Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Élet az Egyesült Királyságban…
Új hozzászólás Aktív témák
-
őstag
válasz Snoop-y #24700 üzenetére
Sok buktato van az ajto ablakban sajnos. Paromek is gondolkodtak, de nem jott ossze. Legnagyobb baj az, hogy minimum 10 ev garanciat kell adjal. A masik pedig, hogy csilliardokert kell alkalmazni egy, ha nagy lesz a ceg akkor sok surveyor-t. Sajnos minden regebbi haz tele van azbeszttel. Minden install elott ki kell menjen a surveyor ellenorizni az azbesztet. Ha van /altalaban mindig van/ addig nem nyulhat hozza senki, amig eltavolitjak a hazbol. Szoval nem egyszeru sajnos.
-
őstag
válasz *miklos* #24703 üzenetére
Azert nem. De az azbesztet mindig ellenoriztetni kell. Nagyon nagy problema van, ha elmulasztjak. Rengeteg aprosag van meg, ami nem tul jo. Pl rengeteg olyan hely van, ahol csak bizonyos tipusu ablakot engednek. Ilyenek altalaban a tilt sash ablakok. Rohely, hogy a sajat hazadba nem rakathatsz olyan ablakot meg ajtot, amilyet szeretnel. Ne rontsa, /az amugy gyonyoru/ osszkepet Szoval ilyen tipusu ablakokat nem is igen lehetne beszerezni kulfoldrol konnyen.
-
Wyco
aktív tag
válasz Snoop-y #24700 üzenetére
Ami nekem zavarja nagyon a csoromet az a villanykapcsolok temaja. Nezd meg Mo-n tok olcson lehet kapni vagy otszaz fele, egesz jo kulseju kapcsolot. Angliaban van kb harom fajta osszesen. Meh.
BackToTheUKBlog:[backtotheukblog.wordpress.com] 2019/09/05: Brexitgráf IV — őrültek és csirkék háza
-
-
tildy
nagyúr
válasz Snoop-y #24696 üzenetére
L&q-nal vagyunk. Megnézem a szerződést, nekem úgy rémlik 100%-nal mi mondhatjuk meg kinek adjuk el.
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
Viszlát
addikt
Az a baj témával, hogy igazából senki sem rendelkezik elegendő információval. LED-ek esetén, főleg a kínaiknál el kell hinni, hogy na majd ez a típus fogja bírni a sok fel-le kapcsolgatást, de igazából nincs kézzelfogható adat erről sem (mint ahogy a rengeteg egyéb tényezőről sem), majd talán 20-30 év múlva lehet következtetéseket levonni. És a 2-3 fontos megoldásokat én nem sorolnám a normális kategóriába (bocs Tildy ), halogénből is többe kerül a jó minőségű (mert hát ugye az sem mindegy, hogy 50p-s B&Q halogénnel nyomul az ember vagy valamelyik komolyabb gyártóéval).
Én egy négy hálószobás házban elenyészőnek találom az izzók fogyasztását, havi szinten ilyen 4-5 fontokról van szó, abból egy fél LED izzó ára jön ki. Nyilván nem azt mondom, hogy ördögtől való a LED, de rendesen túl van lihegve a téma.
"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."
-
tildy
nagyúr
válasz Viszlát #24711 üzenetére
Akcióban vettem amazonon felaron illetve még olcsóbban. Nézd meg a philips master ledeket, le fogsz döbbeni.
[link]Snoopy: 100%-nal elovasarlasi jóga van a housing associationek a piaci áron való megvásárlása.
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
tildy
nagyúr
válasz Viszlát #24713 üzenetére
Ezek halogen helyére mentek. Az e14esbol is bevasarolni az m 5ft per darab áron, e27bol is van kettő 6font per db áron. Nézni kell a dealeket, jól ki lehet fogni, mi is úgy vettük .
-
Viszlát
addikt
Jó reggelt.
Ezt most nem tudom összerakni. Amit linkeltél azok kisteljesítményű izzók, nincs velük semmi baj vagy ilyesmi, csak nekem nem megfelelőek a kis teljesítmény miatt. Az erősebbek meg amint láthatod nem filléres kategóriák.
"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz Viszlát #24715 üzenetére
Napelem megtérülése is 10+ év. Mégis beruháznak az emberek. Mert ez egy befektetés. Meg nem utolsó sorban jó függetlenedni a szolgáltatótól. (apámnak szünetmentes is van hozzá, egyik karácsonykor csak akkor vettük észre hogy nincs áram, amikor már kezdett lemerülni a szünetmentes - persze ment róla akkor épp az elszívó is)
⭐ Stella
-
Wyco
aktív tag
válasz radi8tor #24716 üzenetére
(Nem kotelezoen neked válaszolok) - nekem pl az egyik nagy bajom a hagyomanyos egokkel, h melegitenek mint az allat. Azert egy szobaba altalaban kell 100-150W-nyi teljes vilagitas (hagyomanyos ego szinten). Nem mindegy h ennyi ho adodik le, vagy mondjuk tized annyi (kb.)
BackToTheUKBlog:[backtotheukblog.wordpress.com] 2019/09/05: Brexitgráf IV — őrültek és csirkék háza
-
Viszlát
addikt
válasz radi8tor #24716 üzenetére
Persze, befektetes, a kerdes inkabb az, hogy megterulo-e. Napelem erosen lokacio fuggo, pl amerre en elek, itt egyszerubb ha lehuzom a budin a raszant osszeget, kevesebb kosszal jar.
[ Szerkesztve ]
-
Snoop-y
veterán
Az meg egy dolog csak nehogy az legyen hogy meg kell felelnie ugyanugy a shared ownership kovetelmenyeknek. fizu, borough-ban lakjon es dolgozzon mar elotte etc.
[ Szerkesztve ]
New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need
-
tildy
nagyúr
válasz Viszlát #24715 üzenetére
Lattam Csak mondom, ezt pl 12 fontert vettem(6 bvolt darabja) , emezt meg 5.5-ert darabjat.
Az erosebbek nem filleres kategoriak, de mint latod van lehetoseg koltsegoptimalizalasraA kapcsolokra: mi retrotouch kapcsolokra akarunk beruhazni, ebbol van uk konnektor is. De lesz felrakva minden szobaba univerzalis konnektor is.
Snoop-y: nem, azt nem lattam, csak hogy a HA-nak elovasarlasi joga van. Jo is hogy megneztema papirokat, 25 ev utan 250 font a land registry vagy hogy hivjak, amit evente kell fizetnunk , 50 ev utan meg £1000/ev? A leasehold hatranya, kovetkezot megprobaljuk freeholdban venni.
[ Szerkesztve ]
-
Snoop-y
veterán
Nekunk 2,5 evig volt meg aztan most upgradeltunk egy hazikora (freehold).
Egesz sokat ki tudtunk szedni a lakasbol utobbi ket evben iszonyat sokat ment fel az ara.
Allagmegovason kivul tul sok mindent nem csinalnek a lakasban mert csak kidobott penz lesz plane hogy az arat nem is te fogod megszabni hanem a HA megbiz egy valuaton ceget azt kalap.En a kapcsolokon meg vacillalok lehet hogy smarthome-ot epitek (majd ha mar nagyon nem tudok mit csinalni) egyelore van mas prioritas is. Padlofutes,konyha,garazsajto (esetleg a garazs bovitese) kertet rendberakni ilyesmik.
New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need
-
Snoop-y
veterán
-
tildy
nagyúr
válasz Snoop-y #24725 üzenetére
hijj, jo kerdes, mikor bekoltoztunk uj szonyeget kellett lerakni, uj festes volt, plusz mint irtam nem failsafe volt a tuzhely, egy ( hamarosan ketto) kisgyerek mellett meg nem tehettuk meg, hogy vagy 3 ezer fontnyi felujitast ne toljunk bele. Szerencsere "csak" 10 eves hitelt vettunk fel, viszont crossrail mellett van ( 3 perc gyalog az allomas) szoval jol fel fog menni az ara.
Nomeg persze Nest thermostat+Nest protector, ez alap volt, hogy veszek.
-
generic
senior tag
Sziasztok, van esetleg itt valaki Irorszagbol?
-
törölt tag
Akit erdekel, van ilyen, ha mast nem tajekozodni erdemes elmenni, mi mar regisztraltunk.
-
törölt tag
válasz BÁ Nutrition #24735 üzenetére
Bejon az csak lassan, ez a lenyeg.
Lehet regelni, aztan helyben kerdezoskodni, van egy rakat allasuk meghirdetve amire lehet jelentkezni es akkor helyben a reszletekrol lehet erdeklodni.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz #45997568 #24736 üzenetére
De jo is lenne, ha nem lenne olyan messzire Bar mondjuk engem annyira nem is zavar, inkabb a paromat Apu kint el mar nagyon regen, es mondogatja mar, hogy menjunk, mert a vallalkozast csinalnia kellene valakinek, sajnos o mar nem igen fogja birni. Dehat a masik felem nem igazan akar hallani errol
-
Wyco
aktív tag
Nekem Kanada valahogy sose igazan jott be, picit olyannak tunik mint egy baromi hideg NZ, csak még amerikaibb ha lehet ilyet mondani. (USAban viszont voltam egy evig regen.)
Amit en kiprobalnek inkabb az 2-3 kina, v szingapur, ilyesmik. Bar olyan expok nincsenek azt hiszem...[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
Ez mondjuk erősen függ a végzettségtől, karrier vágyaktól, attól, hogy mit vársz az életed adott időszakától, család-gyerekek van/lesz-e....
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Wyco
aktív tag
válasz Mercutio_ #24739 üzenetére
Csalad/gyerek biztos nem lesz. Pont most lettem kirakva mert baratno akart majd gyereket, en meg nem. Magaval a hosszabb kapcsolattal nincs bajom de gyerek kizarva.
Vegzettseg stb...IT-s vagyok, SQL DB Dev, ilyesmik.BackToTheUKBlog:[backtotheukblog.wordpress.com] 2019/09/05: Brexitgráf IV — őrültek és csirkék háza
-
Yeffy
veterán
-
törölt tag
válasz BÁ Nutrition #24747 üzenetére
Nem szerencsere
-
Yeffy
veterán
válasz BÁ Nutrition #24747 üzenetére
ez mondjuk jogos
na mindegy, de azert gondolom nem alaszka vagy sziberia ha emlekeim nem csalnak sulibol, utananezni meg meg basztam akkor olyasmi lehet az idojaras mint Magyaro-n. azzal meg el tudnek lenni. de persze usa/au/nz vonallal is szerintem.
mondjuk az itteni klimavalvel sincs itt delen kulonosebb gondom, bar a nap suthetne tobbet.Big girls ride harder. ヅ || Kondi powaa'!
Új hozzászólás Aktív témák
- Kutya topik
- Apple notebookok
- Milyen monitort vegyek?
- Renault, Dacia topik
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Házimozi belépő szinten
- BMW topik
- Politika
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest