Új hozzászólás Aktív témák

  • Wlac

    Ármester

    Sose válaszoltam, mert úton voltam, de köszönöm én is az AV tippeket. Akkor lekerül az Avast. A probléma az, hogy főleg Win XP-n nevelkedtem, ahol kötelező volt az extra vírusvédelem. Win 10-en is szerettem használni valamit, de ha ott kerestem a vírusvédelemről infót, akkor legalább mindenhol szembe jött az, hogy van beépített Defender. Macnél viszont mindenhol csak azt olvasom, hogy "nem kell", "hülyeség", "ne foglalkozz vele", és ez nem volt elég nekem, inkább biztosra mentem. Eddig nem is volt gondom vele, de ez a múltkori belassítás olyan kompromisszum, amit nyilván nem fogadok el.

    A jelszókezeléshez én is a Keychaint használom elsődlegesen, 2FA-hoz pedig egy authenticator appot. Emellett van egy külön jelszókezelő appom, amibe csak az adott szolgáltatás neve, valamint a recovery kódok vannak elmentve, mindenféle felhasználónév, vagy egyéb azonosítás nélkül. Szinte minden szolgáltatáshoz random generált jelszavam van, kivéve az emailekhez, az Apple-höz és jelszókezelőhöz.

    Így ha nem férek hozzá a 2FA-hoz (pl. ellopták/tönkrement a telefonom), akkor tudom használni a recovery kódot a belépéshez, ha viszont felnyomnák a jelszókezelőt, akkor abban nincs semmilyen infó, ami alapján meg tudnák kísérelni a belépést. Nyilván ez a rendszer sem golyóálló, de a random próbálkozások és támadások ellen megfelel. Persze bármilyen javaslatot szívesen fogadok. :D

    “A száz év az emberi hülyeség monumentumainak eróziója szempontjából csak egy röpke pillanat.” - mazur

Új hozzászólás Aktív témák