Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Gyakori kérdések és alkalmazás ajánló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Oliii
tag
Szervusztok! Remélem nem rossz helyre írom! A kérdésem annyi lenne, hogy reálisan mennyi pénzt lehet kérni egy gyakorlatilag alig használt Apple Macbook Pro 13” M1 512/16 gépért, amiben összesen három töltési ciklus van?
2021 novemberben vásárolt gép AppleCare-rel!Nagyon szépen köszönöm!
Üdv
OliÜdv, Oli
-
r3dsnake
nagyúr
Na lecseréltem a jó öreg 2015 15" base modellt egy 2019 16" base modellre. Remélem jó döntést hoztam.
-
Hegyirabló
veterán
-
apple87
senior tag
Sziasztok
Macbookok hány évig kapják meg a szoftverfrissítést?.
-
-
r3dsnake
nagyúr
válasz Hegyirabló #106557 üzenetére
Köszönöm!
Fel is merült egy kérdésem időközben. Van egy külső 5TB-os Silicon Power HDD-m. Ennek a csatlakozója mindkét oldalról USB-A. Most kIpróbáltam, hogy egy USB-A - USB-C kábellel összekötöm a Macbookkal, de sajnos nem történik semmi. Ehhez valamilyen speciális "bidirectional" kábelre lenne szükség? Mert itt ugye USB-A lenne az eszköz felől és C a laptop felől.Köszi!
-
Hegyirabló
veterán
válasz r3dsnake #106561 üzenetére
A 2019-es már USB-C-s? Hogy ha hubon keresztül dugod be, akkor nem megy?
Vén épület már a világ, Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd A gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő Gerenda ellenedre van... Én inkább betöröm fejem, Semhogy meghajtsam derekam! (Petőfi S. - S.K. Emlékkönyvébe)
-
NemMo
őstag
Vett már valaki m2 macbook-ot? Nagyon érdekelnének a felhasználói tapasztalatok. Az Istyle-nál csak 13-as pro van készleten sima air nincs, ami szerintem egészen fura
-
r3dsnake
nagyúr
válasz hszilard666 #106562 üzenetére
Köszi! Tényleg nagyon szép! Sajnos ezüstöt szerettem volna, de szürkéből találtam jó ajánlatot, így ez lett végül. Meg tudom szokni, de számomra a klasszik macbook külső az az ezüst egyértelműen. De tényleg jó ajánlatot sikerült kifogni, úgyhogy nem hagyhattam ott. Tegnap este elvitték a 2015-ös 15"-es gépet, ma már utaztam is az utódért.
Hegyirabló: Igen, csak C van rajta. Sajnos hub nincs kéznél, azzal valószínűleg működni fog, de jobban örültem volna, ha csak egy kábelcserével megúszom a külső vinyónál.
-
tuzpenge
őstag
Helló!
Arra esetleg van valakinek ötlete / megoldása hogy a 2017-es macbook air (high sierra) miért ír ki malfuction hibát mikor rádugom az iphone-t (i13 mini)? Össze-vissza elindul, majd leáll a töltés, majd megint elindul és megint leáll végtelen ciklusban.... A kábel eredeti apple és többel is próbálkoztam....Végül egy tactical utángyártott 30 sm-es nem is MFI-s kábellel sikerült mentést csinálnom.... Ez mi a szasztól van és hogy tudom ezt megoldani hogy gyári kábelekkel stabil legyen a kapcsolat!!!! Komolyan mondom ez a "just works" maszlag sokkal inkább igaz már minden másra csak az apple-re nem.....ˣ
-
consono
nagyúr
válasz tuzpenge #106568 üzenetére
Terminálban próbáld ki ezt legközelebb:
sudo killall -STOP -c usbd
Állítólag ezután ha csatlakoztatod jó lesz, de gyakorlati tapasztalatom nincs, még sosem dugtam rá a telefont az Air-re...
Born too late to explore Earth, born too early to explore the Universe. Born just in time to sit in front of the laptop and join a Teams meeting...
-
marsu.
senior tag
válasz tuzpenge #106568 üzenetére
Anno 2015-ös Airrel nekem is ez volt. Gyári Apple kábellel folyamatosan eldobta a töltést, olcsó Baseus kábellel pedig teljesen rendben volt.
Ha jól emlékszem én is azt találtam megoldásnak, amit fentebb consono írt, bár nekem az sem segítet... végül inkább használtam a Baseus kábelt, ha rá akartam dugni a telefont a laptopra.[ Szerkesztve ]
-
Stauffenberg
nagyúr
Van egy kis gondom, az Activity Monitorban látom az "xrdd" folyamatot, ami mindig megy a háttérben és ez az egyetlen, ami Intel alapú, nem pedig natív M1.
Nem csinál amúgy semmit, nem pörgeti a CPU-t, csak nagyon minimális aktivitása van, de azt gyanítom, hogy a Rosetta 2 is fut miatta, az pedig tekeri bele az SSD-be az írást bőséggel.
11 napos uptime mellett írt a kernel_task már 2,5 TB-ot az SSD-re.
Ebben a 11 napban vágtam videót, ami természetes módon sokat swapol az SSD-re, de akkoriban direkt figyeltem is, hogy egy egész hétvége alatt vert bele 200 GB-ot (mindkét nap több órányi vágási feladattal), szóval ennek a 2,5 TB-nak a túlnyomó többsége inkább az elmúlt 1 hétben keletkezett, ami napi átlag ~360 GB írás. Pont, mint a régi beszámolókban, mikor a Rosetta 2 elszabadul. Az eddigi napi átlagom 30-100 GB között mozgott, attól függően vágok-e videót (ami nem mindennapos tevékenység).
Annyit kinyomoztam, hogy az X-Rite monitorkalibráló műszer szoftverével együtt jön, de azt már letöröltem (direkt emiatt), de az xrdd továbbra is itt van és nem én vagyok a tulajdonosa, hanem a root, ami miatt ki sem tudom lőni Activity Monitorból.
Hogyan tudnám eltávolítani? Fél évente egyszer megyek át a kijelzőimen műszeres kalibrálással, nem kell mindig fent lennie a szoftvernek, sem pedig a maradvány szaroknak.
-
consono
nagyúr
válasz Stauffenberg #106580 üzenetére
Ha minden igaz itt van a file:
/Library/Application Support/X-Rite/Frameworks/XRiteDevice.framework/Versions/B/Resouces/xrdd
Valószínűleg bent van nálad az Indítóelemekben, próbáld onnan kiszedni és újraindítani. Utána talán már törölni is tudod majd.
Born too late to explore Earth, born too early to explore the Universe. Born just in time to sit in front of the laptop and join a Teams meeting...
-
mattheus
őstag
Lenne egy érdekes észrevételem.
Közel 3 héttel ezelőtt vásároltam meg életem első Macbook Air M1 készülékét, amit eddig alig használtam és mindösszesen kétszert töltöttem fel a gyári töltőjével
- Első alkalommal 30%-ról 84%-ra
- Második alkalommal 10%-ról 92%-ra
Már az első alkalomnál észrevettem, hogy töltést megszakítva a töltöttség használat közben 84%-ról felkúszott szépen lassan 86%-ra, majd csökkent, ahogy azt kell neki
Második alkalomnál 92%-nál szedtem le a töltőről, ki is kapcsoltam a gépet, majd másnap mikor bekapcsoltam 99%-ot írt kiCoconout battery Design capacity csökkenésről számolt be, a korábbi 100%-ról 97.5%-re, majd a következő indítással 97-re módosult.
A gyári adatoknál továbbra is 100%-nak írja az akkumulátort és a ciklus számlálóm mint 2 -nél van.
Coconout battery-t ismét letöltöttem, hátha azzal volt valami, de ez a része nem változott, viszont most legalább a manufacture date az változott 2022.02.22-ről 2012-04-16-raVan valakinek tippje, hogy mi lehet a gépemmel ?
Készüljek fel arra, hogy még pár alkalom és "tönkremegy" az akkumulátorom, annak ellenrée, hogy összesen 20 óra van benne és csakis gyári töltőt használok, ami közvetlenül a gépre van csatlakoztatva ?
Én eddig úgy tudtam, hogy az a legjobb, hogy ha se nem merítem le teljesen illetve se nem töltöm fel teljesen, erre (ha lehet hinni a programnak) pont a legrosszabbat tettem. -
Stauffenberg
nagyúr
-
Parson
addikt
válasz mattheus #106582 üzenetére
Egyértelmüen kidobásra itélhetö az a gép, ne is fáraszd vele magad fölöslegesen, már most hajitsd a kukába.
Remélem vágod, h csak viccelek... túlspilázod a dolgot. Nem lesz annak semmi baja. Ha igen, annak meg komolyabb jelei lesznek.───────────── P r o / E N G I N E E R ─────────────
-
mattheus
őstag
@Parsons, Head88, mugen, Stauffenberg
Köszönöm szépen a válaszaitokat és azt is, hogy nem trollkodtátok szét a válaszokat, hiszen az üzenetem tökéletes melegágya lenne
Valóban túlzásba viszem és nehéz erről leszoknom, ahelyett, hogy a használnám.
A Coconout battery hibára rájöttem, nem friss változatot töltöttem le, hanem máshonnan egy korábbit az updown.com-ról, (https://coconutbattery.en.uptodown.com/mac), amiről már csak remélem, hogy nem vírusos, ha már vírusírtó nincs a gépemen...... -
Parson
addikt
válasz mattheus #106588 üzenetére
Nyugi, én is van, hogy belemegyek értelmetlen szörszálhasogatásba... pl nálam a kontaktkezelés és a profilfoto viszi a primet... ugyanis naná, hogy a múltkori megoldás után idöközben jött egy-két gubanc... de kezdem elengedni a témát, és elfogadni, hogy ez se tökéletes rendszer...
[ Szerkesztve ]
───────────── P r o / E N G I N E E R ─────────────
-
Hegyirabló
veterán
Rám nem jellemző módon eléggé döntésképtelen helyzetbe kerültem.
M2 Airt fogok venni, már rendelném is. De a lassú SSD ügy miatt egyedi kiépítésben gondolkodom, vagyis 512 SSD és 16GB. Csak arra nagyon sokat kell várni, és elállás sincs rá. Vagy lemondok a 16GB RAM-ról, és akkor 8+10 mag, 512 SSD, de csak 8GB RAM. Nem tudom.
Vén épület már a világ, Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd A gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő Gerenda ellenedre van... Én inkább betöröm fejem, Semhogy meghajtsam derekam! (Petőfi S. - S.K. Emlékkönyvébe)
-
NemMo
őstag
válasz Hegyirabló #106590 üzenetére
Én a helyedben 16gb rammal venném, ha az anyagi része nem szempont. Visszaküldeni miért akarnád tudod mit veszel. Mennyi időt írnak szállítási időnek?
-
moleculez
veterán
válasz Hegyirabló #106590 üzenetére
Nem akarom súlyosbítani a helyzeted, de az már árban közel van a 14" -hez M1 Pro-val, ami bőven jobb mint az M2.
Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!
-
bollokcs80
Korrektor
Sziasztok!
Pár napja találtam egy ilyen videót: [link]
Szerintetek tényleg előfordulhatnak ilyenek, vagy ez valami egyedi eset? Ha gariidő alatt bekövetkezik, az ilyenre él a garancia, vagy csak AppleCare keretében javítják?B.Cs.
-
kazsmerlaca
senior tag
válasz bollokcs80 #106594 üzenetére
Ez elég gáz!
Saját gyártású zenéim: https://www.jamendo.com/album/73598/music-in-the-fire
-
Hegyirabló
veterán
válasz NemMo #106591 üzenetére
Sajnos van nekem az a rossz tapasztalatom az első M1-esemmel, ami miatt némileg bizalmatlan vagyok, ezért kellene elállási idő. Július 26 - augusztus 2-re kézbesítenének.
+ #106592 moleculez
Erősen elgondolkodtam ezen is, és félre is rakattam egyet, de van néhány dolog, ami miatt szuper lenne, és van néhány, ami miatt elvetendő. Először is nekem ez overkill. Táblázatok, szövegszerkesztő, Youtube, videókonferenciák, ehhez feleslegesen erős gép. Jó, mondjuk ha megveszem a tervezett présházamat Somogy megyében, akkor oda jó lenne arra, hogy ha nagyon akarnék, ott is tudnék játszani. Nehéz is, több, mint másfél kiló. Plusz a ventik, nem vagyok velük kibékülve.
Ami meg nagyon jó benne, a teljesítménye, az adaptív szinkronos 120Hz kijelző, HDMI kimenet.
-
moleculez
veterán
válasz Hegyirabló #106597 üzenetére
Szerintem az 120hz miniLED kijelző egy hatalmas hozzáadott érték, és ráadásul látványos is.
Amúgy én is dilemmáztam ezen, de végül a kijelző miatt megyek 14"-re szeptemberben. M2 Airből persze a Midnight tetszene, kakaó bőven elég lenne nekem is, de az meg ujjlenyomat mágnes (MKBHD videója alapján), attól meg rosszul vagyok.Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!
-
Hegyirabló
veterán
válasz moleculez #106598 üzenetére
Kíváncsi lennék, vajon mennyire hangos a 14" Pro. Halkabb vajon, mint az Intelesek?
Szerk: Hát elég hangos.
[ Szerkesztve ]
-
Head88
addikt
válasz bollokcs80 #106594 üzenetére
Létező hiba, bár személy szerint még nem találkoztam ezzel. Max akkor javítja az apple ha gari vagy applecare van a gépen. Ha kifutottál a gariból akkor kiajánlanak egy 300k-s alaplapot hozzá. (ami valszeg refurb, és 90 nap jótállást adnak rá)
Új hozzászólás Aktív témák
- 2021 Macbook Pro 14 - M1 PRO - 16GB - 512GB - HU - gar 2025.07
- 15 hüvelykes MacBook Air M3 chip 8 magos CPU-val, 10 magos GPU-val, 256 GB Midnight
- 15 hüvelykes MacBook Air M3 chip 8 magos CPU-val, 10 magos GPU-val, 512GB SSD asztroszürke
- Apple Macbook Air A1466 i7. 8/256Gb Laptop
- MacBook Pro 2019 13" Újszerű 8GB/128ssd/1-3 hónap gar./Akku 94%/p3811
- Eladó 16" M3 MAX Macbook Pro Asztrofekete 2026 Dec.27-ig Garancia
- Apple MacBook Pro 2011 13" i7 8GB RAM 256GB SSD
- MacBook Pro tok tomtoc Sleeve Kit - 14" , fekete
- Macbook Air 2017 A1466 (13" 1440x900 kijelző, i5 1.8GHz, 8GB RAM, 256GB SSD
- Macbook Pro 16" - 2019, 8 mag i9 32/512GB, 4GB Radeon, touchbar, garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest