Új hozzászólás Aktív témák

  • Mister_X

    nagyúr

    No. Bakemonogatariból már csak asszem rész van (11 részes?), a Nisenonogatarit meg tudtam nézni ugye itthon. Meg a Nekomonogatari Kuro-t is.

    Az OP-k mind nagyon jók, főleg a tűzőgépes. ED-t nem hallgattam végig asszem egyszer sem. De most egy kis kronológiai zavarban vagyok. Ugye ez a helyes sorrend?

    Nekomonogatari Kuro
    Bakemonogatari
    Nisemonogatari
    Monogatari series: Second season

    A Nisemonogatariban Araragi elgondolkodott a természetfeletti lényeken és felsorolta magában és nem emlékeztem Hanekawa macskás ügyére a Bakenonogatariból, azt csak nem lehetett volna elintézni két rész alatt. Hát nem, Nekomonogatari Kuro szólt erről. Azt azért tenném a Bakemonogatari elé, mert gondolat szintjén sem szerepelt benne Senjougahara. De Shinbou meg beszélt és segített Araraginak, akkor meg a Bakemonigatari után kellene lennie... Vagy kihagytam valanit?

    A karakterek profin ki vannak dolgozva. A grafika továbbra is a Killer 7-re emlékeztet, technikai szinten persze fejlettebb.

    Senjougahara ijesztő egy kicsit (Second seasonben eddig nem látott énjét láttam), Kanbaru a legjobb arc, Araragi ugye a főszereplő, megfelelően lett kidolgozva, a húgai is nagy formák, nem egyszer szakadtam rajtuk és a hozzájuk kapcsolódó jeleneteken. Hm, ki van még... Hanekawa... hát őt nem tudom szavakba önteni a Nekomonogatari után. Majd a second season után, ha lemegy.

    Eddig a leges legjobb sorozat amit láttam - a Mirai Nikki után, persze. Bár inkább egálban vannak. A Mirai Nikki továbbra is marad nálam az etalon, de a Monogatari mind technikai, mind történeti szempontból jobb, ráadásul több "japán" van benne - több mindenkinek fogom ajánlani, mert olyan nincs, hogy ez ne tettszen valakinek, ellenben a Mirai Nikki többeknek nem jöhet be. Na.

    Néha nagyon sokat és gyorsan beszélnek.
    Amikor Araragi meg Hachikuji a nyelvtani párbajt vagy mit tartottak a Nisemonogatari elején, azt szabályosan nem tudtam követni - talán amiatt, hogy azt a részt talán nem is lehetne lefordítani rendesen magyarra, mert a japán annyira egyszerűbb nyelv.
    Apropó Hachikuji...
    Hachikuji most akkor mi? Egy szellem, nem? Bakemonogatariban éppen az volt, hogy meggalt amikor az anyjához indult. De utána sokkal emberibb lett miután "szintet lépett" és (továbbra is) úgy beszélt, mintha még élne... és Araragi is úgy beszél vele, mintha egyszer felnőne. Nem értem.

    Fú, angolul eddig mennyi second season epizód sub jelent meg? Leszarom, hogy egy primitív nyelven kell néznem, magyarul csak az első epizódot láttam. Senjougaharát meg se ismertem az egyik jelenetben.

    "Most kell szerénynek lenni, mert most van mire." --- "All dreams eventually disappear when the dreamers wake."

Új hozzászólás Aktív témák