Új hozzászólás Aktív témák

  • Viszlát

    addikt

    válasz dracoo25 #25021 üzenetére

    Nekem ez kezdésnek nem hangzik annyira rosszul, sőt. Az a baj, hogy általában csak a sikersztorikat publikálják az emberek, így sokakban kialakul egy téves elképzelés, elvárás. Illetve jönnek az okos megmondóemberek, hogy te csinálsz valamit rosszul ha nem találsz azonnal huszonnyolcszázkétezer milliót fizető állást, és ehhez hasonló egyéb blődségek (hehe, miközben megírtam a hsz-t, már lett is ilyen). Nem szabad elfelejteni, hogy ez egy fórum, szóval helyén kell kezelni a különböző reakciókat.

    Igaz más terület, de a sikerszakmának titulált IT-ban nekem 14 hónap kintlét után sikerült elhelyezkednem, akkor is jóval alacsonyabb beosztásban mint amit Magyarországon csináltam. Azóta mondjuk már feljebb is jutottam az otthoni szintnél, de a kezdés az nem volt álomszerű egyáltalán. 400 fölötti jelentkezés, kb 60 sikertelen interjú után végül összehozott a sors egy olyan fejvadásszal aki értette a dolgát és pár héten belül már volt is állásom.

    Mindig mondom, hogy az álláskeresés nagyon nagy részben szerencse kérdése is, főleg specifikus szakmák esetén, ahol az esetek 99%-ban az első kör az egy abszolút hozzánemértő ügynökön fog többnyire megbukni. Saját és mások példáiból kiindulva is szintén nagy akadály eleinte, hogy nincs UK munkatapasztalat, szegények itt elhitték maguknak, hogy olyan szinten operálnak ami sehol máshol nincs a világon, illetve elriasztó lehet az, hogy nehézkes leellenőrizni a múltadat. Bagatell dolgok ezek, de sajnos számolni kell velük, emberek ők is. Klasszikussá vált saját élményem, hogy egy interjú során a Boeing HR director-a megkérdezte tőlem, hogy Magyarország Európában van-e. :)

    Egy szó mint száz, én a helyetekben nem látnám olyan borúsan a helyzetet. Nagy előny, hogy legalább már van szakmabeli munka, ha meg lesz legalább egy év itteni tapasztalat, egészen másként fognak rátok nézni a munkáltatók. Érdemes feltérképezni az országot, hol található a legnagyobb sűrűségben a nektek ideális munka és kihasználni, hogy itt még semmi nem köt benneteket egy adott helyhez, sokkal könnyebb mozdulni. Szintén hasznos lehet segítséget keresni a CV-ket illetően, vannak profik akik pénzért, meg hozzám hasonló lelkes amatőrök akik tudnak ötleteket adni, mit érdemes változtatni amitől esetlegesen jobban átlátható, kelendőbb lehet egy önéletrajz (alapigazság, hogy egy CV sosincs teljesen kész). :)

    [ Szerkesztve ]

    "How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."

Új hozzászólás Aktív témák