Új hozzászólás Aktív témák

  • Crystalheart

    senior tag

    válasz Psych0 #12893 üzenetére

    "Az agy a szókincset két külön szótárban tárolja(igazából egyben, aminek részhalmaza a másik). A "megértem szótár" és a "használom szótár". A megértem szótár simán lehet több 10k méretű, de a használom szótár mindig is csak akkora lesz, amit "begyakoroltál", közepesen jó beszélőnél általában néhány 100 szó. ezt csak beszélgetéssel lehet bővíteni."

    Tehát azt mondod, hogy nekem - magyarnál vagyunk - pl. az "asztal" nem tartozik az aktív/beszélt szókincsembe, míg mondjuk egy szépirodalmi stílusú novella megírásához szükséges szókészlet igen? :D (Vagy csak fiatalkori szenilitás. Megeshet. :) )

    Egyébként én a várhatóan jó műveket sajnálnám olyan nyelven megnézni, amit nem teljesen értek. Oké, az angol felirat nagy részét már értem rendszerint, de ha a tanulás volna a cél, csak várhatóan középszerű műveket néznék így. Ahogyan egy Jókait sem olvasnék el modernizált szövegezéssel első ízben, mert nem. (Persze azt már elolvastam rég, csak példa.) Zolát sem angolul(/franciául) veszem magam elé, mert egyáltalán nem prioritás a nyelvtanulás, amikor végre eljutok odáig, hogy olvashatok egy kicsit. Egyszer majd kimegyek huzamosabb időre angol nyelvterületre, az kell igazán, addig pedig nem fogom a műélvezetet beáldozni, hogy jobban tudjak angolul.

    Játék jó oktató, ott nem feltétlen a szövegen van a legnagyobb hangsúly. (Más kérdés, hogy az én gépem minden új, végig nem vitt játékhoz gyenge, úgyhogy nem igazán játszom. :) )

Új hozzászólás Aktív témák