől lehet és hogyan tudnám megoldani? Nagyon nehéz úgy dolgozni, hogy mindent késve látok... Kevés hozzá a gépem, vagy app hiba lehet?
Retina MacBook Pro 13, i5 2,4GHz, 8GB RAM
Megmondom őszintén, hosszú távon kissé elbizonytalanodtam, mert leültem a legvacakabb Windows-os gépünk elé és PS-ban gördülékenyen ment a munka, pedig tényleg nem erőgép... Nagyobb laptopot semmiképpen nem szeretnék, de megoldható, hogy eladom és veszek erősebb CPU-val, több RAM-mal, bár csak végső esetben, hiszen nincs fél éves a masina, ráadásul nem is biztos, hogy megoldást jelentene...
Szóval, ötlet, vélemény, bármi jöhet!
Köszi!
:-)♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu
-
Aaron14
őstag
válasz Eszleny #22237 üzenetére
Wordben létrehozok egy "plain text" formátumú szöveget, elmentem, átnevezem .css-re és ezt választom ki az említett menüpont alatt? Milyen kódolást válasszak a mentés során, Mac OS (Default) megfelelő?
Gránit bank ajánlókódért írj privát üzenetet. Most 50.000 Ft jóváírást kapsz új ügyfélként!
-
plus44
veterán
Kis segitseget kernek a tapasztaltaktol! Most tervezek gepet cserelni es a macbook air jo alternatve lenne, ha megerositetek majd par dolgot. Alap felhasznalasra kellene, videok, szovegszerkesztes, szokasos mindennapos dolgok, plusz menne rajta egy kis hobbi league of legends. Nem tudom mennyire birna az alaplapi vga. Persze jo lenne ha lenne benne rendes, de egy majd' 900k-s retina mbp piciket huzos... Tapasztalatok ilyen teren esetleg?
“This is where the road crashed into the ocean...”
-
Ragnar95
félisten
válasz plus44 #22242 üzenetére
MBP ma már nagyon nem jó vétel, ha Pro vonal, akkor mindenképp retinás, de ilyen felhasználásra a HD5000 is elég kell, hogy legyen, úgyhogy az Air is bőven megfelel szerintem.
LoLra is elég kéne hogy legyen az a teljesítmény szerintem.
A rMBP ugyanannyira bővíthető csak, mint az Air, szóval itt nincs különbség. Ha van rá pénzed, akkor jobb választás a retinás gép, mert egyrészt az a kijelző mindent megér + erősebb is a gép valamennyivel.[ Szerkesztve ]
-
boost
addikt
válasz plus44 #22247 üzenetére
Azért meghegyezném, hogy se a videók (videóvágás 1080p-t, stb), se a LoL nem alapfelhasználás egy dolgozós gépnél. Márpedig a Macbookok sose voltak géming laptopok, sem videóvágó cuccok. Nem véletlen nincs bennük rendes videókártya, csak egy integrált vacak, amivel jó netezni, meg fejleszteni, nem túl grafikkártyaigényes programokat futtatni. Szerintem ide akár kevés is lehet a 13" rMBP és az Air is.
[ Szerkesztve ]
-
Ragnar95
félisten
Azért nagyon nem mindegy, hogy milyen szinten akar az ember videótvágni...
Én vágtam videót early 2008 iMacen is 1080p-ben iMovie-val és egyedül a renderelésre kellett nagyon sokat várni, maga a vágás az teljesen vállalható volt. A LoL pedig nem egy GTA, elfut az szinte bármin, kérdés, hogy milyen grafikán akar az ember játszani.Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
buvartacsko
addikt
Egyébként ezeket a megye-e X játék X gépen kérdéseket hamar ki lehet deríteni. Játék + gep neve (év számmal) YouTubera es láthatja mindenki, hogy mennyire fut jól/rosszul.
Új hozzászólás Aktív témák
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Íme az új Android Auto!
- Milyen TV-t vegyek?
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Három oldalról üveggel határolt minitorony huppant le az Antec tervezőasztaláról
- BMW topik
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Opel topik
- Ukrajnai háború
- Autós topik
- További aktív témák...
- 2021 Macbook Pro 14 - M1 PRO - 16GB - 512GB - HU - gar 2025.07
- ÚJ BONTATLAN MacBook Pro 14 - 16" M4 MAGYAR Billentyűzet RENDELHETŐ DEÁK TÉRNÉL Átvehető.
- Macbook pro 2020 M1 13"
- 15 hüvelykes MacBook Air M3 chip 8 magos CPU-val, 10 magos GPU-val, 512GB SSD asztroszürke
- !! 1 ÉV GARANCIA !! ÚJ állapotú, magyar bill, Apple Macbook Air 2022 M2 8GB RAM 256GB 97% AKKU
- Macbook Air 13" 2020 M1 16GB 256GB CTO
- Hibátlan állapotú 14" Macbook Pro M3 Pro, 12 magos CPU, 18 magos GPU, 1 TB SSD, Ezüst szín
- MacBook Pro 16" M1Pro 32GB ram, 1TB ssd, magyar billentyűzet
- MacBook Air 13" (2019) i5 1,6GHz, 8GB ram, 256GB ssd, magyar billentyűzet
- MacBook Pro M3 Space Black /14" 12 core-CPU 18 core-GPU 1TB SSD/
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest