Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Gyakori kérdések és alkalmazás ajánló
Új hozzászólás Aktív témák
-
-mugen-
tag
Köszi a tippeket!
Igazából én ilyen kialakításra gondoltam:
HDMI-nél ilyet még nem sikerült találjakVan olyan érv amiért jobban járok egy dongle-el?
Amúgy a dongle mennyivel jobban meríti tapasztalataitok szerint?"nankurunaisa"
-
-mugen-
tag
-
KubanitoS
veterán
Végül én is sem bántam meg, hogy félretetettem egyet a Media Marktban tegnap... Mára a 379-ből 432 lett... El is hoztuk az M1-et, most megy az ismerkedés. Ami nagyon látványosan feltűnt nekem, az a hangszórók minősége. Valami hihetetlenül szépen szól és összességében nagyon nőies ebben a barackvirág színben. Párom nagyon örül is neki.
Nothing will stand in our way. I will finish what you started.
-
dave182
senior tag
Sziasztok, Macbook Air-nél a staingate issue mennyire van jelen? Ha van mivel érdemes védekezni ellene?
-
waccamár
senior tag
válasz KubanitoS #105905 üzenetére
én az új m2 "csillagfény" színére leszek kíváncsi... Szemeztem anno az m1a arany színével, de ahogy írod, nekem túl csajos volt, inkább rosegold volt, mint sima gold. Pedig egy rendes arany szín elég pimp lett volna
Mindenesetre bármilyen is lesz élőben ez az új szín, nem fogom a mostani asztro m1-et lecserélni emiatt
Azt azért sajnálom, hogy nem lettek vagányabb színek, mint amikről a pletykák mentek.
-
KubanitoS
veterán
válasz waccamár #105910 üzenetére
M2 esetén mi is azt választottuk volna, de annyi pénzt nem gondolnám, hogy bármikor adnék laptopért (kivéve, ha szükséges munkaeszközről van szó), így is elég overkill a gép amire mi vettük (asszony 10 éves laptopja tönkrement, kellett valami tartalomfogyasztásra, szöveg szerkesztésére stb…) Nekem nagyon tetszett a fémház, a vékony forma, a passzív hűtés, asszonynak pedig a színe és a kijelző minősége, szóval örülök, hogy sikerült a régi áron találni. 400 felett egészen biztosan elengedtük volna, ez volt a lélektani határ. Eredetileg 300 körül nézegettem fémházas ASUS laposokat (az igényeknek megfeleltek volna azok is) és akkor láttam, hogy nem sokkal drágább az M1 sem, akkor miért ne? Csak nagyon gyorsan kellett lépni, nem ez volt betervezve, de ez most a tipikusan “most vagy soha” helyzet volt…
Nothing will stand in our way. I will finish what you started.
-
dave182
senior tag
válasz NemMo #105907 üzenetére
Köszönöm a választ!
vadászcsiga- Neked is!- mivel lehet esetleg védekezni ellene? van üveg vagy ajánlott/bevált 'takaró'? -
consono
nagyúr
válasz mazsiii92 #105911 üzenetére
Ha nem lennék ilyen sóher, már biztosan beújítottam volna egy sárga iMac-et Nekem nagyon bejön, hogy ilyen színes a kollekció.
Born too late to explore Earth, born too early to explore the Universe. Born just in time to sit in front of the laptop and join a Teams meeting...
-
blscrn
tag
válasz mattheus #105916 üzenetére
Okés, köszi az infót.
Staingate: én a géphez adott képernyő és a billentyűzet közötti vékony papírt szoktam visszarakni, ha hosszabb ideig nem használom a gépet, pl. éjszakára. Ezen kívül ugyanekkor letörlöm mikroszálas kendővel a billentyűzetet. Így egy 2 éves Pro-n semmi staingate-re utaló jel nincs a kijelzőn. Szinte teljesen új állapotban hirdetem, 14"-os M1 Pro-ra váltás miatt, úgyhogy nálam ez a módszer úgy tűnik, hogy bevált.
[ Szerkesztve ]
-
aktív tag
válasz KubanitoS #105912 üzenetére
Nagyon jól tettétek, hogy az M1 mellett döntöttetek. Volt oledes asusom, oled gyönyörű volt, de fényes, bevonat nélküli, ez miatt szinte használhatatlan. Egy sima youtube videó nézésnél sütött a gép, ment a venti. 67Wh akku max. 10 órát bírt, ebben már volt némi rádió hallgatás is. Billentyű világítás lézer kék fénnyel egyenesen a szemembe (ráláttam a ledekre), sötétben idegesítő volt, és még biztos tudnám sorolni ha gondolkodnék.
Ugyan ekkor használtam M1 airt is, gép mindig hideg (pedig pont nyár volt), 50Wh akkuval ugyan olyan körülmények mellett 25! óra üzemidő, bill. világítás hibátlan.
Más: most 14" prom van, amikor megvettem 880e-ért, kicsit bolondnak tartottam magam, később akcióban 780e-ért is lehetett venni. Hát a mostani árak mellett ezek az árak ajándéknak tűnnek, figyelembe véve, hogy ez sokkal komolyabb gép mint az új air, meglepődtem, hogy nincs az új airban mini led képernyő, notch van, de úgy látom sokkal vastagabbak a kávák. Hangjára kíváncsi leszek, mert kapott mélysugárzót, és bár a régi air is nagyon jól szólt, a 14" pro agyonverte hangra a 4db mélysugárzójával, 16" proról nem is beszélve, haverom olyat vett, összehasonlítottuk, az egy klasszissal jobb.
Ha valakinek sikerül venni régi (370 környékén) áron M1 airt, az verhetetlen vétel most (bár eddig is az volt), figyelembe véve a konkurenciák gépeit is.
[ Szerkesztve ]
-
-mugen-
tag
Sanszos,hogy én vagyok pancser, de értelmes áron nem igazán sikerült meggyőző HDMI illetve usb-a adaptert találni
A 2 normális átalakító már majdnem egy hub ára...hub lesz ebből úgy néz ki.
NTFS-re az ingyenes App Store-os alkalmazások felejtősek?
(Itt a Tuxera ill. Paragon került szóba)"nankurunaisa"
-
bollokcs80
Korrektor
Sziasztok!
Az Istyle-os EasyUpgrade keretében megéri Mac-et venni? A 24/36 havi részélet után a useré a gép, ha nem akar másikat, vagy van még valami rejtett költség?
A legkisebb M1-es Air 394 ezerre jönne ki a részletek alapján, ezt hozzájuk képest gyanúsan olcsó....B.Cs.
-
hszilard666
veterán
válasz bollokcs80 #105921 üzenetére
Szerintem elfelejtették az árakat emelni a részletfizetés opció mellett. Nem lenne sok értelme hogy hitelre 20% kal olcsóbb egy eszköz mint egy összegben.
"*Nem teljeskörű tájékoztatás, nem minősül ajánlattételnek. A tényleges havidíj vásárláskor kerül meghatározásra."
[ Szerkesztve ]
Keresek Apple Watch S1 S2 S3 Silver Steel 42 MM es eszközt.
-
bollokcs80
Korrektor
-
mazsiii92
aktív tag
válasz bollokcs80 #105921 üzenetére
Olvasd el az ÁFSZ-t, ott megtalálod a simlisséget, sajnos nagyon nem éri meg ha tisztán anyagi oldalról nézzük.
iPhone 15 Plus , Watch Ultra 2 , Beats Studio Buds+, R7-5700x+4070+32G
-
hszilard666
veterán
válasz bollokcs80 #105923 üzenetére
Hát igen. Vigasztaljon a tudat hogy a mai világban nagyon kevés olyan piac van ahol jól jár az ügyfél.
Keresek Apple Watch S1 S2 S3 Silver Steel 42 MM es eszközt.
-
bollokcs80
Korrektor
válasz mazsiii92 #105924 üzenetére
Erre gondolsz?
"Mi történik, ha meggondolom magam, és mégsem szeretnék váltani az újabb készülékre a program lejárta után?
Erre is van lehetőség, ilyen esetben a készüléket nem kell leadnod az üzletünkben, hanem azt megtarthatod, viszont ekkor a fennmaradó hitelösszeget a (készülék garantált visszavásárlási értékét) tovább kell fizetni a banknak."
Tehát még 36 hónap után is van fennmaradó hitelösszeg?B.Cs.
-
dave182
senior tag
válasz bollokcs80 #105926 üzenetére
Sziasztok, megvan az M1 Air-em- 256/8-as és a rendszer szerint Mac OS 15,24 GB-ot foglal, a Rendszeradatok pedig 74,46 GB-ot. A rendszeradatokról lehet tudni hogy mit takar pontosan?
Az összefoglaló szerint valahogy így kellene kinéznie a dolognak:
SSD mérete: 256 GB
Memória: 8 GB RAM
26 GB rendszer + 8 GB lapozófájl = 34 GB
Szabad tárterület kb. 222 GBKöszönöm előre is!
-
-mugen-
tag
HUB-ból ezt sikerült találni ami gyorsan itt van : [link] ,valakinek van ezzel tapasztalata?
Vezetékről jelentősen gyorsabb a letöltés mint wifi-ről?(gigabites net)
FrankieNTDO
Amint lesz mivel összekötni kipróbálom
Semmi hátránya nincs a másik kettővel szemben?Csak van valami oka, hogy valaki a fizetős opciót válassza?!"nankurunaisa"
-
mazsiii92
aktív tag
válasz bollokcs80 #105926 üzenetére
Itt arról van szó, hogy választasz egy terméket, amit X hónapig fogsz fizetni. Ezidő alatt valamivel a normál vételárnál kevesebbet fizetsz be, tehát azt hiszed, hogy megéri, pláne úgy, hogy a futamidő végén megvásárolja tőled a bolt. De a csel itt van, te végig az OTP-vel állsz szerződésben, és a futamidő végén az összeget amit kapsz a bolttól a visszavásárlás után még befizeted a banknak. Tehát az az összeg amiért megveszi tőled a bolt nem a tiéd lesz és nem fogod tudni betörleszteni a következő termékedbe.
Példa: iPhone 13 aminek az ára 334 ezer forint. A csomagban: 24x11229 forint ami egyenlő 270 ezer forinttal. Tehát örülünk, hogy 64 ezer forinttal olcsóbban jön ki. De mivel eladod utána boltnak, és amit ott kapsz pénzt azt befizeted a banknak, így olyan, mintha 270 ezer forintért 24 hónapig bérelnéd a terméket.
Ha viszont megveszed egy összegben most 334 ezerért, vagy másik boltban olcsóbban, de nagyjából 300-320ezer között, majd 24 hónap után eladod, akkor biztosan kapsz még érte 130-150 ezret, így neked ez az egész 24 hónap benne lesz 170-190 ezer forintban. Ergo anyagilag ez éri meg, nem is kevéssel.Ha viszont valakinek nem fontos a pénz, és nem akar adás vétellel bíbelődni, annak tök jó a bolt által kínált program.
[ Szerkesztve ]
iPhone 15 Plus , Watch Ultra 2 , Beats Studio Buds+, R7-5700x+4070+32G
-
vadászcsiga
félisten
Új Air-nek jól eltűnt a karaktere : (
És az mire jó hogy hol ilyen, hol olyan töltőcsatlakozó van a macbookokon? -
Hegyirabló
veterán
válasz vadászcsiga #105931 üzenetére
Sokan panaszkodtak, hogy nincs Magsafe, és az Apple meghallotta a felhasználók hangját. Más kérdés, hogy ki sem kellett volna venni belőle
Vén épület már a világ, Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd A gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő Gerenda ellenedre van... Én inkább betöröm fejem, Semhogy meghajtsam derekam! (Petőfi S. - S.K. Emlékkönyvébe)
-
vadászcsiga
félisten
válasz Hegyirabló #105932 üzenetére
Erről van szó. Tipikus apple csűrés csavarás. Fanok meg újra és újra beveszik.
-
bollokcs80
Korrektor
válasz mazsiii92 #105929 üzenetére
Világos, tehát röviden és tömören nem éri meg. Gondolom a második-harmadik év végén az Istyle által ajánlott beszámítási ár is az alatt van, mint amennyiért akkor éppen mondjuk Hardveraprón el lehetne adni adni.
(Már csak abból kiindulva, hogy nemrég (androidos) telefon váltásnál is nézegettem, hogy egy újabb OnePlus árába a 3 éves OP modellemet kb 40 ezerért számolta volna be a gyári webshop, miközben HA-n 70 ezer körül mentek az enyémhez hasonló használt példányok.
Végül én is annyiért adtam el és váltottam egy másik márkára.)
Ahogy írtad, ez a kényelmes átlagfelhasználónak (no offense) tényleg jó.
Köszönet az infóért. Egyelőre még marad a PC meg a céges Thinkpad.B.Cs.
-
arn
félisten
válasz Hegyirabló #105932 üzenetére
A single tb port a maga koraban tul korai volt, mostanra azonban sok helyen nem hasznalnak mast.
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
Hegyirabló
veterán
Igen, csak én úgy gondolom, hogy az Apple pont attól volt eredeti, hogy nem követte az iparági trendeket. Jack vagy később thunderbolt helyett Magsafe, USB-C helyett Lighting, stb. Amúgy alapvetően be is jött, mert látod, szerették a Magsafet a felhasználók. Én például annak sem örülök, hogy az iPhone is USB-C-s lesz. Így nagyon uniformizálódik minden termék.
Vén épület már a világ, Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd A gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő Gerenda ellenedre van... Én inkább betöröm fejem, Semhogy meghajtsam derekam! (Petőfi S. - S.K. Emlékkönyvébe)
-
arn
félisten
válasz Hegyirabló #105937 üzenetére
Egyedi, hogy nem tudod semmire rakotni? Mi a jo abban… en orulok, hogy mindenutt usbc lesz.
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
Oplex
tag
válasz Hegyirabló #105937 üzenetére
"Így nagyon uniformizálódik minden termék."
Ez miért baj?
Legalább egyszerűbb lesz váltogatni az eszközök között, nem kell állandóan új vagy más kábel.Én megkaptam a cégemtől a Macbookot, hozzá egy billentyűzetet, és utálom na meg értelmét sem látom hogy a billentyűzetet lightning-gal kell töltenem... Apple telóm meg nincs, szóval van "feleslegesen" egy eszközöm lightning-gal, miközben a gép is alapvetően USB-C-s.
A Magsafe viszont egy tök jó dolog, sokkal kényelmesebb használni, okkal szerették/szeretik a felhasználók.
Igazából egy Magsafe-hez hasonló, de méretben kisebb, akár szabványosított töltőport kéne mindenhova (telefon, bill., stb..), nem USB-C.
-
balaaazs
senior tag
válasz bollokcs80 #105935 üzenetére
Egyébként a 0% THM-ű ajánlatok a legjobbak ebből a szempontból. Nincs kezdeti kiadás, kifizeted a bolti árát és a végén eladhatod, vagy amit akarsz vele csinálni.
Régebben láttam ilyeneket és meg is lepődtem, amikor láttam hogy ez az upgrade program gyak. rosszabb...
¯\_(ツ)_/¯
-
balaaazs
senior tag
válasz bollokcs80 #105945 üzenetére
Valaki leegyszerűsítve csak úgy fogalmazott erről, hogy ez az easy upgrade kicsit magyarosra sikerült
De őszintén nem tudom a részleteit, h az USA-ban pl ugyanez hogyan megy
¯\_(ツ)_/¯
-
dave182
senior tag
válasz SharpSA #105944 üzenetére
Annyit hámoztam ki, hogy iCloud-ból letölt sok mindent a beállítások ellenére- majd amikor ezeket a mappákat törli az ember akkor valakinek ez megoldja, másnál később újra elő tud jönni ez a hiba, én most végülis töröltem a gépről az adataimat és újra telepítettem, egyelőre nem tapasztalom.
Annyi érdekesség van még, hogy tegnap vettem a gépet és amikor elsőre belaktam volt több furcsaság: üzenetekből nem töltődött át minden Mac-re és az e-mailek is hiányosak voltak- most a törlés/újratelepítés után patentebb az egész.. fura.. :/
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- VADIÚJ BONTATLAN, AKTIVÁLATLAN Midnight blue MacBook Air M3 8GB 256GB Magyar bill, GAR!
- 2021 Macbook Pro 14 - M1 PRO - 16GB - 512GB - HU - gar 2025.07
- ÚJ BONTATLAN MacBook Pro 14 - 16" M4 MAGYAR Billentyűzet RENDELHETŐ DEÁK TÉRNÉL Átvehető.
- Üzletből, garanciával, Macbook Pro Retina 13" 2020 M1 processzor 16GB RAM 512GB SSD
- Macbook pro 2020 M1 13"
- macbook pro 1278 7.1 2010 alkatrésznek
- Macbook Air 13" 2020 M1 16GB 256GB CTO
- Hibátlan állapotú 14" Macbook Pro M3 Pro, 12 magos CPU, 18 magos GPU, 1 TB SSD, Ezüst szín
- MacBook Pro 16" M1Pro 32GB ram, 1TB ssd, magyar billentyűzet
- MacBook Air 13" (2019) i5 1,6GHz, 8GB ram, 256GB ssd, magyar billentyűzet
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest