Új hozzászólás Aktív témák

  • #86564352

    törölt tag

    válasz Schnorkel #106127 üzenetére

    Káros kód nincs benne, mivel App Store-ban is fent van. Viszont attól még csinálhatnak káros dolgokat az ilyen pucoló programok. MacKeeper a másik hulladék szoftver. Mint Windows-on a CCleaner szemét. A CleanMyMac sok blogot és youtubert szponzorál és ezért sokan megveszik, pedig szükség nincs rá. Lehetséges baj és várható haszon arány nem éri meg, főleg pénzért, akármilyen jó értékelést kapott. Pl. itt van ez a teszt:
    CleanMyMac X Review: The Good, the Bad, and the Ugly
    9/10 értékelés, miközben a sorok közt olvasva ott egy ilyen bekezdés:

    I have to warn you, don’t get carried away with the Space Lens because there are many system files that, if deleted, may cause irreparable damage to the software. So be careful when snooping around.
    Full disclosure: I deleted some random photo file that was 2 GB and it ended up making my photos app unable to be opened!

    Tehát a program elbarmolt rendszerfájlokat és el se indult neki a fotók app, de azért 9 pontot adott, érdekes review... az én szememben, ha egy program ennyire elbarmolhatja a rendszert, az bizony definíció szerint kártékony és tök mindegy amúgy a kód tiszta és a jó szándék.

    Itt egy másik ismert almás blog:
    MacPaw releases CleanMyMac X with speed upgrades and more, offers up to 50% off | iMore

    A review-nak álcázott szponzorált cikk, mint kiderül a végén: We may earn a commission for purchases using our links.

    A szponzorált youtuberekről nem is beszélve, érdekeltek a fizetős program reklámozásában. Ha valaki mindenképp akar ilyesmit használni, szerintem az ingyenes AppCleaner bőven elég, az csak a library application data részeken hátra maradt fájlokat takarítja el, ha valaki lusta manuálisan csinálni és azzal nagy bajt nem okozhat.
    Windows-on is azokkal a gépekkel van a legtöbb baj, amire user felrak mindenféle optimalizáló és takarító programot. Előbb-utóbb jönnek segítséget kérni, meglátom a nyomát nem is kérdezek semmit és tisztán újratelepítem a rendszert és elmagyarázom ne rakjanak fel ilyen szarságokat.

Új hozzászólás Aktív témák